Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ

Από το www.press-gr.blogspot.com

Κοινή Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά κατέθεσαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη και ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για το "Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης".
Στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι το Πάρκο παρά την πρόδηλη αξία του για το φυσικό περιβάλλον και τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας, δεν έχει συναντήσει το ενδιαφέρον και τη φροντίδα της Πολιτείας, όπως του αξίζει.
Παρά τις...υποσχέσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της περιοχής, σήμερα το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής και έχει καταστεί στο μεγαλύτερό του μέρος επικίνδυνο για τους επισκέπτες και τους περιοίκους.
Οι βουλευτές, που εκλέγονται στην Β’ Αθηνών, συνεχίζουν στην ερώτησή τους τονίζοντας ότι οι όμοροι Δήμοι όπως και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (Α.Σ.Δ.Α.) έχουν κάνει ό,τι μπορούν για τη διάσωση και συντήρησή του. Φύτεψαν πάνω από 3.500 δέντρα και φρόντισαν κατά το δυνατό για τον καθαρισμό του. Αυτά όμως δεν αρκούν.
Το Πάρκο ανήκει σε Φορέα διαχείρισης που εποπτεύεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ και η χρηματοδότηση των έργων για την αποκατάσταση και συντήρησή του ανήκουν στις υποχρεώσεις του Υπουργείου (Π.Δ. 184/2002).
Επιπλέον, επισημαίνουν στην ερώτησής τους, ότι πρόσφατα έληξε η θητεία των μελών του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού, όπως και ο Α.Σ.Δ.Α., όπως δηλώνουν με το από 19/1/2009 έγγραφό τους, αρνούνται να ορίσουν νέους εκπροσώπους επειδή η διαρκής αδυναμία του Φορέα να εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο συστήθηκε είναι προφανής και η διοίκηση αυτή δεν έχει κανένα νόημα.
Καταλήγοντας ερωτούν τον υπουργό τι σκοπεύει να κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αποτελεσματική προστασία και διατήρηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και εάν "προτίθεται να καταβάλει τους θεσμοθετημένους πόρους για τη συντήρησή του και να καταβάλει στο εξής την τακτική χρηματοδότηση που οφείλει για τη συντήρηση και λειτουργία του Πάρκου και με ποιο χρονοδιάγραμμα;"

Δεν υπάρχουν σχόλια: