Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΦΩΤΙΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ!

Ο δήµος µας είναι αντιµέτωπος µε σοβαρότατα προβλήµατα, τα οποία ολοένα και πολλαπλασιάζονται επιδεινώνοντας δραµατικά την ποιότητα ζωής των συνδηµοτών µας.
Η Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗ έχει από την πρώτη στιγµή και δηµόσια δηλώσει, ότι είναι πρόθυµη να συµµετάσχει σε διάλογο µε οποιονδήποτε φορέα για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων πάνω στα σηµαντικά ζητήµατα του δήµου µας.
Πιστεύουµε ότι ο διάλογος είναι ο καλύτερος τρόπος διαπίστωσης των προβληµάτων και εξεύρεσης λύσεων.
Όµως, για να είναι εποικοδοµητικός και γόνιµος πρέπει να είναι οργανωµένος και ανοικτός για όλους τους δηµότες.
Ο διάλογος που σήµερα επιθυµεί η δηµοτική αρχή δεν πληροί δυστυχώς τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Πράγµατι, τόσο η πρόσκληση για συζήτηση πολλών και σηµαντικών θεµάτων σε µία µόνο συνάντηση, όσο και η παντελής έλλειψη εισηγήσεων αλλά και προτάσεων της δηµοτικής αρχής, φοβούµαστε ότι µετατρέπει τον καθόλα αναγκαίο διάλογο σε στείρα διαδικασία.
Οι θέσεις της Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗΣ για τα προτεινόµενα προς διάλογο θέµατα είναι και σαφείς και δηµόσια κατατεθειµένες.
Για να τεθούν σε διάλογο, πράγµα θετικό και ευκταίο, πρέπει ν' αντιπαρατεθούν µε θέσεις και προτάσεις και όχι µε αίολες συζητήσεις.Ο δήµος, αν πραγµατικά το επιθυµεί, έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε µονοθεµατικές ανά ζήτηµα συζητήσεις ενεργοποιώντας καταρχήν το αρµόδιο θεσµικό όργανο δηλαδή το Δηµοτικό Συµβούλιο.
Εκεί αφού ενηµερωθούν πλήρως, ως έχουν δικαίωµα και υποχρέωση, όλοι οι δηµοτικοί σύµβουλοι και όχι αποκλειστικά οι επικεφαλείς των παρατάξεων και ακουστούν οι απόψεις των πολιτών που επιθυµούν να τοποθετηθούν µπορεί να διαµορφωθούν συγκεκριµένες προτάσεις του δήµου για κάθε ζήτηµα στο οποίο αναφέρεται η σηµερινή πρόσκληση του Δηµάρχου.
Λόγω της σηµασίας που έχουν τα ζητήµατα αυτά για τους πολίτες των Αγίων Αναργύρων, οι προτάσεις αυτές θα πρέπει κατόπιν να παρουσιαστούν σε ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις που πρέπει να οργανώσει ο Δήµος σε κάθε περιοχή, έτσι ώστε και ο διάλογος να αποκτήσει την µεγαλύτερη δυνατή δηµοσιότητα και οι δηµότες να συµµετάσχουν ουσιαστικά στη διαµόρφωση των τελικών αποφάσεων.
Σ' ένα τέτοιο διάλογο είµαστε πρόθυµοι να µετάσχουµε µε όλες µας τις δυνάµεις καταθέτοντας ιδέες και συγκεκριµένες προτάσεις.
Επειδή για την Α.ΠΟ.ΔΡΑΣΗ τα παραπάνω αποτελούν αναγκαίες και απαράβατες προϋποθέσεις για έναν διάλογο που θα συνεισφέρει στην επίλυση των σοβαρών προβληµάτων που αντιµετωπίζει ο δήµος µας και επειδή πιστεύουµε ότι η σηµερινή συνάντηση δεν µπορεί ν' αντικαταστήσει τον ουσιαστικό, ανοικτό και δηµοκρατικό διάλογο που πρέπει να λάβει χώρα µε τη συµµετοχή της δηµοτικής αρχής, όλων των παρατάξεων αλλά προπάντων των ιδίων των κατοίκων της πόλης µας, δηλώνουµε ότι αποχωρούµε από την διαδικασία.

Το συντονιστικό της Ανοικτής Πορείας Δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: