Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Πόλη κουφάρι θυμίζει ο δήμος Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό

Ο αναγνώστης μας Ξενοφώντας Κ. μας έστειλε το παρακάτω
μήνυμα:
 Η εικόνα που αντικρύζεις κανείς κάνοντας μία βόλτα στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού είναι τραγική. Το πράσινο ανύπαρκτο, η καθαριότητα ειδικά στην κεντρική πλατεία είναι για τηλεοπτικό ρεπορτάζ, σπασμένα ρείθρα, διαλυμένα πεζοδρόμια, εγκαταλειμμένες περιοχές, ακαθαρσίες ζώων και παράλληλα  η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί αρκετά και οι διαρρήξεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο χωρίς να ενδιαφέρεται κάποιος πραγματικά από τη δημοτική αρχή νά βοηθήσει ώστε να αθξηθούν τα μέτρα προστασίας.
Τα σκουπίδια και διαλυμένοι κάδοι σχεδόν παντού, οι περισότερες παιδικές χαρές είναι εστίες μόλυνσης και μερικές και επίκινδυνες για την ακεραιότητα των παιδιών.
Η τοπική αγορά αργοπεθαίνει είτε από την οικονομική δυσπραγία των κατοίκων είτε γιατί τα ενοίκια παραμένουν υψηλά με αποτέλεσμα πολλοί καταστηματάρχες να μετακομίζουν τα μαγαζιά τους σε γειτονικούς δήμους ενώ όσοι υποτίθεται υποστηρίζουν τους επαγγελματίες αγωνίζονται μόνο για να προβάλλουν το κομματικό τους όργανο επενδύοντας στο πρόβλημα και όχι στην λύση του.

Μέχρι και στο νεόκτιστο κλειστό γυμναστήριο ένα σημαντικό έργο για τον δήμο φημολογείται ότι έγιναν λάθη στην κατασκευή του μιας και η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΛΕΩΝΊΔΑ δεν μπορεί να αγωνιστεί γιατί δεν υπολόγισαν τις σωστές διαμέτρους του γηπέδου!!!
Η αποκατάσταση της Λάμπρου Κατσώνη δεν προχωρά και η Ανάκασα να δέχεται καθημερινά μεγάλο κυκλοφοριακό βάρος με πολλά πολλά τροχαία σε πυκνοκατοικημένη περιοχή ενώ  αν πέσει πάλι καμιά γερή μπόρα τότε η καταστροφή θα είναι ανείπωτη σε όλο το μήκος του Κηφισσού. 
Στο Καματερό οι περιπτώσεις με τα οικόπεδα στον Άτταλο, η εικονική  αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες, η ελιππής καθάριση οικοπέδων αλλά και ανύπαρκτος σχεδιασμός κάποιου σημαντικού έργου αναπτύξης προκαλεί μόνο θλίψη.
Στον αντίποδα η δημοτική αρχή μη μπορώντας να παράγει δημιουργικό έργο ακόμη και σε επίπεδο υποδομών για να κρατά "ζεστούς" τους ψηφοφόρους πρωταγωνιστεί με "έξυπνες εκδηλωσούλες" που ξεκινούν από το περιβάλλον, την ποίηση, τις σχολικές γιορτές και φτάνουν μέχρι τις γουρονοπούλες και τα αυτοκίνητα αντίκες όπου συμμετέχουν μαζικά  όλοι οι νεόκοποι συμβουλάτορες μαζί με τους κολλητούς τους που ψάχνουν κι αυτοί μία θέση στον ήλιο.

Όσο για την  αντιπολίτευση (Κομματάς, Νταηλάκης, Παισόπουλος) τα λόγια είναι περιττά αφού είναι ανύπαρκτη σε σημείο να χαριεντιζεται και επίσημα με την σημερινή δημοτική αρχή. Ούτε ουσιαστικές παρεμβάσεις για τα τοπικά προβλήματα, ανεπαρκής αντιπολιτευτικός λόγος στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε κινητοποιήσεις για να λυθούν τα προβλήματα στις γειτονιές, ούτε καν μία εκδήλωση για να επισημανθούν οι παραλείψεις και τα λάθη της διοίκησης Σαράντη.
 Μόνη  έννοια όλων το "Πάρκο Α. Τρίτσης"  για να μας ρίχουν στάχτη στα μάτια μας από τα καθημερινά προβλήματα λες και εκεί ζουν οι χιλιάδες κάτοικοι του δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού.
 Ας παραδειγματιστούν λοιπόν  όσοι ακόμη έχουν φιλότιμο από εκείνους που συμμετέχουν στην δημοτική αρχή από τις δράσεις που κάνουν οι δήμοι Αθηνών, Ιλίου και Περιστερίου όπου οι παρεμβάσεις ειδικά σε θέματα πρασίνου είναι σημαντική.
Με εκτίμηση Ξενοφ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: