Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ο ΖΕΝΕΤΟΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΒΑΖΕΙ ΤΑ "ΓΥΑΛΙΑ" ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ

Από το www.newsit.gr

Την ώρα που εκατομμύρια μαθητές είναι ακόμη δίχως βιβλία και το σύστημα φωτοτυπία έχει πάρει φωτιά, ένας Δήμαρχος σκέφτηκε το αυτονόητο! Πως το να τυπώσει βιβλία για τους μαθητές κοστίζει φτηνότερα από τις εκατομμύρια φωτοτυπίες που θα χρειάζονταν για να εφοδιαστούν όλα τα παιδιά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
Με λίγα λόγια ο δήμαρχος Ιλίου έβαλε τα γυαλιά στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Nίκος Ζενέτος "κάναμε μια έρευνα και είδαμε με τους συνεργάτες μου οτι για να βγουν φωτοτυπίες το κόστος ήταν πολύ μεγάλο.  

Δεδομένου ότι στο Ιλιον έχουμε 10.200 μαθητές και οι σελίδες που επρεπε να τυπώσουμε ήταν περίπου 4.200.000 σελίδες με την προσφορά που μας έδωσαν 0.5 λεπτά του ευρώ την κάθε σελίδα, έφτανε το ποσό των 250.000 ευρώ μαζί με την βιβλιοδεσία. Ετσι καλέσαμε τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και ορισμένους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων και αποφασίσαμε να τυπώσουμε την ύλη που χρειάζεται σε βιβλία έως τα Χριστούγεννα που αναμένεται να έρθουν τα βιβλία από το Υπουργείο Παιδείας. Ετσι τυπώσαμε 128 τίτλους βιβλίων αφού επικοινωνήσαμε με τυπογραφεία και αυτο μας κόστισε περίπου 33.000 ευρώ δηλαδή πολύ φτηνότερα από τις φωτοτυπίες. Τόσο οι γονείς, οσο και οι μαθητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία και δέχομαι πολύ αγάπη από τους δημότες μου". Ο κύριος Nίκος Ζενέτος στο ερώτημα εάν από το Υπουργείο Παιδείας δέχτηκε τηλεφώνημα για αυτή την πρωτοβουλία ο κυριος Ζενέτος απάντησε "απο καποια διευθύνση του Υπουργείου με πήραν αλλά ούτε η υπουργός, ούτε καμία υφυπουργός μου τηλεφώνησε".

Ας παραδειγματιστούν και άλλοι από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιλίου καθώς δεν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να τρέχει να μαζέψει τα σπασμένα ενός ολόκληρου υπουργείου.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων

Συνεχίζει την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων από τους δρόμους της πόλης ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Η δράση αυτή του Δήμου έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη τετραετία και συνεχίζεται, καθώς το φαινόμενο εγκατάλειψης από τους ιδιοκτήτες τους αχρησιμοποίητων ή χαλασμένων οχημάτων επαναλαμβάνεται.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς λοιπόν έχουν απομακρυνθεί πάνω από 50 οχήματα, με σημαντικό όφελος για την αισθητική της πόλης και τη διευκόλυνση της στάθμευσης

«Η σωστή πρακτική για όποιον δεν θέλει πλέον το αυτοκίνητο του είναι να το παραδώσει στα ειδικά Κέντρα που υπάρχουν», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, υπογραμμίζοντας πως «τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα καταλαμβάνουν χρήσιμες θέσεις στάθμευσης στην πόλη, ενώ αν παραμείνουν για καιρό μπορεί να μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης».

Ζοριστήκατε μήπως κύριε πρόεδρε;

Από το http://paratiritisagionanargyron.blogspot.com/
Επισταμένες έρευνες απέδειξαν ότι η Ενωση Γονέων Αγ. Αναργύρων υπάρχει! Και μιλάει! Τα μαθητούδια των Δημοτικών έφεραν την Δευτέρα 26/9, ανακοίνωση της περιώνυμης Ενωσης στα σπίτια τους. Οπου με ένα γλαφυρό, ελαφρώς ειρωνικό κείμενο (φαίνεται ο πρόεδρος κατέληξε ότι το ύφος αυτό ανεβάζει το "αντικυβερνητικό" προφίλ του) καλεί επιτέλους τους γονείς σε συζήτηση την Τετάρτη 28/9 στο "Μαρία Ελενα".
Από τον Φεβρουάριο που ανέλαβε η νέα διοίκηση καμία συζήτηση δεν έχει προκληθεί, καμία πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί, κανένα κείμενο δεν έχει σταλεί, καμιά συνέλευση δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ποιος ο λόγος άλλωστε; Οπως μας διαβεβαιώνει η αγαπημένη μας κυβέρνηση μέσω όλων ανεξαιρέτως των παρατρεχάμενών της όλα θα πάνε καλά (μετά από καμιά εικοσαριά χρόνια), λεφτά υπάρχουν (μας ξεζουμίζουν μεθοδικά), τα σχολικά βιβλία θα τυπωθούν (ο Νοέμβρης είναι ένας καλός μήνας), τα σχολεία θα αγοράσουν πετρέλαιο (μία φορά, μετά βλέπουμε), οι δάσκαλοι-έφεδροι είναι όλοι στη θέση τους (ο πόλεμος έχει τη δυνατότητα να παίρνει πολλές μορφές), τα παιδιά και οι οικογένειες τους είναι ευτυχισμένα (όσο γι' αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία)!
Ζοριστήκατε μήπως κ. πρόεδρε; Η Ενωση Γονέων Καματερού οργανώνει συγκέντρωση (ΕΔΩ), το ΔΣ του 1ου Γυμνασίου προτρέπει σε συμμετοχή και αυτό, τα γυμνάσια και τα λύκεια προχωρούν σε καταλήψεις και πορείες, οι γονείς αναρωτιούνται πού είστε. Πιστεύετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε να κοροϊδεύετε τον κόσμο; Πιστεύετε ότι μπορείτε να εμφανίζεστε στις 26/9 ως λαύρος αντικυβερνητικός και να γίνεστε πιστευτός; Πιστεύετε ότι καλώντας σε συζήτηση θα κατευνάσετε την οργή; Παλιά κόλπα για τα οποία ο λαός μας χρησιμοποιεί την έκφραση "στρίβειν διά του αρραβώνος..."
Και ένα τελευταίο ερώτημα: αλήθεια, συγκαλέσατε ΔΣ για να συνδιαμορφώσετε την ανακοίνωση, να πάρετε αποφάσεις; Γιατί μας είπαν (κακεντρεχείς θα είναι μάλλον) ότι το τελευταίο (αυτό της Πέμπτης 22/9, ντε) το αναβάλατε... Ενας παλιός βασιλιάς έλεγε "το κράτος είμαι εγώ".

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης αλλόφρων...

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε του Δήμου Αγ. Αναργύρων
Είμαι μία από τις εργαζόμενες, που την προηγούμενη Τετάρτη 21/9/2011, όντας απλήρωτη και κάτω από την πίεση των αυξανόμενων συγκυριακών αναγκών τόλμησα με τους συναδέλφους μου, και ζητώντας τη στήριξη του Σωματείου των εργαζομένων, να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου.
Είχα – και εξακολουθώ να έχω, σε πείσμα των καιρών – την πεποίθηση ότι είναι απολύτως δίκαιο το αίτημα να πληρώνεσαι όταν εργάζεσαι, και απευθυνθήκαμε, εγώ και οι συνάδελφοί μου, σε εσάς ως τον κορυφαίο και κυρίως αρμόδιο.
Μόνο που μπερδεύτηκα με την αντίδρασή σας;;!!
Πεταχτήκατε αλλόφρων και μαινόμενος απ’ το «αμπαρωμένο» γραφείο σας και στολίσατε με τους χειρίστου είδους χαρακτηρισμούς τις εκλεγμένες εκπροσώπους της παράταξης της Δ.Α.Σ. οι οποίες, ας σημειωθεί, είναι οι μόνοι εκπρόσωποι του επταμελούς που γνωρίζω. (Αλήθεια, οι υπόλοιποι είναι υπαρκτοί ή φαντάσματα; Ή μήπως απλώς συμβιβασμένοι;)
Κύριε Δήμαρχε, ποιοι είναι οι «κοπρίτες, τεμπέληδες, ρουσφετολόγοι και καφενόβιοι»; (τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήσατε σας θυμίζω...)
Μήπως έχετε μπερδευτεί κι εσείς;...
Μήπως τους μπερδεύετε με τους «αυλοκόλακες» που σας ενημερώνουν; (αλλιώς πώς γνωρίζετε απ’ το κλειδαμπαρωμένο γραφείο σας;)
Εκτίθεστε κύριε Δήμαρχε... Χάνετε τον έλεγχο και το μέτρο, όταν αντιμετωπίζετε έτσι εργαζόμενους και συνδικαλίστριες, τις οποίες μάλιστα απειλείτε ευθέως με εργασιακή "εφεδρεία".
Ξεχνάτε από που πηγάζει η ιδιότητα κι η εξουσία σας;
Ξεχνάτε ότι είστε εκλεγμένος;
Ξεχνάτε ότι είστε θεσμός και όχι πρόσωπο;
Χαμηλώστε τους τόνους και αποβάλλετε την υπέρτατη αλαζονεία σας (αλήθεια πως σας προέκυψε σε χαλεπούς καιρούς;)
Επίσης, γιατί «αμπαρώνεστε» στο γραφείο σας κύριε Δήμαρχε; Γιατί το γραφείο σας δεν είναι προσβάσιμο, γενικώς;
Κάποτε τα γραφεία των Δημάρχων ήταν ορθάνοιχτα και προσβάσιμα σε εργαζόμενους και δημότες.
Έχετε αναρωτηθεί γιατί;
Και ένα τελευταίο ερώτημα: την επομένη, που κάποιοι αιτούντες εργαζόμενοι τολμήσουν να διεκδικήσουν, πρέπει να κλείσουν ραντεβού με την γραμματέα σας; (Δική σας και αυτή η απαίτηση;;)

Και για την υπογραφή
Οργισμένη, μόλις πληρωμένη
και καθόλου φοβισμένη
(αν αυτή ήταν η πρόθεσή σας)
εργαζόμενη του Δήμου Αγ. Αναργύρων

(Υ.Σ. Τολμώ και αναμένω σύντομα την απάντησή σας)

Διαβάστε και την ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσαν τα τρία μέλη (από τα επτά) του Δ.Σ. Εργαζομένων στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, όπου εξιστορείται και το γεγονός...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Την Τετάρτη 21/9/11 τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης μας στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, βρεθήκαμε στο Δημαρχείο μαζί με τους συναδέλφους των βρεφονηπιακών σταθμών και της Δ.Η.Κ.Ε.Α.Α. και ζητήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Για τους μεν συναδέλφους των ΔΒΣ, οφείλονται δεδουλευμένα για 1 μήνα, ενώ για τους συναδέλφους από τη Δ.Η.Κ.Ε.Α.Α. οφείλονται δεδουλευμένα 6 μηνών.
Βεβαίως θα πρέπει να βγουν συμπεράσματα για τη στάση της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα του Προέδρου του σωματείου. Οι συνάδελφοι είχαν απευθυνθεί αρχικά και στον Πρόεδρο του Σωματείου. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ποτέ και δεν απαντούσε καν στα τηλεφωνήματα των συναδέλφων, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα παραβρεθεί,
Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους τσακίζονται από τις περικοπές μισθών, την ληστρική φορολογία και όλα τα αντεργατικά μέτρα ως αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και τρόικα. Η δημοτική αρχή είναι απόλυτος εκφραστής της πολιτικής αυτής. Ενώ, κανείς θα περίμενε ότι στις δύσκολες αυτές μέρες ο Δήμαρχος θα είχε τουλάχιστον την ευθιξία να κοιτάξει κατάματα τους απλήρωτους εργαζόμενους και να δεσμευτεί για το πότε θα λάβουν το μισθό τους, ο ίδιος περιορίστηκε από το να εξαπολύει επίθεση στους συνδικαλιστές της παράταξής μας χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως: «τεμπέληδες, κοπρίτες, που δεν δουλεύετε και γυρίζετε στα καφενεία και δεν έχετε αντικείμενο εργασίας». Σχολίασε, επίσης, ότι πολύ κακώς βρισκόμαστε σε αυτή τη δουλειά, με παράνομο και ρουσφετολογικό τρόπο, δίνοντας την υπόσχεση ότι «θα μας ξεφτιλίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο». Η επίθεση κορυφώθηκε με την απειλή ότι θα είμαστε οι πρώτοι υπάλληλοι που θα βγούμε στην εργασιακή εφεδρεία, εφόσον έχουμε το χρόνο να ασχολούμαστε με το συνδικαλισμό και όχι με τη δουλειά μας.
Συνάδελφοι, η επίθεση του Δημάρχου δε μας ξαφνιάζει. Στόχο έχει να προκαλέσει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στους εργαζόμενους, κτυπώντας πρώτα τους συνδικαλιστές που τους στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Επιδιώκει μια καλή μάζα υποταγμένων και συμβιβασμένων εργαζομένων οι οποίοι δεν θα αποτελούν απειλή για την βάρβαρη αντεργατική θύελλα που θα ακολουθήσει.
Εμείς, όμως, συνάδελφοι, δεν πρέπει να αποδεχτούμε τέτοιου είδους τακτικές και να τις τσακίσουμε στην πράξη. Να μην υποταχτούμε στο φόβο και την μοιρολατρία, γιατί το δικαίωμά μας στη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο. Ότι υπάρχει γύρω μας παράγεται από το δικό μας μόχθο. Κι αυτό θα πρέπει συνάδελφοι να μας γεμίζει Δύναμη και Κουράγιο για να παλεύουμε και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να σφετερίζεται το Δικό μας κόπο και ιδρώτα, να μας τσακίζει και να μας τρομοκρατεί.
Είναι σίγουρο ότι όσο θα οξύνεται η επίθεση αυτής της πολιτικής ενάντια στο λαό και στους εργαζόμενους τόσο θα οξύνεται και η αντιπαράθεση και η τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς.
Λειτουργούμε συλλογικά και οργανωμένα
Συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Για την Δ.Α.Σ.
Καμαρινοπούλου Ελένη
Ανδρακίδη Σοφία
Τζατζαράκη Ελένη

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Υποχρεωμένοι οι ΟΤΑ να καλύψουν ελλείψεις σε ΚΕΠ


  
Υποχρεωμένοι να μετακινήσουν μόνιμους υπαλλήλους ή υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα είναι οι οικείοι ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα δυσλειτουργίας των ΚΕΠ, μετά τη λήξη των συμβάσεων μίσθωσης έργου.Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας στα ΚΕΠ, λόγω της λήξης συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά.
Όπως ενημερώνει ο υφυπουργός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ιδίως για τα ΚΕΠ τα οποία λειτουργούν αποκλειστικά με την απασχόληση συμβασιούχων μίσθωσης έργου, πρόσφατα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε εγκύκλιο, δίνοντας οδηγίες στους οικείους ΟΤΑ να μετακινήσουν μονίμους υπαλλήλους ή υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από άλλες οργανικές μονάδες τους, και σε περίπτωση έλλειψης των ανωτέρω υπαλλήλων να μετακινήσουν προσωρινά υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών από άλλα ΚΕΠ του ίδιου δήμου.
Ο Αθανάσιος Δαβάκης έχει προειδοποιήσει ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να βάλουν λουκέτο περισσότερα από 460 ΚΕΠ στη χώρα, μεταξύ αυτών και ΚΕΠ του νομού Λακωνίας, διότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε αυτά λειτουργούν με εργαζομένους ορισμένου χρόνου που λήγουν οι συμβάσεις τους.
Ο βουλευτής, στην ερώτησή του, επικαλούνταν προφορική δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Ρόβλιας προς τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους τους, ότι θα επιδιώξει σύντομα να δώσει λύση στα προβλήματα λειτουργίας των ΚΕΠ.
Για το λόγο αυτό, είχε καλέσει τον υφυπουργό να απαντήσει, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να προχωρήσει σε ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στα ΚΕΠ, οι οποίες είτε έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην απάντησή του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2011, ο υφυπουργός θυμίζει ότι με βάση το άρθρο 37 του Ν. 3986/2011, οι εγκρίσεις συμβάσεων έργου για το 2011 περιορίζονται κατά 50% σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010 και κατά 10% κατ' έτος για τα έτη έως και το 2015.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

4ος Ποδηλατικός Αγώνας Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Ο Οργανισμός Πολιτισμού ,Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού διοργανώνει ,στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η πόλη μια γιορτή»,ποδηλατικό αγώνα στο πάρκο περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 10πμ. Το σημείο εκκίνησης είναι μπροστά από το γυμναστήριο του πάρκου.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλες τις ηλικίες και οι αθλητές χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

1) Α-Β-Γ Δημοτικού
2) Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού
3) Γυμνάσια
4) 16 ετών και άνω

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται;
·        Στα γραφεία της πισίνας εκμάθησης (Σοφοκλή Βενιζέλου & πάροδος Γ.Παπανδρέου) τηλ.2102638997-2102690644
·        Στα σχολεία της πόλης
·        Πρώην δημαρχείο Καματερού Λ.Φυλής 52 τηλ.2102382510
·        Στην γραμματεία των αγώνων πριν την εκκίνηση

Συγχωνεύεται και το Περιβαλλοντικό Πάρκο

 
Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία συγχωνεύονται – καταργούνται εκατοντάδες φορείς και οργανισμοί του δημοσίου, μεταξύ των οποίων είναι και το περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
Πιο συγκεκριμένα: στην σελίδα 3 και στην παράγραφο Δ, αναφέρονται τα εξής:
Με την παράγραφο αυτή συγχωνεύονται νομικά πρόσωπα σε νέο συνιστώμενο φορέα. Ειδικότερα:
Με την υποπαράγραφο Ια) ο Οργανισμός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», ο Οργανισμός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ελαιώνα Αττικής, ο Φορέας Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού Αττικής και των παραχειμάρρων του, καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και συγχωνεύονται σε ένα νέο ν.π.ι.δ. με την επωνυμία «Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής», που λειτουργεί χάριν του δημόσιου συμφέροντος, με πλήρη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το Σεπτέμβρη,παρακαλώ να μην ακούσω γκρίνιες στα ταμεία των βιβλιοπωλείων…

Μυρτώ Μπολώτα 
(άρθρο στην εφημερίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ http://ypo-theseis.blogspot.com)


ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ μεγάλοι, επιμένουμε απλώς να παρακολουθούμε την καταστροφή να επιτελείται. Επιμένουμε είτε να κάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα είτε να περιμένουμε ένα «θαύμα». Επιμένουμε να βιώνουμε απλώς την κατάθλιψή μας είτε να αναθέτουμε σε κάποιους, τάχα, ειδήμονες να μας σώσουν. Απλώς παρακολουθούμε… Αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα όπως κάποιοι ερήμην μας και εναντίον μας τη διαμορφώνουν και συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις κυβερνητικές εξαγγελίες και τα έργα με καλή προαίρεση. Αλλωστε έχουμε πειστεί ότι «μαζί τα φάγαμε»…
Και εντωμεταξύ η υπουργός Παιδείας...... ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει ότι οι φετινές συγχωνεύσεις σχολείων δεν θα είναι και οι μοναδικές. Συγχωνεύσεις θα γίνονται κάθε χρόνο.
Ρητά και δημόσια λέει ότι κάθε χρόνο θα μειώνεται το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων, γιατί επιβάλλεται να κάνουμε οικονομία… ΄Αλλωστε, όπως μας λένε, τα τμήματα με μεγάλο αριθμό μαθητών βοηθούν στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μας…
Κανείς λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει.
Με παρρησία η κυβέρνηση αποφάσισε τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων που καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, φτάνοντάς τες στο 25% του 2009. Τι κι αν πολλά σχολεία της περιοχής μας βρέθηκαν χωρίς πετρέλαιο προς το τέλος του χειμώνα;
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι κάτι θα γίνει, μάλλον ένα θαύμα, και ο επόμενος χειμώνας κάπως θα κουτσοβγεί…
Και αυτό μας αρκεί.
Επιτέλους, μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων, καταργήθηκε ο Οργανισμός Εκδοσης Σχολικών Βιβλίων, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα παρέδωσαν, με αριστοτεχνικό είναι η αλήθεια τρόπο, τη συγγραφή και την παραγωγή των σχολικών βιβλίων στους μεγάλους εκδοτικούς οίκους… Το Σεπτέμβρη, παρακαλώ να μην ακούσω γκρίνιες στα ταμεία των βιβλιοπωλείων…
Η κατάργηση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων έχει ήδη δρομολογηθεί. Και επειδή το «διοικείν εστί προβλέπειν», ο υπουργός Εσωτερικών με απόφασή του τον Φλεβάρη, επιτρέπει την πώληση ή την ενοικίαση σχολικών κτιρίων…
Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Τα αθλητικά γυμνάσια και λύκεια είναι ήδη παρελθόν, τα ειδικά σχολεία κοστίζουν πολύ ακριβά και πρέπει να τελειώνουμε μ’ αυτές τις «πολυτέλειες», τα 800 πιλοτικά ολοήμερα μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους όσο ακόμα υπάρχουν τα ΕΣΠΑ, μια και σε αυτά απασχολούνται κυρίως συμβασιούχοι οι οποίοι αμείβονται από τους παραπάνω πόρους, τα εσπερινά δεν τα χρειαζόμαστε γιατί σε αυτά φοιτούν παιδιά που δεν χρειάζονται παραπάνω μόρφωση, είναι καμένα από χέρι… και πάει λέγοντας…
Εμείς οι γονείς και καθηγητές, μεγάλοι και έμπειροι, μπορεί να μην γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες των σχεδιασμών τους αλλά το μέγεθος της επίθεσης στις ζωές μας το βιώνουμε στο πετσί μας. Παραμένουμε όμως αμήχανοι έως και απαθείς. Τα παιδιά μας, τουλάχιστον, τα βλέπουμε; Τα ακούμε; ΄Εχουμε πάρει χαμπάρι το αδιέξοδο που ήδη βιώνουν τα δεκαπεντάχρονα;
Βλέπουμε την απαξίωση απέναντι στα πάντα που κουβαλάνε τα μικρά μας;
Όταν θα σηκωθεί το καπάκι, παρακαλώ, μην τρομοκρατηθείτε, μην προσπαθήσετε να τα νουθετήσετε και να τα μαζέψετε. Αφήστε τα να δώσουν τον αγώνα που εμείς αρνηθήκαμε να αναλάβουμε. Αφήστε τα να υπερασπιστούν τη ζωή τους που εμείς βάλαμε ενέχυρο. Και τότε, επιβάλλεται να τους ζητήσουμε συγγνώμη.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

 
Η Ένωση γονέων Καματερού καλεί την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, με αφορμή την σταδιακή καταστροφή της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.
Η δε ανακοίνωσή της, δείχνει το δρόμο που πρέπει ν'ακολουθηθεί, μακρυά από από παραδοχές, αποδοχές και εκ του ασφαλούς λεονταρισμούς του στυλ "κι'αν δεν έρθουν τα βιβλία, ας πληρώσει ο δήμος τις φωτοτυπίες".
Η απαίτηση είναι και πρέπει να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και η παρουσία όλων μας στη συγκέντρωση ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

ΥΓ : Η Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων θα πάρει θέση για τα θέματα της Παιδείας ή περιμένει τον δήμαρχο να της δώσει γραμμή;

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καματερού έχει ως εξής:

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγαλύτερα προβλήματα από κάθε άλλη φορά. Με τα βιβλία να μη βρίσκονται στα σχολεία στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, και με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Την ίδια ώρα που πολλοί από μας δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας ακόμα και στη διατροφή η κυβέρνηση συνεχίζει να κόβει μισθούς, συντάξεις, φάρμακα, εξετάσεις κλπ. Με νέα χαράτσια ετοιμάζεται να φορολογήσει τη φτώχεια και την απόγνωση μας.
Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η Ένωση Γονέων Σχολείων Καματερού, σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων,
ΚΑΛΕΙ
όλους τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
την Τρίτη 20 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00
στην πλ. Αγίων Αναργύρων
για να αντισταθούμε στο ξήλωμα της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.
Μπορούμε να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!
Ή εμείς και τα παιδιά μας ή αυτοί!
Παλεύουμε :
• Για να έρθουν άμεσα όλα τα βιβλία στα σχολεία.
• Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών και των εκπαιδευτικών για τη λειτουργία του σχολείου.
• Για να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά, να μη χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα, με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται ως ωρομίσθιοι, αναπληρωτές ή με οποιαδήποτε άλλη σχέση ελαστικής εργασίας.
• Εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία. ...
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πειθαρχικό Δημοσίου: Απολύσεις και stop στη βαθμολογική εξέλιξη


 
Απόλυση εάν υπάρξει οριστική καταδίκη από τα δικαστήρια, στοπ στην προαγωγή από 1-5 χρόνια, αφαίρεση καθηκόντων, υποβιβασμό μέχρι και δύο βαθμούς, προσωρινή παύση μέχρι και 12 μήνες είναι μερικές από τις αυστηρότερες ποινές που περιμένουν τους παραβάτες-παρανομούντες δημόσιους υπάλληλους, σύμφωνα με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.



Αυτοδίκαιη θέση σε αργία-απόλυση
Σύμφωνα με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, υπάλληλος τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία εφόσον στερήθηκε την προσωπική του ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης. Η περίπτωση της απόλυσής του με εγγύηση εμπίπτει πλέον στη δυνητική αργία προκειμένου το Πειθαρχικό Συμβούλιο να κρίνει επί τη βάσει των συγκεκριμένων δεδομένων.
Για αποτρεπτικούς λόγους προστίθεται διάταξη , σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία, όταν παραπέμπεται για τα ποινικά αδικήματα της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης περί την υπηρεσία, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της ασέλγειας με κατάχρηση εξουσίας ή της πορνογραφίας ανηλίκων τα οποία κρίνονται ως ιδιαιτέρως σοβαρά για το κύρος και τη λειτουργία της υπηρεσίας.
Στην περίπτωση αυτή, ο υπάλληλος παραμένει σε αργία και επανέρχεται στην υπηρεσία μόνο αν εκδοθεί αμετάκλητη αθωωτική δικαστική απόφαση.
Άλλες ποινές
Ως προς το όριο της πειθαρχικής ποινής του προστίμου αυξάνεται από τρεις σε δώδεκα μήνες, η δε πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης μπορεί να φθάσει πλέον τους δώδεκα μήνες αντί των έξι μηνών που ήταν το όριο το οποίο είχε θέσει ο Υπαλληλικός Κώδικας.
Επίσης η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού μπορεί να φθάσει τους δύο βαθμούς προκειμένου να αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα, δεδομένου ότι η βαθμολογική διάρθρωση που ορίζει ο ισχύων Υπαλληλικός Κώδικας έχει περιορισμένη κλιμάκωση και ο υποβιβασμός κατά ένα μόνο βαθμό δεν αποτελούσε πειθαρχική ποινή με ιδιαίτερη αποδοκιμασία που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων.
Πειθαρχικό Συμβούλιο
Με το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο καθιερώνεται κατ' ουσίαν η ευχέρεια του Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο οποίο σημειωτέον δε μετέχουν πλέον συνδικαλιστές, να επιβάλει οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα χωρίς τις δεσμεύσεις που περιείχε η αντίστοιχη διάταξη του άρθρου 109 του Υπαλληλικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία η ποινή της οριστικής παύσης μπορούσε να επιβληθεί μόνον για ορισμένα πειθαρχικά παραπτώματα.
Μπορεί δε να επιβάλει, όταν συντρέχουν επιβαρυντικές περιστάσεις, πειθαρχικού χαρακτήρα διοικητική κύρωση από 3.000 έως 30.000 ευρώ. Για πράξεις που σχετίζονται με οικονομικό αντικείμενο, το Πειθαρχικό Συμβούλιο μπορεί να επιβάλει επιπλέον διοικητική κύρωση πειθαρχικής υφής από 10.000 έως 100.000 ευρώ. Είναι κοινός τόπος ότι η διαφθορά των υπαλλήλων έχει ως σκοπό τον προσωπικό πλουτισμό τους και επομένως παράπτωμα που συνδέεται με οικονομικό αντικείμενο δεν αρκεί, υπό ορισμένες περιστάσεις που εκτιμά το πειθαρχικό συμβούλιο, να τιμωρείται με την βαρύτερη των πειθαρχικών ποινών, ήτοι την οριστική παύση, αλλά πρέπει να επιφέρει συνέπειες και στην οικονομική κατάσταση των επίορκων υπαλλήλων.
Περισσότερα για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των δημόσιων υπαλλήλων μπορείτε να διαβάστε, πατώντας εδώ.

Δήμοι: Πρόγραμμα εξυγίανσης χωρίς εφεδρεία και απολύσεις

Ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα εξυγίανσης πιο ευέλικτο από αυτό της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών* ανακοίνωσε σήμερα ο Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα με αυτό οι δήμοι με βάση, κυρίως, το αν οι προϋπολογισμοί τους είναι ελλειμματικοί ή όχι θα μπορούν να ενταχθούν στο «βαρύ» ή το «ελαφρύ» πρόγραμμα, στα οποία, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της aftodioikisi.gr, υπολογίζεται ότι είναι πιθανόν να ενταχθούν περίπου 80 από τους 325 (15 στο «βαρύ» και 65 στο «ελαφρύ», αλλά τα οριστικά στοιχεία για τον αριθμό και το ποιούς δήμους αφορά θα είναι έτοιμα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα οικονομικά των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων των δήμων). Πάντως όπως έχει ήδη γράψει η aftodioikisi.gr στο «βαρύ» πρόγραμμα είναι πιθανόν να ενταχθούν οι Δήμοι Πειραιά, Αχαρνών, Νίκαιας-Ρέντη, Φυλής,  Ασπροπύργου, Αμαρουσίου, Περάματος, Ζωγράφου, Βέλου-Βόχας, Σπάτων, Αγιάς κ.λπ.


Η ένταξη των δήμων στο πρόγραμμα θα γίνεται, κυρίως, οικειοθελώς, με σχετικές αποφάσεις των δημοτικών τους συμβουλίων, ωστόσο στην περίπτωση που κάποιος δήμος δεν εμφανίζει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για το 2012, θα μπαίνει υποχρεωτικά στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης. Όπως μάλιστα σημείωσε ο κ. Καστανίδης οι δήμοι που θα έχουν ελλειμματικούς προϋπολογισμούς εντάσσονται στο πρόγραμμα και θα λαμβάνουν δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προκειμένου να τους ισοσκελίσουν.
Καστανίδης: Δεν υπάρχει θέμα εφεδρείας, πόσω μάλλον απολύσεων
Αναφορικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας ή των απολύσεων που άνοιξε ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος με τις γνωστές ραδιοφωνικές του δηλώσεις,  ο κ. Καστανίδης  ήταν για μία ακόμη φορά κατηγορηματικός: Διαβεβαίωσε ότι δεν έχει συζητηθεί στο εσωτερικό της κυβέρνηση θέμα εργασιακής εφεδρείας στους δήμους, πόσο μάλλον απολύσεων.
Πρόσθεσε δε ότι η αναδιάρθρωση του προσωπικού θα γίνει,  κυρίως, μέσω εθελούσιων μετατάξεων, καθώς, όπως είπε, και «οι ομοσπονδίες υποστήριξαν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τις μετατάξεις». Αν πάντως στους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και έχουν πλεονάζον προσωπικό δεν λυθεί το πρόβλημα με τις εθελούσιες μετατάξεις, θα γίνουν και υποχρεωτικές, πάντα όμως στο χωρικό πλαίσιο μιας περιφερειακής ενότητας (του παλαιού νομού).
Το «βαρύ» και το «ελαφρύ» πρόγραμμα

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών το πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει καταρτίσει το ΥΠΕΣ με στόχο αφενός οι δήμοι να έχουν μηδενική συνεισφορά στο έλλειμμα  της χώρας για το 2012 και αφετέρου να έχουν εξυγιανθεί μέσα στο πλαίσιο μιας δημοτικής περιόδου (πενταετία) είναι διπλό:
-Το «βαρύ», που θα περιλαμβάνει απαγόρευση προσλήψεων, μετατάξεις και περικοπές συγκεκριμένων δαπανών, όπως για εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις κλπ
- Το «ελαφρύ», που θα περιλαμβάνει μόνο διακανονισμό των χρεών μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η έναρξη του προγράμματος γίνεται σήμερα με σχετική υπουργική απόφαση που υπεγράφη, ενώ με άλλη υπουργική απόφαση συγκροτείται η Ελεγκτική Επιτροπή του Ειδικού Προγράμματος Εξυγίανσης που αποτελείται από την Γ. Μαραγκού, σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως πρόεδρο, Κ, Θεοδωρόπουλο, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΥΠΕΣ, το δήμαρχο Νεάπολης Συκεών Σίμο Δανιηλίδη ωε εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ και τον Κ. Μπάστα, περιφερειακό σύμβουλο Αττικής ως εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών.
Δυνατότητα διακανονισμού χρεών
Να σημειωθεί ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στους δήμους να καταβάλουν τμηματικά τις οφειλές τους προς τρίτους και να προχωρούν σε διακανονισμό (ακόμη και «κούρεμα»), ενώ η ίδια δυνατότητα δίνεται και για τις οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς όπως προβλέπει ΚΥΑ των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών τα εντάλματα πληρωμών προς το Δημόσιο μπορούν να εκδίδονται όχι μόνο για ολόκληρο το ποσό όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά και για τμήμα του.
Πάντως, όπως διευκρίνισε  ο κ. Καστανίδης τα χρέη του Δημοσίου προς τους δήμους θα εγγράφονται κανονικά στους προϋπολογισμούς του, άσχετα αν καθυστερούν να αποδοθούν.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Την Πέμπτη 15/9 στις 8.00 μ.μ. συναντιόμαστε στην πλατεία με μοναδικό αντικείμενο συζήτησης την οργάνωση συγκεκριμένης παρέμβασης-δράσης σχετικά με το τεράστιο θέμα εργασιακές σχέσεις - ανεργία, όπως καταλήξαμε σε προηγούμενη συζήτησή μας.

Η απελπισία και το αίσθημα αδυναμίας είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους. Εμείς και πρέπει αλλά και μπορούμε να το ανατρέψουμε!

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύσεις στους ΟΤΑ προανήγγειλε ο Π. Κουκουλόπουλος


Χωρίς να προηγηθεί μισθωτή εφεδρεία

Δραματικές αλλαγές στο καθεστώς των εργαζομένων στους ΟΤΑ επιφέρει η κυβέρνηση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Πάρις Κουκουλόπουλος, θα γίνουν απολύσεις, ενδεχομένως και χωρίς να προηγηθεί μισθωτή εφεδρεία.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος υπουργός, επεσήμανε ότι θα γίνουν μετατάξεις στους δήμους και όσοι δεν δεχθούν τις θέσεις που θα τους προσφερθούν, θα οδηγηθούν σε εφεδρεία και από εκεί σε απόλυση. Μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν απευθείας απολύσεις.


Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Θέλουμε να έχουμε 325 ΟΤΑ στο τέλος του έτους με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όχι στα λόγια και στα χαρτιά, αλλά στην πράξη. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος είναι και το πρόγραμμα εξυγίανσης που θα περάσει μέσα από διαδικασίες υποχρεωτικών μετατάξεων και αν κάποιοι δεν δεχθούν, θα περάσουν στην εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».


Ο κ. Κουκουλόπουλος, αρμόδιος υφυπουργός για τους δήμους, είπε ότι θα γίνει ενός είδους προκήρυξη θέσεων «για να υπάρξει εθελούσια μετακίνηση. Για όσους δεν επιλέξουν αυτή τη διαδικασία, τότε θα πάμε είτε μέσω εφεδρείας είτε κατευθείαν και σε απόλυση».


Τις ίδιες δηλώσεις ο υφυπουργός επανέλαβε αργότερα το πρωί και στο ραδιοφωνικό σταθμό realfm, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Ίσως να μην χρειαστούμε τον μηχανισμό της εφεδρείας, αλλά θα φτάσουμε να χρειαστεί, και σε απολύσεις προσωπικού, αναγκαστικά, δεν γίνεται διαφορετικά».


Πηγή:
www.24h.gr

Με αφορμή ένα ακόμη φεστιβάλ

Aπό το http://eleftherosagros.blogspot.com/
Την Κυριακή 11/9/2011 έγινε μοίρασμα εκατοντάδων κειμένων από τη συλλογικότητα του Αγρού στο πάρκο Τρίτση, με αφορμή το φεστιβάλ της ΚΝΕ, που ξεκινά σε λίγες ημέρες μέσα στο πάρκο.
Η ανταπόκριση του κόσμου στο κείμενο που μοιράστηκε ήταν θετική, πλην κάποιων ανθρώπων της κνε που μας πλησίασαν για να μας ρωτήσουν με το γνωστό ...«ευγενικό» τους τρόπο: "με ποιο δικαίωμα μοιράζουμε κείμενα που γράφουν βρωμιές για «το κόμμα του λαού»". Οι απαντήσεις που πήρανε ήταν ανάλογες της περίστασης και του ύφους τους και το μοίρασμα συνεχίστηκε με περίσσεια διάθεση.

Να σημειωθεί ότι χώροι του πάρκου έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούνται από την κνε, στο στάδιο προετοιμασίας του φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται από τους διοργανωτές η πρόσβαση του κόσμου σε αρκετούς από αυτούς (για παράδειγμα ο χώρος που βρίσκεται το ξυλόγλυπτο ελάφι έχει περικυκλωθεί από ταμπλό της κνε).

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ…!


Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ακολουθεί η κυβέρνηση, σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του ΟΕΔΒ, τη δραματική μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών και την υποχρηματοδότηση της παιδείας έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη, χωρίς οι μαθητές να έχουν σχολικά βιβλία, με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τεράστια λειτουργικά προβλήματα.

Με την έναρξη των μαθημάτων θα βρίσκονται στα σχολεία μόνο το 10-15 % των σχολικών βιβλίων και μάλιστα στο 50% των σχολικών μονάδων, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 μήνες για να ολοκληρωθεί η παράδοση του συνόλου των σχολικών βιβλίων. Οι πρωτοφανείς ελλείψεις σε σχολικά βιβλία λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων θα υποχρεώσει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς να αναζητήσουν λύση είτε με την αγορά βιβλίων ή σε μεταχειρισμένα βιβλία, DVD και φωτοτυπίες.

Το κόστος θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι οι γονείς αφού οι σχολικές επιτροπές αδυνατούν να το κάνουν λόγω της δραστικής περικοπής κατά 50-60% της χρηματοδότησης την τελευταία διετία από τις μνημονιακές πολιτικές. Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται σε Δήμους όπως ο δικός μας, όπου η φορομπηχτική Διοίκηση του κ. Σαράντη έχει πρωτοστατήσει στην υλοποίηση κάθε αντιδραστικού νόμου της κυβέρνησης, είτε αυτός αφορά στις περικοπές των εσόδων των σχολικών επιτροπών είτε στις καταργήσεις και ενοποιήσεις σχολείων κ.α.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει την κατεδάφιση του δημόσιου κοινωνικού αγαθού της Παιδείας, με δικαιολογία την δημοσιονομική εξυγίανση. Η δημόσια και δωρεάν παιδεία, δεν είναι αγαθό για κατάργηση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ καλεί τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, να κλιμακώσουν ενωμένοι τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να διεκδικήσουν να φτάσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα τα βιβλία στα σχολεία και σε κάθε περίπτωση το κόστος να το αναλάβει αυτός που έχει την ευθύνη και την υποχρέωση, δηλαδή το Κράτος και το υπουργείο Παιδείας.

Ζητάμε από την Δημοτική αρχή να αναλάβει πλήρως την κάλυψη της δαπάνης εκτύπωσης των φωτοτυπιών που θα χρειαστούν οι μαθητές ώστε νη μην επιβαρυνθούν οι οικογένειες τους μιας και το κόστος είναι μεγάλο(κόστος σχολικού βιβλίου 0,90-1,5 ευρώ κόστος φωτοτυπιών 25 ευρώ)αλλά και να ζητήσει έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Παιδείας για την συγκεκριμένη επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού!

Επίσης ζητάμε την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Αγ. Αναργύρων -Καματερού(Αβάθμιας & Ββάθμιας) θα καταβάλουν τις αντίστοιχες δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.

· ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ &ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

· ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ

· ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

· ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΝΑ ΜΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

· ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Αντιμέτωποι με πολύ μεγάλα χρέη βρίσκονται οι περισσότεροι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που απέστειλε στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.
H Δημοτική αρχή του κ.Σαράντη και ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού του νομού Αττικής οφείλει:
9.881.962 ευρώ μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις και 9.074.272 ευρώ βραχυπρόθεσμες.
Άλλη μία μεγάλη "επιτυχία" της σημερινής διοίκησης της πόλης μας.... 



Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!!!

Από το http://www.a-po-drasi.gr/

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων μέσω του Oργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας διοργανώνει και φέτος πολιτιστικό Σεπτέμβρη με τον τίτλο «Γιορτές Γειτονιάς».

Η ”Αλληλεγγύη” ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι βρίσκεται δίπλα και στηρίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναβαθμίζουν το επίπεδο του δημότη αλλά και του προσφέρουν διέξοδο από τη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων, της κινδυνολογίας και του εκφοβισμού του. Η ”Αλληλεγγύη” όμως δεν μπορεί παρά να βρίσκεται απέναντι στο τρόπο διεξαγωγής των εκδηλώσεων αυτών. Έτσι ενημερώνει τους δημότες και θέτει τα εξής ερωτήματα:
1) Πως αποφασίζονται «νέες» γιορτές πολιτισμού όταν δεν έχουν εξοφληθεί ανάλογες εκδηλώσεις προηγούμενων ετών;

2) Το προϋπολογισθέν κόστος ανέρχεται σε 36.200 ευρώ και γίνεται με απευθείας ανάθεση . Δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός;

3) Από τη ανωτέρω πίστωση μόνο το 40% αφορά αμοιβή καλλιτεχνών ενώ το υπόλοιπο 60% είναι για την υποστήριξη αυτών.
Δηλ. σπαταλιούνται τα περισσότερα χρήματα για έντυπα , εξέδρες , ηχητική κάλυψη και πανό !!!!! Π.χ. για κάθε παράσταση καραγκιόζη (από τις πολλές ) ο καλλιτέχνης αμείβεται με 338€ ενώ η εξέδρα κοστίζει 985ευρώ!!!!!
Δεν θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί από την διοίκηση η προμήθεια εξέδρας και μικροφωνικής εγκατάστασης εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ στο μέλλον;

4) Για την ”σύνδεση” των δημοτών με τις ρίζες και τις παραδόσεις τους, διοργανώνεται Διήμερο Ελληνικής παράδοσης κόστους 4.830€ με μόνο έξοδο των συμμετεχόντων 50 ευρώ (300 μπουκαλάκια νερό)!!!!

Μήπως αυτή η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της «αδελφοσύνης» της δημοτικής αρχής με τους τοπικούς συλλόγους; (Ανατρέξτε στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής αρχής )
Η ”Αλληλεγγύη” στηρίζει το μαζικό αθλητισμό και πολιτισμό, αναγνωρίζει ως θετικό ότι στις φετινές εκδηλώσεις προτιμήθηκαν τοπικά συγκροτήματα και σχήματα του Οργανισμού ΑΛΛΑ δεν συναινεί στη λογική πραγματοποίησης εκδηλώσεων που έχουν οι τοπικοί άρχοντες για την προβολή τους, σπαταλώντας μάλιστα τα χρήματα των δημοτών με αδιαφανείς διαδικασίες.


Υ.Γ. Το αίτημα της ”Αλληλεγγύης” να έρθουν νέες προσφορές απορρίφθηκε με την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνουμε !!!!!!!

Σχόλιο Agioianαrgyroinews:
Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που το "παίζουν" αντάρτες με άποψη,  δεν βλέπουν την αλόγιστη σπατάλη σε καιρούς κρίσης από τη δημοτική αρχή και γιατί δεν καταγγέλλουν το γεγονός. Μήπως υπάρχουν φιλαράκια και συνεργάτες που θα... "εισπράξουν" οφέλη από τις "Γιορτές της Γειτονιάς";






Σαχινίδης προς ΟΤΑ: Πουλήστε για να τη… βγάλετε το 2012

Να χρησιμοποιήσουν μετρητά και άλλα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους και να εξοφλήσουν τα χρέη τους καλεί δήμους, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις με εγκύκλιο του για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Με την εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι παραπάνω φορείς (αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και άλλα νομικά πρόσωπα) να δηλώσουν τα κονδύλια που χρεάζονται για το 2012 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου τονίζεται ότι «για την εξασφάλιση των εξοικονομήσεων στους εποπτευόμενους φορείς θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις κατανομές των επιχορηγήσεων και τα υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα και άλλα περιουσιακά στοιχεία (κρατικά χρεόγραφα, μετοχές κ.λπ.)». Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ζητάει από τους φορείς να κάνουν χρήση και των δικών τους χρημάτων είτε αυτά αφορούν καταθέσεις σε τράπεζες είτε ομόλογα ή έντοκα ή μετοχές ή άλλα περιουσιακά στοιχεία, τόσο για την κάλυψη των αναγκών τους όσο και για την εξόφληση των χρεών τους.


Παράλληλα:


1. Τα υπουργεία πρέπει να κατανείμουν τα ποσά των επιχορηγήσεων βάσει των ανωτάτων ορίων των δαπανών που ορίζει το Μεσοπρόθεσμο και να τα κοινοποιήσουν στους φορείς, ώστε οι τελευταίοι να συντάξουν τους προϋπολογισμούς τους.


2. Κατά την κατανομή θα ληφθούν υπόψη και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη λειτουργία των υπηρεσιών «ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ανεξόφλητων υποχρεώσεων» αλλιώς θα υπάρξουν διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη λειτουργία των υπηρεσιών εντός των περιορισμών αυτών.

Από το http://www.aftodioikisi.gr/

PROJECT MANAGERS στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

http://www.a-po-drasi.gr/

Όταν αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας η σύσταση του «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» καταθέσαμε τις απόψεις μας για τους στόχους και το χαρακτήρα που πρέπει να έχει και με βάση αυτούς τους στόχους, καθορίζουμε τη στάση μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.


Έτσι στη συνεδρίαση της Τρίτης 6/9/2011 όπου συζητήθηκε ο νέος «Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας» καταψηφίσαμε τα άρθρα εκείνα που καθορίζουν:


1.- Τον Προεδροκεντρικό χαρακτήρα του νέου Οργανισμού. Ο Πρόεδρος συγκεντρώνει υπερεξουσίες, υποβαθμίζοντας τον κυρίαρχο ρόλο που πρέπει να έχει το Διοικητικό Συμβούλιο.


2.- Την είσοδο ιδιωτών με τη μορφή «συντονιστών» (project managers) οι οποίοι με απόφαση του Προέδρου (χωρίς ούτε καν ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου) θα αναλαμβάνουν λειτουργίες του Οργανισμού.
3.- Εργασιακές σχέσεις γαλέρας με τη διαιώνιση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου.
Παρόλα αυτά δηλώσαμε ότι θα στηρίζουμε καθημερινά όλες τις πολιτιστικές και αθλητικές λειτουργίες που απευθύνονται στους δημότες ξεκαθαρίζοντας ότι βασικός στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να είναι, η εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης (όχι φυσικά από τους χρήστες) και η ομαλοποίηση των θεμάτων (μισθολογικά κ.α.) που αφορούν το προσωπικό του Οργανισμού.


6/9/2011


Για την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


οι Διοικητικοί Σύμβουλοι
Πατσούρας Νίκος
Τερζόγλου Παναγιώτης





Πολιτιστικό: Πού θα κάτσει η μπίλια;

http://paratiritisagionanargyron.blogspot.com/

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αιτήσεις εγγραφής στο Πολιτιστικό των Αγ. Αναργύρων. Όμως λόγω "Καλλικράτη" το ύψος των διδάκτρων παραμένει αδιευκρίνιστο! Όπως πληροφορηθήκαμε τα δίδακτρα του Ωδείου Καματερού είναι ακόμα και διπλάσια από αυτά των Αγ. Αναργύρων και οι διαβουλεύσεις για τον καθορισμό τους συνεχίζονται. Αν κρίνουμε από την πολιτική που ακολουθήθηκε για τα δημοτικά τέλη, στα οποία επιβλήθηκαν τεράστιες αυξήσεις στο Καματερό ώστε να "ισορροπήσουν" με αυτά των Αγίων, φοβόμαστε ότι το Ωδείο φέτος θα είναι απλησίαστο για τους δημότες.

Ενώ βέβαια συνεχίζεται το σήριαλ με τους συμβασιούχους καθηγητές του Πολιτιστικού. Για πολλούς, που σημειωτέον εργάζονται επί δεκαετίες πλέον στον Οργανισμό, είναι μετέωρη η φετινή πρόσληψή τους. Αναμένεται απάντηση από την Περιφέρεια στην οποία έχει αποσταλεί σχετικό αίτημα. Η παραπομπή στην Περιφέρεια είναι εξαιρετικά βολική για τη Διοίκηση του Δήμου, η οποία ευελπιστεί να "βγει λάδι" για άλλη μια φορά, όποια κι αν είναι η απάντηση. Τι σημασία θα έχει άλλωστε, που δεκαετίες τώρα, ακολουθεί την αισχρή πολιτική των συμβασιούχων χωρίς να νοιάζεται για τη σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά της συντριπτικής πλειοψηφίας των καθηγητών;

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τα «golden boys» ζουν και βασιλεύουν στις δημοτικές επιχειρήσεις

Από το http://www.aftodioikisi.gr/


Τα «golden boys» ζουν και βασιλεύουν στις δημοτικές επιχειρήσεις (σημ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ -ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ) και παίρνουν, ακόμα και σε δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» ή στο «πορτοκαλί», σε χρεοκοπία ή στα όρια της χρεοκοπίας δηλαδή, «golden μισθούς». Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από την προσπάθεια αποτύπωσης -για πρώτη φορά- του μισθολογικού κόστους των υπαλλήλων στις δημοτικές επιχειρήσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενόψει της κατάρτισης του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου. Από τους 325 δήμους της χώρας, τα σχετικά στοιχεία έστειλαν οι 165, και -σύμφωνα με τις πληροφορίες- οι ΟΤΑ που δε συμμορφώθηκαν με τις εντολές του υπουργείου θα υποστούν κυρώσεις. Το, δε, υπουργείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν παλαιότερο ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, θα επιβάλλει πλαφόν στις αμοιβές των δημοτικών υπαλλήλων.
Έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
- Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΠΕ.
- Άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΤΕ.
- Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΔΕ.
- Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΥΕ.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια, πρόκειται για ένα ασφαλές δείγμα (άνω του 50%), καθώς στα επανειλημμένα έγγραφα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 δήμους.
Οι 10 υψηλότερες αμοιβές υπαλλήλων ανά κλάδο εκπαίδευσης για το 2010
Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου «κόκκινος» δήμος αμείβει εργάτημε 56.703,89 ευρώ, στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης επίσης «κόκκινος» δήμος αμείβει εργάτη με 43.088,65 ευρώ, στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας «πορτοκαλής» δήμος δίνει σε μηχανολόγο μηχανικό με 83.767,13, στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας «πορτοκαλής» δήμος μισθοδοτεί γενικό διευθυντή με 78.947,70 κτλ.


Γενικά στοιχεία

Όπως προαναφέρθη, τα στοιχεία προέρχονται από τις απαντήσεις που έστειλαν οι υπηρεσίες των δήμων ηλεκτρονικά σε συνέχεια σχετικών επιστολών του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Αφορούν σε επιχειρήσεις από 165 δήμους από το σύνολο 325 δήμων. Από τους 325 Δήμους, οι 95 (σημ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ- ΚΑΜΑΤΕΡΟ) δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ οι 230 δήμοι ανταποκρίθηκαν.
Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό. Από τους 230 Δήμους οι 44 δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"


Από το http://www.a-po-drasi.gr/

Μέλη του κινήματος: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, φαίνεται ότι έχουν γίνει ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι, δεκάδες (ή  εκατοντάδες;) υπάλληλοι του Δήμου με διάφορες σχέσεις εργασίας, παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και για 3 μήνες!!!

Όταν η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  έθεσε το θέμα για μιά ακόμη φορά, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη30/8/2011, οι απαντήσεις της Διοίκησης παρέπεμπαν στις δυσκολίες της εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Αλήθεια, τώρα έγινε αντιληπτός από τη Διοίκηση του Δήμου ο πρόχειρος και επικίνδυνος χαρακτήρας του νόμου που ήρθε για να διαλύσει την αυτοδιοίκηση;
Δεν θα σταθούμε στο γεγονός ότι, τα στελέχη αλλά και εργολάβοι και προμηθευτές του Δήμου πληρώνονται κανονικά. Θα πούμε μόνο τούτο. Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι ντροπή να υπάρχουν εργαζόμενοι απλήρωτοι πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αμοιβές πείνας. Οι όποιες εξηγήσεις της Διοίκησης δεν μπορούν να εξαργυρωθούν ούτε στις τράπεζες, ούτε στα σούπερ μάρκετ ούτε μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες των εργαζομένων.
Άρα πρώτη προτεραιότητα της Διοίκησης του Δήμου, από το Δήμαρχο μέχρι το στέλεχος που θα βάλει την τελευταία υπογραφή, πρέπει να είναι η τακτική καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων που εκτός των άλλων έχουν φορτωθεί με περισσότερο έργο λόγω της αφαίμαξης του προσωπικού των Δήμων.
Τώρα, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα του Δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 30/8/2011:
1.- Επικυρώθηκε παλαιότερη απόφαση  για ορισμό μελών στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Α’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ και στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία ΣΧΟΛΙΚΕΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ.
2.- Έγινε εκλογή των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Για το θέμα αυτό ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δίνει το δικαίωμα εκπροσώπησης μόνο στη Διοίκηση και στη μείζονα αντιπολίτευση. 
Γι αυτό το λόγο η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλοντας για μιά ακόμη φορά τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. 
Εκπρόσωποι εκλέχτηκαν 2 από τη Διοίκηση του Δήμου (ο Δήμαρχος συμμετέχει έτσι κι αλλιώς) και 1 απο τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.