Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η παρέμβαση του «Αγρού» στη ΔΕΗ

Το πάρκο «Τρίτση» βρίσκεται πάνω από μήνα χωρίς ρεύμα. Όλοι εκφράζουν το ενδιαφέρον και ταυτόχρονα την ανησυχία τους για την τύχη του πάρκου: Εκδίδουν ανακοινώσεις και αφίσες, στέλνουν επιστολές προς το ΥΠΕΚΑ, υποβάλουν αιτήσεις για συζήτηση (!) του θέματος, καταθέτουν μέσω των βουλευτών των κομμάτων τους ερωτήσεις προς τον αρμόδιο υπουργό, αλλά πέραν τούτου …ουδέν!
Χθες, όμως, μια ομάδα συμπολιτών μας έπραξε το αυτονόητο
Διοργάνωσε κινητοποίηση για το πάρκο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους και απαίτησε να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του, ξεκινώντας από την υπηρεσία που το διέκοψε, δηλαδή στη ΔΕΗ Αγίων Αναργύρων. Οι υπερασπιστές του «νόμου και της τάξης» ήταν εκεί προκαλώντας τις αντιδράσεις του κόσμου, που αναγκάστηκαν να μεταφερθούν στην …επόμενη γωνία
Χθες το πρωί, η συλλογικότητα του Αγρού, μαζί με αλληλέγγυους-ες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, βρεθήκαμε στη ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων για το πάρκο τρίτση που, πάνω από ένα μήνα τώρα, βρίσκεται χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών του φορέα διαχείρισής του προς τη ΔΕΗ. Η εγκατάλειψη του πάρκου και η διακοπή της ηλεκτροδότησής του σχετίζεται άμεσα με τις μεθοδεύσεις αφανισμού του ανοιχτού, δημόσιου χαρακτήρα του.

Κατά την άφιξή μας στη ΔΕΗ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μας υποδέχθηκαν παραταγμένες περιμετρικά του κτιρίου (ειδικοί φρουροί, ένστολοι από τα τοπικά τμήματα, διμοιρία ματ, ασφαλίτες κ.α) δίνοντας την εικόνα μιας κατεχόμενης περιοχής. Η προκλητική παρουσία της αστυνομίας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος και μετά από παρεμβάσεις πολλών συντρόφων-ισσών αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν για λίγα μέτρα. 
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, αναρτήθηκε πανό, διαβάστηκαν κείμενα σε ντουντούκα, φωνάχτηκαν συνθήματα για τη λεηλασία της φύσης, για την καταστολή και αντιφασιστικού χαρακτήρα, ενώ παραμείναμε στο χώρο για μιάμιση ώρα. Επιπλέον, συντρόφισσες μπήκαν στο κτίριο και συγκεκριμένα στο γραφείο της διευθύντριας, δηλώνοντας ρητά πως το πάρκο δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η επανασύνδεση του ρεύματος πρέπει να είναι άμεση. Το κλίμα ήταν θετικό και έτσι ανοίχτηκαν συζητήσεις με κόσμο που μπαινόβγαινε στο κτίριο της ΔΕΗ. Η παρέμβαση έληξε με συνθήματα και μοίρασμα του κειμένου στη λαϊκή αγορά που γίνεται σε παρακείμενη οδό.
Στεκόμαστε αμετακίνητα ενάντια σε όσους σχεδιάζουν να λεηλατήσουν το πάρκο εμπορευματοποιώντας το, ενάντια σε κάθε οικο-επιχείρηση που βαφτίζεται έτσι για να χρυσώσει το χάπι της οικονομικής «αξιοποίησής» του, ενάντια σε φορείς και δήμους που ευαγγελίζονται τη σωτηρία του. Όλοι εκείνοι-ες που το νοιάζονται, που επιθυμούν να το χαίρονται χωρίς μαγαζάκια και χρηματικά αντίτιμα, χωρίς φράχτες, χωρίς ειδικούς και διαμεσολαβητές, φροντίζοντάς το συλλογικά και αυτοοργανωμένα βρίσκονται ήδη μπροστά τους. 
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: