Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ

Με προσωπική του επιστολή προς τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Σ.Α., ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Ν. Σαράντης έχοντας ως βασικό άξονα την εξυπηρέτηση των πολιτών, ζητά την αύξηση στη συχνότητα των δρομολογίων, που εξυπηρετούν του κατοίκους του Δήμου. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει:

«Κίνηση χωρίς ΙΧ, αλλά και …..γρήγορα!
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, πιστός στο σύγχρονο δόγμα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) το οποίο έχει ως στόχο την μετακίνηση των πολιτών των σύγχρονων πόλεων, όσο το δυνατόν περισσότερο από τα Μ.Μ.Μ., προκειμένου να συμβάλλει αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση, επιθυμεί και παράλληλα διεκδικεί την καλυτέρευση των συγκοινωνιακών όρων μεταφοράς για τους κατοίκους της πόλης μας.
Οι Άγιοι Ανάργυροι, ως συγκοινωνιακός κόμβος ανάμεσα στα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας, εξυπηρετούνται από διάφορες λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ.
Τα οχήματα των γραμμών αυτών διασχίζουν μόνο κεντρικά σημεία της πόλης, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκ μέρους αρκετών συμπολιτών μας να τα χρησιμοποιήσουν, αφού για να επιβιβαστούν σε κάποιο λεωφορείο, απαιτείται προηγουμένως να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα.
Όσον αφορά τις κυκλικές λεωφορειακές γραμμές, που συνδέουν συνοικίες της πόλης μας με κεντρικές γραμμές, χαρακτηρίζονται ανεπαρκείς και αυτό διότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα σε 2 δρομολόγια υπερβαίνει συνήθως τη 1 ώρα και 15 λεπτά, καθιστώντας έτσι ασύμφορη τη χρήση τους.
Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων, έχοντας ως κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και το σεβασμό του περιβάλλοντος, διεκδικεί για τη γραμμή Γ 10 Ανάκασα - Άγιοι Ανάργυροι - Πλ. Βάθη συχνότητα δρομολογίων ανά 10΄ λεπτά και για τη γραμμή 720 Ανάκασα - Πλ. Αγ. Αναργύρων συχνότητα δρομολογίων ανά 20΄ λεπτά και τουλάχιστον ανά 15΄ λεπτά τις ώρες αιχμής.
Σύνθημά μας, ο σεβασμός στο περιβάλλον.
Γνώμονάς μας, ο πολίτης.
Στόχος μας, η ποιότητα ζωής».

Από το http://www.agan.gov.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: