Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...

Από το http://athens.indymedia.org/

Χθες το μεσημέρι, λίγο πριν τη μία, στις τρεις γέφυρες, συρμός του προαστιακού παρέσυρε, ακρωτηρίασε και τελικά σκότωσε ηλικιωμένο άντρα που επιχείρησε να διασχίσει διάβαση των γραμμών του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Ο ηλικιωμένος παπούλης δεν πρόλαβε να διασχίσει τις γραμμές του τραίνου από διάβαση των γραμμών την στιγμή που περνούσε συρμός του προαστιακού τον οποίο και δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα.


Αποτέλεσμα ήταν να παρασυρθεί ακρωτηριασμένος 30 μέτρα παρακάτω από συρμό του προαστιακού.


Η διάβαση την οποία επιχείρησε να διασχίσει ο παπούλης είναι μία από τις δύο κύριες διαβάσεις στις τρεις γέφυρες οι οποίες χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες κάτοικους και μαθητές της περιοχής.


Βρίσκεται στο τέρμα της οδού Λιοσίων. Στην περιοχή εδώ και μια πενταετία τουλάχιστον διενεργούνται έργα της ΕΡΓΟΣΕ και του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ, Πρόκειται για έγα διαπλάτυνσης των γραμμών και μελοντικά υπογειοποίησής τους.


Στο όνομα της ανάπτυξης λοιπόν, εδώ και χρόνια, από το Μενίδι έως τον Βοτανικό, σκοτώνονται δεκάδες άνθρωποι οι οποίοι ζουν στις περιοχές αυτές, στην προσπάθειά τους να μετακινηθούν από και προς τις δυο πλευρες του ιδιότυπου τείχους που έχει στηθεί από τους εργολάβους παράλληλα με τις γραμμές.


Χιλιάδες κάτοικοι αναγκάζονται να περνούν από αυτοσχέδιες διαβάσεις, μπετά, ράγες και επιχωματώσεις των εργολάβων.


Ο τελευταίος θάνατος, η τελευταία δολοφονία στο όνομα της ανάπτυξης, είχε σημειωθεί πριν περίπου δύο μήνες σε αντίστοιχη διάβαση λίγο παραπάνω, στους Άγιους Ανάργυρους.


Υπολογίζεται πως περίπου 10 άνθρωποι το χρόνο χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τις γραμμές και τα εργοτάξια του ΟΣΕ και του ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ.


Στο όνομα αυτής της ανάπτυξης λοιπόν, των γρήγορων και ακριβών μετακινήσεων σταθερής τροχίας, μετράμε έναν περίπου νεκρό το μήνα. Ενώ για αυτήν την "αειφόρα" ανάπτυξη έχει ρημαχθεί όλο το φυσικό περιβάλλον που υπάρχει παράλληλα και κοντά στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές.


800 περίπου δέντρα έχουν ξεριζωθεί σε μήκος των νέων γραμμών από το Μενίδι έως τους Αγίους Αναργύρους ενώ άλλα 200 δέντρα έχουν ισοπεδωθεί από το άλσος του Πευκώνα Αγίων Αναργύρων για την κατασκευή του νέου σταθμού του προαστιακού.


Η ανάπτυξη για την εξουσία έχει τα τιμήματά της.


Και αυτά δεν είναι παρά οι ζωές των εξουσιαζόμενων και το φυσικό περιβάλλον.


Λίγα μέτρα παρακάτω από το σημέιο της σημερινής δολοφονίας, μία από τις πολλές φανταχτερές πινακίδες της ΕΡΓΟΣΕ (που παρουσιάζει το κατασκευαστικό μέλλον της περιοχής) προσπαθούσε να πείσει τους γείτονες και τους περαστικούς:


ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΟΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: