Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

ΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Πυρά εξαπέλυσε το blog www.dimotis-agan.blogspot.com κατά τη διοίκησης Σαράντη σε σχέση με τα πιθανά παιχνίδια με εργολαβίες για τα δημοτικά έργα.
Πιο συγκεκριμένα ισχυρίζεται το blog ότι "η αποδοχή προμελέτης οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτό σημαίνει πως ο δήμος μας επέλεξε να δημοπρατήσει το έργο με το σύστημα μελέτη-κατασκευή".

Αυτό το σύστημα για όσους γνωρίζουν πράματα και καταστάσεις χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στο δήμο μας όταν ο κ. Σαράντης ήταν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου.

Όμως το σύστημα αυτό εφαρμόζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις έργων που επιδέχονται ειδικούς τρόπους κατασκευής ή μεθόδους που καλύπτονται από τεχνογνωσίες ή άλλα κατοχυρωμένα δικαιώματα ή στα έργα με ιδιομορφίες ως προς τον τρόπο και τις φάσεις κατασκευής του (Π.Δ. 609/85,άρθρο 10,παρ.1).

Τα καταγγελλόμενα στο έργο του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού έχει δύο εύστοχες αναφορές.

- "Ενας βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένα απλό οικοδομικό έργο, με καθορισμένες λειτουργίες και σαφείς προδιαγραφές των χώρων (κτιριολογικό) συναρτήσει πάντα του αριθμού βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενεί."
- "Οι επαρκώς στελεχωμένες με μηχανικούς υπηρεσίες μας, δεν έχουν την ικανότητα να συντάξουν τις αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, τους αναλυτικούς προϋπολογισμούς κλπ;

Οι μηχανικοί του Δήμου μας γιατί υπάρχουν; Η ικανότητα και το ρεπερτόριό τους εξαντλείται μόνο στην τέχνη... της αξιολόγησης -της οποίας σημειωτέον, η υποκειμενικότητα των κριτηρίων μας παρέχει την δυνατότητα της ελεγχόμενης επιλογής αναδόχου;

Η τους έχουμε μόνο για την κοπιαστική επίβλεψη του... "ψητού" όταν αυτό θα αρχίσει να υλοποιείται;"

Με τα παραπάνω ακυρώνεται η θριαμβολογία της δημοτικής αρχής περί διαχειριστικής επάρκειας και ικανότητας ενώ τα βέλη κατευθύνονται και προς τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: