Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Τι απαντάει ο Πατούλης σε Σαράντη, Μπίρμπα και Ιωακειμίδη


Ανακοίνωση απάντηση εξέδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης στις δηλώσεις των δημάρχων Μπίρμπα, Ιωακειμίδη και Ν. Σαράντη, όπου αναφέρει τα εξής:
Θα περίμενα από τους συναδέλφους κυρίους Μπίρμπα, Ιωακειμίδη και Ν. Σαράντη, αντί να είναι στο «ίδιο έργο πρωταγωνιστές νομιμοποίησης παράνομων αποφάσεων» και να κάνουν σχόλια του τύπου: «γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση ο  Πρόεδρος,  αλλά το γραφείο του Προέδρου» ή ότι οι αναφορές  «περί δήθεν αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων που ευτελίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα…»,  να απαντήσουν επί της ουσίας.
 Έχουν να μας παρουσιάσουν κάποιο άλλο αντίστοιχο παράδειγμα όπως αυτό της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, όπου ελήφθη μια απόφαση χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και χωρίς να έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος οι επικεφαλής των  παρατάξεων;
Αλήθεια προηγήθηκε επί της ουσίας κάποια διαβούλευση, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το νέο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης των Αποβλήτων της Αττικής;
Οι μάσκες έπεσαν και διαπιστώνουμε ότι η κυρία Δούρου βρήκε στο Πρώτο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης  υποστηρικτές για την «πολύ σοβαρή» δουλειά που κάνει και έχουν ένα κοινό παρανομαστή.
Είναι  συνάδελφοι που ανέλαβαν ρόλο «νεροκουβαλητή» για λογαριασμό της κυρίας Δούρου. Θα πρέπει να προσέξουν καθώς με τέτοιου είδους τοποθετήσεις  διατρέχουν το κίνδυνο να κατηγορηθούν ότι εξυπηρετούν κομματικά συμφέροντα και προσωπικές σκοπιμότητες και ταυτόχρονα να εκτεθούν απέναντι στους συναδέλφους τους.
Να σημειωθεί ότι οι σκοπιμότητες αυτές έχουν τη βάση τους, μεταξύ άλλων, στις διαδικασίες σύμφωνα με τις οποίες η περιφέρεια μοιράζει κονδύλια για έργα σε δήμους διαχωρίζοντας τους «σε αρεστούς και μη αρεστούς».
Η ουσία είναι ότι στη παρούσα φάση αντιμάχονται δύο κόσμοι. Ο κόσμος των αρχών και των αξιών, με τον κόσμο εκείνων που διαμορφώνουν κάθε φορά το «κουστούμι της δημοκρατίας» ανάλογα με το ατομικό και πολιτικό όφελος.
Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε τον τρόπο, όπως και τις διαδικασίες που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Ο Δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαχειρίζεται τα χρήματά μας και θα πρέπει αυτό να το πράττει με διαφάνεια και αντικειμενικότητα.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι αποφασίζουν για τις ζωές εκατομμυρίων  συμπολιτών μας. Αποφάσεις αυτές θα έχουν συνέπειες στη ποιότητα της ζωής τους για τις επόμενες  δεκαετίες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει τα βήματα που ακολουθούνται να είναι συγκεκριμένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται να είναι διάφανες και να προκύπτουν μέσα από τη σύγκληση των απόψεων όλων των φορέων που τους αφορά το πρόβλημα.
Η κυρία Δούρου και οι υποστηρικτές  της χρειάζεται να καταλάβουν ότι φέρνουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες για τους πολίτες της Αττικής όπως και για τον ευτελισμό των «δημοκρατικών διαδικασιών» που έχουν εισαγάγει στην Αυτοδιοίκηση.
Σε καμία περίπτωση οι τακτικές και οι πρακτικές αυτές δεν θα γίνουν ανεκτές.


 http://www.myota.gr/index.php/2013-02-13-13-38-34/9796-2016-12-11-16-43-45

Δεν υπάρχουν σχόλια: