Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

"ΑΝΕΝΤΑΧΤΑ" ΣΧΟΛΙΑ





Στο φύλλο Ιανουαρίου 2009 του Ανένταχτου(!!!) Δημότη αναπαράγεται η απάντηση του Δημάρχου σε σχόλιο μας αναφορικά με την καθυστέρηση ενημέρωσης των Δημοτικών Συμβούλων και των δημοτών για το περιεχόμενο του μνημονίου Δήμου- ΟΣΕ και Υπουργείου Μεταφορών την ίδια στιγμή που τοπική εφημερίδα δημοσίευσε αποσπάσματα.

Εκτός από την αναπαραγωγή της απάντησης ο κ. Γκαβούνας, γνωστός επιχειρηματίας, δημοσιογράφος και εκδότης της πολύπαθης πόλης μας, αφήνει να εννοηθεί ότι το σχόλιο μας γράφτηκε ερήμην του δημοτικού συμβούλου της Δημοτικής Αναγέννησης Σωτήρη Ραυτόπουλου.

Επί της ουσίας:

Ήταν απολύτως εφικτό (και επιβάλλονταν κατά τη γνώμη μας) να είχε περιέλθει το μνημόνιο σε γνώση των δημοτικών παρατάξεων αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, όταν και παρελήφθη (κατά δήλωση του δημάρχου) με τις υπογραφές του Υπ. Μεταφορών και ΟΣΕ ,προκειμένου να υπάρξει αρκετός χρόνος για την μελέτη του.

Πώς γνωρίζει με σιγουριά ο δήμαρχος που βρήκε το «μνημόνιο» ο εκδότης που πάσχει από «αχρωματοψία»;

Το στοιχειώδες για έναν δήμο που ενδιαφέρεται για την ενημέρωση των δημοτών του είναι να δημοσιοποιεί όλα τα στοιχεία που βοηθούν στην κατεύθυνση αυτή.

Η ανάρτηση ενός κρίσιμου σχεδίου μνημονίου στη διαδικτυακή πύλη του δήμου θα βοηθούσε στην ενημέρωση των δημοτών (έστω αυτών που έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο) και θα τους έδινε τη δυνατότητα ουσιαστικής παρακολούθησης της δημόσιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η "Δημοτική Αναγέννηση" κύριε Γκαβούνα έχει Γραμματεία και Συντακτική Επιτροπή που φέρουν την ευθύνη για τα γραφόμενα και διαχειρίζονται τα της έντυπης και ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Μην κρίνετε λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ελπίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε, θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τον κ. Γκαβούνα να αρκεστεί στη σελιδοποίηση των ανακοινώσεων και των σχολίων της δημοτικής αρχής και να σταματήσει να προκαλεί και να υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: