Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΠΟΣΟΥΣ ΛΑΚΟΥΣ ΕΧΕΙ... Η ΦΑΒΑ;

Από το www.agioianargyroi-neaepoxh.blogspot.com

Η δημοτική αρχή έχει υπογεγραμμένο(;) μνημόνιο από τις 3 Νοεμβρίου του 2008!!!Γιατί άραγε το παρουσίασε πριν από λίγες μέρες;
Από ποιον πήρε ο δήμαρχος την εξουσιοδότηση να υπογράψει τέτοιο μνημόνιο;
Γιατί αγνόησε το δημοτικό συμβούλιο;
Ενήργησε πέραν των αρμοδιοτήτων του, ως ιδιοκτήτης του δήμου και όχι ως διαχειριστής μιας δημοτικού περιόδου. Γιατί άραγε;
Τα μέρη που φέρονται ως συνυπογράφοντα του μνημονίου είναι:

- Ο Υπουργός Μεταφορών...που έφυγε και τίθενται ερωτηματικά για την ισχύ του.
- Ο δήμος Αγίων Αναργύρων (χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου).
- Ο ΟΣΕ ,όπου δεν αναφέρεται δέσμευση της ΕΡΓΟΣΕ που εκτελεί τα έργα και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ, ως "ιδιοκτήτης" των χώρων.
Δηλαδή "άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες".Στο "μνημόνιο" δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά για τα πραγματικά ενδιαφέροντα του δήμου όπως:

- Τεχνικά το μνημόνιο δεν αποτελεί δεσμευτικό κείμενο,δεν είναι δεσμευτική σύμβαση αλλά έκφραση ευχών και προθέσεων που ουδείς εγγυάται.
- Ποιος θα είναι πλέον κύριος των χώρων που θα απελευθερωθούν,όπως είναι και ο χώρος των γραμμών Πελοποννήσου αλλά κυρίως το ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ του ΟΣΕ στο δήμο μας.Μήπως έπρεπε κύριε Σαράντη να ζητάμε την απόδοση των χώρων στο δήμο;
- Τι θα γίνει τελικά με την περιβόητη 5η γραμμή για το 301 Ε.Β. που δεν προβλέπονται στην εγκεκριμένη από την Ε.Ε. μελέτη του προαστιακού και απειλεί με διαιώνιση της παρουσίας του 301 ( τριακόσια περίπου στρέμματα στο δήμο μας) , την ώρα που μια σειρά από στρατόπεδα καταργήθηκαν.
Αντί λοιπόν να δοθούν απαντήσεις και λύσεις σε αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα,"σκάει" ένα μνημόνιο, που μόνο ως μνημόνιο πολιτικάντικης παγαποντιάς μπορεί να χαρακτηρισθεί,στο οποίο χωρίς καμία δέσμευση αναφέρονται 21 σημεία και από τα οποία μόνο για τα 8 υπάρχει μία μη δεσμευτική αναφορά ότι θα μελετηθούν οπότε θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος των έργων.
Κι αυτό το εξάμβλωμα επιχειρεί η δημοτική αρχή του κου Σαράντη να το εμφανίσει ως...επιτυχία!!!

Το περιβαλλοντικό έγκλημα που η ΕΡΓΟΣΕ επέβαλε στο δήμο με την κατασκευή του προαστιακού και την κοπή εκατοντάδων πεύκων, αντί να έχει ήδη αποτελέσει συμβατική της υποχρέωση "εντάσσεται" σε αυτό το ψευτομνημόνιο με νέες αόριστες και φτωχές υποσχέσεις.
Είναι "Μνημόνιο" υποταγής ,συμβιβασμού και βολέματος και φυσικά μνημόνιο αδιαφορίας και ταφόπλακα για τα πραγματικά συμφέροντα του δήμου.
Ο δήμος των Αγίων Αναργύρων έχει δυστυχώς την εμπειρία από παρόμοια "μνημόνια".Υπήρξε σχετικό μνημόνιο και για την Ολυμπιάδα του 2004.
Και σε αυτή την περίπτωση τίποτα σχεδόν δεν τηρήθηκε. Και αντί το πάθημα να γίνει μάθημα ο κος δήμαρχος μας σπρώχνει και πάλι στην ίδια φάκα.
Ούτε να φρόντιζε ο δήμαρχος για το προφίλ του συγκεκριμένου Υπουργού! Καλύτερα δεν θα...σιγοντάριζε!
Για την παράταξή μας το παρόν "Μνημόνιο" αποτελεί μνημόνιο πολιτικού μακιαβελισμού, πολιτικής φενάκης και πολιτικού κιτρινισμού.
Κυρίως όμως είναι αποφυγή σύγκρουσης με την κεντρική εξουσία για τις πραγματικές ανάγκες του τόπου και υποστολή κάθε σοβαρής διεκδίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: