Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σε Δημοτικούς χώρους θα στεγαστούν το ΙΚΑ Καματερού και το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού


 Με ομόφωνη απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Νίκου Σαράντη, αποφάσισε ο Δήμος να παραχωρήσει για τη στέγαση του ΙΚΑ Καματερού χώρο στον 3ο όροφο του πρώην Δημαρχείου Καματερού και για το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού να παραχωρήσει χώρο στο Δημοτικό κτίριο στη συμβολή των οδών Χίου και Καλύμνου. Η απόφαση αποτελεί ανταπόκριση του Δήμου σε σχετικό αίτημα του ΤΜΥ Αγίων Αναργύρων του ΕΟΠΥΥ.
Η απόφαση του Δ.Σ. έχει ως εξής:
«Το θέμα της κοινωνικής ασφάλισης και παροχής φροντίδας υγείας είναι ένα  από τα πλέον σημαντικά που απασχολούν σήμερα την κοινωνία μας. Λόγω της κρισιμότητας του θέματος, πρέπει να αντιμετωπίζεται μέσα από ένα συνολικό σχεδιασμό και όχι με αποσπασματικό τρόπο. Άλλωστε οι επί μέρους «λύσεις» και οι αυτοσχεδιασμοί στα κρίσιμα προβλήματα, μας έχουν οδηγήσει σαν χώρα μπροστά στα σημερινά αδιέξοδα.
Συνολικά στο Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού, λειτουργούν σήμερα:
§        Το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Καματερού.
§        Τα Ιατρεία του ΙΚΑ στην περιοχή του Γεροβουνού.
§        Το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στην περιοχή της Ανάκασας.
§        Το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού.
Λόγω μεγάλης έκτασης και πληθυσμού του Δήμου μας, το σύνολο των υπηρεσιών αυτών είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές έχουμε απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνοντας κενά και ελλείψεις που υπάρχουν τόσο στις υποδομές, όσο και στη στελέχωση των υπηρεσιών. Αποτέλεσμα των προβλημάτων αυτών, είναι η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και μερικές φορές η μη ικανοποιητική ποιότητα στη φροντίδα υγείας.
Βάση και προϋπόθεση λοιπόν της συνεργασίας Δήμου και ΕΟΠΠΥ, αποτελεί η συνέχιση της λειτουργίας όλων των ανωτέρω υπηρεσιών φροντίδας υγείας και η ενίσχυσή τους με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Θεωρούμε κατά συνέπεια ότι η εξοικονόμηση πόρων του ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να ξεκινήσει από άλλες πλευρές και όχι από τους χώρους που διαθέτει για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Καθένας μας, από τη δική του θέση ευθύνης δεν πρέπει να επιτρέψει την περαιτέρω υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Απαιτείται μάλιστα η επαγρύπνηση μας, γιατί συχνά τα τελευταία χρόνια το κεντρικό κράτος έχει επιδείξει φαινόμενα αναλγησίας απέναντι στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Μέσα στο ανωτέρω πλαίσιο και στην έσχατη περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να καλύψει τα ενοίκια των χώρων, όπως αναφέρει η επιστολή του Τ.Μ.Υ. Αγίων Αναργύρων, για τη στέγαση του ΙΚΑ Καματερού, ο Δήμος θα παραχωρήσει χώρο στον 3ο όροφο του πρώην Δημαρχείου Καματερού και για το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού, ο Δήμος θα παραχωρήσει χώρο στο Δημοτικό κτίριο στη συμβολή των οδών Χίου και Καλύμνου.
Αναφορικά με το Κέντρο Υγείας Μάνας και Παιδιού,  είναι αναγκαίος και απολύτως απαραίτητος ο εμβολιασμός εκεί παιδιών από άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες.
Τέλος, θα αποτελέσει πολύ θετική εξέλιξη η δημιουργία κοινωνικού ιατρείου που θα καλύπτει την φροντίδα υγείας ανασφάλιστων πολιτών. Ο Δήμος μας προτείνει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να οργανωθεί σε σωστή και ολοκληρωμένη βάση αυτή η νέα κοινωνική δομή.
Παραμένει αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση ότι η αξιοπρεπής και αποτελεσματική φροντίδα υγείας όλων των πολιτών προηγείται κάθε αναγκαίας και θεμιτής κατά τα άλλα προσπάθειας εξορθολογισμού των δαπανών του οργανισμού.»

Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία
 Tα προβλήματα των βρεφονηπιακών  παιδικών σταθμών ,για τα οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν και έχουμε προτείνει  λύσεις,  εξακολουθούν και αυτήν την νέα «σχολική» χρονιά να επαναλαμβάνονται και μάλιστα πιο έντονα από ποτέ.
Τα στοιχεία  που υπάρχουν για τους παιδικούς σταθμούς ,είναι ότι λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό ,περισσότερα από 200 παιδιά  που θα έπρεπε να φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς είναι στην αναμονή.

  • ·        Στον 2ο, 3ο, και  4ο βρεφονηπιακό σταθμό από 360 παιδάκια που θα μπορούσαν με βάση τις εγκαταστάσεις να φιλοξενηθούν, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής μόνο τα μισά από αυτά , δηλαδή τα 180 παιδάκια.
  • ·        Ο 1ος βρεφονηπιακός  έκλεισε με αποτέλεσμα  να  χαθούν πολύτιμες θέσεις φιλοξενίας  παιδιών, σε μία περίοδο που οι οικογένειες  χρειάζονται τους βρεφονηπιακούς περισσότερο από ποτέ.           
  • ·         Η κατάσταση στην κοινότητα Καματερού είναι ελάχιστα καλύτερη.           

 Αυτή η σταδιακή απαξίωση των β/σ  και η αδυναμία τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας αφήνει το περιθώριο σε διάφορους κήρυκες του μίσους να προσπαθούν να στρέψουν την αγανάκτηση των  ‘’αδικημένων γονέων’’  ενάντια στους ‘’ευνοημένους’’, αποκρύπτοντας  το πραγματικό πρόβλημα. Σ’αυτή τη λογική και με αυτή την στόχευση  είναι η ερώτηση του Παναγιώταρου  που έσπευσε να  επικροτήσει ουσιαστικά ο Στυλιανίδης  ως μη όφειλε.    Πολύ ορθά ο δήμαρχος επέλεξε να μην εκθέσει  και εμπλέξει τα μικρά παιδιά σε μικροπολιτικές και λαϊκίστικες πρακτικές της Χρυσής Αυγής .  Όμως ο δήμαρχος έχει ευθύνες για την σημερινή κατάντια των β/σ  γιατί  επί  χρόνια     βολευόταν με τους συμβασιούχους  για να κάνει παιχνίδια και δεν φρόντιζε να προσλάβει μόνιμο προσωπικό. Έχει ευθύνες γιατί με φτηνές δικαιολογίες έκλεισε τον 1ο β/σ, χωρίς να έχει προχωρήσει μάλιστα σε νέο χώρο εγκατάστασής του. Έχει ευθύνες  γιατί  επί χρόνια  στήριξε τις πολιτικές   που μας οδήγησαν σ’αυτό το σημείο  με τελευταίο παράδειγμα τον Καλλικράτη. Τα   προβλήματα που θα πρέπει, έστω και τώρα, να απασχολήσουν  – και επιτέλους να αποφασίσει να λύσει οριστικά ο δήμος-  είναι:

1.       Γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί κλείνουν αντί να αυξάνονται ;
2.       Γιατί ο 1ος βρεφονηπιακός  έκλεισε και ακόμα δεν βρέθηκε οριστική λύση για την επαναλειτουργία του ;
3.       Πόσοι νέοι βρεφονηπιακοί έχει  προγραμματιστεί να δημιουργηθούν και πως θα οργανωθεί η κάλυψη των θέσεων σε αυτούς ;
4.       Γιατί δεν προσέλαβε τα προηγούμενα χρόνια ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς έτσι ώστε να διασφαλίσει την λειτουργία τους και σε δύσκολες  οικονομικές περιόδους για το δήμο που γνώριζε ότι θα προκύψουν λόγω της  εφαρμογής του Καλλικράτη ;
5.       Ποια είναι τα επίπεδα υγιεινής  και ασφάλειας στους σταθμούς αν δεν επαρκεί  το προσωπικό ;
6.       Είναι το εκπαιδευτικό έργο δυνατόν να ολοκληρώνεται ικανοποιητικά αν οι παιδαγωγοί σε αυτές τις ευαίσθητες και τρυφερές ηλικίες, (όπου προτείνεται η αποφυγή της εναλλαγής των προσώπων που εμπλέκονται στην εκπαίδευσή τους ), εναλλάσσονται 2 φορές τον χρόνο ;
7.       Γιατί σε αυτές τις δύσκολες για τους κατοίκους εποχές  οι δημοτικές υπηρεσίες  εκβιάζουν και απειλούν συμπολίτες   μας ότι θα σταλούν οι εκκρεμότητες για τροφεία που δεν έχουν καταβληθεί  στην εφορία , αντί να ελέγξουν την δυνατότητα να καταργηθεί  η πληρωμή των τροφείων   διευκολύνοντας  έτσι  τον αγώνα για επιβίωση των οικογενειών ;
8.       Γιατί ο δήμος προσφέρει  400.000 ευρώ ετησίως στον ΑΣΔΑ και όπου αλλού όταν απειλείται η ίδια η λειτουργία υπηρεσιών του δήμου ;      
9.        Γιατί ο δήμος δεν  συνεργάζεται με το  Σωματείο εργαζομένων  του δήμου και με τον σύλλογο γονέων στους βρεφονηπιακούς  ώστε να χαράξουν από  κοινού μία στρατηγική   και  να     βρούνε  λύσεις       στα  προβλήματα ;            
Και τέλος , εκτιμούμε αυτό που θα πρέπει όλους μας να απασχολήσει είναι γιατί τα παιδιά δεν έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και  ανεμπόδιστη πρόσβαση σε αυτή. Πρώτοι εμείς έχουμε την ευθύνη της επιμέλειάς τους ,της φροντίδας και της εκπαίδευσής τους  και οφείλουμε να την προασπίσουμε .Αν θέλουμε ένα καλύτερο αύριο , θα πρέπει να αγωνιστούμε για αυτά. Τίποτα δεν χαρίζεται , μόνο κατακτιέται. 

       Αλληλεγγύη

Η προσπάθεια δεν θα σου στοιχήσει πέρα από μια αστική μονάδα.

 Νίκο Σαράντη ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ !!!

Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία, δεν είναι ένας  τεχνολογικός εφιάλτης που προβάλλεται σε ένα απώτερο αχρονικό μέλλον.

Είναι απλά το site του Δήμου Αχαρνών στο οποίο οι Πολίτες, με ένα κλικ (http://www.acharnes.gr/el/category/content-493-51) από το σπίτι τους, έχουν τη δυνατότητα  να παρακολουθούν μέσω του διαδικτύου και σε πρώτο χρόνο τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών.

Από τις......................... 17 Μαρτίου του 2009 ζητάμε τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του δικού μας Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά δυστυχώς προσκρούσαμε στον ογκόλιθο της διαφάνειας, του "όλα στο φως" αλλά και στον ένθερμο οπαδό των νέων  τεχνολογιών και της προόδου, τον διαδικτυακό γίγαντα......  Νίκο!
Φίλε Νίκο Σαράντη,
εάν δεν γνωρίζεις (εκτός εάν επιμένεις να αρνείσαι πεισματικά), μπορείς να τηλεφωνήσεις στο συνάδελφός σου Δήμαρχο Αχαρνών Σωτήρη Ντούρο, προκειμένου να σου πει πως εκείνος κατάφερε, το τόσο δυσνόητο για σένα, επίτευγμα. 
Η προσπάθεια δεν θα σου στοιχήσει πέρα από μια αστική μονάδα.
Νίκο ακούς;



ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1ου ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ & ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΑμεΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ», κος Παναγιώτης Βακόνδιος, η Συντονιστική Επιτροπή των «27 Επιστημόνων Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων» πρωτοβουλία του Καθηγητή, κου Γιώργου Βαθιώτη, της Προέδρου-Συντονίστριας του έργου και Ιατρού, κας Πηγής Τάρλα και ο Ορθοπεδικός Ιατρός, Διευθυντής του ΙΚΑ Αγίου Δημητρίου και εκπρόσωπος του Μητροπολιτικού Ιατρείου του Ελληνικού, κος Μανώλης Παπαδακάκης, μετά από.................................. πολύωρες συζητήσεις στο χώρο του Κέντρου της Ανοιχτής Αγκαλιάς, αποφάσισαν τη δημιουργία του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου για άτομα με αναπηρία, την συνεργασία των δύο Κοινωνικών Ιατρείων, της Ανοιχτής Αγκαλιάς και του Ελληνικού με στόχοτην δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής φροντίδας όλων των ατόμων με αναπηρία , των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληθυσμού και είναι μέλη του Συλλόγου Παιδιών με Αναπηρία «Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ».

Η έδρα του πρώτου Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης για άτομα με αναπηρία, θα είναι στο Κέντρο που διεξάγονται τα ψυχαγωγικά προγράμματα της Ανοιχτής Αγκαλιάς.

Για την στελέχωση του Κοινωνικού Φαρμακείου μας, θα ακολουθήσει μαραθώνιος αγάπης και προσφοράς πανελλαδικά, για συλλογή μη ληγμένων φαρμάκων και εξοπλισμού απαραίτητου για την καθημερινή ποιότητα της ζωής των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Πιστεύουμε αυτή η πανελλήνια πρωτοβουλία των τεσσάρων προαναφερθέντων πρωτεργατών, να ξαναδώσει πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια και να επαναφέρει χαμόγελα και όνειρα για ζωή στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.

Πληροφορίες στην Γραμματεία του Συλλόγου μας, κάθε απόγευμα 16:30-21:00 http://www.anixtiagkalia.gr/

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ & ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3»

 
Το «Μνημόνιο 3», πριν καν παρουσιαστεί επίσημα, έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις με τους εργαζομένους να... ζεσταίνουν τις «μηχανές» προκειμένου να αντιδράσουν άμεσα. Το «χορό» φαίνεται πως θα σύρει πρώτη στο δημόσιο τομέα η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, λοιπόν, ξεκινά τις κινητοποιήσεις από το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τα σκουπίδια να αναμένεται να κάνουν «παρέλαση» στους δρόμους των πόλεων, θυμίζοντας κάτι από το σκηνικό του περυσινού Οκτωβρίου, όπου έπειτα από περίπου 20 ημέρες και μετά την άρση της τότε επιστράτευσης των εργαζομένων έληξε η αντιπαράθεση ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυβέρνησης, με αφορμή τα τότε σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία, τις απολύσεις και το νέο μισθολόγιο/βαθμολόγιο.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε:
α) από μεθαύριο Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις με τα συνδικαλιστικά σωματεία ανά τη χώρα για τις αποφάσεις που πάρθηκαν,
β) το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από κάθε απασχόληση, πράγμα που σημαίνει πως θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τα πρώτα «βουνά» σκουπιδιών στους δήμους της χώρας, και
γ) από την προσεχή Δευτέρα αρχίζει το... μεγάλο πανηγύρι με καταλήψεις δημαρχείων, ΧΥΤΑ, αμαξοστασίων και κάθε δημοτικού χώρου ή κτηρίου.
Σύμφωνα δηλώσεις στην aftodioikisi.gr, του Θ. Μπιζά, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ «οι εργαζόμενοι δε θα αφήσουν να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης που απαξιώνουν τόσο τους ιδίους όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων (παιδικοί, σκουπίδια κτλ.), που με τη βοήθεια πολλών δημάρχων, θα παραδοθούν στους ιδιώτες, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η τσέπη του πολίτη».

http://www.aftodioikisi.gr/

Συνεχίζεται η Διάθεση Φτηνών Αγροτικών στους δημότες Αγίων Αναργύρων - Καματερού


 
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού συνεχίζει την προσπάθεια ανακούφισης των συμπολιτών μας με την διάθεση φθηνών, αγροτικών προϊόντων χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων. Μετά την επιτυχημένη διάθεση φθηνής πατάτας, ελαιόλαδου, ρυζιού, αλευριού και μελιού ο Δήμος σε συνεννόηση με τους παραγωγούς, προχώρησε στη διανομή των παρακάτω προϊόντων:
§        Αλεύρι από την Αυλώνα: χωριάτικο (10 κιλά/6 €), για όλες τις χρήσεις (10 κιλά/6 €)
§        μέλι από την Επίδαυρο: θυμαρίσιο (1 κιλό/7,5 €), ελάτης (1 κιλό /7 €),  ανθέων (1 κιλό/6 €)
§        όσπρια από τα Φάρσαλα: φακές (3 κιλά/5 €), ρεβίθια μέτρια (2,5 κιλά/5 €), φασόλια (2,5 κιλά/5 €), κουκιά (2,5 κιλά/5 €)
§        λάδι από το Ν. Αιτωλοακαρνανίας: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (5 λίτρα/14,50 €)
Όσοι από τους δημότες ενδιαφέρονται, μπορούν να προμηθευτούν τα παραπάνω προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, κατόπιν σχετικής τηλεφωνικής παραγγελίας μέσω του Δήμου μας.
Οι παραγγελίες θα γίνονται τηλεφωνικά στα εξής τηλέφωνα:
213- 2039948 ( κα Θεοχάρη Χριστίνα, Δ.Κ. Καματερού: Λ. Φυλής 52)
213- 2039921 (κα Κεντεποζίδου Νατάσα, Κοινωνική Υπηρεσία: Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μέρλα)
Η παραλαβή των προϊόντων και η εξόφληση της παραγγελίας σας στον προμηθευτή θα γίνεται στοΚαματερό (πίσω από το παλαιό Δημαρχείο Καματερού) Ιφιγενείας και Γληνού την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 από τις 8.30 π.μ έως 16.00 μ.μ.
Υπεύθυνοι: Παντελιάς Νίκος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης και Πότσης Ζήσης,  Αντιδήμαρχος Πόλης Καματερού.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΙΤΣΗ

Λάβαμε την τρίτη κατά σειρά επιστολή του Συνήγορου του Πολίτη (ΣτΠ). Ολόκληρη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Έχει περάσει παραπάνω από ένας χρόνος από τότε που απευθυνθήκαμε στον ΣτΠ. Ο ΣτΠ με βάση τα στοιχεία που του προσκομίσαμε ξεκίνησε έρευνα θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα στις υπηρεσίες που εμπλέκονται. Με την τρίτη του επιστολή μας ενημερώνει ότι δεν έχει διευκρινιστεί τα όρια του πάρκου καθώς και σε ποιες υπηρεσίες εμπίπτει η χρήση της έκτασης του πάρκου. Δυστυχώς, άγνωστο γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν απαντήσει έως τώρα, όπως θα διαβάσετε στην επιστολή. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ΣτΠ στην επιστολή του: " Η διευκρίνηση ωστόσο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και των ακριβών ορίων του Πάρκου, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση μορφοποίησης από την Αρχή (σημ:εννοεί τον ΣτΠ) των πραγματικών δεδομένων, η γνώση των οποίων θα επιτρέψει την άσκηση της διαμεσολάβησής μας η οποία ακολούθως θα επεκταθεί και στο καθεστώς χρήσης και λειτουργίας του Πάρκου.    
Τις προηγούμενες επιστολές μπορείτε να τις διαβάσετε, την πρώτη εδώ και τη δεύτερη εδώ. Επίσης θα αρχίσουν να "ανεβαίνουν" στην καρτέλα της ιστοσελίδας "Έντυπο υλικό τεκμηρίωσης" όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις που έχει προβεί η Επιτροπή. Προς το παρόν φιλοξενούμε μόνο τις τρεις απαντήσεις του ΣτΠ.   

Ο παλαιοκομματισμός ...ζει και βασιλεύει

 
Ο δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού άκουσε, είδε, αλλά, κατάλαβε ότι το «κίνημα χωρίς μεσάζοντες» γίνεται στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής του πολιτικής και γι’ αυτό μας ενημερώνει ότι «...συνεχίζει την προσπάθεια ανακούφισης των συμπολιτών μας με την διάθεση φθηνών, αγροτικών προϊόντων χωρίς τη διαμεσολάβηση μεσαζόντων...». (Βλέπε Δελτίο Τύπου)
Δεν είναι ο μόνος δήμος που σήμερα, ξαφνικά, θυμήθηκε τους αναξιοπαθούντες, θυμήθηκε την κοινωνία που υποφέρει. Δεν είναι οι μόνοι που ως άλλες φιλανθρωπικές κυρίες της καλής κοινωνίας επιχειρούν να προσφέρουν ελεημοσύνη. Το μόνο που αλλάζει και ... εκσυγχρονίζεται είναι ο τρόπος...
Το θέμα μας, όμως, σήμερα, δεν είναι αυτό.
Είναι ότι, κάποιοι από τους δημοτικούς παράγοντες ότι κάνουν, το κάνουν με τόσο χονδροειδέστατο παλαιοκομματικό τρόπο που σου προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα και χρειάζεσαι την προμήθεια άμεσα ...σακούλας και ας είναι κι από μεσάζοντα.
Έλεος! Τόσο άγχος για να μαζέψετε ψηφαλάκια κι όχι μόνο... 
Έχουμε δει ονόματα δημάρχων, αντιδημάρχων σε ανακοινώσεις και το έχουμε σχολιάσει αρνητικά από αυτό εδώ το blog. Όμως, δεν έχουμε ξαναδεί ονόματα αντιδημάρχων σε αφίσα; Εσείς μήπως; Και καλά τα ονόματα τα είδαμε. Τα προϊόντα; Πουθενά
Πως αλλιώς θα απευθυνθείτε στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για να σας ενημερώσει ότι διατίθενται λάδι από την Αιτωλοακαρνανία, αλεύρι από την Αυλώνα, μέλι από την Επίδαυρο και όσπρια από τα Φάρσαλα;
Πως αλλιώς θα καθαρογραφείτε στα αρχεία τους για να σας στέλνουν ευχές και ...ψηφοδέλτια;
 
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι λοιποί αντιδήμαρχοι που δεν αναγράφονται στην αφίσα είναι ανεύθυνοι και μην απευθύνεστε σε αυτούς.
Οι λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι και αυτοί ανεύθυνοι.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας είναι εντελώς ανεύθυνοι, κάποιοι δε εξ’ αυτών είναι και αντίθετοι.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κάνε πράξη την αγάπη σου προς τα ζώα και το περιβάλλον


Ένας νέος Σύλλογος ενεργών πολιτών δημιουργείται στους Αγίους Αναργύρους – Καματερό, από κατοίκους που εδώ και χρόνια έχουν αναπτύξει εθελοντική δράση στην πόλη μας. Σκοπός του Συλλόγου η  έμπρακτη αγάπη για τα ζώα και η φροντίδα για το περιβάλλον. Οι πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν για να κάνουμε τη ζωή και την κοινωνία μας καλύτερη είναι πολλές, από την φροντίδα για την υγεία και τη φιλοξενία των τετράποδων φίλων μας μέχρι δενδροφυτεύσεις και καλλωπισμούς των χώρων που ζούμε και κινούμαστε.
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού στηρίζει και θέτει υπό την αιγίδα του την πρωτοβουλία αυτή, όπως κάνει για κάθε εθελοντική δράση πολιτών στην πόλη μας.
Καλούμε λοιπόν όσους  επιθυμείτε να στηρίξετε και να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Μπορείτε να απευθύνεστε  στα τηλέφωνα 213 2023604 και 6974 326373 (Αντιδήμαρχος κα. Μαρία Παπαναγιωτάκη) και 213 2023 668 (κα Χριστίνα Ζατέ), για πληρέστερη ενημέρωση σας.

ΔΑΝΕΙΑ: «ΣΩΣΙΒΙΟ» 5,8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ 46 ΔΗΜΟΥΣ

 
Σχεδόν δύο στους τρεις δήμους της λίστας του υπουργείου Εσωτερικών, έχουν κάνει μέχρι σήμερα χρήση της αναστολής για το μήνα Οκτώβριο, της παρακράτησης των τοκοχρεολυσίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, πρόκειται για 46 από τους 71 δήμους (ποσοστό 64,7%) των οποίων η μηνιαία παρακράτηση υπερβαίνει το 35% του αποδοτέου ποσού της τακτικής χρηματοδότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Ανάμεσα τους βρίσκονται οι περισσότεροι που έχουν μεγάλες τοκοχρεωλυτικές δόσεις προς το Ταμείο, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος της διευκόλυνσης του Ταμείου Παρακαταθηκών να ανέρχεται σε 5,8 εκατ. ευρώ από τα περίπου 7 εκατ. που είχαν υπολογιστεί αν έκαναν χρήση της ρύθμισης και οι 71.
Οι 20 μεγαλύτεροι
Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της aftodioikisi.gr με βάση και τους 95 δήμους που επρόκειτο να κηρύξουν στάση πληρωμών τον Οκτώβριο εφόσον δεν υπήρχαν παρεμβάσεις κεντρικά (αναστολή πληρωμών τοκοχρεωλυσίων, προκαταβολές ΚΑΠ, 35 εκατ. από τα ΠΟΕ ως δόση Οκτωβρίου κλπ) οι 20 μεγαλύτεροι δήμοι από τους 46 που έχουν κάνει χρήση είναι οι δήμοι:
-Αγίων Αναργύρων - Καματερού
-Αιγάλεω
-Αλίμου
-Ασπροπύργου
-Αχαρνών
-Βιάννου
-Δάφνης - Υμηττού
-Ελευσίνας
-Καρδίτσας
-Κασσάνδρας
-Κηφισιάς
-Κέρκυρας
-Κεφαλονιάς
-Μαραθώνα
-Μεταμόρφωσης
-Παιανίας
-Περάματος
-Ρόδου
-Σαλαμίνας
-Φυλής
Αποσπασματικό το μέτρο
Πάντως το συγκεκριμένο μέτρο που, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν αποκλείεται να ισχύσει και το Νοέμβριο, καθώς καθυστερεί αφενός η συνολική ρύθμιση για τα δάνεια των δήμων και αφετέρου η δόση των 31,5 δισ. για τη χώρα που θα έδινε «ανάσα» και στους δήμους, χαρακτηρίζεται από τους επαίοντες ως «αποσπασματικό, πυροσβεστικό, που δεν λύνει το πρόβλημα».
Σε κάθε περίπτωση εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έκαναν χρήση δήμοι που είχαν προβλήματα με τη μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου όπως οι Τρικκαίων, ο Καισαριανής, ο Αίγινας αλλά και οι Νίκαιας - Ρέντη, Έδεσσας, Κομοτηνής και Ηγουμενιτσας.
Εντός του 2013 η μηδενική δόση Οκτωβρίου
Να σημειωθεί ότι όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, στην τροπολογία  που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τo επόμενο διάστημα θα δίνεται η δυνατότητα στους 46 δήμους που δεν πλήρωσαν την τοκοχρεωλυτική δόση για το μήνα Οκτώβριο, να αποπληρώσουν το ποσό εντός του 2013.

 http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/24093

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το «μπαλάκι» στους δήμους για τις «αδικίες» στο χαράτσι

 
Στους δήμους αποκλειστικά και μόνον πετάει η ΔΕΗ το «μπαλάκι» των ευθυνών για την αλλαγή στα τετραγωνικά μέτρα στα ακίνητα, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για αδικίες στο χαράτσι (ήδη έχει καταθέσει το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα).
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «τα στοιχεία που αφορούν τις επιφάνειες, τιμές ζώνης και παλαιότητα ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων- ακόμη και στις περιπτώσεις μηδενισμού των τιμών με χορήγηση απαλλαγών για ακίνητα- καθορίζονται αποκλειστικά από τους δήμους και, στη συνέχεια παρέχονται, στο Διαχειριστή Δικτύου, προκειμένου να υπολογισθεί το ύψος του ΕΕΤΗΔΕ (σ.σ. Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών)».
Επιπλέον, «ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, οι δήμοι όλης της χώρας ελέγχουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως προβλέπονται στο άρθρο 24 του ν. 2130/1993, όπως ισχύει, και σε περίπτωση λάθους προβαίνουν σε διόρθωσή τους».
Καταλήγοντας, δε, στην ανακοίνωσή της, για μια ακόμη φορά θεωρεί ως υπεύθυνους τους δήμους στις όποιες αλλαγές έχουν γίνει, λέγοντας: «Είναι απολύτως σαφές ότι, για τυχόν αλλαγές στοιχείων που αφορούν ακίνητα ουδεμία ευθύνη έχει η ΔΕΗ και εφαρμόζει στο ακέραιο όλα όσα προβλέπει η Νομοθεσία, με βάση τα στοιχεία που της αποστέλλονται από τους αρμόδιους Δήμους, για να υπολογίζει, κατά τρόπο πλήρως ασφαλή, τις χρεώσεις για το ΕΕΤΗΔΕ».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
Με αφορμή πρόσφατες αναφορές ΜΜΕ σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) από τη ΔΕΗ, η Επιχείρηση διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Η ΔΕΗ ΑΕ εφαρμόζει πλήρως όλα τα προβλεπόμενα από τη Νομοθεσία σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ ή και μερικής ή ολικής απαλλαγής από αυτό, ενώ ανάλογες υποχρεώσεις τήρησης της σχετικής Νομοθεσίας έχουν και όλες οι άλλες εταιρείες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα για το θέμα αυτό επισημαίνονται τα ακόλουθα:
• Τα στοιχεία που αφορούν τις επιφάνειες, τιμές ζώνης και παλαιότητα ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων - ακόμη και στις περιπτώσεις μηδενισμού των τιμών με χορήγηση απαλλαγών για ακίνητα - καθορίζονται αποκλειστικά από τους Δήμους και στη συνέχεια παρέχονται στο Διαχειριστή Δικτύου, προκειμένου να υπολογισθεί το ύψος του ΕΕΤΗΔΕ.
• Με την Απόφαση 1211/2011 του ΥΠΟΙΚ, ορίσθηκε ότι για το ΕΕΤΗΔΕ έτους 2011 «ο προσδιορισμός της χρήσης της ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας λαμβάνεται από το πεδίο του Κωδικού Χρήσης Τιμολογίου της βάσης πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ την 17η Σεπτεμβρίου 2011», ενώ για το ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2012 χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2012.
• Επίσης, με την Απόφαση 1244/2011 του ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να διευκολυνθούν πολίτες που είχαν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους, τους παρασχέθηκε η δυνατότητα «να προσέρχονται στον αρμόδιο δήμο για τη διόρθωση λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηεκτροδοτούμενου ακινήτου», υποβάλλοντας αιτήσεις για διόρθωση στους Δήμους, που είναι άλλωστε οι καθ΄ ύλην και κατά το Νόμο αρμόδιοι. Επιπλέον, ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, οι δήμοι όλης της χώρας ελέγχουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως προβλέπονται στο άρθρο 24 του ν. 2130/1993, όπως ισχύει, και σε περίπτωση λάθους προβαίνουν σε διόρθωσή τους. Επισημαίνεται ότι, σε εφαρμογή της ανωτέρω Απόφασης, κατά το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν από τους Δήμους εκατοντάδες χιλιάδες αλλαγές σε στοιχεία που αφορούσαν ακίνητα και τα οποία παρασχέθηκαν στο Διαχειριστή Δικτύου.
• Εξάλλου, με το Ν. 4047/2012, άρθρο 2 παραγρ. 1 ορίσθηκε ότι, για τα ακίνητα που δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1.000 τ.μ. μειώθηκε ο συντελεστής προσδιορισμού του ΕΕΤΗΔΕ κατά 30%, ενώ για το άνω των 2.000 τ.μ. τμήμα του ακινήτου ο σχετικός συντελεστής μειώθηκε κατά 60%.
• Σε ό,τι αφορά τις παροχές Μέσης Τάσης για ακίνητα, ανεξαρτήτως χρήσεως, των οποίων οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ μεγάλες και απαιτούν ισχύ άνω των 135 KVA (ή σε ορισμένες περιπτώσεις άνω των 250 KVA) και δεδομένου του γεγονότος ότι δεν επιτρέπεται η ηλεκτροδότηση χώρου ενιαίας χρήσης με περισσότερες της μίας παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για λόγους ασφαλείας, αποτελεί πάγια πολιτική της Επιχείρησης, εδώ και δεκαετίες, η παροχή ρεύματος να γίνεται με παροχή Μέσης Τάσης.
Για τις παροχές Μέσης Τάσης με «οικιακή χρήση» και «εμπορική χρήση» το τιμολόγιο που δίδεται είναι το «γενικής χρήσης» Μέσης Τάσης, δεδομένου ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος διαφοροποίησής τους.
Συνεπώς, με βάση όλα τα ανωτέρω:

Είναι απολύτως σαφές ότι, για τυχόν αλλαγές στοιχείων που αφορούν ακίνητα ουδεμία ευθύνη έχει η ΔΕΗ και εφαρμόζει στο ακέραιο όλα όσα προβλέπει η Νομοθεσία, με βάση τα στοιχεία που της αποστέλλονται από τους αρμόδιους Δήμους, για να υπολογίζει, κατά τρόπο πλήρως ασφαλή, τις χρεώσεις για το ΕΕΤΗΔΕ.

 http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/24265

Αντίθετος στο πρόγραμμα «Αριάδνη» ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού


Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού εκφράζει την αντίθεση του προς την εφαρμογή του Προγράμματος «Αριάδνη» από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Τυχόν εφαρμογή του προγράμματος «Αριάδνη» θα αποβεί σε βάρος των πολιτών, γιατί θα αυξήσει τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία τους αλλά επίσης θα τους επιβαρύνει και οικονομικά.
Οι υπηρεσίες Ληξιαρχείου που λειτουργούν σε κάθε Δήμο της χώρας, που ήδη ενημερώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία για τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου,  μπορούν να ενημερώνουν τα ταμεία σε μηνιαία βάση για κάθε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση των δημοτών, όπως ήδη ενημερώνουν σε μηνιαία βάση την Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Κανένας λόγος λοιπόν δεν υπάρχει να επιβαρυνθούν οι πολίτες με σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για απλές μεταβολές της οικογενειακής κατάστασης τους, και μάλιστα μέσα στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Δε χρειαζόμαστε τη γερμανική τεχνογνωσία στην Αυτοδιοίκηση


 

Στη χώρα μας έχουμε το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό που θα ανασυγκροτήσει τις δομές της Αυτοδιοίκησης, δεν χρειαζόμαστε εισαγόμενη γερμανική τεχνογνωσία. Αυτό σημείωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη Βουλή η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, κατά την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως είπε η Ο. Γεροβασίλη, η συνεργασία, που για την κυβέρνηση χαρακτηρίζεται ως μοχλός «ανάπτυξης», προωθεί ιδιωτικοποιήσεις λειτουργιών και απολύσεις εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση με ταυτόχρονη αύξηση των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες. «Πρόκειται για μοχλό, που από τη μία του πλευρά συμπιέζει την ελληνική κοινωνία, την ελληνική οικογένεια, τους ανέργους, τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους έλληνες επιστήμονες, τους μη διαπλεκόμενους έλληνες επιχειρηματίες, ενώ, από την άλλη κινούμενος ο μοχλός, ανυψώνει τους γερμανούς επιχειρηματίες και επιστήμονες και τη γερμανική οικονομία», υπογράμμισε και ξεκαθάρισε εμφατικά ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με κάθε τρόπο θα βρίσκεται απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές και θα δώσει τη μάχη ώστε να μην υποταχθεί η Αυτοδιοίκηση σε αλλότρια συμφέροντα».
Σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με τις οποίες εκδήλωσε την ικανοποίησή της για την πορεία διμερών προγραμμάτων που οργανώνονται από τους Ευριπίδη Στυλιανίδη και Χανς Γιοακίμ Φούχτελ σε ΟΤΑ της χώρας μας, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηριστικά: «Όταν η Μέρκελ ικανοποιείται, ο ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να ανησυχεί».

http://www.aftodioikisi.gr/


«Όλα τα παιδιά είναι ίσα και πρέπει να προστατεύονται από διακρίσεις»


Σε απάντηση του εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορά την επερώτηση του Βουλευτή κ. Ηλία Παναγιώταρου σε σχέση με τους αλλοδαπούς μαθητές που επελέγησαν στους Δημοτικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Νίκος Σαράντης έστειλε την ακόλουθη επιστολή.
  
Σε απάντηση του υπ’ αρθμ. 44906/39821/3-10-2012 εγγράφου σας που αφορά στην επερώτηση του βουλευτή κ. Ηλία Παναγιώταρου (του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή ),σε σχέση με τους αλλοδαπούς μαθητές,που επελέγησαν στους Δημοτικούς Παιδικούς και ΒρεφονηπιακούςΣταθμούς της χώρας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω.
Κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 16 του Συντάγματος της Χώρας στις διατάξεις του νόμου 2101/1992 με το οποίο κυρώθηκε από την Ελλάδα, η διεθνής σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού και από το άρθρο 214 του ν. 3463/2006 (κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) συνάγονται το ακόλουθα:
Ότι όλα τα παιδιά είναι ίσα και πρέπει να προστατεύονται από διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, καταγωγής, πεποιθήσεων και νομικής καταστάσεως των ιδίων ή των μελών της οικογενείας των.
Περαιτέρω ουδείς δύναται να επεμβαίνει αυθαίρετα στην ιδιωτική ζωή των παιδιών .
Επίσης και περί του προκειμένου όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα στην εκπαίδευση σύμφωνα με τις ανάγκες τους και τις ιδιαιτερότητές τους.
Το κράτος υποχρεούται να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε τα παιδιά, να γράφονται στο σχολείο και να μη διακόπτεται η φοίτησή τους, με σκοπό να αναπτύσσουν με αυτό τον τρόπο τις ικανότητές τους και την προσωπικότητά τους.
Τέλος ρητέον, ότι κατά την διάταξη του άρθρου 28 του Συντάγματος της Χώρας, διεθνείς συμβάσεις που κυρώνονται με νόμο δυνάμει του άρθρου αυτού, έχουν αυξημένη τυπική ισχύ και εφαρμόζονται άνευ εταίρου.
Κατά συνεκδοχή όλων των ανωτέρω η υπηρεσία μας αδυνατεί εκ λόγων αντικειμενικών, να απαντήσει δίνοντας στοιχεία.
Στο δεύτερο ερώτημα του κ. βουλευτή ως αναφορά το πρώτο σκέλος,σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού δυνάμει της υπ’ αρθμ.190/2011 αποφάσεως του Δημ. Συμβουλίου την οποία και σας επισυνάπτουμε, καλύπτει τις διαθέσιμες θέσεις, κατ’ έτος των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με μοριοδότηση, δυνάμει αντικειμενικών για όλους κριτηρίων και όχι δια κληρώσεως.
Επ’ ευκαιρία της παρούσης ερωτήσεως σας υπενθυμίζουμε την τραγική οικονομική κατάσταση εις την οποία έχουν περιέλθει όλοι οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί της χώρας, ζήτημα, το οποίο θα πρέπει, να απασχολήσει τους πάντες καθότι σε λίγο καιρό ερωτήσεις σαν και αυτές που ετέθησαν δεν θα απαντώνται λόγω μη υπάρξεως Βρεφικών και Παιδικών σταθμών.
                                                                                  Με εκτίμηση
                                                             Ο Δήμαρχος Αγ.Αναργύρων-Καματερού
                                                                         και πρόεδρος της ΠΕΔΑ
                                                      
                                                                      ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Εικόνες εγκατάλειψης στους Αγίους Αναργύρους

Ο αναγνώστης μας Σάββας Κ. μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα και μερικές φωτογραφίες.
Αγαπητό blog
Τραγική είναι η εικόνα δίπλα από το 3ο δημοτικό σχολείο στην Ανάκασα (Γ. Παπανδρέου, Φωκά και Μ. Αλεξάνδρου) όπου η διπλανή παιδική χαρά είναι κατεστραμμένη, χωρίς κούνιες και γεμάτη σκουπίδια (ελέω και του κάδου). Φυσικά η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι και επικίνδυνη για όσους την επισκεφτούν αφού σίδερα, αλυσίδες και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα κατακλύζουν τον γύρω χώρο. 
Επίσης........ κάτι ανάλογο συμβαίνει και στον περίγυρό του κολυμβητηρίου των Αγίων Αναργύρων όπου διάφοροι (μάλλον) μικροεργολάβοι την μετατρέπουν σε αποθηκευτικό χώρο πετώντας στύλους μαζί με διάφορους κατοίκους.
Η ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ οφείλει άμεσα να καθαρίσει και να φροντίσει τους δύο χώρους αν και αυτό, που παρατηρώ το τελευταίο χρόνο είναι ότι δεν δείχνει τον ανάλογο ζήλο με συνέπεια να κυριαρχεί εικόνα εγκατάλειψης σε πολλές γειτονιές του Δήμου.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΧΩΡΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ

Ανοικτή επιστολή προς Περιφέρεια Αττικής

Μαθήματα θεάτρου στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου


Στο « Θεατρικό εργαστήρι» του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, γίνονται μαθήματα θεάτρου για εφήβους καθημερινές 4.00 – 7.00 μμ  έως δύο φορές την εβδομάδα.
Διδάσκονται αυτοσχεδιασμός και υποκριτική, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των εφήβων.
Αντίστοιχα λειτουργούν ομάδες για νέους.
(Κτίριο Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου, Ηρώων Πολυτεχνείου 39, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ. 210 263568
 Θεατρική Σκηνή «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ
Η Θεατρική Σκηνή «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» υποδέχεται το Φθινόπωρο με δύο (2) έργα!
Κάθε Σάββατο στις 17:45 και με έναρξη στις 13 Οκτώβρη παράσταση για τους μικρούς φίλους με το παιδικό έργο «ΟΙ ΑΠΑΙΧΤΟΙ» της Γ. Χαραμάρα
Κάθε Κυριακή στις 20:45 και με έναρξη στις 14 Οκτώβρη η θεατρική σκηνή συνεχίζει με τον αξιολάτρευτο «ΘΕΙΟ ΠΑΠΑΡΟ» του Α. Μπόαλ.
Τα έργα θα παίζονται στον ζεστό και φιλόξενο χώρο της «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» στις Εργατικές Πολυκατοικίες Καματερού (οδός Θεοτόκου - Χάρτης) κάθε σαββατοκύριακο μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Η είσοδος είναι, όπως πάντα, ελεύθερη
Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6944.935.221 ή στο ektos_sxediou@hotmail.com
 

Προκήρυξη για πρόσληψη 27 εργαζομένων

Ανακοινώθηκε από το Δήμο η προκήρυξη για «πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι επτά (27) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού» ειδικοτήτων, όπως ΠΕ Ψυχολόγων (θέση 1), ΤΕ Φυσικοθεραπευτών (θέση 1), ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών (θέση 1), διάρκειας 8 μηνών και ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων (θέσεις 4) ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων (θέσεις 8) ΔΕ Μαγείρων (θέση 1) ΥΕ Βοηθών Μαγείρων (θέσεις 4) ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας (θέσεις 7) διάρκειας από υπογραφή σύμβασης μέχρι 31/7/2013.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Δημοκρατίας 61,  Τ.Κ. 135 61 Άγιοι Ανάργυροι, απευθύνοντάς την στο γραφείο Προσωπικού, υπόψη κας Χριστίνα Μωραΐτου Δικαίου (τηλ. επικοινωνίας: 213.20.23.670).
 Ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων 15 -23 Οκτωβρίου

Τι ισχύει στον δήμο μας;

http://kro-potkin.blogspot.gr/
 

Το κατάπτυστο αυτό έγγραφο (με ημερομηνία 2 Οκτώβρη 2012) στάλθηκε σε όλους τους δήμους της Κρήτης από τις υπηρεσίες του "πολύ" Ε. Στυλιανίδη, ο οποίος έσπευσε ν'ανταποκριθεί σε ερώτηση του φασίστα βουλευτή Παναγιώταρου.
Αφορά την καταμέτρηση των αλλοδαπών παιδιών που εξυπηρετούνται στους εκεί τοπικούς σταθμούς.

Με άλλα λόγια, ο ξεφτίλας Στυλιανίδης κατεβάζει τα παντελόνια του στους φασίστες, μη μπορώντας να ορθώσει ανάστημα. Και πως θα μπορούσε άλλωστε;


Αυτό που εγώ αναρωτιέμαι όμως είναι άλλο : τέτοιο παρόμοιο εμετικό έγγραφο έχει έρθει και στον δικό μας δήμο; Κι' αν ναι, πως απαντήθηκε;

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ MΑΘΗΣΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ


 ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
 στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων.
 
 Σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Αγίων Αναργύρων, ξεκινά στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, πρόγραμμα στήριξης των μαθητών Λυκείων.
Το πρόγραμμα, όπως πέρσι έτσι και φέτος, υλοποιείται με καθημερινά μαθήματα το απόγευμα, από εθελοντές καθηγητές των Λυκείων της πόλης.
Έναρξη του προγράμματος την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.
Πληροφορίες στη Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ. Τηλ.: 210-2612111, 210-2690350.

 
 

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΕΣ ΣΕ ΟΤΑ: ΕΔΩ & ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 
Τις κατευθύνσεις που έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για επιτάχυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας της ελληνικής με τη γερμανική Αυτοδιοίκηση αλλά και την πραγματοποίηση άμεσα αλλαγών σε δήμους και περιφέρειες, είχε φροντίσει να δώσει μία εβδομάδα πριν την επίσκεψή της ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης**. Αυτό προκύπτει από επιστολή (2 Οκτωβρίου 2012/Α.Π. 57) που είχε στείλει ο υπουργός σε όλους τους  δημάρχους της χώρας ζητώντας τους στην ουσία να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασίες με δήμους της Γερμανίας.
Η επιστολή στάλθηκε με αφορμή την την 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του «εντεταλμένου» της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα, Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ και από το περιεχόμενό της είναι σαφής η «γραμμή» του υπουργείου για την άμεση ένταξη όλων των αιρετών σε αυτή την πρωτοβουλία. «Το προγράμματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης διατηρούνται στη ζωή μέσω συγκεκριμένων δράσεων των τοπικών παραγόντων. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί για την περιφέρειά τους σε συνεργασία με τοπικούς παράγοντες της Γερμανίας. Θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε και τους υπόλοιπους, εκείνους που θα θελήσουν να δραστηριοποιηθούν μελλοντικά», αναφέρει  στην επιστολή του ο κ. Στυλιανίδης χαρακτηρίζοντας την Ελληνογερμανική Συνέλευση ως μια από τις συνιστώσες της «Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης».
Οι δέκα τομείς της ελληνογερμανικής συνεργασίας
Και σε ποιους τομείς μπορεί η ελληνική και η γερμανική Αυτοδοίκηση να «βαδίσει» χέρι χέρι; Πού μπορούν να αναπτύξουν συνέργειες; Όπως αναφέρεια στην επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών:
1) Στην περιβαλλοντική, κλιματική και ενεργειακή πολιτική (βλ. πρόγραμμα «Ήλιος»),
2) Στη διαχείριση των απορριμμάτων
3) Στην προστασία του πολίτη,
4) Στην τοπική οικονομική ανάπτυξη και έρευνα,
5) Στην παιδεία,
6) Στις επαφές της κοινωνίας των πολιτών
7) Στις πολιτιστικές ανταλλαγές,
8)  Στην τουριστική πολιτική,
9)  Στην υγεία και
10) Στην πολιτική μεταφορών σε τοπικό επίπεδο.
Οι συνεργασίες αυτές, όπως αναφέρεται και στην επιστολή, γίνονται μέσω αδελφοποιήσεων ελληνικών και γερμανικών ΟΤΑ, με στόχο, μετακύ άλλων, να προωθηθούν προγράμματα στους συγκεκριμένους τομείς.
Υπενθυμίζεται ότι το δρόμο για τη συνεργασία είχε ανοίξει από την Πέλλα, τον περασμένο Μάιο, και ο γερμανός υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ, όταν παρουσίασε ένα πλαίσιο συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει μία συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης των συνεργασιών, με βάση επιλεγμένες περιοχές συνεργασίας και συγκεκριμένων δράσεων στους τομείς των υδάτινων πόρων, των ΑΠΕ και του τουρισμού.
Οι συναντήσεις ελλήνων - γερμανών αυτοδιοικητικών
Σημαντικό ρόλο στην άμεση προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας αναμένεται να παίξουν και οι δύο συναντήσεις που θα έχουν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες οι γερμανοί και οι έλληνες αυτοδιοικητικοί:
  • στη Γερμανοελληνική Συνάντηση στη Φραγκφούρτη, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Οκτωβρίου, και στην οποία θα μιλήσει ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης, υπογραμμίζοντας -σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr- ότι «προχωράμε άμεσα τη συνεργασία μας στους τομείς που έχουν συμφωνηθεί», και
  • στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV ΙΙΙ), η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 15-16 Νοεμβρίου, με ευθύνη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρη, που είναι και από τα ιδρυτικά μέλη της Ελληνογερμανικής Επιτροπής Δημάρχων.
Να σημειωθεί πως η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει ως αντικείμενο τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, αλλά και μεταξύ, εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών σε πολλούς τομείς της πολιτικής σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της συνεργασίας με γερμανούς εταίρους.
Ο ρόλος του Φούχτελ
Επί πλέον, η διαδικασία αυτή, της ελληνογερμανικής συνεργασίας, υποστηρίζεται στη Γερμανία από τον εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, υφυπουργό Εργασίας Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, με την ενεργοποίηση των απαραίτητων για τη συνεργασία εταίρων και την υποστήριξη των εκάστοτε διαδικασιών στη Γερμανία. Άλλωστε, από τη DGV ΙΙ, που έγινε επίσης στη Θεσσαλονίκη, είχε εκφράσει την επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης να συμβάλλει ώστε η ελληνική οικονομία να πάρει μια νέα δυναμική με τη βοήθεια των γερμανικών επενδύσεων στην ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτό πολλές περιφέρειες και δήμοι στη Γερμανία έχουν εκφράσει την επιθυμία όχι μόνο για συμμετοχή στην ανταλλαγή εμπειριών, αλλά και για αδελφοποιήσεις με δήμους και περιφέρειες της Ελλάδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι ο γερμανός υφυπουργός είπε, χθες, στον Αντώνη Σαμαρά για γερμανική πόλη που ενδιαφέρεται να αδελφοποιηθεί με την Καλαμάτα.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΜΕΡΚΕΛ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

 
Η ελληνογερμανική συνεργασία στην Αυτοδιοίκηση φαίνεται τελικά πως έχει αποδώσει «καρπούς», με αποτέλεσμα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να έχει βάλει τις αλλαγές σε δήμους και περιφέρειες ψηλά στην «ατζέντα» της. Αυτό διεφάνη νωρίς νωρίς από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στη σύντομη συνομιλία της με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του είπε πως γνωρίζει ότι έχει καλή συνεργασία με τον «επιτετραμένο» της Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ και πως προχωράνε τα πράγματα στον τομέα του πολύ ικανοποιητικά. Αυτό επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, και από τις δηλώσεις της, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Σε σχέση με το πρόσωπο του κ. Φούχτελ είμαστε σε θέση να δραστηριοποιηθούμε στα διμερή μας θέματα, δηλαδή, να επιδείξουμε και επιτυχία σε επίπεδο Ελληνογερμανικής συνεργασίας και τα θέματα τα διμερή και τα προγράμματα τα οποία προωθούμε, οδεύουν προς μια πολύ σωστή κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:  «Θα ήθελα, επίσης, να αναφέρω και την TASK FORCE, υπό την αιγίδα του κ. Ραϊχενμπαχ, προγράμματα που γίνονται επίσης υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, προγράμματα που έχουν σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό της τοπικής διοίκησης. Είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε αυτά τα κοινά προγράμματα, ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό ένα καινούργιο κεφάλαιο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας».
Η συνεργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αποφέρει σύντομα καρπούς
Μάλιστα, στις δηλώσεις της η γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε και δεύτερη φορά στην Αυτοδιοίκηση, απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι «οι αλλαγές πρέπει να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο»:

«Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό οι μεταρρυθμίσεις έχουν επιταχυνθεί σημαντικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να προσπαθήσει ακόμη περισσότερο σε κάποιους τομείς, να υπάρξει ταχύτερη υλοποίηση. Εδώ πρόκειται κυρίως για μεγάλα προγράμματα και projects, εδώ πρόκειται επί παραδείγματι για μια αλλαγή του φορολογικού συστήματος, για μια νέα αλλαγή της συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση», απάντησε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε: «Προέρχομαι από τα νέα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, και ξέρω πόσο διήρκησε αυτή η διαδικασία μέχρις ότου φτάσουμε το επίπεδο το διοικητικό της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας, της παλιάς Δυτικής Γερμανίας. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι είναι καλό να συζητάμε όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και νομίζω ότι αυτό είναι μια διαδικασία, η οποία θα αποφέρει καρπούς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

 http://www.aftodioikisi.gr/