Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Ανατρέπονται τα δεδομένα (σύμφωνα με δημοσίευμα του "ΚΟΣΜΟΥ του ΕΠΕΝΔΥΤΗ") για χιλιάδες γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις χρηματοδοτήσεις των αντίστοιχων βρεφονηπιακών σταθμών όπου προβλέπεται οι αυξήσεις στα δίδακτρα να αγγίξουν το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως!!!
Αν λοιπόν το Υπουργείο Απασχόλησης δεν προβεί σε άλλου είδους τροποποιήσεις των διατάξεων που αφορούν τον τρόπο χρηματοδότησης βρεφονηπιακών σταθμών που δημιουργήθηκαν μέσω επιχειρησιακών προγραμμάτων (Β' και Γ' κοινοτικό πλαίσιο στήριξης) τότε το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά και οι δήμοι θα αναγκαστούν να αυξήσουν τα δίδακτρα ή να εξασφαλίσουν χρήματα για το επιπλέον κόστος από δημοτικούς πόρους.
Συνέπεια όλων αυτών είναι οι γονείς να απευθυνθούν σε ιδιωτικά σχολεία, το κόστος στα οποία είναι αντίστοιχο και συνήθως η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και των υποδομών είναι βελτιωμένη. Το πρόβλημα με τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς έχει ενταθεί διότι το Υπουργείο Παιδείας έχει κάνει υποχρεωτική την φοίτηση σε νηπιαγωγείο των παιδιών που έχουν συμπληρώσει το 5ο έτος της ηλικίας τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ξαφνική αύξηση του αριθμού των παιδιών, με συνέπεια οι δήμοι είτε να αποδεχτούν άτυπα να είναι υπεράριθμοι είτε να αρνηθούν την εγγραφή τους και να τους παραπέμψουν στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: