Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΡΑ...

Από το www.a-po-drasi.gr

Στην εκδήλωση-συζήτηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που έγινε με πρωτοβουλία της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ, στο 1ο ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων, τη συζήτηση άνοιξε ο Μιχιάρ Εκτάμι, πρόεδρος των Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό πλαίσιο της σύγκρουσης που σοβείται εδώ και 60 χρόνια στην περιοχή της Παλαιστίνης.

Παρουσίασε τους αγώνες του Παλιστινιακού λαού να αποκτήσουν πατρίδα και αναφέρθηκε στην νέα δολοφονική επίθεση του κράτους του Ισραήλ τον τελευταίο μήνα.





Το μήνυμα του, σε όλες και όλους που είμασταν εκεί ήταν σαφέστατο.


"Εμεις οι Παλαιστίνιοι δεν θέλουμε μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, θέλουμε πολιτική στήριξη στον αγώνα μας. Μόνο ο τερματισμός της κατοχής θα ανοίξει το δρόμο στην ειρήνη. Δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη”.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αλέκος Στάμου, συνδικαλιστής, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή γιατρών στη Ράφα με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.



Η μαρτυρία του από τις σκηνές που αντίκρυσε στην περιοχή και ειδικότερα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί της αποστολής παρείχαν τις υπηρεσίες τους ήταν συγκλονιστική.


Εκλεισε την τοποθέτησή του χαρακτηρίζοντας τη Γάζα ως τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου όπου οι έγκλειστοι ακουν καθημερινά τους δεσμοφύλακές τους να χτυπούν τα γκλομπς στα κάγκελα της φυλακής τους.



Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Νίκος Γιαννόπουλος, από το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, ο οποίος συμμετείχε στην πρόσφατη αποστολή του Free Gaza Movement με το πλοίο «Αρίων».


Τόνισε την ιδιαίτερη πολιτική σημασία τέτοιου είδους αποστολών οι οποίες με έμπρακτο τρόπο σπάνε τον αποκλεισμό της Γάζας και πιέζουν το Ισραήλ. Εδώ να σημειώσουμε ότι τον Αύγουστο του 2008 δύο ψαροκάικα του Free Gaza Movement κατάφεραν να σπάσουν τον τεσσαροκονταετή θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας.





Στη συνέχεια περιέγραψε τον πειρατικό τρόπο με τον οποίο το ισραηλινό ναυτικό με επτά σκάφη 100 μίλια από τις ακτές της Γάζας, περικύκλωσαν τον «Αρίωνα» μέσα στη νύχτα και με σφοδρή θαλασσοταραχή, απειλώντας να πυροβολήσουν εξαναγκάζοντας έτσι την αποστολή να επιστρέψει στην Κύπρο.
Ακολούθησε συζήτηση τόσο για την κατάσταση στην Παλαιστίνη όσο και για τους τρόπους έμπρακτης αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό μέσα από τον συντονισμό κοινωνικών, πολιτικών και δημοτικών δυνάμεων των Αγ. Αναργύρων.
Σε αυτήν την προσπάθεια τόσο η ΑΠΟΔΡΑΣΗ, οι εκπρόσωποι πολιτικών δυνάμεων (ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εξωκοινοβουλευτική αριστερά) και κοινωνικών δυνάμεων (καθηγητές, δάσκαλοι, εμποροβιοτέχνες) που ήταν στην εκδήλωση όσο και ο Δήμαρχος κ. Ν. Σαράντης δεσμεύτηκαν ότι θα πάρουν σύντομα πρωτοβουλίες σ’ αυτήν την κατεύθυνση.



ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: