Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Η σημερινή κατάσταση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», δίνει μια εικόνα εγκατάλειψης και θλίψης.
Ο μεγαλύτερος δημόσιος αστικός κοινόχρηστος χώρος της Δυτικής Αθήνας, από βασικός πνεύμονας πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού που όφειλε να είναι, τείνει να γίνει «κρανίου τόπος» και χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών και άλλων άχρηστων αντικειμένων.
Οι τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής (ΑΣΔΑ, Δήμοι Δ. Αθήνας, πολίτες) και το εποικοδομητικότατο έργο που έχει επιτελέσει (καινούριες φυτεύσεις χιλιάδων δέντρων και θάμνων, περιποίηση της ήδη υπάρχουσας φύτευσης, πότισμα, ανακαίνιση εισόδων, σιντριβανιού και υπαίθριου θεάτρου), έχουν προσκρούσει στη παγερή αδιαφορία της πολιτείας.
Ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας έχει απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθεί ένας βιώσιμος διαδημοτικός πόλος πρασίνου και αναψυχής, σε όλη την έκταση των 1.000 στρεμμάτων, απαραίτητη προϋπόθεση για τη περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας.

1.000 νέα δέντρα

Συνεχίζοντας την προσπάθεια για τη διάσωση του πάρκου, ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι Αγ. Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διάσωσης του πάρκου, το σύλλογο «Φίλοι του πάρκου» και με σχολεία της περιοχής, δεντροφύτευσαν την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 1.000 δέντρα.
Οι πολίτες της Δυτικής Αθήνας και η Αυτοδιοίκηση της περιοχής με αυτό τον τρόπο απαντούν δημιουργικά και δυναμικά στον εμπαιγμό της πολιτείας, θεωρώντας ότι αν δεν υπάρξει αντίδραση τώρα, η χειρότερη προοπτική για το πάρκο, σε λίγο καιρό θα είναι γεγονός.

Περικύκλωση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Ο Αγώνας όμως δεν σταματά εδώ.


Γι αυτό ο ΑΣΔΑ και οι Δήμοι Αγ. Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009, με την περικύκλωση του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: