Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π.ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ AGIOIANARGYROINEWS

Αποκαλυπτικός και αρκετά διαφωτιστικός είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ", Παναγιώτης Τερζόγλου σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο agioianargyroinews για όσα δυσάρεστα και προκλητικά συνέβησαν από την πλευρά της δημοτικής αρχής το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο ΚΑΠΗ των Αγίων Αναργύρων.

- Σας κατηγορεί ο δήμαρχος για υποκινητή των επεισοδίων. Τι αλήθεια συνέβη εκείνο το απόγευμα;


Η δημόσια στοχοποίηση προσώπων (πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχουν στοιχεία) είναι μια καθαρά αντιδημοκρατική και καθεστωτική πράξη η οποία μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε εκείνον που στοχοποιείται. Ήδη έχουν εντοπιστεί προβλήματα τόσο στο σχολείο που πηγαίνει η κόρη μου όσο και σε μένα τον ίδιο, όταν καθημερινά δέχομαι, μέσω τρίτων, απειλές για τη σωματική μου ακεραιότητα. Λυπάμαι γιατί ο κ. Σαράντης δεν συμπεριφέρθηκε ως Δήμαρχος αλλά ως κομματάρχης της εποχής του 1960. Εάν η κυβέρνηση θέλει να πραγματοποιεί συγκεντρώσεις παρουσία μόνο υποστηρικτών της, ας το δηλώσει καθαρά. Η συγκέντρωση της Πέμπτης δεν ήταν κομματική συγκέντρωση στην οποία φυσικά δεν θα είχα καμία διάθεση να παρευρεθώ, αλλά σύμφωνα με τοπικό blog: ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην οποία θα μιλούσε ο κ. Λοβέρδος και όχι με την κομματική του ιδιότητα αλλά ως Υπουργός Υγείας. Επιπλέον πολλοί δημότες και ανάμεσα τους υποψήφιοι της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων, δέχτηκαν τηλεφωνικές προσκλήσεις για να παρευρεθούν. Όταν ήρθε ο κ. Λοβέρδος υπήρξαν αποδοκιμασίες, αλλά τα βίαια επεισόδια ξεκίνησαν όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια νεαρός που πλησίαζε διαμαρτυρόμενος τον κ. Λοβέρδο. Όπως φαίνεται από το βίντεο, ο νεαρός πλησιάζει τον Υπουργό χωρίς κινήσεις βίας και ακόμη και όταν ξυλοκοπείται επαγγελματικά, ούτε τότε αντιδρά. Αυτό το γεγονός πυροδότησε το τεταμένο κλίμα που υπήρχε και οδήγησε στα επεισόδια που ακολούθησαν. Όλο αυτό το διάστημα και ενώ αυτά συμβαίνουν έξω από την αίθουσα του Α! ΚΑΠΗ, εγώ βρισκόμουν μακρυά από εκεί, στην άσφαλτο της οδού Πλαστήρα. Το κλίμα πυροδοτήθηκε ακόμη πιο πολύ όταν ο Δήμαρχος βγαίνοντας από την αίθουσα με έπιασε από το λαιμό απειλώντας και βρίζοντας, με εκφράσεις πεζοδρομίου τόσο εμένα όσο και μέλη του ΣΥΝ. Η πρόθεση του ήταν να απαντήσω κι εγώ με βία και να γενικευτούν τα επεισόδια.


- Ο δήμαρχος Νίκος Σαράντης μιλά για δύο τραυματίες, γνωρίζετε αν ευθύνονται οι συγκεντρωμένοι για αυτό το γεγονός;


Δυστυχώς οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 2. Με την ευκαιρία, θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση μου σε όλους όσους έγιναν υποκείμενα βίας είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη.


- Υπάρχουν τραυματισμένοι από την πλευρά των διαδηλωτών;


Γνωρίζω ότι υπήρξαν τραυματίες και από την πλευρά των διαδηλωτών.


- Ισχύει αυτό που σας κατηγορούν οι άνθρωποι του δημάρχου ότι δεν προσπαθήσατε να σταματήσετε τις συμπλοκές;


Σε όλο το διάστημα της παραμονής μου εκεί, προσπαθούσα να πείσω να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι συμπλοκές. Αυτό το αποδεικνύουν και οι συνομιλίες μου με τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων. Έχουμε την εκτίμηση ότι, εάν δεν ήμασταν εκεί, σήμερα θα είχαμε μετά τον Αλέξη των Εξαρχείων, τον Τάσο ή τον Κώστα ή το Γιώργο των Αγίων Αναργύρων. Μήπως τελικά αυτό επιδίωκε η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της;


- Σε ένα τηλεοπτικό πλάνο βλέπουμε καθαρά να γρονθοκοπείται ένας νεαρός από την φρουρά του Υπουργού και στη συνέχεια να κτυπιέται από έναν ηλικιωμένο. Μήπως οφείλεται να καταγγείλετε με ονόματα τους πραγματικούς "τραμπούκους".


Ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο και τον αποκαλούσαν Τάσο, πλησιάζει διαμαρτυρόμενος (αργότερα έμαθα ότι φώναζε στον υπουργό ότι είναι άνεργος συμβασιούχος) χωρίς να κάνει επιθετική κίνηση. Παρόλα αυτά η συνοδεία του υπουργού τον σταμάτησε και ενώ τα πράγματα θα μπορούσαν να μείνουν εκεί, τον ξυλοκόπησαν και μάλιστα με επαγγελματικό τρόπο. Δεν ανταπάντησε με βία ούτε τότε και όπως άκουσα την επόμενη ημέρα στο EXTRA ο «κουστουμάτος» που τον ξυλοκόπησε, παλιότερα ήταν στη φρουρά του κ. Πάγκαλου και είχε συμμετοχή σε ανάλογα φαινόμενα. Οι πραγματικοί τραμπούκοι βρίσκονται στην κυβέρνηση και τη συγκεκριμένη πολιτική που ακολουθεί σε συνεργασία με τη ΕΕ και το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίζει θύελλες όσο συνεχίζει να καταληστεύει τους εργαζόμενους.


- Στον κυβερνητικό τύπο γράφτηκε ότι σας "μάλωσε" ο κ. Τσίπρας για τη συγκέντρωση. Αληθεύει;


Στη χώρα μας υπάρχει και «αυτός» ο τύπος όπως υπάρχει και «αυτή» η τηλεόραση όπως το MEGA και η ΝΕΤ. Δεν ξέρω εάν ο κ. Τσίπρας συνηθίζει να μαλώνει, όσοι με γνωρίζουν όμως ξέρουν πολύ καλά ότι δεν «μαλώνομαι» από κανέναν. Ο χώρος στον οποίο ανήκω δεν έχει κηδεμονευόμενα μέλη. Ούτε οι «αντισυγκεντρώσεις» ούτε η χρήση βίας είναι στην πρακτική και τη δράση μας. Το οπλοστάσιο μας είναι γεμάτο από ιδεολογικά και πολιτικά επιχειρήματα τα οποία επαρκούν.


- Υπήρχαν και άλλοι κάτοικοι που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία του κ. Λοβέρδου;


Όταν δημότες από γειτονικά μπαλκόνια πληροφορούνταν την επίσκεψη του κ. Λοβέρδου, φώναζαν: Τι ήρθε να μας πει; Για τους συμβασιούχους; Για τα νοσοκομεία; Για το ΙΚΑ (αναφέρονται στο ΙΚΑ Καματερού το οποίο μεταφέρεται στα ‘Άνω Λιόσια, κατ΄ εντολή του κ. Πάγκαλου, όπως ακούστηκε) που κλέψατε μέσα στη νύχτα; Μου έχει μείνει επίσης έντονα, η εικόνα δημοτών από το γειτονικό καφενείο που μόλις αντιλήφθηκαν τον κ. Λοβέρδο έτρεξαν και πέταξαν πλαστικά με καφέδες και πορτοκαλάδες.


- Πως κρίνετε τη φράση του δημάρχου Νίκου Σαράντη στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΚΑΙ" ότι και επί χούντας τον έτρεχαν στα δικαστήρια(αν και ήταν ανήλικος);


Εάν υπάρχουν σήμερα χαρακτηριστικά στην πολιτική ζωή που να θυμίζουν στον κ. Σαράντη τη χούντα, είναι ενδιαφέρον να τα συζητήσουμε. Εάν αναφέρεται στη μήνυση που θα υποβάλλω, ατύχησε. Η στοχοποίηση ανθρώπων ακόμη και εάν είναι πολιτικοί αντίπαλοι δεν έχει καμία σχέση με οποιασδήποτε μορφής πολιτικό ή κοινωνικό ή εργατικό αγώνα. Ο κ. Σαράντης με τη στοχοποίηση μου έβαλε σε κίνδυνο τόσο εμένα όσο και την οικογένεια μου και γι αυτό πρέπει να απολογηθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο. Πιο θλιβερό ακόμη όμως είναι ότι αυτή η στοχοποίηση υιοθετήθηκε πλήρως και από το ΠΑΣΟΚ.


- Σας θλίβει το γεγονός ότι ο σημερινός δήμαρχος προέρχεται από τις τάξεις του Συνασπισμού;


Είναι κανόνας πλέον ότι, όσοι υπήρξαν κάποτε μέλη είτε του ΣΥΝ είτε άλλης οργάνωσης της Αριστεράς και κούρνιασαν στον καναπέ της εξουσίας, παρουσιάζονται «βασιλικότεροι του βασιλέως». Όπως ενημερώθηκα ο κ. Σαράντης διαγράφηκε από το ΣΥΝ και νομίζω ότι εκείνοι που τον διέγραψαν δικαιώνονται για την επιλογή τους.


- Αλήθεια γιατί η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ δεν στήριξε την συγκέντωση διαμαρτυρίας( ενώ στην Κρήτη κυνήγησαν μέλη του ΠΑΜΕ τον ίδιο Υπουργό) αλλά ούτε έβγαλαν μία ανακοίνωση καταδικαστική για τα έκτροπα;


Εξ όσων γνωρίζω, το ΚΚΕ έχει υιοθετήσει (όπως έχει δικαίωμα άλλωστε) τις δικές του μορφές πάλης, για τις οποίες κρίνεται από τα μέλη του και από τους πολίτες.


- Και κάτι τελευταίο, πως βλέπετε την πορεία της δημοτικής αρχής ως τώρα;


Η επίθεση του κ. Σαράντη σε μένα δεν είναι προσωπική. Έχει να κάνει με την αντιπολίτευση που ασκούμαι και με τη συνολική μας δράση. Η καθεστωτική πολιτική του κ. Σαράντη είναι επικίνδυνη για τους δημότες των Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Και αυτό αποδεικνύεται τόσο από το νέο χαράτσι στα δημοτικά τέλη όσο και από τη γενικότερη στάση του σε ζητήματα όπως οι συμβασιούχοι, οι ενοποιήσεις των σχολείων, το κλέψιμο του ΙΚΑ από το Καματερό, ζητήματα περιβάλλοντος, χαρίσματα ποινών σε επιχειρηματίες (όπως το ΓΥΑΛΙΝΟ) κ.α. Σε ότι μας αφορά, είναι δεδομένο ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις. Υλοποιώντας την προεκλογική μας θέση - δέσμευση: ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, α συνεχίσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε να βρισκόμαστε στο πλάι κάθε δημότη που διαμαρτύρεται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κ. Σαράντη. Σε κάθε δημότη που διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: