Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Από το http://www.dimotis-agan.blogspot.com/


Οταν λέμε "Δημοτική Πύλη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Αγ. Αναργύρων", εννοούμε την ιστοσελίδα του Δήμου μας ( http://www.agan.gov.gr/ ) όπου πρωτίστως ο κάθε Δημότης, ο κάθε συμπολίτης μας θα μπορεί μέσω αυτής να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά αλλά και να ενημερωθεί.
.
Και όταν λέμε να εξυπηρετηθεί, εννοούμε να υποβάλει τα αιτήματά του ηλεκτρονικά, να λαμβάνει ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, να του χορηγούνται οι βεβαιώσεις, οι απαντήσεις στα αιτήματα του και να έχει πρόσβαση στις Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου κλπ. και όλα αυτά ΠΑΝΤΑ ηλεκτρονικά.
.

300.000 €!!! ο προϋπολογισμός για την κατασκευή της (δείτε εδώ).
.

Προς το παρόν λειτουργεί κατά κύριο λόγο ως... prive ιστοσελίδα και προπαγανδιστικό όργανο της Δημοτικής Αρχής μέσω των υπέροχων και αλησμόνητων Δελτίων Τύπου .
.
Πως να ξεχάσουμε το Δελτίο Τύπου διαφώτισης, ήτοι:
.
..Η διοίκηση έγκαιρα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και αφού προετοίμασε τα αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου, κατέθεσε από την πρώτη ημέρα που άνοιξε η διαδικασία το σχετικό φάκελο στην ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Αττικής, …"; (περί Διαχειριστικής Επάρκειας ο λόγος)
.
Έτσι μας πληροφορούσε το προπαγανδιστικό όργανο , χτίζοντας το προφίλ του Μεγάλου... ενός δυναμικού και αποφασιστικού άντρα, που λειτουργεί αστραπιαία και μοναδικά .
.
Όταν το blog αποκάλυψε ότι ο Δήμος δεν κατέθεσε από την πρώτη μέρα τον φάκελο, αλλά 4 μήνες μετά από την έναρξη υποβολής των φακέλων και 5 μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία!!!, η διαδικτυακή πύλη έπαθε black out και εξαφάνισε το εν λόγω δελτίο και μαζί μ΄αυτό και τον ήρωα με το δασύτριχο στέρνο, το θεληματικό πιγούνι και τα στιβαρά μπράτσα.

Οταν δε επανήλθε στα συγκαλά της... το συγκεκριμένο δελτίο τύπου επανεμφανίστηκε ανασκευασμένο. Είχε εξαφανιστεί η πρόταση "...κατέθεσε από την πρώτη ημέρα που άνοιξε η διαδικασία το σχετικό φάκελο..." και αντικατασταθεί ως εξής: "Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα κατέθεσε ήδη φάκελο στην Περιφέρεια Αττικής, για τη Διαχειριστική Επάρκεια του Δήμου..." και όπως διαπιστώνετε φίλες και φίλοι, η επιμονή τους στη lakamia δεν περιγράφεται!!!
.
Τώρα θα μου πείτε, γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά ;
.
Απλά θυμηθήκαμε την ιστοσελίδα που είχε ο Μεγάλος, για να προβάλλεται προεκλογικά και η οποία τώρα έχει... καταργηθεί.
.
Εσείς φίλες και φίλοι την θυμόσαστε;
.
Να ποια ήταν: mayors.gr/sarantis και το site που την είχε κατασκευάσει ήταν το http://mayors.gr/.

(καντε κλικ στη φωτο για μεγεθυνση)


Α!!!
Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι, αμα μπείτε στην ιστοσελίδα της mayors.gr, θα πληροφορηθείτε πως η προβολή μέσω αυτής είναι επί πληρωμή, ενώ η Διαδικτυακή μας Πύλη είναι δημόσιο αγαθό... δηλαδή κατά κάποιους, ένα δωρεάν μέσο προβολής, προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.
.
Διαδικτυακά σκοτάδια και μεσαίωνας με τα λεφτά των Ευρωπαίων και Ελλήνων πολιτών.
Για να μην θυμηθούμε και τους 1.000... του Λεωνίδα, στη φιέστα - βιογραφικό!!!



Με λίγα λόγια, η mayors.gr έφυγε η Διαδικτυακή Πύλη ήρθε...

.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ
ΣΧΟΛΙΟ:Kαλά αφού όλοι πλέον γνωρίζουν ποιος κρύβεται πίσω από τις επικοινωνιακές γκάφες του δημάρχου για ποιο λόγο δίνουμε τόσα χρήματα από την τσέπη των δημοτών(30 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο) στην δημοσιογράφο από την ΕΡΤ.Αφού την δουλειά άλλος την κάνει.
Τουλάχιστον θα γλιτώναμε τα λεφτά.
Έτσι δεν είναι κύριε Σαράντη;

.

.



Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

ΨΕΥΤΕΣ!!!

Από το http://terzogloupanagiotis.blogspot.com/

Που είναι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τη 13η Μάη;
ΨΕΥΤΕΣ.
Που είναι οι αγώνες που θα πρότεινε ο Δήμαρχος για το μνημόνιο και τον πευκώνα; ΨΕΥΤΕΣ.
Που είναι που θα μας έβγαινε απο "αριστερά" και θα μας έφερνε σε δύσκολη θέση; ΨΕΥΤΕΣ
ΨΕΥΤΕΣ, ΓΥΜΝΟΣΑΛΙΑΓΚΕΣ,ΤΡΩΚΤΙΚΑ.
Είμαι θυμωμένος σήμερα.

Η Οικολογία έχασε τον Αγωνιστή Άγιο της.
Θυμήθηκα ότι τον είχαν φέρει και στο Δήμο προσπαθώντας να κλέψουν έστω και μιά στιγμή από το μεγαλείο του.

ΟΥΣΤ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

Δεν κρατιέται πλέον ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης όταν είναι να κάνει δημόσιες σχέσεις.
Τελευταίο...κρούσμα η εμφανισή του στην εκδήλωση που έκανε η τοπική οργάνωση του ΛΑΟΣ στους Αγίους Αναργύρους.
Στην ταβέρνα της πλατείας Πλαπούτα που γινόταν ο χορός, ο δήμαρχος πήγε πιο μπροστά και από τους καλεσμένους ,παρέα με τους δημοτικούς σύμβουλους Προβατόπουλο και Κοντοπίδη ενώ στη συνέχεια είχε εγκάρδιους χαιρετισμούς και εναγκαλισμούς με μέλη και ψηφοφόρους του Καρατζαφέρη.
Φαίνεται μπροστά στο ψήφο και στη διατήρηση της καρέκλας κάποιοι ξεχνούν... την "προοδευτική τους" πρόελευση.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!!!

Χαμένα τα έχουν οι υπάλληλοι του δήμου από την πανικόβλητη συμπεριφορά του δημάρχου σε θέματα που αφορούν προβλήματα της πόλης.Μάλιστα έφτασε στο σημείο ο δήμαρχος για να ενημερωθεί για ένα θέμα από υπάλληλο του δήμου να κλείνει ραντεβού!
Πολλοί σχολιάζουν ότι όταν πρωτοανέλαβε o δήμαρχος τουλάχιστον άκουγε άμεσα του εργαζόμενους και προσπαθούσε να δώσει λύσεις τώρα όμως βλέποντας ότι τον πνίγουν τα προβλήματα δείχνει ανίκανος να τα αντιμετiωπίσει και αποφεύγει μέχρι και τους υπαλλήλους του δήμου.

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

Ταραγμένος και θολωμένος είνα ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα που δέχεται τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τα υπόλοιπα blogs που αποκαλύπτουν τα τραγικά λάθη που κάνει καθημερινά στη διοίκηση του δήμου.
Όσοι τον έχουν δει τις τελευταίες μέρες στις συνεδριάσεις που κάνουν τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές σχολιάζουν ότι έχει χάσει το κέφι του και δείχνει έντονα προβληματισμένος.
Το νέο κτύπημα που δέχτηκε είναι τα αρνητικά σχόλια που γίνονται για την αποτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική που εφαρμόζει και θυμίζει την δεκαετία του '80.
Μάλιστα πολλά δικά του στελέχη του καταλογίζουν ότι κατάφερε με τις προσωπικές επιθέσεις που έκανε από τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που ελέγχει, να ξυπνήσουν τα αντακλαστικά κάποιων που είχαν αποτραβηχτεί από τα δημοτικά δρώμενα αλλά και να αναδείξει σε μεγάλο αντίπαλο, την παράταξη του Σταύρου Νικητόπουλου.
Ήδη το επιτελείο του δημάρχου συσκέπτεται για αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής και οι αποφάσεις θα παρθούν άμεσα αφού ο προεκλογικός χρόνος αρχίζει σε λίγους μόνο μήνες.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ... ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Προχωρούν οι συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό οι Σαράντης και Τρίγκας αφού ο πρώην δήμαρχος έχει θεαθεί αρκετές φορές στο δημαρχείο και πληροφορίες λένε ότι υπάρχει κοινή γραμμή σε θέματα που αφορούν προβλήματα του δήμου και όχι μόνο.
Οι κακές οι γλώσσες μιλάνε και για χρωστούμενα (σε ψήφους) μεταξύ των δημάρχων από προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες.
Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συναντήσεις γίνονται διότι υπάρχει πλάνο να υπάρξει μελλοντική συνεργασία και σε εκλογικό επίπεδο μιας και η κατάσταση στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι τραγική και από ότι φαίνεται δύσκολα θα αποδεχτούν Τσώκος,Νταηλάκης,Τρίγκας ο ένας τον άλλον για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Aπό το www.agioianargyroi-neaepoxh.blogspot.com

Μετά το σάλο που δημιούργησαν τα δημοσιεύματα της «Ε» για τον προαστιακό, μετά την διαπίστωση ότι η περιοχή μας αναγνωρίζεται ως υποβαθμισμένη και από το ΣτΕ (Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας), τώρα που αποκαλύφθηκαν οι σκοτεινές στοχεύσεις των «τεχνοκρατών» του ΟΣΕ σε βάρος της περιοχής μας, τώρα που αποκαλύφθηκαν τα ψίχουλα με τα οποία μας παραπλανούν οι Διοικήσεις του Δήμου μας με τα «τεχνάσματα» των μνημονίων, είναι η ώρα να υποβληθούν, να παλευτούν και να διεκδικηθούν ζωτικής σημασίας ρυθμίσεις και αποφάσεις για τους χώρους που μπορούν και πρέπει να απελευθερωθούν και να αποδοθούν στο Δήμο μας.

Απαραίτητη και κρίσιμη διάσταση προσλαμβάνει η οργανωμένη , πλήρης και αυθεντική ενημέρωση των συμπολιτών μας για την ανάγκη να συμμετέχουν οργανωμένα στις διεκδικήσεις αυτές που θα προστατεύσουν τα συμφέροντα όλης της πόλης και των παιδιών μας. Που θα προστατεύσουν περιουσίες και τη ζωή μας και θα βελτιώσουν τις ασφυκτικές συνθήκες στις οποίες μας καταδίκασαν να ζούμε.

Είναι η ώρα να καλέσουμε ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα να απαντήσουν στις διεκδικήσεις μας, να τοποθετηθούν με ευθύνη απέναντι στα εγκλήματα που μαστίζουν την περιοχή μας και να αποφασίσουν αν θα στηρίξουν τους πολίτες ή τα «εταιρικά συμφέροντα» των ΣΔΙΤ και των ιδιωτών που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν το δικαίωμά μας να επιβιώσουμε.

· Οφείλουμε να διεκδικήσουμε ΟΡΙΣΤΙΚΗ επίλυση της κατοχύρωσης των ιδιοκτησιών των συνδημοτών μας κατά μήκος της Κωνσταντινουπόλεως.

· Την παραχώρηση των γραμμών Πελοποννήσου και του χώρου του αμαξοστασίου μεταξύ των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Λεωφόρου Δημοκρατίας.

· Την παραχώρηση του χώρου του Υπουργείου Γεωργίας που παραμένει χωρίς καμία ουσιαστική δραστηριότητα.

· Την όσο το δυνατόν περιστολή των επιπτώσεων από το εν τέλει αυθαίρετο έργο του προαστιακού, όπως κατασκευάζεται σήμερα με την συνευθύνη όλων των δημοτικών Διοικήσεων μέχρι σήμερα.

Αυτά δεν αποτελούν τυπικές διεκδικήσεις. Συνιστούν όρους επιβίωσης και αναβάθμισης της οικτρά υποβαθμισμένης περιοχής μας κάτι που δεν υπηρετείται από σκηνοθετημένα μνημόνια αλλά μόνο από ουσιαστικές παραχωρήσεις υπέρ της υγείας και της ζωής των ανθρώπων της πόλης μας.

Οφείλουμε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να θέσουμε ΑΜΕΣΑ τις πρωτοβουλίες που θα προβάλουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις λύσεις που διεκδικούμε και έχουμε απόλυτη ανάγκη.

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ;

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την πορεία του έργου του προαστιακού, το οποίο καθορίζει ουσιαστικά το μέλλον των κατοίκων της πόλης μας για πολλές επόμενες δεκαετίες, προκύπτουν πλήθος ερωτημάτων που οφείλουν να απαντηθούν και από τον ΟΣΕ και από τις Διοικήσεις του Δήμου.

1. Ήταν ή δεν ήταν τελικά το έργο ενταγμένο στο Γ! ΚΠΣ και μέχρι πότε; Είχαν αρχίσει οι εργασίες όταν απεντάχθηκε ή όχι;

2. Είχαν υποβληθεί ή όχι οι απαραίτητες μελέτες για το συγκεκριμένο έργο; Και αν όχι γιατί δεν αντέδρασαν οι Δημοτικές Αρχές;

3. Γιατί δεν λήφθηκε υπόψη η απόφαση του ΣτΕ του Δεκεμβρίου του 2006; Δημιούργησαν τετελεσμένα χωρίς νόμιμο τρόπο και γιατί οι Δήμαρχοι δεν αντέδρασαν; Πολύ περισσότερο γιατί οι Δήμαρχοι δεν προσέφυγαν και εκείνοι στο ΣτΕ όπως έκαναν οι κάτοικοι;

4. Λίγες μέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ ανέλαβε τον Δήμο η Διοίκηση Σαράντη. Τι έπραξε ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πόλης; Κρίνει αρκετή την υπογραφή μνημονίου 2,5 χρόνια μετά; Μέχρι τότε τι έκανε;

5. Θα μπορούσαν οι Δήμαρχοι να αποτρέψουν τις αυθαιρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ, να έχουν ζητήσει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα των εργασιών που οι εργολάβοι της ΕΡΓΟΣΕ είχαν ξεκινήσει καταστρέφοντας το λιγοστό πράσινο που είχε η πόλη;

6. Οι συζητήσεις των Δημάρχων με την ΕΡΓΟΣΕ σε ποια βάση γίνονταν αφού το έργο, κατά την Ελευθεροτυπία και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ ήταν αυθαίρετο και παράνομο; Γιατί οι Δήμαρχοι «νομιμοποίησαν» τις αυθαιρεσίες της ΕΡΓΟΣΕ;

Αυτά και πολλά άλλα έχουν ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ να απαντήσουν οι Δήμαρχοι και η ΕΡΓΟΣΕ. Και οι πολίτες βεβαίως, οι δημότες των Αγίων Αναργύρων οφείλουν να απαντήσουν στους εαυτούς τους και τα παιδιά τους , αν οι επιλογές τους μέχρι σήμερα δικαιώθηκαν και ωφέλησαν την πόλη μας. Όχι με την έννοια του αυτομαστιγώματος αλλά με την έννοια του να διαπιστώσουμε τι δεν πήγε καλά και να το αλλάξουμε.

Αν μιλήσουμε και ενεργήσουμε έντιμα θα έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε τη ζημιά από όσα ήδη μοιάζουν χαμένα.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ...

Μισές δουλειές έκανε πάλι η δημοτική αρχή με το έργο που φτιάχνει δίπλα στο λεγόμενο Πειραματικό σχολείο.
Συγκεκριμένα προβάλλει από τα φιλοσαραντικά μέσα ενημέρωσης σαν σπουδαίο κατόρθωμα το φτιάξιμο του πεζοδρομίου και το νοικοκύρεμα του γύρω χώρου. Όμως ξέχασε για άλλη μια φορά όπως έκανε και στην οδό Ευβοίας να βάλει πολλά δέντρα και πράσινο ως οικολογική... διοίκηση που είναι.
Αντί λοιπόν να γεμίσει το πεζοδρόμιο που είναι και τεράστιο με μικρούς κήπους ,δέντρα και φυτά προτίμησε να γεμίσει τόσα μέτρα πεζοδρομίου με τσιμεντένιες πλάκες και μόνο σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα τοποθετήθηκαν λίγα φυτά και λουλούδια.
Κατά άλλα ούτε την εξυπνάδα δεν είχαν οι υπεύθυνοι του δήμου ώστε να εκμεταλλευθούν αυτό τον μικρό χώρο για αξιοποίηση του πρασίνου.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ!

O αναγνώστης μας Ν.Ν. μας γράφει τα εξής περί μνημονίου,προαστιακού και δημοσιευμάτων της έγκριτης εφημερίδας "Ελευθεροτυπίας":

"Το μνημόνιο είχε «κοντά ποδάρια".
Η «Ε» γράφει στις 19/5/2009 για το μνημόνιο και συγκεκριμένα ότι έγινε «για τον εξευμενισμό των κατοίκων του Δήμου Αγίων Αναργύρων στις 3 Νοεμβρίου 2008».
Την επόμενη ακριβώς ημέρα η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του υπουργού κ. Χατζηδάκη , ο οποίος δηλώνει «Η συμφωνία με τον Δήμο Αγίων Αναργύρων είναι άσχετη με το έργο το οποίο αναφέρεται η εφημερίδα σας (προαστιακός).
Φορέας υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ και όχι η ΕΔΙΣΕ .
Εργολάβος επίσης δεν υφίσταται , διότι καμία προκήρυξη δεν έχει γίνει».
Αν είναι όπως τα λέει ο υπουργός και δεν μας λέει ψέματα, θα μας έχει πει ψέματα ο Δήμαρχος και τα φιλαράκια του ,οι τοπικοί και όχι μόνο εκδότες.

Διότι εκείνοι μας διαβεβαίωναν ότι τα έργα του μνημονίου ξεκίνησαν με πρώτο την κυκλοφοριακή μελέτη.
Τελικά όλα ήταν επικοινωνιακά ψέματα;
Έτσι φαίνεται.
Όμως με τούτα και με εκείνα αποκαλύπτεται ότι η «λούμπα» του μνημονίου δεν ήταν παρά «μία χάντρα θαλασσιά» για να ξεγελάσουν τους «ιθαγενείς».

Διότι υπογράφοντας αυτό το έωλο μνημόνιο κατευνάσουν και παραμυθιάζουν τους Δημότες ώστε να μην προβάλουν τις πραγματικά σημαντικές απαιτήσεις τους για παραχώρηση των απελευθερούμενων χώρων (Αμαξοστάσιο και γραμμές Πελοποννήσου) όπως και την ανάγκη διάνοιξης της Κ. Παλαμά για το ξεμπλοκάρισμα της κυκλοφορίας που όπως όλα δείχνουν θα εξελιχθεί σε πιο εφιαλτική κατάσταση από την σημερινή".

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

"ΑΤΟΛΜΟΣ"... ΚΑΙ "ΛΙΓΟΣ"

Τρέχει και δεν φτάνει ο δήμαρχος με τις γκάφες και τα λάθη των συνεργατών του.
Τόσο στην Καθαριότητα όσο και στο Πολιτιστικό τα παράπονα είναι πολλά με αποτέλεσμα να έχει απογοητευθεί από την ανικανότητα των συνεργατών του.

Βέβαια η άλλη πλευρά διαρρέει ότι για τα λάθη και τις παραλείψεις βασικός υπεύθυνος είναι ο δήμαρχος που δεν δίνει λύσεις όταν τα προβλήματα γιγαντώνονται και τίθενται προς διάλογο αλλά προτιμά να κρύβεται πίσω από την επικοινωνιακή προβολή του.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο δικός του δημοτικός σύμβουλος να τον χαρακτηρίζει "άτολμο" και "λίγο" μπροστά σε δεκάδες δημότες.

Φαίνεται ότι άρχισαν τα όργανα...

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ...ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα αντιμετωπίζει η δημοτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στους Αγίους Αναργύρους.
Τόσο η νεολαία του κόμματος που δυσανασχετεί από τον παρασκηνιακό ρόλο που παίζει ο επικοινωνιολόγος του δημάρχου με συνέπεια να μην παραστούν στο δημαρχείο για την οργάνωση της συγκέντρωσης του 301 ,τώρα πρόβλημα αντιμετωπίζουν ξανά και οι τοπικές οργανώσεις του Κινήματος από τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που προέρχονται από φιλοσαραντικά έντυπα εναντίον παλαιών και πρώην συντρόφων τους.
Η γκρίνια μεγαλώνει μέρα με τη μέρα λόγω των παρασκηνιακών μαχαιρωμάτων και επιδεινώνεται από την αποτυχημένη πολιτική που εφαρμόζει(;) ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης.
Έτσι λοιπόν έχει διχαστεί για τα καλά το τοπικό ΠΑΣΟΚ που στον δήμο μας πάει συνήθως καλά στις εθνικές εκλογές αλλά έχει μεγάλο πρόβλημα στις δημοτικές με τελευταίο παράδειγμα τα τρία ψηφοδέλτια που κατέβηκαν στις περασμένες δημοτικές εκλογές.
Η ένταση είναι μεγάλη ανάμεσα στα τοπικά στελέχη του κόμματος που προβληματίζονται από το γεγονός ότι δεν μπορούν να ενώσουν τον χώρο τους και χρεώνουν στους δημοτικούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ διχαστική λογική και αναίτιες προβοκατόρικες επιθέσεις σε μέλη της παράταξης.

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

"ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ..."

Από το http://stousagiousanargyrous.blogspot.com/

Μας είπαν ακόμη ότι από την τότε Διοίκηση Αποστόλου, ο μόνος εν ενεργεία πολιτικός είναι ο Σαράντης.
Κανένας άλλος από τους εμφανιζόμενους ως υπερασπιστές ή πολιτικούς του απογόνους."
Ο Παναγι (ώτης) ος λατρεμένος μας blogger ...

έθεσε επιτέλους δάχτυλο επί τον τύπο των ίλων...και λέει μεγάλες αλήθειες ο μπαγάσας ...
Απορία (όμως) ψάλτου, βηξ ...κι αν μπορεί, ας μας την λύσει μιας και φαίνεται μέσα στα πράγματα ...
Όταν ο "κόκκινος Νίκος" ήταν "ενεργός"επί δημαρχίας του αειμνήστου Σπύρου ...ποιο ακριβώς πολιτικό σακάκι φορούσε ;
Μην ήταν κουκουές ;
Μην ήταν ΚΚΕ-ΜΛ ;
Μην ήταν ΚΚΕ Εσ. ;
Μην ήταν Κεντρώος ;
Μην ήταν (από τότε) αγνός Πασόκος;
Εγώ στο είπα Παναγι (ώτη) ε ...δεν το 'χεις ...
Γύρνα στο ράδιο να λες τις χλαπάτσες σου ...Da place is damn hot ...

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΠΑΛΙ ΡΕΖΙΛΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Από το http://dimotis-agan.blogspot.com/

Εκτός από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, τώρα ο oikos Nikos-Takis αρθρογραφεί και... στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ..

Πώς λέγαμε δηλαδή Σαρά...φης στα Τρίκαλα, Σαράφης τώρα και στο Παρίσι.....Άντε "φαμίλια" σύντομα σας ευχόμαστε και στους New York Times!!!..

Re seis, tha paratisete tis epikoinoniakes sas lakamies kai ton havale gia na strosete pisino na doylepsete kamia fora ?....Για καλύτερη ανάγνωση του δελτίου τύπου του Δήμου και του άρθρου της "Κ" κάντε κλικ πάνω στη φωτό..
ΣΧΟΛΙΟ: Η αποδόμηση του επικοινωνιακού επιτελείου του δήμαρχου σε όλο της το μεγαλείο. Τόσο ο http://dimotis-agan.blogspot.com/ όσο και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης των παρατάξεων αποκάλυψαν την φασιστική και συνάμα παραπλανητική προς τους δημότες συμπεριφορά της διοίκησης Σαράντη που πλέον εξελίσσεται στην χειρότερη και πιο επικίνδυνη που γνώρισε ο δήμος μας.

Τελικά τι έγινε την Τετάρτη στην συγκέντρωση για το 301

Από το http://www.a-po-drasi.gr/

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα μετά από εισήγηση του Δημάρχου κινητοποίηση για την απομάκρυνση του 301 ΕΒ.
Μάλιστα ζήτησε 20.000 ευρώ για τα έξοδα της κινητοποίησης.

Ποιο θα ήταν το φυσιολογικό και το δημοκρατικό
Να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή οργανωτική επιτροπή που θα φτιάξει το πρόγραμμα της κινητοποίησης.
Θα οργανώσει λαϊκές συνελεύσεις όπου θα συζητήσει με τους δημότες θα ανταλλάξει προτάσεις και ιδέες, και θα καταλήξει δημοκρατικά στα επόμενα βήματα και τους στόχους για συγκέντρωση αλλά και για μετά…
Τίποτε από όλα αυτά δεν έγινε. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Δημάρχου ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ, ΔΙΕΤΑΞΕ και ΕΚΤΕΛΕΣΕ το πρόγραμμα και τους στόχους της κινητοποίησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υποκρισίας του Δημάρχου και του επιτελείου του ήταν το κάλεσμα σε συμμετοχή των νεολαιών των πολιτικών κομμάτων.
Συγκεκριμένα στις 4/5 ο Δήμαρχος κάλεσε τις νεολαίες όλων των κομμάτων για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης. Στη πρόσκληση αυτή ανταποκριθήκανε μόνο οι Νέες κ’ Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ (ούτε καν η Ν. ΠΑΣΟΚ δεν ήταν) οι οποίοι του τόνισαν μεταξύ άλλων ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου να μην καταλήξει η συγκέντρωση σε φιέστα κανενός κόμματος, στο οποίο ο Δήμαρχος συμφώνησε με την δήλωση ότι στην συγκέντρωση θα μιλήσουν μόνο αυτόδιοικητικοί παράγοντες.Επίσης επισήμαναν ότι το κόστος της συγκέντρωσης (20.000) είναι υπερβολικό.

Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
Η σημαντικότερη απόφαση του Δημάρχου, στην διάρκεια της προετοιμασίας της συγκέντρωσης, ήταν η απόφασή του να ακολουθήσει τα αχνάρια του Λουδοβίκου του 14.
Παραφράζοντας την γνωστή ρήση «το κράτος είμαι εγώ» στο ο «δήμος είμαι εγώ», απέκλεισε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις από το να μιλήσουν στην συγκέντρωση. Αντιδημοκρατική και άκρως αυταρχική συμπεριφορά.
Προφανώς ήθελε να πάρει όλη την «δόξα» της συγκέντρωσης, αλλά κυρίως να μην ακουστούν κριτικές φωνές για τις δικές του σοβαρές ευθύνες, αφού
1. Μέσω του μνημονίου υπέγραψε την κατασκευή της πέμπτης γραμμής του ΟΣΕ που θα εξυπηρετεί το στρατόπεδο και έτσι κάνει ακόμη δυσκολότερη την απομάκρυνσή του και
2. Παρέδωσε αμαχητί τα 20 στρέμματα στον Πευκώνα (από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον ΟΣΕ).

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
Μετά από όσα προηγήθηκαν αλλά και από τις πληροφορίες για τους ομιλητές όλα δείχναν ότι πάμε για μια μεγάλη κομματική φιέστα.Αρκετός κόσμος αλλά λίγος για την σοβαρότητα του θέματος και για την επικοινωνιακή καταιγίδα που προηγήθηκε ήρθε στην συγκέντρωση.Άλλοι από την ευαισθησία τους και την αγωνιστική τους διάθεση και άλλοι σε διατεταγμένη κομματική υπηρεσία.

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ήταν εκεί με πολλά μέλη και φίλους της υπογραμμίζοντας με το πανό και τα υλικά της την φιέστα που ετοιμαζόταν.Στην αρχή αρκετοί συνδημότες μας ήταν δύσπιστοι.
Μας είπαν, γιατί ρε παιδιά φιέστα, μια αγωνιστική κινητοποίηση κάνουμε για να φύγει κάποια στιγμή αυτό το ρημάδι το 301 και να φτιάξουμε ένα ωραίο πάρκο.
Φυσικά δεν χρειάστηκε πολύ ώρα να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου (ΠΑΣΟΚ-βουλευτής), Ντίνα Μπέη (ΠΑΣΟΚ Υπερνομάρχης), Χ. Κεφαλίδου (ΠΑΣΟΚ-Αντινομάρχης), ο υπερεπαναστάτης πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Λ. Μίχος (ΠΑΣΟΚ) και φυσικά ο πανταχού παρών Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) συν τον Δήμαρχο επίσης ΠΑΣΟΚ παρέλασαν από το βήμα σε μια σεμνή και ταπεινή ΦΙΕΣΤΑ.
Κάναν όλοι το αγωνιστικό κομμάτι τους αλλά δεν μας είπε κανένας γιατί τόσα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση δεν έδιωξε το στρατόπεδο.

Επίσης δεν μας είπαν για τον νόμο του Παπαντωνίου του 1999 (επίσης του ΠΑΣΟΚ) που για τα στρατόπεδα που απομακρύνονται από κατοικημένες περιοχές έχει ετοιμάσει το περίφημο 50% πράσινο και 50% οικοδόμηση.
Τελικά δυστυχώς, όπως, μας λέγαν και αρκετοί συνδημότες μας που αποχωρούσαν απογοητευμένοι, είχαμε δίκαιο.
Η «συγκέντρωση της Τετάρτης ήταν μια τζάμπα προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, αφού τα έξοδά της τα πλήρωσε ο Δήμος. δηλαδή όλοι εμείς.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

ΤΟΝ ΕΦΤΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ...

Ο αναγνώστης μας Β. Λ. μας έστειλε το εξής καταπληκτικό μήνυμα:

"Τι έγινε βρε παιδιά; Ούτε ο Νικήτας ο δενδροφάγος ούτε ο Αιγαλε-άρχης του ΑΣΔΑ στην «επανάσταση»;

Τι έγινε;

Έτσι θα καταλάβουμε το 301;

Ούτε οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν.

Αν βγάλουμε τους υπαλλήλους με τις οικογένειές τους , που προσέφεραν τις «υπερωρίες» τους, τους παρατρεχάμενους των βουλευτάδων και τις αντιπροσωπίες από φίλιους Δήμους, τι μένει;

Είμαστε δυό ,είμαστε τρεις…κι ο κούκος! Τόση κινητοποίηση πήγε στράφι;

Τόσα sms, τόσα τηλεφωνικά μηνύματα, τόση ντουντούκα, τόση χαρτούρα!

Κρίμα, κρίμα δήμαρχε.

Οι συμπολίτες σου σού χάλασαν τη φιέστα. Τι κι αν εσύ μιλάς για «θρίαμβο».

Η εικόνα των παρόντων ήταν ο μάρτυρας ότι δε σε παίρνουν στα σοβαρά οι δημότες. Και πώς να σε πάρουν όταν κάθε εβδομάδα σκαρώνεις και ένα «αγωνιστικό» χάπενινγκ. Άστα ρε μεγάλε, δεν πείθεις για «Αποστόλου», ούτε καν για Τρίγκας!

Άσε που τα έχουν πάρει μαζί σου με τη τυμβωρυχία που κάνεις στον αείμνηστο.
Τελικά είσαι σίγουρος ότι η τρόικα (Τάκης-Κώστας-Γιάννης) σου κάνει καλό;

Άντε και …του χρόνου!"

Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Κρεμάστηκε 35χρονος σε μπασκέτα στους Αγίους Αναργύρους

Ένας άνδρας, περίπου 35 ετών, εντοπίστηκε το πρωί από κατοίκους των Αγίων Αναργύρων να είναι κρεμασμένος από την στεφάνη μπασκέτας, που βρίσκεται σε ανοικτό γήπεδο πίσω από το δημαρχείο της πόλης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τοξικομανή, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του, απελπισμένος που δεν έβρισκε δουλειά.
Στο παρελθόν, ο αυτόχειρας είχε παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης.
Στο σημείο βρίσκεται ιατροδικαστής για να κάνει αυτοψία του χώρου
.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Σε μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε η συγκέντρωση του δήμαρχου για την απομάκρυνση του 301ΕΒ αφού μετά βίας παραβρέθηκαν γύρω στα 300 άτομα.
Αν εξαιρέσει κανείς τoυς παρετράχαμενους των βουλευτών και τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ των γύρω δήμων που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση τότε μιλάμε για την απόλυτη αποτυχία.
Αν επίσης αναλογιστεί κανείς τα χιλιάδες φυλλάδια και sms που στάλθηκαν σε δημότες,τα δεκάδες πανό που κρεμάστηκαν σε όλη την πόλη,την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ,τον βομβαρδισμό από τον τοπικό τύπο και τα ραδιόφωνα(Σκαι) τότε μιλάμε ότι ολόκληρη η πόλη (κατοικούν πάνω από 35 χιλιάδες)αποδοκίμασε πανηγυρικά τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα του δημάρχου Νίκου Σαράντη.
Ο λαός των Αγίων Αναργύρων γνωρίζει ότι τα προβλήματα του δήμου είναι μεγάλα και βρίσκονται σε πολλές γειτονιές της πόλης και καταλαβαίνει ότι πρωτεύον πρόβλημα δεν είναι το 301 αλλά η ολοκλήρωση των έργων για το προαστιακό εκεί που η δημοτική αρχή ανέχεται τα παιχνίδια των εργολάβων.Φυσικά ο δήμαρχος επιβεβαίωσε με το χειρότερο τρόπο την φασιστική του συμπεριφορά μη δίνοντας τον λόγο στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και με μικροπρέπεια δεν ανήγγειλε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση.
Επίσης να υπενθυμίσουμε στους ανιστόρητους φίλους του δημάρχου ότι όταν ο Σπύρος Αποστόλου έκανε τις πρώτες μεγάλες κινητοποιήσεις για την απομάκρυνση του στρατοπέδου ήταν στην αντιπολίτευση οπότε ήταν ...λίγο δύσκολο να δίνει τον λόγο.

Αλλά από την δημοκρατικότητα και την αγωνιστικότητα του αείμνηστου Σ.Αποστόλου, ο νυν δήμαρχος δεν του έχει μοιάσει ούτε στο παραμικρό.

ΥΓ: Μάλλον για την αποτυχία έφταιγε και το ντέρμπυ στο ΟΑΚΑ...

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΡΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ 301 Ε.Β.

Αποκαλυπτική είναι ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ" που ηγείται ο Σταύρος Νικητόπουλος σχετικά με το παρασκήνιο για την απόδοση μικρού μέρους του 301 στον δήμο.
Η ανακοίνωση της "Νέας Εποχής" λέει χαρακτηριστικά σε ένα σημείο:

"Οι Δημοτικές Αρχές αποδείχθηκαν ανίκανες να αντισταθούν στις απαιτήσεις της ΕΡΓΟΣΕ με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Από τη Διοίκηση Τρίγκα υπήρχε υπόσχεση-δέσμευση από το ΥΠΕΘΑ για απόδοση στο Δήμο,τμήματος του στρατοπέδου (ανάμεσα στους δύο τοίχους , προς τα Μυκονιάτικα) χωρίς ούτε αυτό να διεκδικηθεί από τη Διοίκηση Σαράντη, μέχρι στιγμής.
Ελπίζουμε η τωρινή κινητοποίηση να μην έχει να κάνει και πάλι με επικοινωνιακό τρικ που ετοιμάζει ο Δήμαρχος.Εμείς στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε όποια έντιμη διεκδίκηση αρθρώνει ο Δήμος μας. Δεν προσφερόμαστε όμως ως «πιόνια» σε πολιτικάντικα κόλπα επικοινωνιακού χαρακτήρα".

Άρα όπως αποκαλύπτεται από την ανακοίνωση η προηγούμενη διοίκηση Τρίγκα είχε κερδίσει την δέσμευση του αρμόδιου Υπουργείου για παραχώρηση μικρού μέρους του 301 στο δήμο αλλά λόγω πολιτικών συγκυριών δεν πρόλαβε να την εφαρμόσει.
Οπότε όπως καταλαβαίνετε τα μελλοντικά πανηγύρια σε περίπτωση που υλοποιηθεί η απόφαση του Υπουργείου χρεώνεται στον Τρίγκα και όχι στην σημερινή δημοτική αρχή.
Για να δούμε όταν και αν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις ο επικοινωνιολόγος του δημάρχου θα θυμηθεί να αναφέρει τον πρώην δήμαρχο ως πρωτεργάτη της...επιτυχίας ή θα προτιμήσει να ξεγελάσει με τα φτηνά επικοινωνιακά κολπάκια τους ταλαίπωρους κατοίκους της πόλη μας

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

AΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!




Θα μιλήσουν μεταξύ των άλλων ....

Ο Νικηταράς ο οικολόγος δεντροφάγοςο επονομαζόμενος και πελάτης του ΣτΕ.

Ο τα πάντα μπαζώνω και πάρκινγκ στρώνω ο τρώγων χλαπάτσες στον Ελαιώνα, στην Κυψέλη και αλλού ...

Ο οικολογικά ευαίσθητος πρόεδρος του ΑΣΔΑκαι πασών των Αγίων Βαρβάρων...

Ο αναμορφωτής στα...Ριμινίτικα...ο επονομαζόμενος και σωτήρας του "Τρίτσης" ...


Ο δήμαρχος Σαράντης ο επονομαζόμενος και "κόκκινος Νίκος" ο εκπορθητής της ΕΡΓΟΣΕ και δήμιος των υπουργών της ΝΔ ο σκληρός μνημονιο-διαπραγματευτής ...


Για περάστε ... για περάστε ...ο αγώνας είναι για όλους ...οι ψήφοι πάλι ...για λίγους ...

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΛΑΖΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

Έτοιμος να δείξει για άλλη μια φορά την αντιδημοκρατική και αλαζονική του νοοτροπία είναι ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης αφού ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι επιμένει να αρνείται να δώσει τον λόγο στις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις για την συγκέντρωση στο 301 και ετοιμάζει μεγάλη φιέστα με ομιλητές αντινομάρχες και εκπροσώπους του ΑΣΔΑ και της ΚΕΔΚE.
Από την άλλη έχει κινητοποιήσει δεκάδες μαθητές και γονείς για να περικυκλώσουν το στρατόπεδο μιμούμενος τον αείμνηστο Σπύρο Αποστόλου.

Φυσικα αρνείται να δώσει τον λόγο σε δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του δήμου και να εκθέσουν τις απόψεις τους για το γεγονός αλλά προτιμά να τον δίνει στους παράγοντες που του χαϊδεύουν την πλάτη και καλύπτουν την ανικανότητα του να διεκδικήσει ο ίδιος την απομάκρυνση του 301.

ΥΓ:Άσχετο ο Μπολώτας θα είναι εκεί;

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Από το www.zougla.gr

Στο στόχαστρο «ποντικών» και το Δημαρχείο Αγίων Αναργύρων. Σήμερα το πρωί, οι δημοτικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει το Δημαρχείο και ότι τα μετρητά που υπήρχαν μέσα στο χρηματοκιβώτιο είχαν «κάνει φτερά».
Οι διαρρήκτες, αφού παραβίασαν παράθυρο που βρισκόταν στον 2ο όροφο του κτιρίου, κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου φυλάσσεται το χρηματοκιβώτιο, ανοίγοντάς το με οξυγονοκόλληση.
Το ύψος του ποσού που έκλεψαν οι διαρρήκτες παραμένει άγνωστο.
Οι αστυνομικοί, πάντως, εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από τη συγκεκριμένη διάρρηξη να βρίσκονται τα ίδια άτομα, που τα ξημερώματα της Κυριακής διέπραξαν ληστεία στο Δημαρχείο Περιστερίου με λεία 70.000 ευρώ.

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Μεγάλη κομματική κινητοποίηση έχει κάνει το επιτελείο του δημάρχου προκειμένου να μην αποτύχει η συγκέντρωση της Τετάρτης.
Μάλιστα τα τοπικά κομματικά στελέχη έχουν ζητήσει την βοήθεια των κομματικών οργανώσεων από γειτονικούς δήμους φοβούμενοι την αποτυχία.
Το άγχος είναι τόσο μεγάλο όπου έχει κινητοποιηθεί μέχρι και η νεολαία του ΠΑΣΟΚ για να μην δημιουργηθούν απογοητευτικές καταστάσεις.
Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι δυναμικό παρόν θα δώσουν και οι αριστερές δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην προσπάθεια τους να μην καπηλευθεί ο σημερινός δήμαρχος τον αγώνα που έδινε πριν από μερικά χρόνια ο αείμνηστος Σπύρος Αποστόλου
.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Λειτούργησε τελικά μετά από χρόνια ξανά το "Μαρία Έλενα" και αναμένουμε και τα επίσημα εγκαίνια από την δημοτική αρχή.
Οι αμαρτίες του κτιρίου σύμφωνα με το παρασκήνιο είναι πολλές και ...ακριβές χωρίς να γνωρίζουμε τόσο εμείς όσο και δημότες τι τελικά έχει συμβεί; Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι για χρόνια τα λεφτά των δημοτών είχαν χαθεί σε ένα κτίριο που είχε γίνει γιοφύρι της Άρτας, μας στοίχισε ο κούκος αηδόνι και στην ουσία με μηδαμινό ανταποδοτικό αποτέλεσμα για τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων.
Περιμένουμε η σημερινή διοίκηση να σκεφτεί έξυπνα και να αξιοποιήσει το "Μαρία Έλενα" σαν πνευματικό και πολιτιστικό εργαστήρι με σκοπό την χρήσιμη γνώση και όχι για να κάνει πανηγυράκια και δημόσιες σχέσεις ο κάθε δημοτικός παράγοντας.


ΥΓ: Αλήθεια με το νέο όνομα που θα έδιναν οι μαθητές τι έγινε;

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟΝ... ΙΣΙΟ ΔΡΟΜΟ

Τελικά επανήλθε στον ... ίσιο δρόμο και είναι ξανά σε φιλοσαραντική γραμμή η νέα έκδοση του "Ενεργού Πολίτη" αφού οι ύμνοι για τις ενέργειες του δημάρχου σχετικά με την παράγκα που φύτρωσε στις γραμμές Πελοποννήσου δίνουν και παίρνουν ενώ παραλείπεται σχεδόν σε όλα τα κείμενα η κριτική κατά του δημάρχου κάτι που συνέβαινε στο προηγούμενο φύλλο.
Πουθενά πάλι δεν διαβάζουμε απόψεις των άλλων παρατάξεων,ούτε καν ένα μικρό σχόλιο. Το μόνο άρθρο που κάνει αναφορά εναντίον της διοίκησης αλλά με «περίεργο» τρόπο όπως το προβάλλει η εφημερίδα είναι οι κατηγορίες που εκτόξευσε ο υπερήλικας εκδότης για το πέταμα της εφημερίδος του από ανθρώπους του δήμου(μίλησε για μπράβους).
Μάλιστα παρουσιάζει και φωτογραφία από βίντεο που επιβεβαιώνει το γεγονός.
Η δικιά μας παρατήρηση είναι:

Που βρήκε αυτό το βίντεο ο εκδότης και ποιος του το έδωσε.

Η συγκεκριμένη κάμερα ελέγχεται κατά πάσα πιθανότητα ή από την εταιρία ασφάλειας που φυλάει το δημαρχείο ή από το κράτος γιατί αν την έχει βάλει ο ίδιος ο κ. Μπολώτας τότε πρέπει να έχει και τις ανάλογες νομικές κυρώσεις.
Διότι σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύονται τέτοιου είδους δημοσιότητες και χρήσεις από βιντεοκάμερα ενώ και από την άλλη αναρωτιόμαστε γιατί ο υπερήλικας εκδότης δεν προχωρεί στις σχετικές μηνύσεις για να ανακαλύψει τους ενόχους.

Περίεργα πράματα συμβαίνουν στο δήμο μας...

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Τώρα που ετοιμάζει την «επανάσταση» ο δήμαρχος για την απομάκρυνση του 301 θα δούμε πόσο δημοκράτης είναι.
Καταρχήν θα δούμε πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα παραβρεθούν γιατί σε λίγους μήνες κάποιοι από δαύτους θα είναι και Υπουργοί οπότε να δούμε αν θα ισχύουν οι υποσχέσεις που θα μας δώσουν ή θα παραμείνουν λόγια του αέρα.
Επίσης να δούμε αν θα δοθεί ο λόγος στους επικεφαλής ΟΛΩΝ των δημοτικών παρατάξεων για να δούμε αν οι δημοκρατικές ευαισθησίες του κ Σαράντη εξαντλούνται μόνο στις συγκεντρώσεις και αν μπορεί να δεχτεί δημόσια και τον αντίλογο.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Δεν πάει άλλο η κατάσταση με την καθαριότητα .
Δεν φτάνει που οι γειτονιές βρίσκονται σε αθλία κατάσταση και οι ακαθαρσίες βρίσκονται παντού τώρα παρατηρούμαι και το φαινόμενο σε σχολεία να μένουν αμάζευτα τα σκουπίδια και να αποτελούν εστίες μόλυνσης για τους μαθητές.
Τα παράπονα γονέων και εκπαιδευτικών όλο και μεγαλώνουν και οι υπεύθυνες υπηρεσίες του δήμου το μόνο που τους απασχολεί είναι να προσέχουν τις κεντρικές οδούς του δήμου και τα υπόλοιπα …ότι προλάβουμε.

Μάλιστα είναι τόσο βιαστικό και επιπόλαιο το μάζεμα των απορριμάτων λόγω του άγχους που έχουν οι ηρωικοί υπάλληλοι όπου αρκετές φορές βλέπουμε να είναι πεταμένα γύρω από τους κάδους σκισμένες σακούλες σκουπιδιών λόγω αυτής της βιασύνης.

Περιμένουμε με υπομονή ο νέος αντιδήμαρχος κ. Μαρίνης να βρει επιτέλους τρόπους ώστε να βελτιωθεί η αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και να σταματήσει να παραπονιέται δεξιά και αριστερά ότι φταίνε οι δημότες για το χάλι που ζούμε στην πόλη μας.

Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τον ίδιο.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ

Νέα δικαίωση για την δημοτική παράταξη της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ, αυτή την φορά από την εφημερίδα το "ΠΑΡΟΝ" όπου ενώ η εφημερίδα κάνει λεπτομερή λόγο για το πασχαλινό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη του λουλουδάδικου δεν κάνει την παραμικρή νύξη για τη σύλληψη του δημάρχου από την αστυνομία αλλά κάνει αναφορά μόνο για τις μηνύσεις.
Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε άλλη μία επίσημη δημοσιογραφική επιβεβαίωση έρχεται να προστεθεί και να ακυρώσει τα προπαγανδιστικά ψεύδη του δημάρχου περί σύλληψης.
Μάλιστα πληροφορίες λένε ότι στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας δεν έχει καταγραφεί σύλληψη του δημάρχου αλλά μόνο η διενεξή του με τον ενοικιαστή των...γραμμών δηλαδή κάποιοι μάλλον μας δουλεύουν κανονικότατα…

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Εκτός από ανίκανος εξελίσσεται και σε μεγάλο ψεύτη ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης.
Όπως γράφει το site της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ με πρωτοφανή και αντιδημοκρατικό τρόπο μεθόδευσε στην ουσία να μην συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με την παράγκα στις γραμμές του ΟΣΕ.

Οι σοβαρές καταγγελίες της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ που δεν διαψεύστηκαν ως τώρα, για τον τρόπο που ξεγελάστηκε μία δημοτική παράταξη σε σημείο να ψευδολογεί και να παραπλανά ένα ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του αμαξοστασίου του ΟΣΕ όταν οι τόσο ο επικεφαλής της Δημοτικής Αναγεννήσης Σ.Ραυτόπουλος όσο και ο Π.Τερζόγλου(στέλεχος της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ) είναι μαχητικοί συνδικαλιστές του ΟΣΕ και γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον δήμαρχο και εκ των έσω τις ενέργειες και τις προθέσεις του ΟΣΕ.

Ούτε λοιπόν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έκανε ο δήμαρχος ,ούτε το θέμα συζήτησε όπως είχε ανακοινώσει,ούτε το περιβόητο μνημόνιο έχει ισχύ πλέον με όσα έχουν συμβεί και όπως προκύπτει ούτε συνελήφθη!!!.

Όσο για τις καυχησιολογία περί αριστεροσύνης μάλλον είναι ο μοναδικός που ανταμείφθηκε με την μεταγραφή που πήρε στο ΠΑΣΟΚ και κατόρθωσε με το τρομερό... 26% να γίνει δήμαρχος!

Ο τυχοδιωκτισμός στο μεγαλείο του...