Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Από το http://www.paratiritisagionanargyron.blogspot.com/

Η σημερινή μέρα επιφύλασσε εκπλήξεις.
Το πρωί, γύρω στις 10 αντιληφθήκαμε ότι στην πλατεία έχει έρθει γερανοφόρο όχημα, το οποίο ετοιμάζεται να «στήσει» το κατασκεύασμα του αναψυκτηρίου μέσα στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων.

Αμέσως φροντίσαμε για ενημέρωση και στην πλατεία κατέφθασαν στελέχη της Δημοτικής Αναγέννησης και της Απόδρασης καθώς και άλλοι που έτυχε να περνούν από κει.

Οι Σωτήρης Ραυτοπουλος (επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης και Δημοτικός Σύμβουλος) και Παναγιώτης Τερζόγλου (μέλος του Συντονιστικού της Απόδρασης) επισκέφθηκαν αμέσως τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος κ. Κοσσυβάκη, για να καταγγείλουν το γεγονός.

Ο διοικητής του ΑΤ, ενώ σε προηγούμενες ανάλογες καταγγελίες μιλούσε για έλλειψη χρόνου και αδυναμία έλέγχου, αυτή τη φορά ενήργησε αστραπιαία.

Αμέσως πήγε στην πλατεία όπου όμως «διαπίστωσε» την ύπαρξη νόμιμης άδειας.

Επί τόπου είχαν έρθει και υπάλληλοι της πολεοδομίας όπου και αυτοί με τη σειρά τους διαπίστωσαν το «νόμιμο των εργασιών».

Για να χρυσωθεί το χάπι «πήραν μέτρα» για να ελέγξουν αν και κατά πόσο γίνονται εργασίες εντός των ορίων νομιμότητας (αποτύπωση της κατάστασης λέγεται) και κάλεσαν τους αντιδρώντες να επισκεφθούν την επομένη την πολεοδομία για να ενημερωθούν.

Υπήρξε διαμαρτυρία των συγκεντρωμένων καθώς και επίσκεψη του μέλους της γραμματείας της δημοτική αναγέννησης Θ. Σκολαρίκου στον αντιδήμαρχο κ. Ρούσσο.

Να σημειωθεί ότι υπάλληλος μηχανικός της ΤΥ του Δήμου δήλωνε άγνοια για το θέμα όπως και ότι στην πλατεία κατέφθασαν δυο τρεις «αγανακτισμένοι» συνταξιούχοι, για να διαμαρτυρηθούν για αυτές τις αντιδράσεις. (Είναι αλήθεια ότι ήρθαν ειδοποιημένοι από τη δημοτική αρχή;

Θα ήταν ενδιαφέρον να το ξέραμε κι αυτό).

Η έκδοση της άδειας.Θυμίζουμε κατ΄ αρχάς ότι την προηγούμενη άδεια, αυτής της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας δηλαδή, την είχε αιτηθεί ο ιδιώτης – μισθωτής του χώρου.

Για την εκδοθείσα λοιπόν άδεια υπεβλήθη αίτηση στις 23/10/2009, από «τον ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Α.Ε.» και όντως δόθηκε την Δευτέρα,16/11/2009 (αρ. Αδείας 1020).
Η άδεια εδώ:
http://costas.solomos.googlepages.com/adeia_oikodomis.pdfΗ άδεια προβλέπει «αλλαγή εσωτερικών διαρρυθμίσεων αναψυκτηρίου και ανακατασκευή στεγάστρων ένα και δύο» και δίδεται βάσει Πολεοδομικού Διατάγματος περί του τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών και έλεγχος των ανεγειρόμενων οικοδομών, ΦΕΚ Δ’ 795/13-7-1993 (http://costas.solomos.googlepages.com/19930400795.pdf).Στην δεύτερη σελίδα διαβάζουμε τα στοιχεία της «οικοδομής», τα διπλότυπα με ημερομηνία σχεδόν όλα από 13-11-2009 έως 16-11-2009 και στην τρίτη σελίδα ότι, η αστυνομία ήταν όχι μόνο ενήμερη αλλά την είχε θεωρήσει κιόλας την ίδια μέρα, δηλαδή 16-11-2009.Και προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:
Πρώτα τα τυπικά;
Ποιο νομικό πρόσωπο είναι ο «ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Α.Ε.»;

Πρώτη φορά ακούμε ή διαβάζουμε για κάτι τέτοιο.
Τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει το ΠΔ;
Γίνεται αλλαγή των εσωτερικών διαρρυθμίσεων του αναψυκτηρίου ή και της εξωτερικής μορφής τους.
Γίνεται ανακατασκευή των στεγάστρων ή αλλαγή τους και τοποθέτηση νέων;
Δεύτερον τα ουσιαστικά και βασικότερα όλων:
Μέχρι χθες δεν ισχυριζόσαστε κύριοι της δημοτικής αρχής ότι υπεύθυνος είναι ο ιδιώτης και μόνο ο ιδιώτης;
Ήταν ή όχι παράνομες οι εργασίες που γίνονταν στην κεντρική πλατεία πριν την 16-11-2009;
Αναμένεται εξελίξεις επί του θέματος, μιας και όπως μας δήλωσαν, η υπόθεση δεν τελείωσε, αλλά ελέγχονται όλα τα στοιχεία και σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια.Διαβάστε και σχετικά στα blogs της Απόδρασης και της Δημοτικής Αναγέννησης
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: