Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ερχεται το ηλεκτρονικό ΚΕΠ -Αναλυτικά τα έγγραφα που θα εκδίδονται

ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Στην τελική ευθεία είναι η διαδικασία ολοκλήρωσης όλων των απαιτούμενων για να λειτουργήσει το ηλεκτρονικό ΚΕΠ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης προγραμματίζει την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, από το οποίο, κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του, οι πολίτες θα μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικά 9 έγγραφα:
  • ατομικός λογαριασμός ΙΚΑ
  • ληξιαρχική πράξη γάμου
  • ληξιαρχική πράξη γέννησης
  • ληξιαρχική πράξη θανάτου
  • χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας για επιχειρήσεις και ιδιώτες
  • ιθαγένειες
  • πιστοποιητικό γέννησης
  • χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης ΟΓΑ
  • χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης
Θα υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλλονται 50 περίπου ακόμη δημόσια έγγραφα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έπειτα από αίτηση στο ΚΕΠ.
Τέλος, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει και η Κάρτα του Πολίτη, σε εθελοντική βάση, καθώς θα είναι μία κάρτα η οποία θα διευκολύνει τους πολίτες, στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Επισιτιστική Συνδρομή για τους Απόρους

Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους
Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)          
                                               
            Η Κοινωνική Σύμπραξη «Διαδημοτική Σύμπραξη Επισιτιστικής Βοήθειας Δυτικής Αθήνας (ΔΙΑ.Σ.Ε.Β.Δ.Α.)», στην οποία ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού συμμετέχει ως εταίρος, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
                                                            ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
            Οι Δυνητικά Ωφελούμενοι  που κατοικούν στα όρια του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού να υποβάλλουν Αιτήσεις Υπαγωγής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τους ωφελούμενους είναι :
•ΑΦΜ, ΑΜΚΑ,Ταυτότητα,•Εκκαθαριστικά Ε1, Ε9 ή/και Δήλωση ΕΝΦΙΑ του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014) και κωδικό TAXIS.
ΠΡΟΣΟΧΗ:Όσοι δεν έχουν υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση του 2015, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Προθεσμία Αιτήσεων: Από 15.07.2015 έως 05.08.2015
Η Αίτηση των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλεται ηλεκτρονικά :
•είτε ιδιωτικά, με χρήση των κωδικών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXIS)
•είτε στα εξής σημεία εξυπηρετησης :
* Λ. Δημοκρατίας & Ι. Μερλά, Άγιοι Ανάργυροι (2ος όροφος), Αρμόδιος: Κατσαμπούλα Αθανασία και Τζατζαράκη Ελένη
Ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή, ‘Ωρες: 08πμ – 14μμ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 2039921 & 213 2039936
*Κάδμου και Κιλελέρ, Καματερό, Αρμόδιος: Τσιαμπόκαλου Ελένη & Τσατσαλμά Μαρία
Ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή, ‘Ωρες: 08πμ – 14μμ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 2039940 & 213 2039945
 
Περισσότερες πλροφορίες:
 
 

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Αναλυτικά οι όροι & οι προϋποθέσεις εγγραφής (προκήρυξη)

Δημοσιεύτηκε η επίσημη προκήρυξη του προγράμματος
«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής 2015-2016» για την εισαγωγή βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. 
Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 και ώρα 14.00. 
Η αίτηση συμμετοχής θα διατίθεται ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ από την Τρίτη 4 Αυγούστου 2015 και θα αποστέλλεται μόνο ταχυδρομικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

 http://www.aftodioikisi.gr/

ΛΥΠΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

Προσπάθησα, αλλά δεν μπόρεσα να αφομοιώσω τη θέση του
Αριστερού Ρεύματος και της Πλατφόρμας για απόρριψη του μνημονίου και στήριξη της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού. Περιμένω με αγωνία τις αποφάσεις του κόμματος μου.
Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ πλησίαζε την κυβερνητική εξουσία, τόσο αισθανόμουν ότι απομακρυνόταν από μένα και όσα παλέψαμε από την πρώτη μέρα που τον συνιδρύσαμε και μας εγκατέλειψε ο αγαπητός μου Μήτσος Κωστόπουλος γιατί όπως είπε “δε θέλω να γίνω τώρα στα γεράματα, ένας σοσιαλδημοκράτης έστω και καλός»!
1.- ‘Όσο πλησιάζαμε, άρχισαν οι εκβιασμοί και τα «εγώ».  Άρχισε το κόμμα να παραγκωνίζεται, να πηγαίνει στην άκρη και τις κρίσιμες αποφάσεις να τις παίρνουν μια νέα ηγεσία με τον αρχηγό και συντρόφους που εμφανίζονταν από τη Σκωτία, την Αίγινα κ.α. σύντροφοι που δεν προέκυπταν από κάποια συλλογική διαδικασία αλλά ήταν προσωπική επιλογή του αρχηγού. Σοβαρές επιλογές όπως π.χ. η κατάρτιση των περιφερειακών ψηφοδελτίων έγινε από τον αρχηγό και το επιτελείο του και όταν υπήρξαν αντιδράσεις, άρχισαν οι εκβιασμοί:  Ή αυτό που σας λέω ή ΕΓΩ!!! Για την αποτυχία στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ποτέ κανείς δεν πήρε την ευθύνη.
Ο ίδιος εκβιασμός υπήρξε και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη 2015 όταν λογής λογής μνημονιακά φρούτα ή καταδικασμένα από το λαό πρόσωπα της κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ κ.α.) πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεσηκώθηκε ο κόσμος στους Αγίους Αναργύρους όταν μαθεύτηκε ότι πριν τις εκλογές ο Πασόκος Δήμαρχος έκανε προεκλογική εκδήλωση για τον Νίκο Παππά και τον Κώστα Πουλάκη. Μετά τις εκλογές ο Πασόκος Δήμαρχος διορίστηκε από την κυβέρνηση της Αριστεράς  στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ. Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος
Και ύστερα ήρθε το μνημόνιο και οι εκβιασμοί και τα διλήμματα άρχισαν να πέφτουν βροχή!!!
2.- Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση περίμενα ότι θα προβάλλει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης αντάξιο των οραμάτων της Αριστεράς. Με μικρό σχήμα όπως υποσχέθηκε ο Αρχηγός στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ και με πρόσωπα καταξιωμένα βγαλμένα από τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τα κινήματα ενάντια στην εξαθλίωση. Ένα σχήμα που θα λειτουργεί συλλογικά και θα είναι γειωμένο σταθερά με το κόμμα και την κοινωνία.
Αντί γι αυτό είδαμε τον Πρωθυπουργό, ως να ήταν αρχηγός αστικού ή μικροαστικού κόμματος, να κάνει χρήση του πρωθυπουργικού δικαιώματος και να σχηματίζει  κυβέρνηση αμφιβόλου ποιότητας και αμφιβόλου προσώπων πολύ μακριά από τις προσδοκίες μας. Πως μπορεί να ταιριάξουν με τις προσδοκίες μας τα 50 σχεδόν μέλη της κυβέρνησης, πρόσωπα όπως ο Σαγιάς, ο Σπίρτζης κ.α.; Όλοι οι άμεσοι συνεργάτες του αρχηγού έγιναν υπουργοί και ανέλαβαν υπουργεία ακόμη και αν δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο. Ακόμη και αν έπρεπε να αρχίσουν ταχύρρυθμα σεμινάρια από το ίδιο βράδυ. Και όλα αυτά όταν στην παραδίπλα πόρτα, υπήρχαν σύντροφοι που είχαν πλήρη γνώση του αντικείμενου του υπουργείου και με μακρόχρονους αγώνες.
Η κυβέρνηση αποκόπηκε τελείως από το κόμμα, ειδικά στο σοβαρό θέμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ενώ δεν απέκτησε ποτέ καμία γείωση με την κοινωνία, μέχρι το δημοψήφισμα.
Και ύστερα ήρθε το μνημόνιο!
3.- Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και η εκλογή 149 βουλευτών δημιούργησε την ανάγκη εύρεσης ανθρώπων προκειμένου να καλύψουν τις εκατοντάδες ανάγκες που δημιουργήθηκαν. Περίμενα να μην επικρατήσει η πεπατημένη των κομμάτων του δικομματισμού, με την οικογενειοκρατία, το ρουσφέτι, το δούναι και λαβείν, το δώσε και μένα μπάρμπα!!!  Δεν υποτιμώ καθόλου τις ανάγκες εύρεσης εργασίας που υπάρχει, το αντίθετο. Είχα όμως την απαίτηση από το κόμμα μου, εγκαίρως, να βάλει διαφανείς κανόνες και κριτήρια ισονομίας για την κάλυψη αυτών των θέσεων ώστε να μην υπάρξουν αδικίες και στρεβλώσεις. Η κατάσταση που δημιουργήθηκε καθόλου δεν τιμάει ένα κόμμα της Αριστεράς που ήθελε να φέρει μια άλλη ποιότητα στη δημόσια ζωή του τόπου.
Και ύστερα ήρθε το μνημόνιο!
4.- Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης, καθόλου δεν ήταν αποτέλεσμα συλλογικής διαδικασίας στην οποία να συμμετέχει και το κόμμα. Δεν γνωρίζω πως και γιατί, ο Αρχηγός ανέλαβε εν λευκώ αυτό το θέμα, καθόρισε τη διαπραγματευτική ομάδα, καθόριζε κάθε φορά την ατζέντα κι εμείς όλοι, από τα μέλη της Κ.Ε. μέχρι και το τελευταίο μέλος στο πιο απομακρυσμένο σημείο της επικράτειας, περιμέναμε από την τηλεόραση για να ενημερωθούμε .
Κάθε ημέρα ακούγαμε κάτι καινούργιο. Κάθε ημέρα ακούγαμε μια καινούργια πλευρά της διαπραγμάτευσης. Από κάποιο σημείο και μετά,  τουλάχιστον εγώ, δεν ήξερα τι προτείνουμε εμείς και τι προτείνουν οι άλλοι. Μέχρι και τον Ιούνη που άρχισαν να πέφτουν τα σχέδια απανωτά, δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο πλαίσιο και οι απαντήσεις που έδινα σε όσους με ρωτούσαν, εστιάζονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα και στις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τρομάρα μου!!!
Τέλος Μάη , αρχές Ιούνη άρχισαν να έρχονται συγκεκριμένα σχέδια. Είτε όμως προέρχονταν από τους δανειστές (Γιούνκερ, διαρροές από Σόιμπλε κ.α.) είτε από την  κυβέρνηση (σχέδιο 8,5 δις, κείμενο 47 σελ. κ.α.) είτε ήταν επίσημα είτε ήταν ανεπίσημα, το ένα ήταν χειρότερο από το άλλο. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Σαν να μου έλεγαν ότι, υποχρεωτικά πρέπει να διαλέξουμε ένα από αυτά. Αυτά είναι οι μόνες λύσεις που έχουμε.
Και ύστερα ήρθε το μνημόνιο.
5.- Η απόφαση του Πρωθυπουργού να πάμε σε δημοψήφισμα απορρίπτοντας την πρόταση Γιούνκερ και μετά τον ηρωικό λόγο του στη Βουλή μας γέμισε περηφάνια. Πιστέψαμε ότι απαντώντας ΟΧΙ στους εκβιασμούς, απορρίπτουμε όλα τα μέτρα λιτότητας και εφόσον και ο λαός απορρίψει τα μέτρα ψηφίζοντας ΟΧΙ, θα καταθέσουμε τη δική μας πρόταση, πρόταση για την οποία ο λαός μας έκανε κυβέρνηση. Όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε ότι με το ΟΧΙ σε 48 ώρες θα φέρει συμφωνία, αυτό περιμέναμε. Γι αυτό παλέψαμε να φέρουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό Γι αυτό και μαζί με το λαό απαντήσαμε ΟΧΙ σε ποσοστό 62%. ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στους εκβιασμούς, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην εξαθλίωση!!!
Κάποιοι έλεγαν ότι ο Τσίπρας δεν θέλει το ΟΧΙ, θέλει το ΝΑΙ. Κάποιοι άλλοι έλεγαν ότι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί δεν παλεύουν το ΟΧΙ, κάθονται το παρασκήνιο. Δεν μας ένοιαζε τίποτα. Υπήρξε παντού ένα μεθύσι ανάλογο με αυτό των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης. Ο κόσμος δεν φοβήθηκε ούτε την τρομοκρατία των ανοιχτών συστημικών καναλιών που έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και καιρό ούτε τις κλειστές τράπεζες και ψήφισε ΟΧΙ, δίνοντας στον Πρωθυπουργό την πιο δυνατή εξουσιοδότηση που μπορούσε να ελπίσει ποτέ πρωθυπουργός!!!
Και ύστερα ήρθε το μνημόνιο!!!
6.- Το βράδυ του δημοψηφίσματος η κόρη μου και πολλοί νέοι που ψήφισαν για πρώτη φορά στο δημοψήφισμα, μάταια περίμεναν στο Σύνταγμα τον Πρωθυπουργό να μοιραστεί μαζί τους αυτή τη μεγαλειώδη νίκη της δημοκρατίας και του λαού. Ο Πρωθυπουργός ήταν αλλού!!!
Το πρώτο χαστούκι ήρθε όταν ανακοινώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Μια απόφαση παράταιρη με το αποτέλεσμα και τελείως ξένη και με την απόφαση του λαού αλλά και με την παλλαϊκή απαίτηση για καταδίκη των μνημονιακών και διεφθαρμένων πολιτικών δυνάμεων. Τις πολιτικές δυνάμεις (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) που καταδίκασε ο λαός με την ψήφο του και στο δημοψήφισμα, ο αρχηγός μας  τις ξαναέβαζε στο προσκήνιο, ξεπλένοντας τις ουσιαστικά.
Ο στόχος αυτής της ενέργειας αποκαλύφθηκε λίγες ημέρες αργότερα όταν υπογράφηκε το σχέδιο μνημονίου. Ο Αρχηγός μας αντί να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος του και να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, συνομίλησε με τα 3 συστημικά κόμματα και πήγε και υπόγραψε το 3 μνημόνιο, γκρεμίζοντας με μία υπογραφή αγώνες και θυσίες χρόνων.
Οι εκβιασμοί που ακολούθησαν: ψηφίστε γιατί θα παραιτηθώ ή ψηφίστε γιατί θα πέσει η κυβέρνηση, δεν τιμούν τον ίδιο, δεν τιμούν την κυβέρνηση, δεν τιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν τιμούν πολύ περισσότερο εκείνους που υπέκυψαν. Εάν αποδεχόμαστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν είναι αρχηγικά σχήματα, τέτοιου είδους εκβιασμοί δεν έχουν θέση και όσοι τους εκστομούν ή δεν ξέρουν που βρίσκονται ή δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι.
Δεν θα μπω στον κόπο να ασχοληθώ με το περιεχόμενο του μνημονίου. Όποιος θέλει να υπερασπίσει το περιεχόμενο του ας έρθει να το κάνει στους χώρους δουλειάς. Επίσης όποιος θεωρεί ότι μπορεί να ξεφεύγει με το επιχείρημα ότι, αν δεν το ψηφίσω θα πέσει η κυβέρνηση, ας απαντήσει στο ερώτημα: αν θεωρεί ότι η Δημοκρατία έχει αδιέξοδα.
Θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια να καλούμε (καλώς) τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τα μνημόνια με αποτέλεσμα να πέσει η κυβέρνηση τους και όσους τα καταψήφιζαν τους καλοδεχόμασταν. Όταν μας κατηγορούσαν για εκτροπή, τους απαντούσαμε ότι, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!!! Τώρα τι άλλαξε;
Σήμερα όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν ΟΧΙ στο μνημόνιο, τους βγάζουμε προδότες. Όχι άμεσα, το βρώμικο ρόλο τώρα τον αναλαμβάνουν τα συστημικά ΜΜΕ και οι εργολάβοι που δρουν και σήμερα ανεξέλεγκτοι. Η συντρόφισσα Κωνσταντοπούλου λοιδορείται μέσα στη Βουλή και δεν λέει κουβέντα κανείς ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Κ.Ο. Kαι πώς να πει όταν ο σύντροφος Φίλης πριν λίγες ημέρες, την κατηγόρησε ότι συνεργάζεται με τη Χρυσή Αυγή;
Για να μην πούμε για το Λαφαζάνη, το Βαρουφάκη, τη Βαλαβάνη κ.α. Όλοι αυτοί ψήφισαν ΟΧΙ άρα είναι εχθροί του καθεστώτος!!!
7.- και τελευταίο. Το περίφημο εναλλακτικό σχέδιο. Μου έφυγε το κοντρόλ από το χέρι, όταν άκουσα τον αρχηγό μας, μετά την υπογραφή του μνημονίου, να ρωτάει: Αν έχει κάποιος άλλη πρόταση να την πει τώρα!!! Τώρα;;;
Η κυρίαρχη απόφαση του Συνεδρίου που δεν έχει ανατραπεί μέχρι τώρα και δεσμεύει κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει στη δημοκρατία και τις συλλογικές διαδικασίες του κόμματος είναι: αν δεν γίνει δεκτή η πρόταση μας (διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ………….) τότε θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματος μας.
Στα πλαίσια αυτής της απόφασης, το Αριστερό Ρεύμα (εδώ και δεκαετία) και η Πλατφόρμα σήμερα έχει καταθέσει πρόταση και ορισμένους πίνακες για να υπάρξει επεξεργασμένη πρόταση plan b εξόδου της χώρας από το ευρώ, αν οι διαπραγματεύσεις δεν φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτή η πρόταση παρόλο που επανερχόταν με κάθε ευκαιρία και παρόλο που κάθε φορά εμπλουτιζόταν με στοιχεία, δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τον Αρχηγό και το επιτελείο του, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει καμία άλλη επεξεργασμένη λύση. Και δεν υπάρχει όχι γιατί δεν κατατέθηκαν στο γραφείο του Αρχηγού. Όσες προτάσεις και να κατατέθηκαν απορρίφθηκαν γιατί ο Αρχηγός και το επιτελείο του είναι προσανατολισμένοι στο σύνθημα ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!!!
Αυτή είναι η απλή πραγματικότητα και όποιος ενδιαφέρεται για τη συνέχεια τόσο της κυβέρνησης όσο και του κόμματος, καλά θα κάνει να ξεκινήσει από εκεί.
Σε ότι με αφορά και από το μικροπροσωπικό συμφέρον μου που τάσσεται υπέρ του μνημονίου και της άνευ όρων στήριξης της κυβέρνησης μήπως κερδίσω κι εγώ ένα κοκαλάκι εξουσίας, διαλέγω, ακόμη και την άτακτη χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αφού πρόθεση μου είναι ως κομμουνιστής, να υπηρετήσω πρώτα εκείνους που δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο, παρά τις αλυσίδες τους.

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ


Συνημ. Με  την άδεια σας, σας κοινοποιώ κείμενο του Παναγιώτη Λαφαζάνη από το 1998.
 

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

S.O.S ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ: Περιφρουρούμε εθελοντικά για την αποφυγή πυρκαγιάς


  • Περιφρούρηση την Κυριακή (19/07)

    18.00 στο συντριβάνι θα είναι ο Θύμιος Κοκκίνης και στις 22.00 ο Λάζαρος Πάντος
    Δεν θα αντέξουμε να δούμε τέτοιες εικόνες ,εγρήγορση λοιπόν.
  • Περιφρούρηση το Σάββατο (18/07)
    18.00 στο συντριβάνι θα είναι ο Θύμιος Κοκκίνης και στις 22.00 ο Κώστας Σολωμου
  • Περιφρούρηση την Παρασκευή (17/07)
    Οι ταυτόχρονες Πυρκαγιές σε όλη τη Ελλάδα και οι Δυνατοί Ανεμοι μας κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχους για το Πάρκο Τρίτση.Οργανώνονται Ομάδες Περιφρούρησης για σήμερα και το Σαββατοκύριακο. Σήμερα Παρασκευή(17/07) το σημείο συνάντησης είναι στις 22.00 στο Συντριβάνι του Πάρκου
Υπάρχει ανάγκη για περισσότερο κόσμο ειδικά κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η έκταση του Πάρκου είναι μεγάλη και η κάλυψή της δύσκολη. Ένα μπουκαλάκι νερό και ένας φακός τουλάχιστον κρίνονται απαραίτητα. Οι περιφρουρήσεις του Πάρκου θα διαρκέσουν για όσο η Πυροσβεστική εκτιμά ότι η επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική είναι πολύ μεγάλη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της έντασης του αέρα που τις συνοδεύει.

Ποιοι είναι αυτοί που βάζουν τις φωτιές; (ενδιαφέρον άρθρο με στοιχεία του προφίλ ενός εμπρηστή και των αιτιών που τον οδηγούν σε αυτή του την πράξη)

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ξεκίνησε η καταγραφή των Δημοτικών Αστυνομικών – Τι προβλέπουν απανωτά έγγραφα του ΥΠΕΣ (εγκύκλιος)

Με δύο απανωτά έγγραφα το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους και τους δημάρχους της
χώρας να προχωρήσουν στην καταγραφή των αποτελεσμάτων για την «Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας» από τους Δήμους της χώρας.
Συγκεκριμένα με σχετική εγκύκλιο κρίνεται σκόπιμη η συλλογή στοιχείων που αφορούν στα αποτελέσματα της εφαρμογής των αποτελεσμάτων από κάθε Δήμο της Χώρας, με στόχο τη συνολική καταγραφή της στελέχωσης των Υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας που πρόκειται να λειτουργούν, και της έκτασης κατάληψης των θέσεων δημοτικής αστυνομίας που επανασυστάθηκαν. Η εν λόγω εγκύκλιος στάλθηκε στις 29 Ιουνίου και μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Ταυτόχρονα με άλλη ενημέρωση, η οποία στάλθηκε λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου, τονίζεται ότι καλούνται οι δήμοι της Χώρας στους οποίους επανασυστάθηκαν οι θέσεις δημοτικής αστυνομίας, να παράσχουν στοιχεία αναφορικά με τα αποτελέσματα εφαρμογής. Η παροχή των στοιχείων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής που αναπτύχθηκε για το σκοπό αυτό από το Υπουργείο και σύμφωνα με τις διαδικασίες που καταγράφονται αναλυτικά στην εν λόγω εγκύκλιο. 

Επισημαίνεται ότι, ενόψει της διενέργειας δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου και προληπτικά προς διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, αυτή θα ξεκινήσει να λειτουργεί την Τρίτη 7 Ιουλίου. 
Την εν λόγω ενημέρωση μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

 http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/xekinise-i-katagrafi-ton-dimotikon-astinomikon-ti-provlepoun-apanota-engrafa-tou-ipes-egkiklios

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

«Ενεργειακά» τα κτίρια των Ο.Τ.Α. με το ν/σ του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.

Ενεργειακά τα κτίρια των Ο.Τ.Α. με το ν/σ του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.
Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέτει εκ νέου σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο «Ενσωμάτωση στο Ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Οκτωβρίου 2012, για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας» και λοιπές διατάξεις. Η Οδηγία 2012/27/ΕΕ έχει σαν στόχο την προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. με τη θέσπιση ενός κοινού πλαισίου κανόνων, μέτρων και αρχών, ώστε να αξιοποιηθεί το ανεκμετάλλευτο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας. 
Οι πολίτες και οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς καλούνται να συμμετάσχουν με προτάσεις, παρατηρήσεις και απόψεις στη δημόσια διαβούλευση που διενεργείται στον ιστοχώρο της Ανοιχτής Διακυβέρνησης: http://www.opengov.gr/minenv/?p=6692

Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου 
- Θέσπιση Εθνικού ενδεικτικού στόχου ενεργειακής απόδοσης για τελική κατανάλωση ενέργειας έως 18,4 ktoe έως το 2020 (άρθρο 3).
- Εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης ανά τριετία (άρθρο 4).
- Εκπόνηση μακροχρόνιας στρατηγικής για την κινητοποίηση επενδύσεων για την ανακαίνιση του κτιριακού τομέα (άρθρο 5).
- Υποχρέωση ενεργειακής ανακαίνισης του 3% της επιφάνειας των ιδιόκτητων δημοσίων κτιρίων με ωφέλιμη επιφάνεια άνω των 250 τμ. Επίσης, οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας απαιτείται να εκπονούν σχεδία δράσης για την ανακαίνιση των κτιρίων τους, να καθιερώνουν συστήματα ενεργειακής διαχείρισης και εφόσον είναι οικονομικά εφικτό να υλοποιούν τα μέτρα που προτείνονται στα σχέδια δράσης (άρθρο 6).
- Ο δημόσιος τομέας απαιτείται να αγοράζει προϊόντα, υπηρεσίες και κτίρια υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εφόσον αυτό συνάδει προς την οικονομική αποδοτικότητα. Τα κτίρια που αγοράζονται ή μισθώνονται από το δημόσιο πρέπει να είναι τουλάχιστον ενεργειακής κατηγορίας «Γ» (άρθρο 7).
- Από 1.1.2017 καθιερώνεται καθεστώς επιβολής προς τους διανομείς ενέργειας ή/και εταιρείες λιανικής πώλησης ενέργειας για την επίτευξη στόχου εξοικονόμησης ενέργειας έως το 2020. Ο στόχος αφορά σε ετήσιες νέες εξοικονομήσεις και ισούται με 1,5% των κατ’ όγκο ετήσιων πωλήσεων ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές όλων των διανομέων ενέργειας είτε όλων των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης ενέργειας, του μέσου όρου των ετών 2010, 2011, 2012. Τα καθεστώτα επιβολής μπορούν να συνδυαστούν με εναλλακτικά μέτρα πολιτικής (άρθρο 8).
- Καθιερώνεται σύστημα ενεργειακών ελέγχων από ανεξάρτητους πιστοποιημένους ενεργειακούς ελεγκτές. Οι ενεργειακοί έλεγχοι είναι υποχρεωτικοί για τις μη μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκτός εάν εφαρμόζουν σύστημα ενεργειακής ή περιβαλλοντικής διαχείρισης (άρθρο 9).
- Προώθηση ατομικών μετρητών και ευφυών συστημάτων μέτρησης της ενέργειας (άρθρο 10).
- Υποχρέωση για παροχή πληροφοριών τιμολόγησης βασιζόμενων στην πραγματική κατανάλωση (άρθρο 11).
- Προωθείται πλαίσιο μέτρων για την ανάπτυξη αποδοτικών υποδομών τηλεθέρμανσης, τηλεψύξης, συμπαραγωγής υψηλής απόδοσης και χρήση θέρμανσης και ψύξης από απορριπτόμενη θερμότητα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Υποχρέωση διενέργειας ανάλυσης κόστους-οφέλους σε περιπτώσεις συγκεκριμένων δράσεων, όπως σχεδιασμός νέων θερμικών εγκαταστάσεων ή ουσιαστικών ανακαινίσεων υφισταμένων (άρθρο 14).
- Προώθηση της αγοράς ενεργειακών υπηρεσιών (ESCOs)(άρθρο 18).
- Δημιουργία ειδικού Ταμείου Ενεργειακής Απόδοσης για τη χρηματοδότηση μέτρων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης. Προσωρινά μέχρι τη σύσταση του Ταμείου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Πράσινο Ταμείο ως ταμείο χρηματοδότησης έργων ενεργειακής απόδοσης (άρθρο 20).
- Εκπόνηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής πενίας.

 http://epoli.gr/energeiaka-ktiria-ypapen-a-80399.html?category_id=95

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2015


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε και για φέτος η λειτουργία των τμημάτων μάθησης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015. 
Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και του αντίστοιχου Ιδρύματος Νεολαίας. Η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα από την έναρξη του προγράμματος τον Σεπτέμβριο 2014 να συγκετρωθούν περισσότερες από 1.000 αιτήσεις συμμετοχής.
 Με τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας κου Τσίρμπα και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου μας, σε συνεργασία με τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, από τις αρχές φθινοπώρου οργανώθηκαν και λειτούργησαν συνολικά 47 τμήματα μάθησης στα οποία συμμετείχαν 831 εκπαιδευόμενοι εκ των οποίων 579 αποφοίτησαν από τα προγράμματα αυτά.
Σημειώνεται, ότι για τα τελευταία 2 χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα στο Δήμο μας, έχουν οργανωθεί συνολικά 118 τμήματα, τα οποία παρακολούθησαν 2.291 ωφελούμενοι και αποφοίτησαν από αυτά 1.516.
Ειδικότερα, κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα τμήματα:
1) ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ,
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ,
3) ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ,
4) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ,
5) ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ,
6) ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα προγράμματα που απευθύνονται στο γενικό πληθυσμό, μετά από διαβούλευση που είχαν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας με εκπροσώπους διαφόρων κοινωνικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, όπως τα Κ.Α.Π.Η., μας δόθηκε η δυνατότητα να οργανώσουμε στοχευμένα προγράμματα που ανταποκρίνονταν στις ιδιαίτερες ανάγκες των μελών τους. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, κος Τσίρμπας Σταύρος, αναφερόμενος στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, καθιστά την δομή μας, σημείο αναφοράς για τα εκπαιδευτικά δρώμενα του Δήμου μας. “Ως δημοτική αρχή, ευελπιστούμε τα προγράμματα αυτά να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας στη βελτίωση της καθημερινότητας τους αλλά και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους, για να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ή και να διατηρήσουν μια θέση απασχόλησης στο συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον και, παράλληλα, να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους”.
Επίσης, από επαφές που είχαμε με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης πήραμε τη διαβεβαίωση ότι τα προγράμματα θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές του 2016 κι έτσι μπορούμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι από Σεπτέμβριο θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά και να κάνουν αιτήσεις συμμετοχής. Η αναλυτική παρουσίαση των διαθέσιμων προγραμμάτων της νέας περιόδου θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως, καθώς και η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 5 ΙΟΥΛΗ: «Η ιστορία θα γραφτεί από το δικό μας χέρι»





«Η ιστορία θα γραφτεί από το δικό μας χέρι, με τη δική μας δύναμη, και θα φέρει τις υπογραφές όλων μας»
Τώρα μιλάμε εμείς. Εμείς που πέντε χρόνια τώρα φτωχαίνουμε, δυσκολευόμαστε, αγωνιούμε, απελπιζόμαστε, παλεύουμε, ξενιτευόμαστε.
Τώρα μιλάμε εμείς. Αποφασισμένοι απένταντι σε εκείνους που θέλουν να μας καταδικάσουν σε φτώχεια κι εξαθλίωση χωρίς τέλος. Όρθιοι απέναντι σε όσους μας βλέπουν σαν αριθμούς. Ευθυτενείς απέναντι σε όσους υποτιμούν και προσβάλλουν  βάναυσα τους λαούς. Δυνατοί απέναντι σε εκείνους που μας σύρουν στην υποταγή. Περήφανοι όπως περήφανοι είναι πάντα όσοι αγωνίζονται για τη δημοκρατία.
Εμείς το κίνημα αλληλεγγύης, οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που στεκόμαστε αλληλέγγυοι ο ένας τον άλλον τρία χρόνια τώρα με όλους τους τρόπους σε καλούμε να πεις ΟΧΙ για να ζήσουμε όλοι σε μια χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική. Σε καλούμε να πεις ΟΧΙ γιατί τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Οι επόμενες γενιές αξίζουν ένα μέλλον φωτεινό και χαρούμενο.
Την ώρα που εκείνοι προσπαθούν να μας παγιδεύσουν στον τρόμο, εμείς μετριόμαστε με το μέλλον. Είναι η στιγμή να πούμε ΟΧΙ στο φόβο. Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση. Αποδεδειγμένα!
*ανακοίνωση του πανελλαδικού συντονισμού δομών αλληλεγγύης «Αλληλεγγύη, για όλους»

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Στο Δημοψήφισμα ψηφίζουμε ΟΧΙ

Κοινό κάλεσμα από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ.ΑΡ.Σ., ΚΙΝΗΜΑ Δεν Πληρώνω, Κίνηση Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας,  Σύλλογος για τη διάδοση της μαρξιστικής σκέψης «Γ. Κορδάτος»

Οι τελευταίες δραματικές ώρες, με την απίστευτη κλιμάκωση των εκβιασμών της ΕΕ και της ΕΚΤ δείχνουν πόσο βαθιά αδίστακτοι και αντιδραστικοί είναι οι «θεσμοί». Δεν διστάζουν να οδηγήσουν σε οικονομική ασφυξία έναν ολόκληρο λαό για να επιβάλλουν τα συμφέροντα των δανειστών, των τραπεζιτών και των άλλων τοκογλύφων και των μεγάλων εταιρειών. Η πρόταση τους αποτελεί συνέχιση της κοινωνικής γενοκτονίας των εργαζόμενων και του λαού. Το μίσος τους σε κάθε έννοια δημοκρατίας φτάνει να θεωρούν επικίνδυνη και εχθρική κάθε έκφραση του λαού και το δημοψήφισμα.
Αυτοί οι οικονομικοί δολοφόνοι και εκβιαστές έχουν και τα ντόπια τσιράκια τους: τους Σαμαρά, Γεννηματά, Θεοδωράκη κλπ. Χυδαίοι υπερασπιστές της άρχουσας τάξης, των πλούσιων, των βολεμένων. Στηρίζουν τον φόβο, την υποταγή, τον ραγιαδισμό. Άξιος ο μισθός τους.

ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΩΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ.
  • Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει αντίθεση και στην πρόταση των 47 σελίδων της κυβέρνησης. Μήνες τώρα διαπραγματεύεται πληρώνοντας πάνω από 8 δις στο ΔΝΤ, χωρίς κανένα έλεγχο στην έξοδο δεκάδων δις των μεγαλοκαταθετών από την χώρα, ενισχύοντας σήμερα τον εκβιασμό της ΕΚΤ. 
Ακόμα και σήμερα συνεχίζει την αδιέξοδη και χρεοκοπημένη λογική της διαπραγμάτευσης εντός της ευρωζώνης, με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ. Δείχνει να αποδέχεται, με κάποιες τροποποιήσεις την πρόταση των δανειστών, την ίδια που είχε απορρίψει λίγες μέρες πριν, θέτοντας σε αμφισβήτηση την διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Αυτή η τακτική ενισχύει την αμφιβολία, τον φόβο και την απογοήτευση. Διευκολύνει την αντεπίθεση των αντιδραστικών δυνάμεων του «μένουμε Ευρώπη» και του ΝΑΙ.

  • Οι δυνάμεις που υπογράφουμε αυτό το κείμενο δίνουμε την μάχη γα την νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Δίνουμε την μάχη ενάντια στους χυδαίους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, την εργοδοτική τρομοκρατία υπέρ του ΝΑΙ στους χώρους δουλειάς, τον φόβο. Ενάντια στην μαύρη προπαγάνδα των κατεστημένων ΜΜΕ υπερ του ΝΑΙ.
Ξέρουμε πως η επικράτηση του ΝΑΙ θα ανοίξει τον δρόμο για την πιο βάρβαρη αντεπίθεση των αστικών και μνημονιακών δυνάμεων. Για βάρβαρες και διαρκείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, για μαζικές απολύσεις, για ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η νίκη του ΟΧΙ, θα αφήσει ανοιχτή την δυνατότητα για έναν νέο γύρο αγώνων για την επιβολή κατακτήσεων, για έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Θεωρούμε πως το ΚΚΕ με την στάση του, γυρνάει την πλάτη στο λαό, την ώρα που δέχεται τον πιο φοβερό εκβιασμό για να οδηγηθει στην υποταγή, διευκολύνει την αντιδραστική αντεπίθεση. Το δικό μας ΟΧΙ είναι ΟΧΙ: στους εκβιασμούς Ε.Ε.-ΔΝΤ στη νέα συμφωνία-μνημόνιο στο χρέος, την ευρωζώνη, την Ε.Ε. Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί: Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων. Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο. Ρήξη και αποδέσμευση από την ευρωζώνη και την Ε.Ε.. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.