Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

        Η οικονομική κρίση και οι πολιτικές που εφαρμόζονται από την Ε.Ε και την κυβέρνηση, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, έχουν τσακίσει χιλιάδες οικογένειες. Η φτώχεια βαθαίνει και περισσότεροι άνθρωποι κάθε χρόνο δυσκολεύονται να επιβιώσουν και προσπαθούν να τα «βγάλουν πέρα» με ακόμη λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Ένα μέρος από αυτούς, μάλιστα, κατρακυλάει σε συνθήκες πραγματικής εξαθλίωσης.
        Η φτώχεια δεν είναι «φυσικό φαινόμενο», με το οποίο τάχα «παλεύει όσο μπορεί» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει. Η φτώχεια είναι σύμφυτη με τον καπιταλισμό και διευρύνεται σε συνθήκες κρίσης.
        Η κυβέρνηση προπαγανδίζει πως το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» που ψήφισε πρόσφατα θα «ανακουφίσει» τους πιο φτωχούς . Πρόκειται για ψέμα ολκής,  τα μέτρα και αυτής της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων,  είναι τα ψίχουλα και η κοροϊδία του συστήματος  απέναντι σε αυτούς που πραγματικά παράγουν τον πλούτο στη χώρα μας.
        Μια κρίσιμη πλευρά αυτής της πολιτικής είναι  τα  «προγράμματα φτώχιας» που αξιοποιούνται για να συμπιεστεί στο ελάχιστο η απαιτητικότητα των λαϊκών νοικοκυριών .
Να συρρικνωθεί η κοινωνική πρόνοια και η προστασία της οικογενείας , των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι  τα ΑΜΕΑ,  ως ευθύνη του κράτους και με κρατική χρηματοδότηση, να συρθούν στην εξαθλίωση.
        Σε όλες αυτές τις αρνητικές για τον λαό εξελίξεις έρχεται  η απόφαση της κυβέρνησης για το πέρασμα της διαχείρισης των προνοιακών επιδομάτων στους Δήμους, παρά το γεγονός ότι είναι σε γνώση της ότι οι Δήμοι στερούνται, πόρων, υπαλλήλων, χώρων υποδοχής των αναπήρων δικαιούχων και τεχνογνωσίας.
  Αυτή η απόφαση γνωρίζουμε ότι θέλει  τους Δήμους τον «πρώτο κόφτη» των προνομιακών επιδομάτων που ήδη επέρχεται  και αποτυπώνεται στους στόχους του 3ου μνημονίου όπου προβλέπεται μείωση των προνομιακών δαπανών  κατά 900εκ ευρω!. 
        Οι διοικήσεις των δήμων Καισαριανής, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του ΚΚΕ παλεύουν  η πρόνοια να είναι στην ευθύνη του κράτους, αναβαθμισμένη και στην βάση των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας. Ως τέτοια μπορεί και πρέπει να ασκείται μόνο από τις υπηρεσίες του κράτους και με πλήρη χρηματοδότηση  .
Με αυτό τον σαφή  προσανατολισμό  θα προσπαθήσουμε με ευθύνη να ανταποκριθούμε στην ανάγκη αυτής  της ευπαθούς  μερίδας του πληθυσμού μας, δημιουργώντας υπηρεσίες άμεσης, απρόσκοπτης και ανθρώπινης εξυπηρέτησης. 
Καλούμε δε τον λαό μας να μη συμβιβαστεί με  την εξαθλίωση και τα ψίχουλα που μοιράζουν  σήμερα  κράτος ,  κυβέρνηση, ΕΕ,  . Να μην αποδεχτούμε  ως μέλλον στο 21ο αιώνα τη σακούλα των κοινωνικών παντοπωλείων και των κάθε λογής «εθελοντών» .
 Διέξοδο από τη φτώχεια μπορεί να δώσει με  την οργάνωση της  πάλης του , για ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, σε σύγκρουση με το σύνολο της  αντιλαϊκής πολιτικής.  Μια πολιτική, που ανεξάρτητα από κυβερνήσεις,  είναι πάντα  απλόχερη με τις ανάγκες του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων και μακριά από τις  ανάγκες του λαού. 
Απαιτούμε:
·         Καμία μείωση των προνοιακών παροχών και επιδομάτων
  • Πλήρη στελέχωση με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με επαρκή και σύγχρονο μηχανογραφικό εξοπλισμό, ώστε να καλύπτονται  οι ανάγκες των δικαιούχων άμεσα και με αξιοπρέπεια.
  • Κρατικό δίκτυο υποδομών κοινωνικών εγκαταστάσεων με δωρεάν πλήρεις υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας, τα ΑμεΑ, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις.
·         Ενίσχυση και κρατική επιχορήγηση ώστε να μην βρεθούμε να παζαρεύουμε με τα ψίχουλα των ταμείων μας το ύψος των ήδη πενιχρών επιδομάτων των αναπήρων.

KANΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: