Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΠΟ 333 ΕΩΣ 343 ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Επιτέλους ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ το οποίο δείχνει τον δήμο Αγίων Αναργύρων είτε να συνενώνεται με το δήμο Καματερού είτε θα μείνουμε αυτόνομοι.Οπότε περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις.
Ας δούμε λοιπόν τι γράφει το www.aftodioikisi.gr
Σε 333 με 343 από τους 1034 (910 δήμοι και 124 κοινότητες) μειώνονται οι δήμοι του «Καλλικράτη», επιβεβαιώνοντας στην ουσία ρεπορτάζ της αυτοδιοίκησης gr που έκανε λόγο για κάτω από 360 (http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6486).
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο για τον "Καλλικράτη", τονίζοντας ότι το υπουργείο κατέληξε σε αυτόν τον αριθμό -η απόκλιση ανάμεσα στα δύο νούμερα οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν 14 περιπτώσεις δήμων που η εφαρμογή των κριτηρίων της μεταρρύθμισης οδηγούν σε δύο λύσεις- με βάση οκτώ ενιαία κριτήρια που βασίζονται στην απόφαση του συνεδρίου της Κυλλήνης της ΚΕΔΚΕ. Τα βασικότερα είναι:
- Με βάση την απογραφή του 2001 πλην των νησιωτικών και των ορεινών περιοχών δεν υπάρχει δήμος με πληθυσμό κάτω από 10.000 για αυτούς που συνενώνονται και 12.000 για αυτούς που παραμένουν αυτόνομοι.
- Στις μητροπολιτικές περιοχές των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης το πληθυσμιακό αυτό όριο ανεβαίνει στις 25.000 κατοίκους.
- Τα μεγάλα αστικά κέντρα συνενώνονται με όμορους δήμους που αποτελούν στην ουσία συνέχεια τους ανεξαρτήτως πληθυσμού.
- Στους ορεινούς το πλαφόν θα αγγίζει τις 2.000 ενώ κάθε νησί θα αποτελεί και ανεξάρτητο δήμο
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών επανάλαβε ότι δεν μπορούν να διασπαστούν τα όρια νομών (δηλαδή, δεν μεταφέρεται κανένας υπάρχον δήμος σε άλλο νομό), ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει μεταφορά δημοτικών διαμερισμάτων σε άλλους δήμους, στο μέλλον.
Για να αποδείξει την σημασία των συνενώσεων όσον αφορά την ανάπτυξη της χώρας, ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 88% του συνόλου των σημερινών δήμων που έχουν πληθυσμό μικρότερο από 10000 κατοίκους κατάφεραν να εντάξουν στο Γ΄ΚΠΣ κατά μέσο όρο 9 έργα στο ΓΠΣ, ενώ οι άνω των 100.000 που είναι μια μικρή μειοψηφία ενέταξαν κατά μέσο όρο 94 έργα.
Παράλληλα, όπως επανέλαβε ο υπουργός, τα 6.000 νομικά πρόσωπα των δήμων μειώνονται σε 2.000 ενώ προβλέπεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων ΟΤΑ. Έτσι οι δήμοι με σημαντικά οικονομικά προβλήματα θα έχουν όριο στο δανεισμό τους ο οποίος δεν θα υπερβαίνει το 5% των ετήσιων εσόδων τους.
Μείωση στελεχών και προσωπικού της Αυτοδιοίκησης
Οι πενήντα επτά σημερινές νομαρχίες και τα δεκαεννιά επαρχεία αντικαθίστανται από 13 αιρετές περιφέρειες, ενώ οι σημερινές 13 περιφέρειες αντικαθίστανται από επτά κεντρικές διοικήσεις.
Οι 16.150 δημοτικοί σύμβουλοι όλης της χώρας συμπυκνώνονται στους μισούς, το ίδιο και οι 195 αντινομάρχες που θα αντικατασταθούν από μισούς περίπου αντιπεριφερειάρχες. Επίσης από τους 1.396 νομαρχιακούς συμβούλους θα μείνουν μόλις 703 περιφερειακοί σύμβουλοι.
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι οι σημερινές 50.000 θέσεις πολιτικού προσωπικού θα μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, εξοικονομώντας ποσοστό έως και 60% που μεταφράζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο
.

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΒΑΛΤΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ

Συμφωνούμε απόλυτα με το http://www.maxouras.blogspot.com/ σχετικά με το ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων ήδη και στο http://www.illegalsigns.gov.gr/ μπορείτε να κάνετε τις καταγγελίες σας.
Για να ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας πρώτοι είχαμε γράψει για τις επαφές και τις φήμες που κυκλοφορούν για τις σχέσεις εξάρτησης που έχουν οι δήμοι με τις διαφημιστικές εταιρίες και ότι πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέρμα στην ασυδοσία τους.
Περιμένουμε λοιπόν από την δημοτική αρχή του κ .Σαράντη που δηλώνει και ευαίσθητη και προοδευτική να πάρει επιτέλους εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να ξηλωθούν οι διαφημιστικές πινακίδες στη πόλη μας και να μην κάνει το παγόνι διότι οι ενέργειες των άλλων δήμων που κάνουν για εν λόγω ζήτημα τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα
Αλήθεια εκείνοι οι οικολόγοι αγωνιστές τι άποψη έχουν για τις διαφημιστικές πινακίδες διότι κι αυτοί σιωπούν περίεργα μιας και φαίνεται να έχουν επιλεκτική σχέση με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Συλλογή υπογραφών για τους επτά κατοίκους των Αγίων Αναργύρων

Συλλογή υπογραφών για τους 7 κατοίκους των Αγίων Αναργύρων που δικάζονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
Στις 27 Μάη 2010 συνεχίζεται η δίκη των επτά κατοίκων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την πλήρη υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών σε όλον τους τον άξονα κι όχι μόνο σε ένα τμήμα του, στην περιοχή του κέντρου των Αγίων Αναργύρων. Αυτοί που έπρεπε να δικάζονται είναι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που από κοινού σχεδίασαν, εγκαινίασαν, υλοποίησαν το έργο και αρνήθηκαν τη λύση της πλήρους υπογειοποίησης, οι Δήμαρχοι που στήριξαν τον τρόπο εκτέλεσης του έργου και η ΕΡΓΟΣΕ με τις ανάδοχες εταιρείες που το υλοποιούν.
Οι κάτοικοι των δήμων Αγίων Αναργύρων και Αχαρνών δικάζονται γιατί αντιστάθηκαν σ' αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα και διεκδίκησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα για μια ανθρώπινη ζωή σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Στα πρόσωπά τους δικαζόμαστε όλοι εμείς που διεκδικούμε μια άλλη ποιότητα ζωής. Απαιτούμε την πλήρη αθώωσή τους.
Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους οχτώ δικαζόμενους συμπολίτες μας με την παρουσία μας στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 27 Μάη 2010.
Το ιστορικό της υπόθεσης από: http://www.a-po-drasi.gr/?p=566 http://dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com/2008/05/blog-post_22.html http://paratiritisagionanargyron.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

«Κλείδωσε» για την Τρίτη 27/4 ο «Καλλικράτης»

Από το www.aftodioikisi.gr
Για την Τρίτη 27 Απριλίου (όπως είχε γράψει από την περασμένη Δευτέρα η αυτοδιοίκηση gr: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6377) «κλείδωσε» κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου η παρουσίαση του οριστικοποιημένου προσχεδίου και του χωροταξικού του «Καλλικράτη».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο (οριστικός) χάρτης, ο οποίος κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό στο υπουργείο Εσωτερικών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Για το (μη οριστικοποιημένο) προσχέδιο του χάρτη που είχε δημοσιεύσει την προηγούμενη εβδομάδα η αυτοδιοίκηση gr κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6334.
Πάντως, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών «οι εκπλήξεις του ‘Καλλικράτη’ δεν τελείωσαν ακόμη».

ΣΧΟΛΙΟ: Οι φήμες και οι διαρροές ότι τελικά θα ενωθούμε με το Καματερό έχουν φουντώσει οπότε ας ανακοινωθουν οι τελικές αποφάσεις για να τελειώνουμε.

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

O ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ KAI OI ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ "ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 & ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Λίγο πριν την έναρξη της μεγάλης τους καλοκαιρινής περιοδείας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μανώλης Φάμελλος ολοκληρώνουν τις επιτυχημένες χειμερινές τους εμφανίσεις στην Αθήνα στη μουσική σκηνή Δίπλα στο Ποτάμι.
Φίλοι από τα παλιά οι τρεις τους κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη μοναδική χημεία που τους συνδέει, απευθυνόμενοι στο κοινό σαν να είναι πραγματικά προσκεκλημένοι τους.
O ένας Νίκος είναι "ροκάς-ανατολίτης", ο άλλος Νίκος φλερτάρει μοναδικά με την παράδοση, ενώ ο Μανώλης είναι ένας μελαγχολικός κιθαριστής που όταν ξυπνά το παιδί μέσα του παίζει γιουκαλίλι.
Τρεισήμισι ώρες γεμάτες ανατρεπτικές ερμηνείες όπου τα τραγούδια, οι φωνές, τα σολαρίσματα, η δύση, η ανατολή, η παράδοση, η ηλεκτρική κιθάρα, το νταούλι, το μαντολίνο, το παρελθόν και το παρόν μπλέκονται και δημιουργούν την αίσθηση της γιορτής.
Οι τρεις τους αναμειγνύονται μοναδικά και μαζί με την εξαιρετική μπάντα και τη Λιάνα Παπαλέξη στα φωνητικά, δημιουργούν μια παρέα δεμένη που σε προσκαλεί να την ακολουθήσεις.
Δύο Νικολάδες κι ένας Μανώλης σε ένα πρόγραμμα χωρίς αποστάσεις, με πραγματικά παρεΐστικη διάθεση όπου το πάλκο και το κοινό γίνονται ένα, μετατρέποντας κάθε παράσταση σε ένα μοναδικό ροκ πάρτυ.
Ώρα έναρξης: 22 :30
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ,
Λάμπρου Κατσώνη 189,
Άγ. Ανάργυροι, Τηλ.: 210 2610444 & 210 2610438, Fax: 210 2610468,
E-mail: info@diplastopotami.gr

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΣ ΣΑΡΑΝΤΗ! ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΜΕ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

Συνεχίζει η απαράδεκτη δημοτική αρχή του κ.Σαράντη να προκαλεί τους δημότες με το νέο δάνειο που παίρνει Έχουμε χάσει τον αριθμό των δανείων που η αποτυχημένη δημοτική αρχή προσπαθεί να μπαλώσει την κακοδιαχείριση της.Τα προεκλογικά ψέμματα του δημάρχου των Αγίων Αναργύρων πλέον έχουν ενοχλήσει όλους τους δημότες της πόλης αλλά και τους πατρόνες του στο κόμμα.
Μόνο η ένωση με το Καματερό μπορεί να τον σώσει...
Συνοπτικά διαβάστε τι γράφει www.paratiritisagionanargyron.blogspot.com
ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 2.280.000 ΕΥΡΩ
Αφού η ηλεκτρονική πύλη του «ανένταχτου δημότη» http://www.agan.gov.gr/ δεν φροντίζει για την ενημέρωσή σας, το πράττουμε εμείς για λογαριασμό της και σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη, 20 Απρίλη και ώρα 7μ.μ. στο δημαρχείο έχει συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο.
Ανάμεσα στα θέματα είναι, και, άλλα δύο δάνεια ύψους 2.280.000 ευρώ (780.000€ για λειτουργικές δαπάνες και 1.500.000€ για ληξηπρόσθεσμες οφειλές)

Κατά τα άλλα ο κ. δήμαρχος και η παρέα του καυχιέται ότι ...εξυγίανε τα οικονομικά του δήμου.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης αφού οι πρόσφατες κρυφές δημοσκοπήσεις που παρήγγειλε έβγαλαν αρνητικά αποτελέσματα για τον ίδιο και την διοίκηση του.
Η δυσαρέσκεια των δημοτών στο πρόσωπο του δημάρχου είναι πολύ μεγάλη διότι ούτε νέα έργα είδαν, ούτε η πόλη έγινε πράσινη αλλά αντιθέτως χρέωσε με εκατομμύρια ευρώ τους δημότες από τα πέντε δάνεια που έχει πάρει ως τώρα.
Μάλιστα εκατοντάδες πολίτες που υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ στο δήμο δείχνουν ότι δεν πρόκειται να τον ξαναψηφίσουν αφού νιώθουν προδομένοι από το μηδενικό έργο και τα ψέμματα που ειπώθηκαν από πλευράς δημοτικής αρχής.
Η τελευταία ελπίδα του Ν.Σαράντη για να ανακάμψει είναι να συμφωνήσει με τα πρόσωπα που αποτελούν την ομάδα Ταμπακίδη και όπως φαίνεται μάλλον θα υλοποιηθεί αφού θα αναγκασθεί να συρθεί σε αυτή τη συμμαχία με τον πρώην δήμαρχο για να μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις των δημαρχιακό θώκο.

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές που έγιναν στους Αγίους Αναργύρους πολλά είχαν ακουστεί για τις σχέσεις γνωστής διαφημιστικής εταιρίας που εδρεύει στο δήμο μας με την δημοτική παράταξη που αυτή τη περίοδο έχει τα ηνία της πόλης.
Εμείς χωρίς στοιχεία και αποδείξεις δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε τίποτα αλλά σίγουρα οι συγκεκριμένες εταιρίες είχαν την ανοχή από την δημοτική αρχή για όσες παρατυπίες ή παρανομίες έκαναν μέχρι σήμερα στην τοποθέτηση των πινακίδων.
Ας διαβάσουμε λοιπόν παρακάτω τι λέει για τις διαφημιστικές πινακίδες το
http://www.aftodioikisi.gr/
"Εκστρατεία αποξήλωσης όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που υπάρχουν διάσπαρτες στους δρόμους της Αττικής, αρχίζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε συνεργασία με την Τροχαία και τη νομαρχία Αττικής.
Όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας τη μεταπροσεχή Δευτέρα, 26 Απριλίου, θα αρχίσει το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στη λεωφόρο Κηφισίας, στη λεωφόρο Καβάλας αλλά και στην οδό Πειραιώς. Στόχος είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξηλωθούν όλες οι πινακίδες, πολλές από τις οποίες γίνονται αιτίες τροχαίων οδικών ατυχημάτων.
Όπως είπε ο κ. Ρέππας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέσα σε πέντε μέρες να ξηλώσουν τις πινακίδες που έχουν αναρτήσει, διαφορετικά θα ξηλωθούν από μικτό συνεργείο και όσοι έχουν αναρτήσει πινακίδες θα πληρώσουν εκτός από τα πρόστιμα και το κόστος της αποξήλωσης."

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Έφυγε από κοντά μας ο Μάνος Ξυδούς

Ένας γνήσιος Αγιαναργυριώτης και σημαντικός καλλιτέχνης ο Μάνος Ξυδούς δεν είναι πια μαζί μας αφού τον πρόδωσε η καρδιά τους χτες το βράδυ σε γύρισμα που έκανε για τηλεοπτική εκπομπή στο Φάληρο.
Ο Μ.Ξυδούς«κρυβόταν» πίσω από τους στίχους και τις μουσικές των περισσοτέρων τραγουδιών του συγκροτήματος Πυξ Λαξ (τα άλλα μέλη ήταν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας) που άφησε τη δική του εποχή τα τελευταία είκοσι χρόνια στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας.
Γεννήθηκε στις αρχές του '50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών.
Όταν τελείωσε το σχολείο βρήκε δουλειά ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας.
Έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing.Εκείνη την εποχή έβαζε μουσική ως DJ στις «Καρυάτιδες» της Πλάκας.
Αργότερα εργάστηκε στη ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους. Η εμπειρία αυτή αποδείχτηκε πολύτιμη όταν αργότερα ασχολήθηκε με παραγωγές και marketing.
Χρυσοί και πλατινένιοι
Όταν συναντιέται με τους Πυξ Λαξ είναι Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.
Έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους «Dreamer and the fool moon» και το τραγούδι Sandrina που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κ.ά. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.
Συμμετείχε, επίσης, στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Προσέχω δυστυχώς» στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ.

Έγραψε και συμμετείχε σε πολλούς ακόμη δίσκους με κυριότερο τον «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα, ο οποίος τους έφερε ξανά να τραγουδούν παρέα.

«Καλλικράτης»: ήπιες μεταβολές με 35 δήμους στην Β΄Αθήνας

Από το www.aftodioikisi.gr
Τη λογική των ήπιων μεταβολών στους δήμους της Β΄ Αθήνας
επιλέγει τελικά το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει του «Καλλικράτη

- Το πληθυσμιακό κριτήριο για τις συνενώσεις στη Β΄ Αθήνας θα είναι το 25-30.000, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε περίπου 35 δήμους από τους 48 που είναι σήμερα
- Δεν προκρίνεται η λογική των προσαρτήσεων αλλά των συνενώσεων όμορων δήμων, δηλαδή, τις «φυσικές επί του χάρτου», σύμφωνα με έναν εκ των βουλευτών με τους οποίους επικοινώνησε η αυτοδιοίκηση gr
Ποιοι είναι οι 35 δήμοι
Σύμφωνα με αυτά τα δύο βασικά κριτήρια, με τα οποία δήλωσαν σύμφωνοι και οι βουλευτές, οι εκτιμήσεις των παρισταμένων βουλευτών συγκλίνουν στο ότι ο νέος χάρτης των 35 δήμων της Β΄Αθήνας θα είναι ως εξής:
1) Νέα Ερυθραία με την Κοινότητα Εκάλης
2) Κηφισιάς
3) Μελίσσια με Κοινότητες Νέας Πεντέλης και Πεντέλης
4) Βριλήσσια
5) Πεύκη, Λυκόβρυση
6) Μεταμόρφωση
7) Ηράκλειο
8) Μαρούσι
9) Χαλάνδρι
10) Φιλοθέη, Ψυχικό, Ν. Ψυχικό
11) Χολαργός, Παπάγου
12) Ζωγράφου
13) Βύρωνα
14) Καισαριανής
15) Ηλιούπολης
16) Αργυρούπολη, Ελληνικό
17) Γλυφάδα
18) Άλιμος
19) Π. Φάληρο
20) Ν. Σμύρνη
21) Αγ. Δημήτριος
22) Δάφνη, Υμηττός
23) Καλλιθέα
24) Μοσχάτο, Ταύρος
25) Αιγάλεω
26) Αγ. Βαρβάρα
27) Περιστέρι
28) Χαϊδάρι
29) Πετρούπολη
30) Ίλιο
31) Άγιοι Ανάργυροι
32) Καματερό
33) Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα
34) Ν. Ιωνία
35) Γαλάτσι
Παράλληλα στη σύσκεψη υπήρξε ομοφωνία μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών και των βουλευτών ότι η Αττική πρέπει να παραμείνει μία περιφέρεια.

Ενώ, συμφώνησαν με το γενικό πλαίσιο ότι οι περιφέρειες πρέπει να διαχειρίζονται τα θέματα της ανάπτυξης και οι δήμοι της εξυπηρέτησης του πολίτη. Για το λόγο αυτό πέραν των συνενώσεων θα δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη της γειτονιάς μέσω και των τοπικών διαμερισμάτων που θα διαχειρίζονται πλέον μόνα τους κονδύλια.
Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης κατέστησε σαφές ότι θα μεταφερθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αρμοδιότήτες από το κεντρικό κράτος στους νέους δήμους και τις αιρετές περιφέρειες αρκεί να είναι στα πλαίσια του Συντάγματος, και γι' αυτό το λόγο στην Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών συμμετέχει και Σύμβουλος της Επικρατείας.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΧΑΡΑ...

Ο αναγνώστης μας Νικόλαος Μ. μας έστειλε το παρακάτω καυστικό μήνυμα στο οποίο μας πληροφορεί αλλά και σχολιάζει με επιθετικό ύφος τα εξής:
"Και μέσα στην καλή χαρά από τα στρατευμένα δημοσιεύματα της "Νέας Γνώμης" του περιβόητου Βέλλα , για τα οικονομικά κατορθώματα της Διοίκησης Σαράντη, έσκασε πληροφορία για τα απίστευτα!
Ο Λουδοβίκος των Αγίων ετοιμάζει καμιά πενηνταριά προσλήψεις εποχικών (προεκλογικά ρουσφέτια) , άσχετα με το αν και πως θα πληρωθούν και άλλο ένα νέο δάνειο 2 μιλιόνια (εκατομμύρια) Ευρώ .
Εν τω μεταξύ, όπως μαθαίνουμε ο και αντιδήμαρχος Τσελέκας ακόμα κάνει το παγόνι για τα στοιχεία της Δημαρχιακής που είχε ζητήσει προ μηνών ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ κ. Νικητόπουλος.
Μάλλον τους δουλεύει ψιλό γαζί; Κάτι παρόμοιο έκανε εν λόγω … κύριος στο παρελθόν και άλλοτε υπεύθυνος μιας αλησμόνητης (ξέρει αυτός) σχολικής Επιτροπής,
Σου λέει, κάτσε να πάρουμε και το νέο δάνειο να κλείσουμε τον ισολογισμό (γιατί δεν κλείνει με τίποτε και μετά να τους δώσουμε στοιχεία και μάλιστα … μαγειρεμένα.
Τα ακούτε κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης...
Δεν οφείλετε να ξεκαθαρίσετε εδώ και τώρα το τοπίο;
Δεν πρέπει να αναγκάσετε τους "αλχημιστές" του Δημαρχείου να πουν επιτέλους την αλήθεια;
Και μπορεί ο ανυποψίαστος Δημότης να πει: Και τι με νοιάζουν εμένα αυτά;
Αμ , σε νοιάζουν και σε παρανοιάζουν.
Γιατί αν κατά λάθος... ξαναπροκύψει Σαράντης, θα δεις φίλε συνδημότη τα δημοτικά τέλη να αυξάνουν περισσότερο από τα σπρεντ!!!
Θα δεις τα παιδιά σου να κάνουν μάθημα σε σχολεία που θα τα … "ραίνουν" με σοβάδες!
Θα δεις τα παιδιά σου να παίζουν σε παιδικές χαρές πιο επικίνδυνες και από την Καμπούλ! Θα δεις να σπας το αυτοκίνητό σου σε δρόμους που θα είναι χειρότεροι και από τη βομβαρδισμένη Βαγδάτη!
Και μη μου πεις ότι ο Δήμαρχος-Λουδοβίκος έστρωσε δρόμους!
Γιατί θα σου πω να πας δίπλα στη Γέφυρα να δεις το δρόμο που έστρωσε προ ελάχιστων μηνών που άνοιξε μια τρύπα μεγαλύτερη από πηγάδι και τη βούλωσαν εσπευσμένα (για να μην τους πάρουν με τα σάπια) αλλά δεν παρέχει καμία ασφάλεια.
Άλλωστε τρία χρόνια τώρα μόνο δούλεμα βλέπαμε .
Τώρα βλέπουμε το μαύρο δούλεμα της ασφάλτου, γνωστό κόλπο των απανταχού ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ.
Ο Λουδοβίκος των Αγίων (όχι των Ανω-γείων) και πάλι μας την έχει στημένη.
Λίγο κλάμα που τον κατατρέχουν ως … αναξιοπαθούντα φτωχοδιάβολο, λίγο κλάμα σαν παλιός συμμαθητής, λίγο κλάμα ως … εργένης , έτσι για να τον λυπηθούμε , πιστεύει ότι θα ξαναρπάξει την ψήφο μας.
Και μετά μην τον είδατε τον… Λουδοβίκο.
Για άλλα τέσσερα χρόνια (μπρρρρ…) θα μας ξανακαθίσει στο σβέρκο.
Κι είναι και ασήκωτος!!!

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙ...

Από το http://www.paratiritisagioanargyron.blogspot.com/
Καλώς την ξανά στη γειτονιά μας τη «Νέα Γνώμη», φυλλάδα ταγμένη στην υπηρεσία των δημάρχων ή άλλων «παραγόντων» που την χρηματοδοτούν εμμέσως και αμέσως
Ένας τέτοιος δήμαρχος και ο δικός μας ο κ. Σαράντης, γι’ αυτό και το λιβανιστήρι πάει σύννεφο:
Στον κύριο τίτλο της λοιπόν θέλει μας πείσει για τις «πιέσεις του δημάρχου προς την κυβέρνηση για όλα τα θέματα του δήμου». Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην μειδίασε γι’ αυτη τη δράση που αποδόθηκε στον τοπικό μας κομματάρχη.
Στην μέσα σελίδα της μας πληροφορεί με τη σειρά της για τα εγκαίνια του Δ’ βρεφονηπιακού σταθμού και καταλήγει με το να μας πληροφορεί ότι η δημοτική αρχή Σαράντη νοικοκύρευσε και εξυγίανε τα οικονομικά του δήμου (έκανε το ακατόρθωτο).

Το ότι μας χρέωσε με τέσσερα δάνεια δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έμαθε, βλέπετε εισέπραξε από το δήμο μας μόνο το 2009 και ως ανεξόφλητα υπόλοιπα περίπου 6.000€, για δημοσιεύσεις σε πειραιώτικη εφημερίδα.
Και εξηγούμαστε:
Προσφάτως για όσους δεν είναι παρατηρητικοί, στο site του δημοτικού συμβούλου Νίκου Νταηλάκη, δημοσιεύτηκαν εισηγήσεις της δημοτικής αρχής με την υπογραφή του Αντιδήμαρχου Π. Τσελέλα, με τις οποίες καλούνταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψηφίσουν πιστώσεις Π.Ο.Ε. (Παρελθόντων Οικονομικών Ετών) ύψους 1.684,11€ και 4.253,02€ (5.937,13€) υπέρ δικαιούχου με την επωνυμία ΒΕΛΛΑΣ ΑΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Ο κύριος Δ.Βέλλας είναι εκδότης – ιδιοκτήτης της εφημερίδας «ΝΕΑ ΓΝΩΜΗ» και ως τέτοιος σύμφωνα με τις παραπάνω εισηγήσεις έπρεπε να λάβει από το Δήμο τα ποσά των 699,99€ και 238,00€, σύνολο δηλαδή 937,99.

Τα υπόλοιπα περίπου 5।000€ ο κύριος Βέλλας θα τα εισπράξει ως εκδότης – ιδιοκτήτης της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ», καθημερινή οικονομική ναυτιλιακή εφημερίδα του Πειραιά, όπως η ίδια αναφέρει στον τίτλο της.
Κι όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Νταηλάκης, ο Δήμος μας προκειμένου να προσλάβει ειδικό συνεργάτη με εμπειρία σε οικονομικά θέματα πλήρωσε για να μπει ανακοίνωση στην εν λόγω εφημερίδα που κυκλοφορεί στον Πειραιά.
Σχετικά: http://www.asimvivastiporia.gr/component/content/frontpage.html


Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


Σύμφωνα με σημερινό δημοσιευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ ο δήμος των Αγίων Αναργύρων δεν συνενώνεται με κανένα γειτονικό δήμο.
Οπότε η προεκλογική μάχη με τους γνωστούς μονομάχους μόλις άρχισε
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4569013

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Aπό το www.a-po-drasi.gr
Oι προσδοκίες για καλύτερες μέρες στο «Αντώνης Τρίτσης» με την ανάληψη καθηκόντων του νέου Φορέα Διοίκησης φθίνουν, δυστυχώς, μέρα με τη μέρα।
Πράγματι, για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνονται στο ακέραιο οι προβλέψεις μας για τη «γραμμή» και της νέας διοίκησης του υπουργείου περιβάλλοντος: σταδιακή απαξίωση του αυστηρά περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Πάρκου και μετατροπή του σε φτηνό πάρκο αναψυχής με την σταδιακή παραχώρησή του στα ιδιωτικά συμφέροντα, σύμφωνα με τον κανόνα «όπου το κράτος αδυνατεί ν’ αντεπεξέλθει στις κατά Νόμο υποχρεώσεις του οι μόνοι μεσσίες είναι οι ιδιώτες»।

Ο νέος Φορέας συνεδρίασε ήδη τρεις φορές και τ’ αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.
1. Χαριστικός και «περίεργος» συμβιβασμός αποφασίστηκε με τον ιδιοκτήτη της παράνομης καφετέριας, από τον οποίον θα ζητηθούν κάτι παραπάνω από 100,000 ευρώ, τα περισσότερα των οποίων σε άτοκες δόσεις (!!!), τη στιγμή που το πάρκο μπορεί να εγείρει εναντίον του απαιτήσεις που ξεπερνούν τα 700,000 ευρώ μιας και, όπως ο ίδιος ο Φορέας παραδέχεται, δεν έχει καταβληθεί κανένα απολύτως μίσθωμα.
2. Το παράνομο κτίριο που στεγάζει την κατ’ ευφημισμό «έκθεση ερπετών» συνεχίζει τη λειτουργία του χωρίς ούτε καν να ελεγχθούν οι διαδικασίες ανέγερσής του αλλ’ ούτε και οι συμβάσεις του με τους προηγούμενους διοικούντες.
3. Οι μικροπωλητές τείνουν να ξεπεράσουν σε αριθμό τα πτηνά του Πάρκου, ενώ, το τίμημα της παρουσίας τους αποδεικνύεται με μη θεωρημένες αποδείξεις μιας και δεν συντάχθηκαν οι απαραίτητες συμβάσεις.
4. Παρότι ο Φορέας απέρριψε (και προς τιμή του) αιτήσεις διαφόρων ιδιωτών, οι οποίοι επιθυμούσαν να λειτουργήσουν μέσα στο Πάρκο από σουβλατζίδικα στο θεατράκι(!!!) μέχρι συγκρουόμενα και βόλτες με αλογάκια πόνυ, εντούτοις νέο λούνα-παρκ εγκαταστάθηκε δίπλα στη κεντρική λίμνη, χωρίς η αίτηση του ιδιοκτήτη του να έρθει προς έγκριση στο Δ.Σ. και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή σύμβαση, εκτός αν ο νέος πρόεδρος (ή ο αντιπρόεδρος) θεωρούν πως μπορούν ν’ αποφασίζουν μόνοι τους.
Στο μεταξύ στις προφανείς και «υπόπτως» ατιμώρητες καταπατήσεις που έχουν προβεί οι δήμοι, με την πλήρη ανοχή της διοίκησης, ήρθαν να προστεθούν και «επαναστατικές» καταλήψεις κτιρίων του Πάρκου, όπως αυτή των «φίλων του πάρκου» οι οποίοι κατέλαβαν το δωματιάκι στην είσοδο του Πάρκου από την Λ. Δημοκρατίας προφανώς για να στεγάσουν τις οικολογικές τους ανησυχίες, τις οποίες τόσο γλαφυρά απέδειξαν με τη συμμετοχή τους στην αστεία «οχτωβριανή» επανάσταση του ΑΣΔΑ.
Αν σ’ όλα αυτά προσθέσουμε και την τραγική κατάσταση των υποδομών του Πάρκου, η οποία διαρκώς επιδεινώνεται, έχουμε την πλήρη εικόνα των πρώτων ημερών της νέας διοίκησης.
Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ παρακολουθεί από πολύ κοντά τις εξελίξεις και σύντομα θα προβεί σε δραστικές παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς.
Δεν θα επιτρέψουμε τη σαλαμοποίηση του Πάρκου και την τμηματική παραχώρησή του στους ιδιώτες επιχειρηματίες στο βωμό της όποιας οικονομικής σκοπιμότητας.
Το Πάρκο είναι δημόσιο και αυστηρά περιβαλλοντικό, μπορεί δε να αυτοχρηματοδοτηθεί (σε ένα ποσοσοστό) χωρίς να καταντήσει φτηνό πάρκο αναψυχής όπως το οραματίζονται κάποιοι νεόκοποι σωτήρες του.
Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ θα συγκαλέσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συζήτηση – ενημέρωση για τα προβλήματα του Πάρκου, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την επιβίωσή του αλλά και να αποφασιστούν οι δράσεις και κινητοποιήσεις εναντίον της προαποφασισμένης στρατηγικής ξεπουλήματός του.
Kαλούμε την κ. Υπουργό, να σταματήσει την καταστροφική πολιτική της σαλαμοποίησης και τμηματικής παραχώρησης του Πάρκου, αν και τα δείγματα από την πολιτική της στα Δάση, στις ΑΠΕ αλλά και στον Ελαιώνα δείχνουν ότι η πολιτική της για το περιβάλλον (παρά το διδακτορικό και μάστερ στο Imperial Gollege στη διαχείριση περιβάλλοντος) που διαθέτει είναι καταστροφική.
Επίσης καλούμε όσους από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα έχουν ευαισθησίες να αντισταθούν στην πολιτική του “δεν υπάρχει ευρώ για το Πάρκο” και του “βρείτε χρηματοδότηση με όλους τους δυνατούς τρόπους”.

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

ΑΠΛΑ ΚΑΙ...ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ

Από το http://stousagiousanargyrous.blogspot.com/
Μαθαίνω πως οι γονείς αλλά και οι ενήλικοι σπουδαστές των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου μας σκέφτονται να ιδρύσουν σύλλογο με σκοπό τόσο την προώθηση αιτημάτων όσο και την αρωγή στο Δ।Σ। για μια σειρά θέματα που η δημοκρατία επιβάλλει τη συνεργασία μεταξύ διοικούντων και πολιτών
Τι ποιο ώριμο και απολύτως μέσα στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας μιας δημοτικής κοινωνικής υπηρεσίας;
Και όμως ....
Φαίνεται πως η διοίκηση του "σοσιαλιστή" δημάρχου έχει άλλη άποψη που την εκφράζει δια της αντιπροσώπου του και προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου.
Μαθαίνω λοιπόν πως η πρόεδρος είναι (λέει) από στενοχωρημένη έως θυμωμένη μ'αυτή την προοπτική, η οποία (ξαναλέει) είναι καθαρά κομματική και υποκρύπτει ανομολόγητους πόθους (ματα-ξαναλέει) του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ ...
Και έχει δίκιο η αξιότιμη κυρία πρόεδρος.
Τι δουλειά έχουν οι υποτακτικοί να ιδρύουν συλλόγους με σκοπό τη συνεργασία μαζί με τη λαοπρόβλητη δημοτική μας διοίκηση;
Μια χαρά τα καταφέρνει και μόνη της : δεν είδατε την τεράστια επιτυχία (πέραν του αναμφισβήτητου κοινωνικού έργου) που είχε ο πασίγνωστος σεφ με το πρόγραμμά του "εσείς μαγειρεύετε κι'ο δήμος πετάει διχίλιαρα στα σκουπίδια";
Παρεπιπτόντως ...
Αξιότιμη κυρία πρόεδρε ...
Θυμωμένη θα έπρεπε να είστε όχι γιατί οι πολίτες (μεταξύ αυτών και ψηφοφόροι σας) αποφάσισαν ν'ασκήσουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ δικαιώματά τους, αλλά με το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι συνδημότες μας μένουν απλήρωτοι παρά τις υποσχέσεις (και δικές σας) για εξόφλησή τους μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα.
Απλά και .... "σοσιαλιστικά".

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Από το http://dimotis-agan.blogspot.com/
"Με έναν ιδιαίτερα διεκδικητικό προϋπολογισμό και με τις ιδιαίτερες αναλύσεις του στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης προχωρά δυναμικά στο 2010 ο Δήμος Αγίων Αναργύρων..."
Τάδε έφη Λέκτωρ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης.
Πλην όμως, όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ (Ντροπή κ. Δήμαρχε…), ο Λέκτωρ άφησε πάλι τους εργαζόμενους απλήρωτους.
"Παρά τις υποσχέσεις των «αρμοδίων» για πληρωμή έως τη Μ. Δευτέρα.....
μέχρι και σήμερα παρέμεναν απλήρωτοι. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο και διεκδίκησαν τα αυτονόητα.
Μετά από πιέσεις τα χρήματα (ως εκ θαύματος) βρέθηκαν, όχι για όλους όμως, μιας και οι συμβασιούχοι εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι, ορισμένοι για
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες μας (της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ), κάποιοι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου πήραν μόνο το δώρο του Πάσχα। Όσο για τον μισθό “πήραν την υπόσχεση” ότι θα τους καταβληθεί την Τρίτη μετά το Πάσχα"
Και καταλήγει το δημοσίευμα, "Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ήταν και θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου".
Αγαπητέ Λέκτορα,
αυτό που σε μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι τελικά, οι ιδιαίτερες αναλύσεις σου στον ιδιαίτερο διεκδικητικό προϋπολογισμό σου, καθώς επίσης και το νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου.
Για να μην θεωρηθεί ότι τις ανωτέρω μπαρούφες τις γράφουμε εμείς, μπορείτε να τις βρείτε και να τις διαβάσετε με την ησυχία σας εδώ .

Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Το Agioianargyroinews σας εύχεται
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και καλό Πάσχα
με υγεία και ευτυχία σε όλους τους τομείς.

EΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Από το http://www.tovima.gr/
Σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο επέρχονται με νομοθετική ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη».

Πάνω από 200.000 υπάλληλοι μετατάσσονται υποχρεωτικά ή και απολύονται τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της κατάργησης χιλιάδων ανενεργών και ζημιογόνων οργανισμών των σημερινών δήμων.

Η μεταρρύθμιση, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του νέου έτους.
Απόφαση της κυβέρνησης είναι να κλείσουν ως τότε οριστικά περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου παντός είδους, αλλά και να μεταφερθούν δεκάδες υπηρεσίες από τις νομαρχίες στους δήμους και από τα υπουργεία στις περιφέρειες.

Η αλλαγή δεν θα συνοδευτεί από καμία ανανέωση σύμβασης έργου, θα επέλθει αντίθετα ευρεία ανακατανομή του μόνιμου προσωπικού, ώστε τα νέα διοικητικά σχήματα που θα προκύψουν να αρχίσουν να λειτουργούν από 1ης Ιανουαρίου 2011. Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου, προβλέπει τα εξής:
* Κλείνουν όλα ανεξαιρέτως τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τις 6.000. Κάθε δήμος έχει ανάλογα με τον πληθυσμό του από 5 ως και 50 ΝΠΔΔ. Αποστολή τους είναι η συντήρηση βιβλιοθηκών, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η διαχείριση των ΚΑΠΗ και κληροδοτημάτων κτλ., ενώ πολλά δεν έχουν καν ουσιαστικό αντικείμενο.

Μόνο στα Διοικητικά τους Συμβούλια έχουν τοποθετηθεί πάνω από 60.000 άτομα, ενώ ανέκαθεν, όπως προκύπτει και από τα πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, υπήρχαν εστίες διαφθοράς και ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Με τη ρύθμιση της κυβέρνησης επιτρέπεται σε κάθε νεοσύστατο «καλλικράτειο» δήμο να διατηρεί μόνο δύο Νομικά Πρόσωπα, ένα για την εξυπηρέτηση «κοινωνικών - προνοιακών αναγκών» και ένα για την άσκηση «πολιτιστικής, αθλητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας» . Ετσι να νέα Νομικά Πρόσωπα δεν θα υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα 700 ή 740.
* Αναστέλλουν τη λειτουργία τους περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ετήσιο τζίρο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Πολλές εξ αυτών είναι ανενεργές ή και ζημιογόνες. Στη θέση τους θα επιτρέπεται η σύσταση μόνο μιας δημοτικής επιχείρησης ανά δήμο, η οποία θα ονομάζεται «κοινωφελής δημοτική επιχείρηση». Δηλαδή θα περιοριστούν σε 350-370.
* Εξακολουθούν, προσώρας, να λειτουργούν 46 μονομετοχικές ΑΕ, οι οποίες με βάση και τον νέο νόμο για τις προσλήψεις θα έπρεπε να κλείσουν, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης αποδέχθηκε σχετικό αίτημα των δημάρχων. Παράλληλα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων το αν θα διατηρήσουν ή θα κλείσουν άμεσα τις πολυμετοχικές αναπτυξιακές εταιρείες.
*
Καταργούνται περίπου 900 σχολικές επιτροπές μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα σχολικά κτίρια στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, ενώ θα επιτρέπεται σε κάθε δήμο να έχει μία σχολική επιτροπή για κάθε βαθμίδα.
Απολύσεις και μετατάξεις
Μόνο το μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει στους δήμους. Ολοι οι συμβασιούχοι, που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή και με συμβάσεις έργου θα απολυθούν μετά τη λήξη τους, ανεξαρτήτως του χρονικού ορίου που έχει τεθεί για την εν γένει ανανέωσή τους (31.12.2011). Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, επισήμαναν ότι «οι ανάγκες θα καλυφθούν κυρίως από μόνιμο προσωπικό».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμβασιούχων που τελικά θα απολυθούν θα υπερβαίνει τις 35.000.
Για το μόνιμο προσωπικό των υπό κατάργηση ή μεταφορά υπηρεσιών η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αναγκαστικές μετατάξεις, αφού όμως προηγουμένως δοθεί «περίοδος χάριτος» τριών μηνών, ώστε οι εργαζόμενοι να επιλέξουν που επιθυμούν να μεταταγούν.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι που μετά τις αναγκαστικές μετατάξεις δεν θα αποδεχθούν το νέο καθεστώς εργασίας, θα πρέπει να απολυθούν.
Θ. Πάγκαλος: Αν χρειαστεί θα απολυθούν
Ανοικτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος το ενδεχόμενο να απολυθούν υπάλληλοι στους οργανισμούς του Δημοσίου που πρόκειται να συγχωνευτούν.

«Το προβλέπει το Σύνταγμα. Προς το παρόν θεωρούμε ότι η λύση μπορεί να είναι η μετάταξη σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκες γιατί είναι μικρός ο αριθμός των υπαλλήλων» δήλωσε στην εκπομπή «Ζoom» της ΝΕΤ. Οπου όμως είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των υπαλλήλων, είπε ότι δεν αποκλείει τίποτε. «Ο,τι επιτρέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και το νομικό της καθεστώς και είναι ωφέλιμο οικονομικά πρέπει να εξεταστεί. Εχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος.

Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».