Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Άρχισαν τα όργανα στο Πολιτιστικό Κέντρο με τις έντονες διαφωνίες που σημειώθηκαν σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο και με τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε η απόφαση της διοίκησης για την πληρωμή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου.
Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε η σκέψη να πληρώνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος κάτι που εγκαινίασε με γενναιοδωρία η σημερινή διοίκηση του κ. Σαράντη.

Πρωταγωνιστές των αντιδράσεων από την πλευρά της μειοψηφίας ήταν εκπρόσωπος και υποψήφιος με την παράταξη του Ν.Ταμπακίδη και η εκπρόσωπος της Δημοτικής Αναγέννησης.

Το πολιτικάντικο τέχνασμα της δημοτικής αρχής να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και να πληρώνονται με 800 ευρώ μηνιαίως οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων έχει γίνει μπούμερανγκ για την δημοτικής αρχή, που στην αγωνία της να σταματήσει τις εσωτερικές αντιδράσεις δημιούργησε νέες έμμισθες διοικητικές θέσεις για να ικανοποιήσει τα στελέχη της.

Όμως η δυσαρέσκεια που έχει δημιουργήσει στους δημότες είναι μεγάλη που πληρώνουν όχι μόνο τα δάνεια ,τα τροφεία , τα δημοτικά τέλη αλλά και τους μισθούς εκείνων που χωρίς ιδιαίτερα προσόντα και γνώσεις παίρνουν τις θέσεις και βολεύονται εισβάρος των συμφερόντων της πόλης.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων στα πλαίσια των Προγραμμάτων Προαγωγής Υγείας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία
στις 8 Μαρτίου 2009, ημέρα Κυριακή στο χώρο του Δημαρχείου και ώρα 09:00-13:00.
Η ανάγκη προσφοράς αίματος είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς πολλές φορές η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ το συγκεντρωμένο απόθεμα αίματος, δυσκολεύοντας την εξυπηρέτηση όλων των αιτημάτων.
Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε και αυτή τη φορά στο κάλεσμα της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος κάνοντας πράξη το μήνυμα
Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος
Υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Α.ΜΕ.Α ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ «Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Απότις αρχές Φεβρουαρίου, έγινε πραγματικότητα ένας ακόμα στόχος του Συλλόγου μας, που ήταν η δημιουργία της επίσημης ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.
Με την επίβλεψη και τον σχεδιασμό του Γιώργου Καραγεώργου, η είσοδός μας στο διαδίκτυο γίνεται με τον τίτλο
www.anixti-agalia.gr
Είναι μια μοντέρνα ιστοσελίδα, με ευχάριστη και ζεστή επιφάνεια εργασίας, που προσφέρει στον επισκέπτη γνώσεις και νέα σχετικά με τις εκδηλώσεις και τα αθλητικά δρώμενα του Συλλόγου μας, χρήσιμες πληροφορίες για διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως διανυκτερεύοντα φαρμακεία κ.α.
Αλλά και το βασικότερο, πληροφορίες σχετικά με νομοθεσίες και οικονομικές ελαφρύνσεις για τα άτομα με αναπηρίες.
Αυτά και άλλα πολλά νέα, με πολλές φωτογραφίες, ακούγοντας συγχρόνως όμορφη και ατμοσφαιρική μουσική, μπορεί ο επισκέπτης να κάνει ευχάριστη και δημιουργική την παραμονή του στο site του Συλλόγου μας.
Ακόμα δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να επικοινωνήσει μαζί μας, στέλνοντας στο e-mail: info@anixti-agalia.gr, οποιοδήποτε σχόλιο ή οτιδήποτε τον απασχολεί ή να γίνει μέλος μας, αν το επιθυμεί, κατεβάζοντας την αίτηση εγγραφής του. Αυτό που σας υποσχόμαστε, είναι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την έγκυρη και πληρέστερη ενημέρωση σας. Αρωγός των προσπαθειών μας, θα θέλαμε να είστε και εσείς που με τις υποδείξεις σας, θα μας βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.
Επισκεφτείτε μας και… καλό «σερφάρισμα».

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!


Από τοwww.dimotikianagennisiagionanargyron1.blogspot.com
Γράφει ο Δημήτρης Τσιμπουράκης

Λίγο πριν την εκπνοή του 2008 (στις 3/11/08) και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, υπεγράφη ένα Μνημόνιο Συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο μας, την ΟΣΕ Α.Ε. και το υπουργείο Μεταφορών, για την όπως λέει «Περιβαλλοντική αποκατάσταση των χώρων του έργου του σιδηροδρομικού άξονα και την βελτιστοποίηση της λειτουργίας του έργου, σε συνεργασία με την πόλη».
Στο μνημόνιο αυτό τονίζεται ιδιαίτερα ότι:
- Έχει ανατεθεί κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη μας (Α,1).
- Θα κατασκευαστεί μία γραμμή Τραμ από το νέο Σιδ. Σταθμό Αγίων Αναργύρων μέχρι την Ελευσίνα (Α,2).
- Ο νέος Σ.Σ. και ο πευκώνας θα διαμορφωθούν κατάλληλα (;;) ως ενιαίος χώρος (με μελλοντική μελέτη ανάπλασης – Α,4).
- Θα κατασκευαστεί υπόγειο γκαράζ στον χώρο ανάμεσα στον Σ.Σ. και τη λεωφόρο Δημοκρατίας (Α,6).
- Θα αναπλαστεί η πλατεία της Ελιάς του Πεισίστρατου (Β,18).
- Η διαμόρφωση σε πράσινο της οροφής του υπογειοποιημένου τμήματος των γραμμών θα γίνει ταυτόχρονα με τα προηγούμενα έργα (δηλ. το Τραμ, το γκαράζ, την Ελιά και τον Πευκώνα).
Οι παρατηρήσεις μου τώρα και τα σχετικά ερωτήματα που έχω να κάνω είναι οι ακόλουθες:

1. Για το προτεινόμενο Τραμ

Αυτό υποτίθεται ότι θα εξυπηρετεί Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Α. Λιόσια, και Καματερό, για την επικοινωνία τους με τον προαστιακό.Όμως η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος ήδη εξυπηρετούνται με τον προαστιακό της Κορίνθου, ενώ τα Λιόσια και το Καματερό από πλήθος λεωφορειακών γραμμών, που οδηγούν ακριβώς στο νέο Σ.Σ. της πόλης μας.
Προς τι λοιπόν το αργόσυρτο Τραμ;
Ποιον αυτό θα εξυπηρετεί;
Χρόνια τώρα δεν αγωνιζόμαστε για την απομάκρυνση όλων των γραμμών, που διχοτομούν την πόλη μας;
Δεν φτάνουν τα θύματα που μέχρι τώρα θρηνήσαμε;
Δεν μας κούρασε η συμφόρηση της κεντρικής πλατείας με τα χιλιάδες οχήματα, όλες τις εργάσιμες ώρες;
Κε Δήμαρχε και ένθερμε οπαδέ του Τραμ, γιατί δεν άφησες να κρίνει η κυκλοφοριακή μελέτη την αναγκαιότητα ή μη του Τραμ;
Γιατί έσπευσες να δεσμευτείς χωρίς προφανή οφέλη για την πόλη;
Μήπως το Τραμ στο επέβαλε ο ΟΣΕ, ώστε να διατηρήσει την ιδιοκτησία του χώρου των γραμμών ΣΠΑΠ και του Σιδ. Σταθμού τους, τώρα που οι χώροι αυτοί διεκδικούνται από τους κατοίκους για πράσινο;
Μήπως το μνημόνιο συντάχθηκε ακριβώς γι’ αυτό και έπεσες στην παγίδα των άλλων;
Αυτό δικαιούμαι να το υποθέτω, γιατί είναι βέβαιο ότι εάν οι χώροι αυτοί μείνουν στον ΟΣΕ, σε ελάχιστο χρόνο θα ιδιωτικοποιηθούν μαζί του.
Για φαντάσου ένα εμπορικό κέντρο τύπου Mall, στο χώρο του παλαιού σταθμού μας, με τα χιλιάδες αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε αυτό και άλλα τόσα στην περιφέρεια του νέου Σιδ. Σταθμού.
Αν αυτό συμβεί τότε το Κέντρο, η Τσούμπα και του Κοκκινόπουλου θα αποτελούν ένα τεράστιο πάρκινγκ, στο κέντρο του οποίου, στο καφενείο της πλατείας, θα κάθεσαι εσύ, ως συνταξιούχος Δήμαρχος και θα καμαρώνεις για το Τραμ σου.
Αλλά κι αν αυτό δεν συμβεί εξήγησέ μας τουλάχιστον ποιες είναι οι αντιπαροχές του ΟΣΕ στην πόλη και πως το Τραμ θα «βελτιστοποιήσει» περιβαλλοντικά τη ζωή της πόλης.
2. Για τον ενιαίο χώρο Πευκώνα – Σ. Σταθμού

Εδώ δικαιούμαι να είμαι φιλύποπτος:
Από πότε ο πευκώνας αποτελεί μέρος του χώρου του Σ. Σταθμού, ώστε ο συνολικός χώρος να χαρακτηρίζεται ως «ενιαίος»;
Τι πάει να πει «θα διαμορφωθούν κατάλληλα»;
Η μελλοντική μελέτη αυτού του ενιαίου χώρου τι θα περιλαμβάνει; Και ποιος θα το διαχειρίζεται;
Για φαντάσου Κε Δήμαρχε, ο χώρος αυτός και μαζί του οι διπλανές γραμμές να γίνουν υπαίθριο πάρκινγκ του σταθμού.

Γιατί μη μου πεις ότι οι 100 θέσεις του υπόγειου γκαράζ (!) θα καλύπτουν τις ανάγκες των τουλάχιστον 1000 οχημάτων, που καθημερινά θα κατακλύζουν το σταθμό και τους γύρω δρόμους του Κοκκινόπουλου και της Τσούμπας.
Ας μη ξεχνάμε ότι ο Σ. Σταθμός θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 5 προάστια και ότι ελάχιστοι από τους οδηγούς θα διαλέγουν πάρκινγκ με πληρωμή.Επ’ ευκαιρία Δήμαρχε, μήπως σκέπτεσαι να πεζοδρομήσεις την οδό Ν. Κορωναίου, στο 301 Ε.Β., που αλλιώς θα μετατραπεί σε πάρκινγκ του Σ. Σταθμού;
(Στο μνημόνιο δεν προβλέπεται η πεζοδρόμηση).

3. Για το πράσινο της οροφής του τούνελ
Αυτό αναφέρεται ότι θα διαμορφωθεί παράλληλα (!!) δηλ. ταυτόχρονα με όλα τα άλλα έργα (Τραμ, γκαράζ, ελιά κλπ).
Γιατί όμως παράλληλα;

Το έργο αυτό είναι επιφανειακό και εύκολο.
Γιατί λοιπόν να συνδεθεί η εκτέλεσή του με τα συνθετότερα;
Μήπως η παράγραφος αυτή εμπεριέχει την απειλή ότι δεν θα γίνει πράσινο η ζώνη αυτή, αν με κάποιο τρόπο εμποδιστούν άλλα έργα;
Μήπως δεν εξασφαλίστηκε η παράδοση τη ζώνης αυτής στο δήμο; Μήπως θα παραδοθεί ένα μόνο τμήμα αδιαμόρφωτο;
Τελικά κ. Δήμαρχε, αν ποτέ γίνει αυτό το πράσινο της οροφής του τούνελ, σε ποιον θα ανήκει η ευθύνης συντήρησης και διατήρησης του;

Αυτό το ρωτάω, γιατί αν το πράσινο αυτό παραμείνει στην ευθύνη του ΟΣΕ, είναι πιθανό 3-4 χρόνια μετά να φυτρώσουν ανάμεσα τους μικρά ελαφριά αναψυκτήρια, των οποίων η εκμετάλλευση θα αλλοίωνε τον κοινωνικό ρόλο του.
Μην ξεχνάς, αν έχεις αμφιβολίες, ότι βασική οδηγία (!) είναι «όλα τα δίκτυα στους ιδιώτες» και ότι αυτή σίγουρα θα εφαρμοστεί και στον ΟΣΕ.
Έτσι ο ιδιωτικοποιημένος ΟΣΕ θα πουλήσει και τις γραμμές και τον παλαιό σταθμό.
Επί πλέον δέχτηκες Δήμαρχε να αναπλαστεί ο χώρος της Ελιάς του Πεισίστρατου. Αλήθεια γιατί ο χώρος αυτός χρειάζεται ανάπλαση;
Μήπως προορίζεται και ο χώρος αυτός να διαμορφωθεί «κατάλληλα» (!) ως «ενιαίος» (!) χώρος με την οροφή του τούνελ;
Μήπως έτσι και η Ελιά θα ανήκει στην αρμοδιότητα του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ;
Για όλα αυτά τα ερωτήματα Κε Δήμαρχε φαντάζομαι ότι θα έχεις κάνει κάποιες σκέψεις και θα έχεις κάποιες απαντήσεις.Αν θέλεις λοιπόν ενημέρωσέ μας, με δικό σου κείμενο, μέσω του ωραίου εντύπου σου, που με τόση θέρμη προβάλλει τη δημιουργία του Τραμ και τη συνεργασία σου με τους δύο άλλους φορείς.
Επί πλέον ανάλυσέ μας και την έννοια «Συνεργασία», που περιέχεται στον τίτλο του Μνημονίου.
Εξήγησέ μας το περιεχόμενό της, για το πως συνεργάζεται ο Δήμος μας και τι αποκομίζει από τη συνεργασία αυτή;

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΣΟΒΑΡΗ ΓΚΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σοβαρή γκάφα έκανε η επικοινωνιακή ομάδα του δημάρχου με το δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη στην πόλη μας.
Στην αρχή του δελτίου τύπου αναφέρεται (δημοσιεύεται στο agan.gov.gr) το εξής καταπληκτικό:

"Το συγκεκριμένο μνημόνιο (το οποίο ολόκληρο έχει δημοσιεύσει η εφημερίδα μας).

Καλά εκδίδει εφημερίδα ο δήμος και δεν το ξέρουμε ,εκτός αν εννοεί τις φιλοσαραντικές φυλλάδες (Ανένταχτος,Αντίλογος,Ενεργός Πολίτης,Νέα Γνώμη κ.α.).
Δηλαδή οι παραπάνω εφημερίδες δεν ξέρουν τι πρέπει να γράψουν και τους υποδεικνύουν πως να το πλασάρουν στο πολίτη, η επικοινωνιακή ομάδα των δημοσιογράφων του δημάρχου;
Τόσο πολύ τεμπέληδες είναι οι συντάκτες στις παραπάνω εφημερίδες ή τόσο δουλοπρεπείς και εξαρτημένοι που δέχονται να τους υποδεικνύουν τι θα γράφουν;

Για άλλη μια φορά η απροσεξία ενός συνεργάτη του δημάρχου δημιουργεί αρνητικό αντίκτυπο σε όσους ασχολούνται με την ζοφερή τοπική πραγματικότητα.
Μετά λοιπόν μη διαμαρτύρονται οι αξιωματούχοι της δημοτικής αρχής ότι τους φταίνε τα blogs για τα λάθη και τις γκάφες που κάνουν και αποκαλύπτονται από μόνοι τους για τις σχέσεις εξάρτησης που κτίζουν με τοπικά έντυπα και εκδότες.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Αγανακτισμένοι είναι πολλοί κάτοικοι της οδού N.Πλαστήρα αλλά και των γύρω δρόμων, με τα έργα που κάνει η ΔΕΗ.
Μπάζα, χώματα ,λάσπες, σπασμένες πλάκες, γυμνά καλώδια συνθέτουν ένα τραγικό σκηνικό με θύματα όσους μένουν κατά μήκος του παραπάνω δρόμου.

Μάλιστα το έργο επεκτείνεται και στο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται απέναντι από τον υποσταθμό της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μικρά παιδιά.

Τα mail διαμαρτυρίας που πήραμε από τους κατοίκους κάνουν λόγο ότι το έργο έχει σχέση με αναβάθμιση του υποσταθμού κάτι που αν ισχύει δημιουργεί ερωτηματικά που πρέπει να εξερευνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Η ακτινοβολία τόσο του υποσταθμού όσο και των πυλώνων υψηλής τάσης ισχυρίζονται επιστήμονες σε ημερίδα που έγινε στο δήμο μας ότι είναι κάτω από τα επιτρεπτά όρια.
Ρωτάμε, μήπως μετά την ολοκλήρωση του έργου έχουμε αλλαγές στα όρια της επικινδυνότητας;

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ! ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΟΥΜΕ

Συμπληρώσαμε ήδη ένα χρόνο ζωής και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που κατορθώσαμε να γίνουμε ένα ακόμη μέσο πληροφόρησης για τον δημότη των Αγίων Αναργύρων.
Καταφέραμε μέσα από την καθημερινή ενημερωτική επαφή που είχαμε μαζί σας να αποκαλύψουμε τα κακώς κείμενα που επικρατούν στη πόλη μας, την ώρα που δεν υπήρχε κανένα ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης(εκτός των δημοτικών παρατάξεων) που να καυτηριάζει πρόσωπα και καταστάσεις.
Πάνω από 550 αναρτήσεις , δεκάδες μηνύματα από αναγνώστες, αρκετά δελτία τύπου από δημοτικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα και τοπικούς φορείς της πόλης, θετικές αναφορές από δημοφιλή blogs (troktiko,parapolitiki,press-gr,antinews,zougla), αστυνομικό και αθλητικό ρεπορτάζ,επιθέσεις από τον φιλασαραντικό τύπο, απαντήσεις από δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς κομματικούς παράγοντες, αποκαλύψεις για κακοδιοίκηση καθώς και το σημαντικότερο για εμάς οι 25 χιλιάδες επισκέπτες(αναγνώστες) από δημότες που εμπιστεύονται το agioianargyroinews για την ενημέρωσή τους.
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το μέγεθος της απήχησης που έχει το agioianargyroinews στην τοπική κοινωνία και πόσο δυναμικά έχουν μπει τα blogs στην εναλλακτική ενημέρωση του πολίτη.
Ευτυχώς κατορθώσαμε να ταράξουμε τα ήρεμα νερά που επικρατούσαν ειδησεογραφικά στη πόλη μας
Όσους αδικήσαμε ζητάμε συγνώμη και ας μας συγχωρήσουν αφού η διασταύρωση των πληροφοριών είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς.
Ελπίζουμε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά με νέα, ειδήσεις και σχόλια που θα ενοχλούν όλους όσους έχουν βάλει πρώτα το δικό τους συμφέρον από το συμφέρον του δήμου.

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ;

Ο αναγνώστης μας Κάρολος Μ. σε πολλά και διάφορα που μας λέει μας επισημαίνει και τα εξής:

"Έχει βουίξει η πόλη με την χλιδάτη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών της διοίκησης του δήμου και ιδιαίτερα εκείνων που έχουν και κομματική Πασοκική ταυτότητα.
Είναι κρίμα για τον δήμαρχο που μόνος πλέον παλεύει και αγωνίζεται για το συμφέρον του δήμου.


Μπορεί η δημοτική αρχή να μην έχει πετύχει μέχρι στιγμής τους στόχους της όμως όταν γνωστό και εκλεκτό τοπικό στέλεχος της κυκλοφορεί με υπερπολυτελές και πανάκριβο αμάξι την ώρα που ο ίδιος ο δήμαρχος δεν το έχει κάνει ποτέ ως τώρα, τότε μόνο κακό κάνει το συγκεκριμένο στέλεχος στο κόμμα και στην παράταξη που υποτίθεται πως υπηρετεί.
Έχουν γνώση στην Χαριλάου Τρικούπη με τα ανδραγαθήματα των στελεχών τους που εκθέτουν ανεπανόρθωτα μια ιστορική παράταξη; "


ΣΧΟΛΙΟ: Για ποιον κτυπά η καμπάνα φίλε αναγνώστη;Γιατί και εμείς τον είδαμε αλλά δεν το πιστευαμε πως μπόρεσε μέσα σε δύο χρόνια να κάνει τέτοια πατάτα εισβάρος του εαυτού του και φυσικά εισβαρος της εικόνας του δημάρχου.




ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ

Με τον Ντελμεκούρα να πετυχαίνει στο 41' το γκολ της νίκης,η ομάδα των Αγίων Αναργύρων πήρε σπουδαία νίκη 1-0 απέναντι στο Θεμιστοκλή.
Έτσι λοιπόν ανεβήκαμε στην 6η θέση με 25 βαθμούς στον 8ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Λιοσίων.
Η Ελπίδα δυστυχώς έχασε στην έδρα της με 2-3 από το Μαρούσι και βρίσκεται στην 11η θέση με 23 βαθμούς.

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ...

" Φίλοι του agioianargyroinews δεν μας τα λέτε καλά.
Σε πολλά έχετε δίκιο αλλά και σε πολλά άλλα νομίζω ότι είσαστε απαράδεκτοι.
Οι αναφορές και τα σχόλια σας αφορούν κατά μεγάλο ποσοστό την δημοτική αρχή (που δικαιολογείται ως ένα σημείο) αλλά δεν διαβάζουμε καμία αναφορά και σχόλιο για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις.

Δηλαδή αυτοί κάνουν καλά την δουλειά τους;Νομίζω πως όχι.
Τι συμβαίνει λοιπόν έχετε ελλειπή πληροφόρηση ή εξυπηρετείτε και εσείς δικού σας σκοπούς και συμφέροντα.
Δηλαδή στη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ,στην ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, στην ΑΠΟΔΡΑΣΗ όλα πάνε πρίμα και μόνο στον Σαράντη ,άντε και στον Τρίγκα γίνονται όλες οι στραβές.
Περιμένω λοιπόν να σοβαρευτείτε και να γίνετε πιο αντικειμενικοί.
Και για να μη νομίζετε ότι είμαι κανένας πωρωμένος , σας λέω ότι η τωρινή διοίκηση του δήμου όντως τα έχει κάνει θάλασσα αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα είναι μαύρα".
Ένας απογοητευμένος δημότης


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Πάντα το βασικό κριτήριο είναι να κρίνουμε πιο σκληρά αυτούς που διοικούν διότι από εκείνους εξαρτάται το μέλλον των παιδιών μας.

Το ζητούμενο είναι αν λέμε αλήθεια ή ψέμματα διότι μέχρι τώρα έχουμε πέσει μέσα σχεδόν σε όλα οπότε τα περί σοβαρότητας πρέπει να πεις σε άλλους.

Οι παρατάξεις που αναφέρεις μπορεί να έχουν αντιπολιτευτικές ελλείψεις όμως δεν μας φορολογούν (δημοτικά τέλη,τροφεία) ούτε μας υποθηκεύουν με δάνεια και άλλες επικοινωνιακές τελετές.

Τα υπόλοιπα θα τα κρίνεις εσύ αν είμαστε σοβαροί ή υπερβολικοί.

Ο χρόνος θα δείξει...

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Η σημερινή κατάσταση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», δίνει μια εικόνα εγκατάλειψης και θλίψης.
Ο μεγαλύτερος δημόσιος αστικός κοινόχρηστος χώρος της Δυτικής Αθήνας, από βασικός πνεύμονας πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού που όφειλε να είναι, τείνει να γίνει «κρανίου τόπος» και χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών και άλλων άχρηστων αντικειμένων.
Οι τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής (ΑΣΔΑ, Δήμοι Δ. Αθήνας, πολίτες) και το εποικοδομητικότατο έργο που έχει επιτελέσει (καινούριες φυτεύσεις χιλιάδων δέντρων και θάμνων, περιποίηση της ήδη υπάρχουσας φύτευσης, πότισμα, ανακαίνιση εισόδων, σιντριβανιού και υπαίθριου θεάτρου), έχουν προσκρούσει στη παγερή αδιαφορία της πολιτείας.
Ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας έχει απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθεί ένας βιώσιμος διαδημοτικός πόλος πρασίνου και αναψυχής, σε όλη την έκταση των 1.000 στρεμμάτων, απαραίτητη προϋπόθεση για τη περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας.

1.000 νέα δέντρα

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη διάσωση του πάρκου, ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι Αγ. Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διάσωσης του πάρκου, το σύλλογο «Φίλοι του πάρκου» και με σχολεία της περιοχής, δεντροφύτευσαν την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 1.000 δέντρα.
Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας και η Αυτοδιοίκηση της περιοχής με αυτό τον τρόπο απαντούν δημιουργικά και δυναμικά στον εμπαιγμό της πολιτείας, θεωρώντας ότι αν δεν υπάρξει αντίδραση τώρα, η χειρότερη προοπτική για το πάρκο, σε λίγο καιρό θα είναι γεγονός.

Περικύκλωση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Ο Αγώνας όμως δεν σταματά εδώ.


Γι αυτό ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι Αγ. Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009, με την περικύκλωση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε..

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΚΑΙ Η ...ΟΜΕΛΕΤΑ


Από το http://www.dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/

Γράφει ο Δημήτρης Φεργάδης

Στην είσοδο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Αντ. Τρίτσης, από την πλευρά της οδού Μπίμπιζα, κρεμάστηκε αυτές τις μέρες (17.2.09) ένα πανό του ΑΣΔΑ και των «Φίλων του Πάρκου» Αγ. Αναργύρων – Καματερού – Ν. Λιοσίων.
Το κείμενο απλό, έγραφε:
«Βάζουμε τέλος στις εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής του Πάρκου», πράγμα που σημαίνει πως δεν θα επιτραπεί άλλη υποβάθμιση του χώρου.
Να το δούμε. Για να το… πιστέψουμε.
Γιατί όποιος επισκέπτεται συχνά το Πάρκο γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο, μέρα την ημέρα, υποβαθμίζεται.
Η βρώμα από τα νερά της λίμνης είναι πολλές φορές αφόρητη. Και είναι ακόμα χειμώνας.Όμως, ας μην είμαστε μίζεροι.

Ολοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ και την ευρύτερη περιοχή έχουμε την ίδια επιθυμία.
Θέλουμε ένα πάρκο πρότυπο για το σκοπό που έγινε, φιλικό και επισκέψιμο.
Αυτός είναι ο καημός όλων.
Εκεί που μπορεί να διαφέρουμε είναι στο πώς όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Καλή είναι η ανάρτηση των πανό.
Καλές είναι οι συζητήσεις σε στρογγυλά τραπέζια.
Καλοί επίσης είναι οι «περίπατοι σε διαδρόμους».
Καλή ακόμα είναι η αλληλογραφία με Υπουργεία ή «η υπογραφή μνημονίων».
Λύσεις, όμως, δεν δίνουν.
Οι παλαιότεροι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πώς «αποκτήθηκε» η πλατεία Κοκκινόπουλου, ο Πευκώνας, η πλατεία στην Τσούμπα, το 4ο Δημοτικό Σχολείο ή πώς δενδροφυτεύθηκε ο χώρος κάτω από το «Μητέρα».
Καταλύτης για την απόκτηση όλων των πιο πάνω χώρων ήταν η συνειδητοποίηση και η αγωνιστική δυναμική που είχε καλλιεργηθεί στο λαό των Αγίων Αναργύρων από τη «Δημοτική Ανανέωση» και η σθεναρή, ανυποχώρητη και απόλυτα διεκδικητική στάση του αείμνηστου φίλου Δημάρχου, Σπύρου Αποστόλου.
Ποιος τα αμφισβητεί αυτά!
Στις 2/3/09, την Καθαροδευτέρα, στο χώρο του Πάρκου διοργανώνονται από το Δήμο τα παραδοσιακά Kούλουμα.
Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, η γιορτή αυτή να μην είναι και φέτος γιορτή μόνο του κρασιού, της λαγάνας και του… χαλβά.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.
Η αξιοποίηση και η ποιοτική αναβάθμιση του Πάρκου είναι μονόδρομος, είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.
Είναι το αδιαπραγμάτευτο.
Αν, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή προτιμάει την «ομελέτα» (την αξιοποίηση) από το χαλβά (την εγκατάλειψη), «πρέπει να σπάσει αυγά».

Να κοντράρει, δηλαδή, στα ίσα και ανυποχώρητα το όποιο σημερινό ή αυριανό κατεστημένο.
Οτιδήποτε άλλο κάνει θα είναι απλά… οτιδήποτε άλλο.
Και στο Πάρκο «οι εικόνες εγκατάλειψης και ντροπής» θα γελούν πικρόχολα για την υποκρισία μας.
Ομελέτα, λοιπόν, έστω και «σαρακοστιανή» ή χαλβά, κύριοι;

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Όλα καλά με την ανακύκλωση και την οικολογική συνείδηση που μας καλεί να ακολουθήσουμε η δημοτική αρχή.

Ρωτάμε όμως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο θα βελτιωθεί η κατάσταση με την καθαριότητα ή θα ακολουθήσει την γνωστή συνταγή να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους;


Διότι μπορεί προηγουμένως να τα έκανε μαντάρα στα οικονομικά και να μας φόρτωσε με τέσσερα δάνεια ο νέος αντιδήμαρχος στην καθαριότητα και έπειτα να τον «έσωσε» ο δήμαρχος με τη νέα θέση που του έδωσε αλλά αν είναι να συνεχίσουμε να ζούμε τις «βρώμικες μέρες» στους Αγίους Αναργύρους τότε πρέπει να πάει σπίτι του και να σταματήσει με την ανεπάρκειά του να μας χορεύει στο ταψί.

Έτσι και αλλιώς όπως μαθαίνουμε είναι και πολύ καλός στα ζεϊμπέκικα ας βελτιωθεί τουλάχιστον και λίγο στα διοικητικά καθήκοντά του.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Πανηγυρική δικαίωση για τις κρίσεις που έκανε το blog μας σχετικά με τις άριστες σχέσεις που έχει η ψευτο- προοδευτική διοίκηση Σαράντη με την κυβέρνηση Καραμανλή.
Το δούλεμα που ρίχνει στα μέλη και στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι άρχοντες του δήμου είναι για σεμινάριο.
Η δήλωση δουλικότητας του δημάρχου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο(σύμφωνα με το blog της Νέας Εποχής) να ευχαριστεί τους Υπουργούς της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ για τα χρήματα που δήθεν θα δώσουν για να σώσουν την πόλη μας μέσω του μνημονίου αποτελεί προσβολή για τους δημότες των Αγίων Αναργύρων.
Η δεξιά κυβέρνηση που καταδίκασε ένα σημαντικό τμήμα της πόλης στην υποβάθμιση δέχεται τις ευχαριστίες από τους μεταλλαγμένους πράσινους τοπικούς παράγοντες του δήμου.
Αυτά βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους και είναι πελαγωμένοι αλλά και αγανακτισμένοι αφενός από την ανικανότητα της διοίκησης του δήμου που στήριξαν και αφετέρου από την ανύπαρκτη διεκδικητικότητα και την δημοσιοσχέτιστικη λογική που εφαρμόζει με πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

Συνεχόμενα είναι τα περιστατικά ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στο δήμο μας.
Τελευταίο κρούσμα η ληστεία που σημειώθηκε προχθές και συγκεκριμένα στις 12.40, στο υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου, στην οδό Αγίων Αναργύρων 47.
Δυστυχώς τα φαινόμενα αυξάνονται καθημερινά στο δήμο μας μας και είναι η ώρα η δημοτική αρχή να πιέσει όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να βελτιωθεί η αστυνόμευση στους Αγίους Αναργύρους και να μην θυμίζει πόλη μας ξέφραγο αμπέλι.

ΓΕΡΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γερό άδειασμα έφαγε ο υπερήλικας εκδότης του φιλοσαραντικού "ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" για το θέμα του δημοψηφίσματος για την απομάκρυνση του 301 ΕΒ.
Όπως διαβάζουμε στα blogs των δημοτικών παρατάξεων, υποστηρίζουν την άποψη ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει δημοψήφισμα αφού δεν υπάρχει φορέας ή πολίτες που να δηλώνουν δημόσια ότι δεν θέλουν να φύγει το 301.
Άρα τζάμπα ο κόπος διότι δεν υπάρχει διχασμός στους κατοίκους και τι κυριότερο γιατί να ξοδευτούν χρήματα για μια πρωτοβουλία με αβέβαιο αποτέλεσμα.
Άλλη μία επικοινωνιακή μπαρούφα του υπερήλικα εκδότη έπεσε στο κενό μετά από τις πράσινες ταράτσες.
Αλήθεια μπορεί να μας ενημερώσει η φιλοσαραντική εφημερίδα ποιοι αποτελούν το σύνδεσμο Ενεργών Πολιτών και γιατί επικεντρώνεται σε τοπικά θέματα που αφορούν μόνο την γειτονιά του εκδότη της;

Και φυσικά ρωτάμε για άλλη μια φορά γιατί δεν φιλοξενούνται απόψεις των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης;


ΥΓ: Οι καταγγελίες του Κ.Τρίγκα για πιέσεις έχουν βάση ή ο εκδότης "λαγός" λειτουργεί σχεδιασμένα για λογαριασμό άλλων;

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΓΟΥΝ!

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει με τους μισθούς που παίρνουν αντιδήμαρχοι και οι υπόλοιποι διοικητικοί παράγοντες.
Έχουμε δεχτεί αρκετά mail από δημότες που δηλώνουν αγανακτισμένοι όχι μόνο με τους διπλούς στην ουσία μισθούς που παίρνουν(υπολογίζουν μάλλον και τον μισθό της κανονικής εργασίας τους ή και την σύνταξή τους) αλλά και από την αλαζονεία που τους αντιμετωπίζουν οι αξιωματούχοι της διοίκησης όταν διαμαρτύρονται για προβλήματα που απασχολούν στη γειτονιά τους.
Εκείνο επίσης που ενοχλεί πιο πολύ τους δημότες είναι και η μη παραγωγή έργου αφού δεν έχουν δει ούτε μια μικρή βελτίωση στη καθημερινότητα τους.
Μάλιστα κάποιοι αναφέρονται με την ορολογία ο «απερχόμενος δήμαρχος»
Ψυχραιμία παιδιά οι εκλογές αργούν ακόμη!

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕΙ;

Στα τραπεζώματα και στην απονομή βραβείων το έχει ρίξει ο δήμαρχος για να σώσει το προφίλ της δημοτικής αρχής.
Αθλητές ,παλαίμαχοι, δάσκαλοι, καθηγητές, γέροντες , παιδιά όλους προσπαθεί να τους τιμήσει ο δήμαρχος.
Στο μόνο που φημίζεται ο Ν.Σαράντης ότι είναι καταπληκτικός, είναι στο επικοινωνιακό επίπεδο γιατί αν μιλήσουμε τι έκανε στη πόλη δύο χρόνια τώρα θα μας πιάσει μελαγχολία.
Ελπίζουμε τώρα που έρχονται οι αποκριές να ντυθεί έστω και για λίγο… δημοτική αρχή γιατί όλη την υπόλοιπη χρονιά ζούμε ένα καθημερινό θλιβερό καρναβάλι από προβλήματα.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Διαβάζουμε στο blog της «Νέας Εποχής» ότι η δημοτική αρχή αθέτησε τον λόγο της και ενώ διακήρυττε σεμνότητα και οικονομικές περικοπές τελικά μοίρασε μισθούς στα προεδρεία των Νομικών Προσώπων για να ικανοποιήσει τους ημετέρους.
Για άλλη μια φορά η διοίκηση Σαράντη φάνηκε αναξιόπιστη με το χειρότερο τρόπο αφού ενέδωσε σε πιέσεις στελεχών της και για να τους καθησυχάσει αναγκάστηκε να δημιουργήσει νέες έμμισθες θέσεις εισβάρος της τσέπης των δημοτών.
Όπως το πάει η σημερινή διοίκηση θα αναγκαστούμε να μνημονεύουμε τον Τρίγκα διότι τουλάχιστον αυτός διόριζε μόνο την κόρη του ενώ οι σημερινοί μοιράζουν λεφτά και θέσεις δεξιά και αριστερά παρά το γεγονός ότι ο δήμος έχει απλήρωτους εργαζόμενους,έχει πάρει τέσσερα δάνεια και μας φορολογεί άγρια με τα δημοτικά τέλη κάθε χρόνο.
Τελικά δήμαρχε η νοικοκυρεμένη οικονομική διοίκηση πήγε περίπατο και όπως έλεγες προεκλογικά δεν χρειάζονται λεφτά αλλά μυαλά για να διορθωθεί η κατάσταση στο δήμο.
Πιθανόν δικαιώθηκες διότι ήθελε πολύ… μυαλό για να βολέψει τα στελέχη σου σε βάρος των συμφερόντων του δήμου.
ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους όλοι όσοι νομίζουν ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι πιο επικίνδυνες από την χρήση κινητών τηλεφώνων.
Σύμφωνα με τον καθηγητή μικροκυμάτων του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Νικόλαο Ουζούνουγλου σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε τα εξής:
«Ο κίνδυνος ακτινοβολίας κεραιών είναι πάρα πολύ μικρότερος από την περίπτωση του κινητού τηλεφώνου».
Βλέπουμε να κινητοποιείται ο κόσμος για ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει ενώ το ουσιαστικό πρόβλημα συστηματικά και μεθοδευμένα αγνοείται».

Και συνέχισε
«Η κεραία από την αρχή της λειτουργίας της δεν μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση, τα όρια που ακτινοβολεί είναι ασήμαντα σε σχέση με την ακτινοβολία του κινητού.
Στην περίπτωση που ένα παιδί χρησιμοποιεί το κινητό εκεί παραβιάζονται τα όρια ακτινοβολίας που έχουν καθοριστεί από τους Διεθνείς Οργανισμούς και Εθνικές νομοθεσίες»
Δηλαδή τι μας λέει ο έγκριτος καθηγητής;
Ότι παιδιά τζάμπα διαμαρτύρεστε αφού το πρόβλημα στην ουσία είναι τι ίδιο το κινητό και η αλόγιστη χρήση του.
Για να δούμε λοιπόν αυτές τις απόψεις οι «κυνηγοί κεραιών» θα τις λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ή θα συνεχίσουν το επικοινωνιακό τους αγώνα μπας και μαζέψουν κάνα ψήφο παραπάνω.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΑΛΑΛΟΥΜ

Νέο κυκλοφοριακό αλαλούμ στη Ανάκασα με την μετατροπή της οδού Στουρνάρα σε διπλής κατεύθυνσης.
Τα έργα που γίνονται, πιθανόν του προαστιακού, έχουν δημιουργήσει νέους παρακαμπτηρίους οδούς
(Μυκηνών) με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Οι προειδοποιητικές ταμπέλες με τον τρόπο που έχουν τοποθετηθεί κάνουν ακόμα πιο επικίνδυνη την διαδρομή στο συγκεκριμένο δρόμο.
Επίσης ένα mail που μας ήρθε από γονέα μας ενημερώνει ότι η οδός Πινδάρου που βρίσκεται δίπλα στο 5ο δημοτικό σχολείο είναι σε τραγική κατάσταση από τις λακκούβες και τα σπασμένα πεζοδρόμια.
Οι υπηρεσίες του δήμου θα μεριμνήσουν για να διορθωθεί η κατάσταση;

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΝΑ ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!


Άρχισε η εφαρμογή του μνημονίου
Σαράντη-εργολάβων-υπουργείων.

Εκεί που σκάβουν υπήρχαν φυτεμένα δεντράκια που τώρα τα ξεριζώνουν για να τα ξαναφυτέψουν.

ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...

Από το http://athens.indymedia.org/

Χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τη μία, στις τρεις γέφυρες, συρμός του προαστιακού παρέσυρε, ακρωτηρίασε και τελικά σκότωσε ηλικιωμένο άντρα που επιχείρησε να διασχίσει διάβαση των γραμμών του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Ο ηλικιωμένος παπούλης δεν πρόλαβε να διασχίσει τις γραμμές του τραίνου από διάβαση των γραμμών την στιγμή που περνούσε συρμός του προαστιακού τον οποίο και δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα.


Αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθεί ακρωτηριασμένος 30 μέτρα παρακάτω από συρμό του προαστιακού.


Η διάβαση την οποία επιχείρησε να διασχίσει ο παπούλης είναι μία από τις δύο κύριες διαβάσεις στις τρεις γέφυρες οι οποίες χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες κάτοικους και μαθητές της περιοχής.


Βρίσκεται στο τέρμα της οδού Λιοσίων. Στην περιοχή εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον διενεργούνται έργα της ΕΡΓΟΣΕ και του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ, Πρόκειται για έγα διαπλάτυνσης των γραμμών και μελοντικά υπογειοποίησής τους.


Στο όνομα της ανάπτυξης λοιπόν, εδώ και χρόνια, από το Μενίδι έως τον Βοτανικό, σκοτώνονται δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι ζουν στις περιοχές αυτές, στην προσπάθειά τους να μετακινηθούν από και προς τις δυο πλευρες του ιδιότυπου τείχους που έχει στηθεί από τους εργολάβους παράλληλα με τις γραμμές.


Χιλιάδες κάτοικοι αναγκάζονται να περνούν από αυτοσχέδιες διαβάσεις, μπετά, ράγες και επιχωματώσεις των εργολάβων.


Ο τελευταίος θάνατος, η τελευταία δολοφονία στο όνομα της ανάπτυξης, είχε σημειωθεί πριν περίπου δύο μήνες σε αντίστοιχη διάβαση λίγο παραπάνω, στους Άγιους Ανάργυρους.


Υπολογίζεται πως περίπου 10 άνθρωποι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τις γραμμές και τα εργοτάξια του ΟΣΕ και του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ.


Στο όνομα αυτής της ανάπτυξης λοιπόν, των γρήγορων και ακριβών μετακινήσεων σταθερής τροχίας, μετράμε έναν περίπου νεκρό το μήνα. Ενώ για αυτήν την "αειφόρα" ανάπτυξη έχει ρημαχθεί όλο το φυσικό περιβάλλον που υπάρχει παράλληλα και κοντά στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές.


800 περίπου δέντρα έχουν ξεριζωθεί σε μήκος των νέων γραμμών από το Μενίδι έως τους Αγίους Αναργύρους ενώ άλλα 200 δέντρα έχουν ισοπεδωθεί από το άλσος του Πευκώνα Αγίων Αναργύρων για την κατασκευή του νέου σταθμού του προαστιακού.


Η ανάπτυξη για την εξουσία έχει τα τιμήματά της.


Και αυτά δεν είναι παρά οι ζωές των εξουσιαζόμενων και το φυσικό περιβάλλον.


Λίγα μέτρα παρακάτω από το σημέιο της σημερινής δολοφονίας, μία από τις πολλές φανταχτερές πινακίδες της ΕΡΓΟΣΕ (που παρουσιάζει το κατασκευαστικό μέλλον της περιοχής) προσπαθούσε να πείσει τους γείτονες και τους περαστικούς:


ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Την επιστολογραφία ως μέσο πίεσης εφαρμόζει η δημοτική αρχή προς τους δημόσιους φορείς,ΔΕΚΟ και τα Υπουργεία κοινώς δηλαδή κάνει τον κλητήρα αντί να δημιουργήσει σοβαρές συνθήκες διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων του δήμου.
Εάν επισκεφθεί κανείς το site του δήμου θα ανακαλύψει μια σειρά από δελτία τύπου για τις ενέργειες της διοίκησης σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν όμως πουθενά ως τώρα δεν έχουμε δει δυναμικές κινητοποιήσεις για μεγάλα ζητήματα που βασανίζουν τους δημότες της πόλης αν και οι πολιτικές συνθήκες ευνοούν τη σημερινή δημοτική αρχή για να το πράξει.

Το ερώτημα είναι όμως γιατί δεν το κάνει;

Εξαίρεση αποτελεί μόνο η διαμαρτυρία για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Για τα έργα του προαστιακού ,για το 301,για το περιβάλλον ,για τους ελεύθερους; χώρους δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι στιγμής.
Το να κάνεις τον ταχυδρόμο στην ουσία είναι σαν να κάνεις μια τρύπα στο νερό και το μόνο που δημιουργείς είναι περισσότερη... γραφειοκρατία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΠΡΟΣ ΔΕΗ – ΟΤΕ - ΕΥΔΑΠ

Επιστολή συμμόρφωσης έστειλε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων προς ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ, καθώς τα έργα στα οποία προχωρούν σε όλο το Δήμο, δημιουργούν μια σειρά από προβλήματα στους κατοίκους και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Προβλήματα τα οποία είναι υποχρεωμένες οι παραπάνω ΔΕΚΟ να φροντίζουν ώστε να μην υφίστανται.
Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος, αναγράφεται χαρακτηριστικά:
«Κατόπιν ελέγχων των υπηρεσιών του Δήμου σε διάφορα σημεία τη πόλης στα οποία η εταιρία σας εκτελεί εργασίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις οι οποίες αφορούν τόσο στα μέτρα ασφαλείας, τα οποία υποχρεούται βάσει του νόμου να λαμβάνει ο εκτελών την εργασία όσο και στην πλήρη αποκατάσταση των χώρων (της καθαριότητας συμπεριλαμβανομένης) μετά το τέλος των εργασιών.
Οι παραβάσεις αυτές, ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια όχι μόνο των κατοίκων αλλά και των διερχόμενων πολιτών.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού, τουλάχιστον σε εξάμηνη βάση ως προς τις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν, συνθέτουν ένα άσχημο παζλ του οποίου το κύριο βάρος της ζημίας υφίσταται ο δημότης και κατ΄ επέκταση ο Δήμος.
Σας καλώ όπως ενεργήσετε σύννομα, υπεύθυνα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, θα σας παρέχουν οποιαδήποτε διευκόλυνση».
Από το www.agan.gov.gr

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ- ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

Ήρθε η παραίτηση του παλαιού δημοτικού συμβούλου Χ.Στίγκα για να επιβεβαιώσει την άποψη μας ότι το προεδρείο των επαγγελματοβιοτεχνών στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας.
Στην εφημερίδα «Νέα Εποχή» δημοσιεύεται η επιστολή παραίτησης του πρώην δημοτικού συμβούλου λόγω της διγλωσσίας του συλλόγου στο θέμα που προέκυψε με το άνοιγμα των μαγαζιών την δεύτερη Κυριακή των εορτών όπου αναφέρεται ότι κάποιοι υποτιμούν την νοημοσύνη του και μετά από 30 χρόνια επιθυμεί να διαγραφεί από τα μητρώα του τοπικού συλλόγου επαγγελματοβιοτεχνών.
Άλλο ένα χαστούκι λοιπόν για το προεδρείο του συλλόγου που επιμένει να χαριεντίζεται με την διοίκηση του δήμου παρά να καταθέτει σοβαρές και ουσιαστικές προτάσεις για την ανάκαμψη της τοπικής αγοράς.


Υ.Γ. Καλά νομίζουν κάποιοι στο σύλλογο ότι με κληρώσεις αυτοκινήτων θα καλύψουν την ανεπάρκειά τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Από το www.press-gr.blogspot.com

Κοινή Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά κατέθεσαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη και ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για το "Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης".
Στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι το Πάρκο παρά την πρόδηλη αξία του για το φυσικό περιβάλλον και τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας, δεν έχει συναντήσει το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της Πολιτείας, όπως του αξίζει.
Παρά τις...υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της περιοχής, σήμερα το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής και έχει καταστεί στο μεγαλύτερό του μέρος επικίνδυνο για τους επισκέπτες και τους περιοίκους.
Οι βουλευτές, που εκλέγονται στην Β’ Αθηνών, συνεχίζουν στην ερώτησή τους τονίζοντας ότι οι όμοροι Δήμοι όπως και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) έχουν κάνει ό,τι μπορούν για τη διάσωση και συντήρησή του. Φύτεψαν πάνω από 3.500 δέντρα και φρόντισαν κατά το δυνατό για τον καθαρισμό του. Αυτά όμως δεν αρκούν.
Το Πάρκο ανήκει σε Φορέα διαχείρισης που εποπτεύεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και η χρηματοδότηση των έργων για την αποκατάσταση και συντήρησή του ανήκουν στις υποχρεώσεις του Υπουργείου (Π.Δ. 184/2002).
Επιπλέον, επισημαίνουν στην ερώτησής τους, ότι πρόσφατα έληξε η θητεία των μελών του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, όπως και ο Α.Σ.Δ.Α., όπως δηλώνουν με το από 19/1/2009 έγγραφό τους, αρνούνται να ορίσουν νέους εκπροσώπους επειδή η διαρκής αδυναμία του Φορέα να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο συστήθηκε είναι προφανής και η διοίκηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα.
Καταλήγοντας ερωτούν τον υπουργό τι σκοπεύει να κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αποτελεσματική προστασία και διατήρηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και εάν "προτίθεται να καταβάλει τους θεσμοθετημένους πόρους για τη συντήρησή του και να καταβάλει στο εξής την τακτική χρηματοδότηση που οφείλει για τη συντήρηση και λειτουργία του Πάρκου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;"

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΤΖΙΠ... ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Την αύξηση συχνότητας των δρομολογίων των λεωφορείων προσπαθεί μέσω επιστολών να επιτύχει η δημοτική αρχή.
Όποιος ανατρέξει στο πρόγραμμα της παράταξης του δημάρχου θα δει ότι βάζει ως σκοπό την αύξηση των δρομολογίων κατά 15%.

Καλά έπρεπε να μπει στον τρίτο χρόνο διοίκησης ο κ.Σαράντης για να καταλάβει ότι οι δημότες ταλαιπωρούνται με τα δρομολόγια των λεωφορείων και αντί να ζητήσει επίσημη συνάντηση με τους υπευθύνους του ΟΑΣΑ στέλνει επιστολές για να υποστηρίζει ότι έκανε τα δέοντα.

Δεν βλέπουν οι δημοτικοί μας άρχοντες, την μεγάλη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας από τις πολλές ώρες αναμονής και από τη μεγάλη χρονική διάρκεια των δρομολογίων.

Αλλά ξέχασαν οι καλοβολεμένοι αξιωματούχοι της "προοδευτικής" σημερινής διοίκησης, τι πάει να πει λεωφορείο αφού τώρα κυκλοφορούν με τα πολυτελή τζιπ τους ενώ ο κακόμοιρος ο δημότης συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την ανοργανωσιά του ΟΑΣΑ.

ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Με προσωπική του επιστολή προς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Α., ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Ν. Σαράντης έχοντας ως βασικό άξονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, ζητά την αύξηση στη συχνότητα των δρομολογίων, που εξυπηρετούν του κατοίκους του Δήμου. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Κίνηση χωρίς ΙΧ, αλλά και …..γρήγορα!
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, πιστός στο σύγχρονο δόγμα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) το οποίο έχει ως στόχο την μετακίνηση των πολιτών των σύγχρονων πόλεων, όσο το δυνατόν περισσότερο από τα Μ.Μ.Μ., προκειμένου να συμβάλλει αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, επιθυμεί και παράλληλα διεκδικεί την καλυτέρευση των συγκοινωνιακών όρων μεταφοράς για τους κατοίκους της πόλης μας.
Οι Άγιοι Ανάργυροι, ως συγκοινωνιακός κόμβος ανάμεσα στα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας, εξυπηρετούνται από διάφορες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ.
Τα οχήματα των γραμμών αυτών διασχίζουν μόνο κεντρικά σημεία της πόλης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκ μέρους αρκετών συμπολιτών μας να τα χρησιμοποιήσουν, αφού για να επιβιβαστούν σε κάποιο λεωφορείο, απαιτείται προηγουμένως να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα.
Όσον αφορά τις κυκλικές λεωφορειακές γραμμές, που συνδέουν συνοικίες της πόλης μας με κεντρικές γραμμές, χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς και αυτό διότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα σε 2 δρομολόγια υπερβαίνει συνήθως τη 1 ώρα και 15 λεπτά, καθιστώντας έτσι ασύμφορη τη χρήση τους.
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, έχοντας ως κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και το σεβασμό του περιβάλλοντος, διεκδικεί για τη γραμμή Γ 10 Ανάκασα - Άγιοι Ανάργυροι - Πλ. Βάθη συχνότητα δρομολογίων ανά 10΄ λεπτά και για τη γραμμή 720 Ανάκασα - Πλ. Αγ. Αναργύρων συχνότητα δρομολογίων ανά 20΄ λεπτά και τουλάχιστον ανά 15΄ λεπτά τις ώρες αιχμής.
Σύνθημά μας, ο σεβασμός στο περιβάλλον.
Γνώμονάς μας, ο πολίτης.
Στόχος μας, η ποιότητα ζωής».

Από το http://www.agan.gov.gr/



ΟΙ ΠΑΠΙΕΣ...




"Τα 150 στρέμματα του Πάρκου είναι δικά μας
έχουμε και χαρτιά που το αποδεικνύουν"

"Μην κοιτάτε που εμείς θέλουμε να προχωρήσουμεκαι με τους υπόλοιπους δήμους..."

Τάδε έφη Αντιδήμαρχος Ιλίου

στη προχθεσινή συγκέντρωση των αυτοαποκαλούμενων"Φίλων του Πάρκου"

Απορία

ποιος έκανε πιο πολύ "πα πα πα";

οι πάπιες του Πάρκου ή ο Πούλιος με τον Σαράντη που ήταν παρόντες;

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Η εφαρμογή της περίφημης «ελεύθερης αγοράς» και του νεοφιλελευθερισμού, τα τελευταία 30 χρόνια, έδειξαν τις πραγματικές τους συνέπειες στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη βρέθηκαν τρομαχτικά ωφελημένοι, έχοντας συσσωρεύσει αμύθητα πλούτη, εις βάρος της ζωής, των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών σχέσεων, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων.
Όλοι εμείς που δεν έχουμε άλλο μέσο για να ζήσουμε εκτός από την εργατική μας δύναμη, δεχόμαστε μια άνευ προηγουμένου επίθεση: πόλεμοι απίστευτης αγριότητας, δολοφονικές επιθέσεις στη νεολαία και στο συνδικαλισμένο εργατικό κίνημα, εξαθλίωση των μικρών αγροτών, κατάργηση κάθε «κεκτημένου» των εργαζομένων και ασυδοσία των μεγαλο-επιχειρηματιών, κλοπή της δημόσιας περιουσίας και παραχώρηση και της τελευταίας σπιθαμής ελεύθερου χώρου στο μεγάλο κεφάλαιο.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Στηρίζουμε σταθερά την οργανωμένη και συντεταγμένη αντίσταση του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.
Καλούμε όλες τις αριστερές δυνάμεις, όλους τους ανθρώπους που θέλουν να αντιδράσουν αποτελεσματικά απέναντι σε αυτό το σύστημα, να δράσουμε από κοινού.
Προτείνουμε αρχικά και συμπυκνωμένα 15 σημεία – στόχους πάλης και όχι προτάσεις «διαχείρισης» του αδίστακτου, άδικου και αδηφάγου συστήματος που άλλοι κατασκεύασαν και φόρτωσαν στην πλάτη μας.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΙ 15 ΣΤΟΧΟΙ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ»
ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 19:30
Α ΚΑΠΗ (Πλαστήρα & Κλεισούρας)
Οι συζητήσεις αυτές θα συνεισφέρουν ουσιαστικά και στη διαδικασία συνδιαμόρφωσης του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ξεκινήσει και θα παρουσιαστεί στη 2η Πανελλαδική Σύσκεψη, στα τέλη Μάρτη 2009.

ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΑΡΑΝΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Για άλλη μια φορά συνεχίζει να παραπλανά τους αναγνώστες της η τοπική φιλοσαραντική εφημερίδα Ενεργός Πολίτης».
Σε άρθρο της καλεί όλες τις τοπικές εφημερίδες σε διάλογο για το 301ΕΒ αλλά δεν καλεί τις δημοτικές παρατάξεις να φιλοξενήσουν τουλάχιστον τις θέσεις τους για αυτό το θέμα.
Η εμμονή… της εφημερίδας σε διάλογο προδίδει για άλλη μια φορά τον αντιδεοντολογικό τρόπο που λειτουργεί το συγκεκριμένο έντυπο που αποφεύγει να δημοσιεύσει τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας.
Και φυσικά δικαιώνει την άποψη ότι ο υπερήλικας εκδότης λειτουργεί ως «λαγός» της διοίκησης σε θέματα που έπρεπε η ίδια να πρωταγωνιστεί σε κινητοποιήσεις και αγώνες.

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ο Δήμος Aγίων Αναργύρων, αποτελώντας μέλος στο Δίκτυο Πόλεων Αμφικτυονία εξέφρασε την θερμή συμπαράστασή του στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό και συνέδραμε στην πρωτοβουλία για την συγκέντρωση και αποστολή υγειονομικού υλικού στην Γάζα.
Απευθύνοντας κάλεσμα στους τοπικούς φορείς και τους πολίτες για την προσφορά υγειονομικού και νοσοκομειακού υλικού, υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση όλων των φορέων και ιδιαίτερα των φαρμακείων.

Έτσι, συγκεντρώθηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες από υλικά όπως σύριγγες, γάζες, αντισηπτικά υλικά, αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, τα οποία συσκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν από τον Δήμο στα γραφεία του Συνδέσμου.
Το Γραφείο Προαγωγής Υγείας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίων Αναργύρων ανέλαβε την παραπάνω προσπάθεια με συντονίστρια την υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλο κ. Αργυρώ Γιαννάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου, τα φαρμακεία, η Εκκλησία και ιδιαίτερα ο πατέρας Νικόλαος Γιαννακίδης υπεύθυνος στον Βαφειαδάκειο Βρεφονηπιακό Σταθμό, όπως και απλοί πολίτες.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα των Αγίων Αναργύρων με 3-0 στην έδρα της επί του Νηρέα και έτσι κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 7η θέση με 22 βαθμούς στον 8ο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.
Όσο για την ΕΛΠΙΔΑ ήρθε ισοπαλία 2-2 εντός έδρας με τον Φωστήρα Ηλιούπολης και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις με 20 βαθμούς.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Tην πασοκική του ,ταυτότητα θέλει να τονίσει ο δήμαρχος των Αγίων Ανάργυρων στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αφού διακρίνει ότι έχει έντονο πρόβλημα με πολλά τοπικά στελέχη και ψηφοφόρους του Κινήματος.
Έχει επιδοθεί λοιπόν εδώ και ένα χρόνο στο γνωστό σπορ να γυρνάει στις τοπικές λαϊκές αγορές με βουλευτές του Κινήματος ώστε να τους προβάλλει αλλά και να προβληθεί ο ίδιος ο κ.Σαράντης με το σκεπτικό ότι είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην πόλη.
Η δυσαρέσκεια όμως είναι μεγάλη από τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι απογοητευμένοι με την ανυπαρξία έργων από την δημοτική αρχή και βρίσκονται σε δύσκολη θέση διότι δέχονται σκληρή κριτική για τα αλλεπάλληλα λάθη που έχει κάνει η διοίκηση του δήμου.

Φυσικά δυσαρεστημένοι είναι και οι πολίτες που δεν γουστάρουν πλέον τα κόμματα και αγανακτούν με τέτοιου είδους ενέργειες δηλαδή να κάνουν βόλτα οι τοπικοί άρχοντες του βουλευτές για την αυτοπροβολή τους χωρίς να μπορούν να τους επικρίνουν για τα λάθη του παρελθόντος αλλά... και του μέλλοντος.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΙΚΑΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ




"Όσα χρόνια ασχολούμαι με τα δημοτικά πράγματα διαπίστωσα αξιόλογους και ικανούς ανθρώπους και προπάντων πολιτικά ηθικούς από όλο το πολιτικό φάσμα.

Και από το ΠΑΣΟΚ και από την Νέα Δημοκρατία και από το ΚΚΕ και από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ που έχουν ενεργή συμμετοχή στα τοπικά μας δρώμενα.

Οι κομματάρχες με τα χρίσματα και οι εκδότες υποστηρικτές τους είναι τόσο έτοιμοι να τους ρίξουν όλους αυτούς στον "Καιάδα" γιατί δεν φέρουν "κομματική ταμπέλα" που τους βολεύει στο παιχνίδι για το διαγκωνισμό του "χρίσματος";
Η δική μου αντίληψη , δεν θέλει να χαθεί καμία ικανή και σοβαρή παρουσία.

Η δική μου αντίληψη θέλει να αποστρακίσει την παρεοκρατία.
Θέλει να ενώσει και όχι να διχάσει.
Επιλέγει να συγκρούεται με τα τοπικά προβλήματα και τις ηθελημένες "αστοχίες" της Δημοτικής Διοίκησης, όποια και αν είναι κι όχι βεβαίως με τους συνδημότες μας με τους οποίους μοιραζόμαστε τον ίδιο Δήμο,τα ίδια προβλήματα,τις ίδιες απειλές.
Εσείς (των χρισμάτων) μπορείτε να συνεχίζετε τη λογική της σπίλωσης,του διαχωρισμού,της συκοφάντησης και της διάλυσης.
Τέτοιες λογικές χάρισμα σας."
ΣΧΟΛΙΟ: Για να δούμε που το πάει και ο γιατρός...γιατί από "σοβαρούς" χορτάσαμε.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΑΓΡΙΟ ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ

Παρακάτω θα διαβάσετε μια ορθότατη παρατήρηση της εφημερίδας ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ για τη διγλωσσία του προεδρείου του τοπικού συλλόγου των επαγγελματοβιοτεχνών.

"Πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε κύριοι του συλλόγου εμπόρων;

Μιλάω για τις ανακοινώσεις που μοιράσατε για το άνοιγμα των μαγαζιών την Κυριακή 28/12.

Στην πρώτη (για να μη σχολιάσω τα όσα γράφει) προτείνατε να ΑΝΟΙΞΟΥΝ (σε αντίθεση με τις δικές σας θέσεις αλλά και των εμποροϋπαλλήλων).

Στη δεύτερη παραποιώντας την πρώτη ανακοινώσατε ότι η θέση σας ήταν ή όλα ανοιχτά ή όλα κλειστά.

Τελικά προτείνατε το περίφημο κατά βούληση.

Το Δ. Σ. έχει χρέος απέναντι στους εμπόρους να μιλά με ειλικρίνεια, να κάνει προτάσεις και να δίνει λύσεις.

Πρέπει να πηγαίνει ένα βήμα μπροστά και όχι δεκαετίες πίσω.

Η συμμετοχή των εμπόρων στη συντριπτική τους πλειοψηφία τόσο στην απεργία στις 22/10, όσο και η στάση τους την Κυριακή 28/12, δείχνει ότι είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν, ιδιαίτερα που η κρίση στην αγορά είναι άγνωστο πόσο θα κρατήσει.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι οι φιλότιμες προσπάθειές σας για να φτιάξει κάπως το κλίμα στην αγορά αλλά και η προσπάθεια μαζικοποίησης του συλλόγου δεν είναι κινήσεις στη σωστή κατεύθυνση.

Τέλος υπάρχει μια πληροφορία σχετικά με την κατασκευή εμπορικού κέντρου στη Χαλκηδόνα.

Έχετε κάποια ενημέρωση; Σκοπεύετε με κάποιο τρόπο να αντιδράσετε;

Έχετε έρθει σε επαφή με τον αντίστοιχο σύλλογο στη Χαλκηδόνα να μάθετε περί τίνος πρόκειται;"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8 Φεβρουαρίου
Κοπή πίτας του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου
Ώρα 6:00 μ.μ.

13 Φεβρουαρίου
Μια βραδιά αφιερωμένη στον Αττίκ.
Αναψυκτήριο Κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων
Ώρα 8:00 μ.μ.


16-20 Φεβρουαρίου
Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τη συμμετοχή τριών καλλιτεχνών
Εκθεσιακός χώρος Πολιτιστικού Κέντρου
Ώρες λειτουργίας 5-9 μ.μ.
Εγκαίνια 16 Φεβρουαρίου ώρα 7:00μ.μ.

21 Φεβρουαρίου
Μασκέ πάρτι με ζωντανή μουσική για τους νέους και κάθε έναν που αισθάνεται νέος…
Αναψυκτήριο Κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων
Ώρα 9:00 μ.μ.

22 Φεβρουαρίου
«Φορέστε τις μάσκες σας και ελάτε»
Αποκριάτικη εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους στην Κεντρικής πλατείας Αγίων Αναργύρων, ώρα 10:30 π.μ.
Ένα πρωινό Κυριακής γεμάτο αποκριάτικες εκπλήξεις, κέφι, χορό και ξεφάντωμα.

25 Φεβρουαρίου
Συναυλία μαθητών κιθάρας του τμήματος της κυρίας Κατερίνας Παπαϊωάννου.
Ώρα έναρξης 7 μ.μ.
Αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου
.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ

Αρκετά διαφωτιστικό είναι το mail που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Γιώργος Κ. που λέει τα εξής:

¨Μπορεί ομολογουμένως να έγιναν φιλότιμες προσπάθειες για να σκεπαστούν δεκάδες λακκούβες από τις υπηρεσίες του δήμου όμως αρκετές συνεχίζουν υπάρχουν σε πολλούς δρόμους της πόλης.

Είναι ώρα λοιπόν οι δημότες με την βοήθεια των υπηρεσιών του δήμου να συγκροτήσουν ομάδα κρούσης ,να καταγράψουν τις λακκούβες και με την βοήθεια όλων μας να γίνει σωστή δουλειά ώστε να τις μειώσουμε.

Πολλές από αυτές είναι επικίνδυνες ειδικά για τα μηχανάκια ενώ πολλές ζημιές έχουν υποστεί και τα αυτοκίνητα συνδημοτών μας.

Επίσης ρώτησα αλλά και είδα ότι και τα συνεργεία του έργου για την κατασκευή προαστιακού βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια.¨


Σχόλιο: Να και κάτι χρηστικό που κάνουν οι εργολάβοι!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Απο το http://www.dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/

Μια επιστολή και κάποια ερωτήματα περιμένουν ακόμα απάντηση από τον απερχόμενο και εκ νέου Πρόεδρο του Δημοτικού Γυμναστηρίου κ. Θ. Παπαρίζο.
Η επιστολή του μέλους του Δ.Σ. του Δημοτικού Γυμναστηρίου Κ. Σολωμού έχει κατατεθεί από τις 5 Δεκεμβρίου 2008.
Διαβάστε τη:
Κύριε Πρόεδρε,Μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησα στο γήπεδο διαπίστωσα ότι:
Γίνονται οικοδομικές εργασίες με τις οποίες αλλάζει η διαρρύθμιση των χώρων του. Πιο συγκεκριμένα καταργούνται τουαλέτες φιλάθλων ώστε να χρησιμοποιηθούν ως γραφεία.
Έχει τοποθετηθεί αυτόματο μηχάνημα πώλησης αναψυκτικών και καφέδων (με ευθύνη του Γυμναστικού Συλλόγου;).
Ερωτάστε λοιπόν:
Με ποια απόφασή μας έχουν αποφασιστεί αυτές οι οικοδομικές εργασίες, με ποια απόφασή μας αναθέσαμε αυτές τις εργασίες και από ποιον κωδικό θα πληρωθούν αυτές;

Για τις εργασίες αυτές έχουν ακολουθηθεί όλες οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες;
Υπάρχει μελέτη της Τ.Υ;
Απαιτείται άδεια από την πολεοδομική αρχή γι’ αυτές τις εργασίες;
Ποιος και γιατί επέτρεψε να τοποθετηθεί αυτόματο μηχάνημα πώλησης αναψυκτικών – καφέδων; Ποιος το διαχειρίζεται; Αν εσείς ως Πρόεδρος γνωρίζετε κάτι, εμείς – τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. – γιατί δεν ενημερωθήκαμε; Να φανταστούμε ότι η τοποθέτηση αυτή έγινε λόγω μη λειτουργίας του κυλικείου;
Με αφορμή αυτή μου την επιστολή και επί τη λήξη της θητείας μας θα ήθελα να μας γνωστοποιήσετε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμναστηρίου, όλες σας τις ενέργειες μέχρι σήμερα σχετικά την παροχή νερού και όποιες άλλες διευκολύνσεις παρέχετε στην εταιρεία J.P. ΑΒΑΞ σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος απαιτήσεων της ΕΥΔΑΠ.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!

Το απόλυτο κυκλοφοριακό μπάχαλο επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους των Αγίων Αναργύρων.
Παρκαρισμένα παράνομα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά του δρόμου,ατελείωτες ώρες να ψάχνεις να παρκάρει ειδικά όταν τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά,μποτιλιάρισμα από την έλλειψη φαναριών ,ένταση και νεύρα από τους οδηγούς ενώ οι διαδρομές εντός του δήμου γίνονται πλέον σε τριπλάσιο χρόνο και αν βρέξει τότε καλύτερα να μην κουνηθείς από το σπίτι σου.

Νομίζουμε αυτό το χάλι το έχουν εντοπίσει και οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες και περιμένουμε να ληφθούν μέτρα ειδικά για εκείνους που παρκάρουν όπου βρουν και ιδιαίτερα σε διαβάσεις αναπήρων.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Φαρμακερό σχόλιο από την εφημερίδα της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που λέει τα εξής:

"Όταν ένας σοβαρός και έντιμος άνθρωπος διαπιστώσει είτε λανθασμένη κίνησή του είτε σκόπιμη εξαπάτησή του και παραιτείται, το κάνει ορμώμενος από την πολιτική του εντιμότητα.
Και η πολιτική εντιμότητα δεν εξαρτάται από τον εκάστοτε αποφασίζοντα για την αποδοχή ή μη της παραίτησης.
Πόσο μάλλον από τη διατήρηση της θέσης στον ανασχηματισμό.
Κρίμα για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έχασε μια εξαιρετική ευκαιρία άσκησης ήθους στη δημοτική πολιτική."
Δεν έχασε όμως την έμμισθη θέση του...συμπληρώνουμε εμείς!

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Από το http://www.dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/
Η δημοτική αρχή των Αγίων Αναργύρων προγραμματίζει προσλήψεις για το έτος 2009 με εργαζόμενους που θα αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Με εισήγησή της στο δημοτικό συμβούλιο ζητάει την έγκρισή του για σύναψη συμβάσεων έργου με οκτώ (8) άτομα για τις εξής ειδικότητες:


1 γιατρό εργασίας, 1 λογιστή, 1 διοικητικό υπάλληλο, 1 δημοσιογράφο, 2 διαμεσολαβητές και 2 διευκολυντές.


Οι τρεις τελευταίες ειδικότητες όπως γίνεται κατανοητό αφορούν στον επικοινωνιακό-προπαγανδιστικό μηχανισμό της διοίκησης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάλογη απόφαση του 2008 προέβλεπε 22 εργάτες, 1 υδραυλικό, 1 λογιστή ΠΕ, 2 υπαλλήλους ΠΕ, 3 υπαλλήλους ΔΕ, 1 γιατρό εργασίας και 1 δημοσιογράφο.


Η Δημοτική Αναγέννηση έχει τοποθετηθεί κατά αυτών των εργασιακών σχέσεων που εκτός των άλλων δημιουργούν σχέσεις ομηρίας και ζητά το προσωπικό που προσλαμβάνεται στο δήμο να είναι μόνιμο, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Άλλο ένα mail ήρθε από αναγνώστη μας Ντίνο Κ. που λέει τα εξής:
"Τελικά η κατασκευή του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού μήπως εξελίσσεται σε διπλό πρόβλημα;
Το ένα αφορά στην πιθανότητα "μελέτη-κατασκευή".
Το σύστημα που αποδέχεται η δημοτική αρχή για το έργο.
Το δεύτερο αφορά την πιθανή χωροθέτηση του έργου.
Αν ο χώρος είναι δίπλα από τον υποσταθμό της ΔΕΗ, με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να είναι ανεξέλεγκτη ενώ υποτίθεται πως την αντιμάχεται δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Ήρθε η ώρα για τους τοπικούς φορείς φορείς αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις που θέλουν να έχουν άποψη για τα ζητήματα δημόσιας υγείας να αναδείξουν το θέμα και να υπερασπιστούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας."

ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Πυρά εξαπέλυσε το blog www.dimotis-agan.blogspot.com κατά τη διοίκησης Σαράντη σε σχέση με τα πιθανά παιχνίδια με εργολαβίες για τα δημοτικά έργα.
Πιο συγκεκριμένα ισχυρίζεται το blog ότι "η αποδοχή προμελέτης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτό σημαίνει πως ο δήμος μας επέλεξε να δημοπρατήσει το έργο με το σύστημα μελέτη-κατασκευή".

Αυτό το σύστημα για όσους γνωρίζουν πράματα και καταστάσεις χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο δήμο μας όταν ο κ. Σαράντης ήταν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις έργων που επιδέχονται ειδικούς τρόπους κατασκευής ή μεθόδους που καλύπτονται από τεχνογνωσίες ή άλλα κατοχυρωμένα δικαιώματα ή στα έργα με ιδιομορφίες ως προς τον τρόπο και τις φάσεις κατασκευής του (Π.Δ. 609/85,άρθρο 10,παρ.1).

Τα καταγγελλόμενα στο έργο του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού έχει δύο εύστοχες αναφορές.

- "Ενας βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένα απλό οικοδομικό έργο, με καθορισμένες λειτουργίες και σαφείς προδιαγραφές των χώρων (κτιριολογικό) συναρτήσει πάντα του αριθμού βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενεί."
- "Οι επαρκώς στελεχωμένες με μηχανικούς υπηρεσίες μας, δεν έχουν την ικανότητα να συντάξουν τις αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, τους αναλυτικούς προϋπολογισμούς κλπ;

Οι μηχανικοί του Δήμου μας γιατί υπάρχουν; Η ικανότητα και το ρεπερτόριό τους εξαντλείται μόνο στην τέχνη... της αξιολόγησης -της οποίας σημειωτέον, η υποκειμενικότητα των κριτηρίων μας παρέχει την δυνατότητα της ελεγχόμενης επιλογής αναδόχου;

Η τους έχουμε μόνο για την κοπιαστική επίβλεψη του... "ψητού" όταν αυτό θα αρχίσει να υλοποιείται;"

Με τα παραπάνω ακυρώνεται η θριαμβολογία της δημοτικής αρχής περί διαχειριστικής επάρκειας και ικανότητας ενώ τα βέλη κατευθύνονται και προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΙΚΡΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα στο ματς των Αγίων Αναργύρων με την Καλλονή και έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.
Στο 77' ακυρώθηκε γκολ του Ντελμεκούρα ως οφσάιντ.
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Σαράντης, Νικολάου, Σφακιανάκης (46' Κοζυράκης), Τσούτσουρας, Μακρόπουλος, Γκίκας (76' Μανάρας), Κουνάδης Ν., Κακιούζης (85' Κάρο), Μαχαίρας, Ντελμεκούρας, Κίτσιος.
ΚΑΛΛΟΝΗ: Καραβασίλης, Ριζούλης, Κριτσωτάκης, Καδής, Μαγγανάς, Λουτραγώτης (80' Χατζηκυριάκος), Κιάτα, Βαμβουκλής (59' Τουμπακάρης), Τσατσαλίδης, Σεραφίγγος (67' Καρτάλης), Διονυσάτος.
Όσο για την ΕΛΠΙΔΑ δεν τα κατάφερε και έχασε 2-1 από την ομάδα της Ελευθερούπολης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΦΩΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ!

Ο δήµος µας είναι αντιµέτωπος µε σοβαρότατα προβλήµατα, τα οποία ολοένα και πολλαπλασιάζονται επιδεινώνοντας δραµατικά την ποιότητα ζωής των συνδηµοτών µας.
Η Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗ έχει από την πρώτη στιγµή και δηµόσια δηλώσει, ότι είναι πρόθυµη να συµµετάσχει σε διάλογο µε οποιονδήποτε φορέα για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πάνω στα σηµαντικά ζητήµατα του δήµου µας.
Πιστεύουµε ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος διαπίστωσης των προβληµάτων και εξεύρεσης λύσεων.
Όµως, για να είναι εποικοδοµητικός και γόνιµος πρέπει να είναι οργανωµένος και ανοικτός για όλους τους δηµότες.
Ο διάλογος που σήµερα επιθυµεί η δηµοτική αρχή δεν πληροί δυστυχώς τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Πράγµατι, τόσο η πρόσκληση για συζήτηση πολλών και σηµαντικών θεµάτων σε µία µόνο συνάντηση, όσο και η παντελής έλλειψη εισηγήσεων αλλά και προτάσεων της δηµοτικής αρχής, φοβούµαστε ότι µετατρέπει τον καθόλα αναγκαίο διάλογο σε στείρα διαδικασία.
Οι θέσεις της Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗΣ για τα προτεινόµενα προς διάλογο θέµατα είναι και σαφείς και δηµόσια κατατεθειµένες.
Για να τεθούν σε διάλογο, πράγµα θετικό και ευκταίο, πρέπει ν' αντιπαρατεθούν µε θέσεις και προτάσεις και όχι µε αίολες συζητήσεις.Ο δήµος, αν πραγµατικά το επιθυµεί, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε µονοθεµατικές ανά ζήτηµα συζητήσεις ενεργοποιώντας καταρχήν το αρµόδιο θεσµικό όργανο δηλαδή το Δηµοτικό Συµβούλιο.
Εκεί αφού ενηµερωθούν πλήρως, ως έχουν δικαίωµα και υποχρέωση, όλοι οι δηµοτικοί σύµβουλοι και όχι αποκλειστικά οι επικεφαλείς των παρατάξεων και ακουστούν οι απόψεις των πολιτών που επιθυµούν να τοποθετηθούν µπορεί να διαµορφωθούν συγκεκριµένες προτάσεις του δήµου για κάθε ζήτηµα στο οποίο αναφέρεται η σηµερινή πρόσκληση του Δηµάρχου.
Λόγω της σηµασίας που έχουν τα ζητήµατα αυτά για τους πολίτες των Αγίων Αναργύρων, οι προτάσεις αυτές θα πρέπει κατόπιν να παρουσιαστούν σε ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις που πρέπει να οργανώσει ο Δήµος σε κάθε περιοχή, έτσι ώστε και ο διάλογος να αποκτήσει την µεγαλύτερη δυνατή δηµοσιότητα και οι δηµότες να συµµετάσχουν ουσιαστικά στη διαµόρφωση των τελικών αποφάσεων.
Σ' ένα τέτοιο διάλογο είµαστε πρόθυµοι να µετάσχουµε µε όλες µας τις δυνάµεις καταθέτοντας ιδέες και συγκεκριµένες προτάσεις.
Επειδή για την Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗ τα παραπάνω αποτελούν αναγκαίες και απαράβατες προϋποθέσεις για έναν διάλογο που θα συνεισφέρει στην επίλυση των σοβαρών προβληµάτων που αντιµετωπίζει ο δήµος µας και επειδή πιστεύουµε ότι η σηµερινή συνάντηση δεν µπορεί ν' αντικαταστήσει τον ουσιαστικό, ανοικτό και δηµοκρατικό διάλογο που πρέπει να λάβει χώρα µε τη συµµετοχή της δηµοτικής αρχής, όλων των παρατάξεων αλλά προπάντων των ιδίων των κατοίκων της πόλης µας, δηλώνουµε ότι αποχωρούµε από την διαδικασία.

Το συντονιστικό της Ανοικτής Πορείας Δράσης