Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ:ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ;


TRITSI
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Διακοπή της ηλεκτροδότησης και καταδίκη σε ξηρασία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Σας γνωστοποιούμε το αίτημα που καταθέσαμε για συζήτηση εκτός Ημερησίας Διάταξης στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο την Τρίτη 05.02.13, με αφορμή την διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»:
Κύριε Πρόεδρε του Περιφερειακού Συμβουλίου,
 
Όπως γνωρίζετε έχουμε θέσει επανειλημμένα το πρόβλημα για το Πάρκο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απασχόλησε δε και ως θέμα την συνεδρίαση της 20.11.2012 όπου μετά από διάλογο το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε καταλήξει και σε σειρά προτάσεων και δράσεων όπως:
Ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Πάρκου και απεμπλοκή του από τον Μητροπολιτικό Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Αττικής που εποπτεύεται από το ΥΠΕΚΑ.
Συγκρότηση Διαβαθμιδικού συνδέσμου με την συμμετοχή των Δήμων Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ιλίου, του Α.Σ.Δ.Α., της Περιφέρειας Αττικής, κ.α. ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού να έχουν την ευθύνη της διαχείρισης, προστασίας, προβολής και ανάδειξης του Πάρκου.
Μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων στον υπό συγκρότηση νέο φορέα, εξόφληση των υπαρχουσών οικονομικών υποχρεώσεων οι οποίες υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. €.
Σύνταξη οικονομικοτεχνικής μελέτης αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Πάρκου.
Πριν από λίγες ημέρες η Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέδειξε και επεσήμανε με επιστολές στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, το πρόβλημα της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», τονίζοντας μεταξύ των άλλων:
«.. Μετά την αποκατάσταση των αντλιών νερού, της γεώτρησης, της στάθμης του νερού των λιμνών, καθώς και των εγκαταστάσεων του Πάρκου, αποτέλεσμα της δυναμικής παρέμβασης του Δήμου Ιλίου, του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και του ΑΣΔΑ, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι για τη σωτηρία του, η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» υπονομεύει αφενός τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διάσωσή του, αφετέρου την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων...»
Ανακύπτουν λοιπόν σοβαρότατα ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία αυτού του στολιδιού της Δυτικής Αττικής και τα οποία έχουν άμεση συνάφεια με το σταμάτημα της χρηματοδότησης εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, το οποίο εποπτεύει τον προαναφερόμενο Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, στα πλαίσια των υλοποιούμενων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, οι οποίες δεν έχουν ως πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και την προστασία των δημόσιων αγαθών, αλλά την εφαρμογή των απαιτήσεων της οικονομικής ολιγαρχίας και των δανειστών.
Η Αυτοδιοίκηση οφείλει να υπερασπιστεί και να προστατεύσει τους δημόσιους χώρους ώστε να μπει αποφασιστικός φραγμός σε οποιαδήποτε σχέδια ή σκέψεις ενδεχόμενα υπάρχουν για την παραχώρηση του Πάρκου σε ιδιώτες.

Κύριε Πρόεδρε,
θα θέλαμε να συζητηθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του, το θέμα αυτό στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο και ταυτόχρονα να ρωτήσουμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής:
Α) Τι ενέργειες πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκ μέρους της, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις άμεσες και βιώσιμες για τη σωτηρία αυτού του πνεύμονα πρασίνου, του τόσο αναγκαίου για τους κατοίκους της Αττικής;
Β) Εάν έχουν προχωρήσει οι αποφάσεις που ελήφθησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αττικής Συνεργασίας- Όχι στο Μνημόνιο»
Βαρεμένος Γεώργιος – Κυπριανίδου Ερμίνα – Τσουκαλάς Δημήτρης
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος – Καπάταης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: