Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Καινούργια αθλητικά προγράμματα ξεκίνησαν στο Δήμο Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το πρόγραμμα «Αθλοχώροι σχολείων», που θα γίνεται στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου στη συνοικία των Αγίων Ακινδύνων και του 8ου Δημοτικού Σχολείου στην Αγία Παρασκευή, καθώς και το πρόγραμμα «Εξεύρεση ταλέντων», που θα γίνεται στο προαύλιο του 3ου- 9ου Δημοτικού Σχολείου στην Ανάκασα.
Στόχος και των δύο καινούργιων προγραμμάτων που υλοποιούνται από εξειδικευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, είναι η οργανωμένη - ελεύθερη άθληση των παιδιών όλων των ηλικιών, καθώς και η μύηση τους στις βασικές αρχές των ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ).
Οι ώρες διεξαγωγής, των προγραμμάτων είναι καθημερινά τα απογεύματα μετά την λήξη των μαθημάτων του σχολείου.
Παράλληλα ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων, συνεχίζει με μεγάλη συμμετοχή τα προγράμματά του, όπου εκτός από τους αθλητικούς χώρους (κλειστό γυμναστήριο, μικρή πισίνα, πισίνα ΕΙΙΑ, γήπεδα τένις, 5*5 και γυμναστήρια), χρησιμοποιεί αρκετά σχολεία και αίθουσες της πόλης, προσπαθώντας έτσι να μεταφέρει και να κάνει πραγματικότητα τον «αθλητισμό στη γειτονιά».
Κατά κοινή ομολογία ο ΟΝΑ έχει καταφέρει να δημιουργήσει αθλητισμό σε κάθε συνοικία της πόλης, με αρκετές επιλογές, έτσι ώστε να μπορούν οι δημότες και τα παιδιά τους να αθλούνται με μεγαλύτερη ευκολία, αποφεύγοντας τις συνεχείς μετακινήσεις, αφού οι υπεύθυνοι γνωρίζουν πόσο λίγος και πολύτιμος είναι ο χρόνος στη σημερινή εποχή.

Άμεσοι στόχοι του Οργανισμού είναι αφενός να βελτιώσει τις ήδη υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις στις γειτονιές και να δημιουργήσει νέες και αφετέρου να διευρυνθεί η ποικιλία των αθλητικών δραστηριοτήτων και η δυνατότητα των δημοτών να βρουν κάποιο άθλημα που θα τους αρέσει και θα τους ενδιαφέρει πολύ κοντά τους, μέσα στη γειτονιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: