Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας, ψηφίστηκε χθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρώτος προϋπολογισμός του νέου Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ δικαιολογώντας την αρνητική της ψήφο, κατέθεσε τις παρακάτω θέσεις της.

1.- Και με τον προϋπολογισμό, η πλειοψηφία του Δήμου φανερώνει την καθεστωτική αντίληψη που έχει, να διαχειρίζεται τόσο σοβαρά ζητήματα χωρίς τη συμμετοχή των δημοτών.

2.- Ο προϋπολογισμός πρέπει να συνοδεύεται οπωσδήποτε από εισηγητική έκθεση, ώστε να φαίνεται η πολιτική κατεύθυνση και να μην είναι απλώς ένα πολυσέλιδο λογιστικό έντυπο.

3.- Υπάρχουν αυξήσεις τελών, σε μιά περίοδο που τα εισοδήματα των δημοτών έχουν υποστεί σημαντική μείωση εξαιτίας της άθλιας πολιτικής της κυβέρνησης.

4.- Δεν προβλέπεται ενίσχυση των νομικών προσώπων αλλά και γενικά των παροχών του Δήμου, ώστε να μην οδηγηθούμε σε περαιτέρω αυξήσεις των εισφορών των χρηστών αλλά και σε περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει σημαντικό ρόλο να παίξει υπερασπιζόμενη αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό μισθό.

5.- Υπεράσπιση των μισθών και των συμβασιούχων.

6.- Ειδική μέριμνα για νέα έργα που σχετίζονται με κοινωνικές δομές, ελεύθερους χώρους, περιβάλλον, κυκλοφοριακό κ.α.

Σημ. 1.- Στην ίδια συνεδρίαση κατατέθηκε από τους εκλεγμένους του ΚΚΕ στο Δήμο Αγίων Αναργύρων - Καματερού, ψήφισμα αλληλεγγύης στο λαό της Λιβύης, το οποίο υπερψηφίστηκε από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Η πλειοψηφία κατέθεσε δικό της ψήφισμα που όμως δεν απέδιδε ευθύνες ούτε στην κυβέρνηση ούτε και στους εισβολείς.

Σημ. 2.- Συνεχίζοντας την πολιτική ομηρίας που ακολουθεί, η πλειοψηφία του Δήμου αποφάσισε την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού (30 ατόμων) στην καθαριότητα με συμβάσεις 8 μηνών. Δεν ακολούθησε όμως και σε αυτήν την περίπτωση τα ίδια κριτήρια με τις προσλήψεις στα ΚΕΠ όπου αποφάσισε να κρατήσει τους ήδη υπηρετούντες λόγω “εμπειρίας και ικανότητας”. Και αυτό δείχνει πολλά για τις πραγματικές προθέσεις της. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θεωρώντας ότι καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες ζήτησε να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: