Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Στην πόλη μας χάθηκαν ακόμη και οι διαβάσεις πεζών!

Μία απλή βόλτα στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού αρκεί για να διαπιστώσει ο κάθε συμπολίτης μας πως στην πόλη που μένουμε οι διαβάσεις για τους πεζούς τείνουν να μετατραπούν σε είδος υπό εξαφάνιση. Διασχίζεις κεντρικούς δρόμους της πόλης μας που έχουν καθημερινά αυξημένη διέλευση οχημάτων, βλέπεις τις διαβάσεις πλήρως ασυντήρητες, σχεδόν σβησμένες. Περνάς έξω από υπηρεσίες εντός των ορίων του Δήμου μας, βλέπεις
και εκεί, ακόμη και σε πολυσύχναστους δρόμους (π.χ. υπηρεσία ΔΕΗ και Α΄ ΚΑΠΗ επί της Πλαστήρα), τις διαβάσεις για τους πεζούς εξαφανισμένες, χωρίς καμία συντήρηση και φροντίδα.
Τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα όταν διαπιστώνει κανείς πως η ίδια ακριβώς εικόνα επικρατεί και έξω από την πλειοψηφία των σχολείων και των παιδικών χαρών στην πόλη μας. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν διαβάσεις και γενικότερα η απαραίτητη προειδοποιητική σήμανση, σε σημεία από όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες μαθητές, κοινώς, τα παιδιά μας.
Ζητάμε από την δημοτική αρχή να διευθετήσει άμεσα το συγκεκριμένο ζήτημα. Με την ασφάλεια των παιδιών, των ηλικιωμένων, όλων των συμπολιτών μας, δεν μπορεί και δεν δικαιούται να παίζει κανείς. Ζητάμε να ξαναφτιαχτούν όλες οι διαβάσεις πεζών στην πόλη μας ειδικά γύρω από σχολεία, παιδικές χαρές, υπηρεσίες, ΚΑΠΗ, και να τοποθετηθούν όπου χρειάζεται επιπλέον πινακίδες με τα χαρακτηριστικά σήματα. Πέραν όλων των άλλων, είναι και θέμα παιδείας. Για να δούμε κάποια στιγμή της πόλη μας, πιο ανθρώπινη, πιο φιλική προς τον πολίτη.     

Δ.Ε.

 http://www.allhleggyi.gr/stin-poli-mas-chathikan-akomi-ke-i-diavasis-pezon/

Δεν υπάρχουν σχόλια: