Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η αποδοκιμασία κυβερνητικών στελεχών ...έφτασε και στη γειτονιά μας


Από το www.paratiritisagionanargyron.blogspot.com

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Α' ΚΑΠΗ Με το άκουσμα της είδησης ότι ο υπουργός που διαλύει την υγεία Ανδρέας Λοβέρδος, θα έρθει στη γειτονιά μας, πήραν φωτιά τα τηλέφωνα, τα sms, το διαδίκτυο με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες της περιοχής να μαζευτούν αυθόρμητα στο Α’ ΚΑΠΗ για να τον «υποδεχτούν» και να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μέσα σε λίγη ώρα, περαστικοί και θαμώνες γύρω καφενείων, περίμεναν τον υπουργό. Τίποτα όμως δεν προμήνυε την ένταση που θα ακολουθούσε.
Με το που έφτασε ο Λοβέρδος, κι ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και τον αποδοκίμαζαν, δέχθηκαν την επίθεση της συνοδείας του υπουργού και μέρους τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι τους απωθούσαν με προπηλακισμούς, γροθιές και κλωτσιές.
Η αντίδραση των κατοίκων ήρθε αυθόρμητα και ό,τι κρατούσε κανείς στα χέρια του το πέταγε στους "μπράβους" του υπουργού: καφέδες, πορτοκαλάδες, αλλά και ...αυγά. (σ.σ. πάντως γιαούρτι δεν είδαμε).
Στα βίντεο που έχουν καταγραφεί, δεν κρύβεται η μανία των ανθρώπων του υπουργού που γρονθοκοπούσαν νεαρό, απλά και μόνο επειδή επιχείρησε να του διαμαρτυρηθεί εντόνως σε κοντινή απόσταση. Φυσικό και επόμενο ήταν να υπάρξει αντίδραση από μεριάς των διαμαρτυρομένων πολιτών. Μικρής έκτασης τραυματισμοί υπήρξαν και από τις δύο πλευρές, των πολιτών όμως δεν καταγράφηκαν για ευνόητους λόγους.
Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως η στάση του δήμαρχου Νίκου Σαράντη, που σε ρόλο τοπικού γκαουλάιτερ, μαζί με δημοτικούς συμβούλους αλλά και δημοτικούς υπαλλήλους του, προσπάθησαν να φιμώσουν τους συγκεντρωμένους με τραμπουκισμούς, απειλές ενώ έφτασε στο σημείο να πιάσει από το λαιμό τον επικεφαλής της Αλληλεγύης, δημοτικό σύμβουλο, Παναγιώτη Τερζόγλου.
Με την αποχώρηση του υπουργού από την πίσω πόρτα, οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι αποχώρησαν.
Η προσπάθεια να μην επιτραπεί η πολιτική διαμαρτυρία με τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις των συνοδών του υπουργού και στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν πέρασε. Στο κενό επίσης πέφτει και η άθλια προπαγάνδα των Megaλων καναλιών και δημοσιογράφων υποστηρικτών της κυβερνητικής πολιτικής να χρεώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ μια αυθόρμητη συγκέντρωση πολιτών, προκειμένου να μετατρέψουν τη λαϊκή οργή σε δικομματική αντιπαράθεση. Για την ιστορία και μόνο διακρίναμε αγωνιστές από ΚΚΕ(μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολλούς ανένταχτους αριστερούς, μέλη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κλπ.
Είναι φανερό ότι, η οργή από την κυβερνητική πολιτική πλέον ξεχειλίζει και παρόμοιες σκηνές θα είναι όλο και συχνότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: