Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΗΜΟΥ-ΟΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ


www.dimotikianagennisiagionanargyron.blogspot.com

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Ιανουαρίου 2009 συζητήθηκε το μνημόνιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων με τον Ο.Σ.Ε. Α.Ε. και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η Δημοτική Αναγέννηση καταψήφισε το μνημόνιο.


Ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Αναγέννησης Σωτήρης Ραυτόπουλος σημείωσε στην τοποθέτηση του μεταξύ άλλων:


"...την ευθύνη για τον τρόπο εκτέλεσης του μεγάλου έργου (προαστιακός) έχουν οι διοικήσεις Ταμπακίδη, Τρίγκα και Σαράντη.





Ως Δημοτική Αναγέννηση μελετήσαμε το μνημόνιο και διαπιστώσαμε ότι δε γίνεται η παραμικρή αναφορά στην 5η γραμμή που η δημιουργία της θα σημάνει την παραμονή του 301 Σ.Ε.Β.


Επίσης δε γίνεται καμία αναφορά στους ελεύθερους χώρους που θα προκύψουν μετά την απομάκρυνση του σταθμού Πελοποννήσου και στην πορεία του αμαξοστασίου του Ο.Σ.Ε.


Η κατασκευή της γραμμής Τραμ στις γραμμές Πελοποννήσου θα είναι λάθος για την πόλη και γίνεται για να κατοχυρώσει το χώρο ο Ο.Σ.Ε.


Ο Δήμος δεν πρέπει να αποδεχτεί τη λύση του Τραμ.





""... για τις γέφυρες υπάρχει ένα πρόβλημα, πρέπει να καταλήξουμε. Ειδικότερα για τη γέφυρα της Αίνου υπάρχουν τρεις λύσεις: να καταργηθεί, να μονοδρομηθεί η Κωνσταντινουπόλεως ή τέλος να επεκταθεί προς τις οδούς Αίνου και Καβάλας.


Το θέμα αυτό πρέπει να μας απασχολήσει σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.


""...το μνημόνιο αυτό είναι αόριστο και το πιο σημαντικό βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις του δήμου για το 3o1 Σ.Ε.Β. και τους χώρους του Ο.Σ.Ε. και με αυτή την έννοια δε θα το ψηφίσουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: