Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Μνημόνιο - μνημόσυνο τελικά υπέγραψε η διοίκηση του δήμου των Αγίων Αναργύρων με τον ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών.
Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων"Νέας Εποχής" ,"Δημοτικής Αναγέννησης" και "Απόδρασης" τα αρνητικά συμπεράσματα είναι πάρα πολλά.

Κυρίως όμως αυτό που είναι τραγικό για το μέλλον του δήμου είναι η παράδοση άνευ όρων και χωρίς να δοθεί ούτε μια μάχη από τη διοίκηση του "πράσινου" δημάρχου κ.Σαράντη στις ορέξεις και τα συμφέροντα του ΟΣΕ, των θυγατρικών της και του αρμόδιου Υπουργείου.


Βέβαια έτσι επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά η καλή σχέση που έχει ο κ. Σαράντης με τη κυβέρνηση αφού από τη μία πανηγυρίζει για την επιτυχία ενός μνημονίου-ντροπή για την πόλη και από την άλλη φανερώνει το μέγεθος της ανικανότητας του να διεκδικήσει έστω και κάτι παραπάνω για το καλό του δήμου.

Φαίνεται ο λόγος που έκρυβε η διοίκηση πάνω από δυο μήνες το μνημόνιο από τις δημοτικές παρατάξεις ήταν για να μην στενοχωρήσει τους "κυβερνητικούς της φίλους".

Επίσης τραγικό για το μέλλον του δήμου είναι ότι:


- Το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Πευκώνα δεν προβλέπεται να αποκατασταθεί πάρα ταύτα η διοίκηση επιμένει να προβάλλει το ανύπαρκτο οικολογικό της προφίλ.

- Η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που προκύπτουν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης πλέον με τις θυγατρικές εταιρίες του ΟΣΕ (ΓΑΙΑΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ) δηλαδή με ιδιωτικές εταιρίες.

- Και φυσικά η 5η γραμμή που δεν υπάρχει στο μνήμόνιο καμία δεσμευτική πρόταση για κατάργησή της.

Και μέσα σε όλα αυτά διαβάζουμε στο www.dimotis-agan.blogspot.com ότι η διοίκηση πρώτα ενημέρωσε τον υπερήλικα εκδότη για την ύπαρξη του μνημονίου και μετά τις δημοτικές παρατάξεις.

Δηλαδή υπάρχουν παπαγαλάκια που γίνονται λαγοί για να εξυπηρετήσουν τα επικοινωνιακά σχέδια της διοίκησης;
Υ.Γ. Το κηδειόχαρτο το έχουμε δανειστεί από το www.stousagiousanargyrous.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: