Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε τμήματα οδών του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Την εκτέλεση του έργου με αντικείμενο την επέκταση δικτύου
ομβρίων σε τμήματα των οδών Κωστή Παλαμά και Καραολή της Δημοτικής Κοινότητας Καματερού, δρομολόγησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Νίκος Σαράντης, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης. 
Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την διασφάλιση της απρόσκοπτης μετακίνησης τους, με την αποφυγή του αποκλεισμού της περιοχής κατά τις περιόδους βροχοπτώσεων. 
Ειδικότερα, το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγού απορροής ομβρίων υδάτων σε τμήματα των οδών Παλαμά, Αρκαδίου και Καραολή του Καματερού και αποτελεί επέκταση του υφιστάμενου δικτύου της οδού Μιαούλη. Ακολούθως, περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, φρεατίων επίσκεψης, φρεατίων υδροσυλλογής σε επιλεγμένες θέσεις καθώς και των συνδετήριων αγωγών αυτών. 
 Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

WWW.AIRETOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: