Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση για την «εισφορά γης σε χρήμα»


...Είναι άραγε το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για αναβάθμιση της περιοχής ή η έλλειψη πόρων λόγω των περικοπών των μνημονίων;
...Άραγε θα γίνουν έργα για τους κοινόχρηστους χώρους; –σίγουρα όχι διότι πρόσφατα η κυβέρνηση αποφάσισε τα χρήματα του πράσινου ταμείου, όπου πηγαίνει η εισφορά γης σε χρήμα, θα μειωθεί στο 2,5 %και τα υπόλοιπα θα πάνε για τους δανειστές...
Αφού οι δημοτικές αρχές ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ δεν μπορεί να έρχεται τώρα στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες λόγω των μειώσεων των μισθών και των χαρατσιών, φόρων, να μας ζητάει την εισφορά γης σε χρήμα.
«ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ».
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
Αφού δεν σέβονται ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΜΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΑΝΕΡΓΩΝ- ήρθε πλέον η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.
Εμείς οι κάτοικοι του Αττάλου, συγκεντρωθήκαμε σε 4 συνελεύσεις της γειτονιάς, συζητήσαμε για την εισφορά γης που επιβάλλει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού στα πλαίσια της πράξης εφαρμογής του πολεοδομικού σχεδίου και καταλήξαμε στα παρακάτω:
  • Κοινή θέση όλων μας είναι πως στις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μας ζητούν να πληρώσουμε, κανείς μας δεν αντέχει να πληρώσει ,μετά από τόσες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις ,τόσους φόρους και χαράτσια.
  • Αφού ο δήμος έκανε πάνω από 30 χρόνια να ολοκληρώσει την πράξη εφαρμογής δε νομιμοποιείται τώρα να ζητά την εισφορά γης σε χρήμα και μάλιστα με τις σημερινές τιμές.
  • Η ρυμοτομία των συγκεκριμένων γειτονιών έχει ολοκληρωθεί, η πλειοψηφία των έργων έχει σχεδιαστεί και έχει εκτελεστεί, επομένως τι ζητά ο δήμος; Να πληρώσουμε αναδρομικά αυτά τα έργα; Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο 388 του αστικού κώδικα ( ο οποίος ελλείψει αντίστοιχης διάταξης του Δημοσίου Δικαίου, ισχύει και στις έννομες σχέσεις μεταξύ κράτους και πολιτών), αν μεταβληθούν οι συνθήκες που ίσχυαν όταν αναλήφθηκαν οι υποχρεώσεις, οι οφειλέτες μπορούν να επικαλεστούν δικαιολογημένη αδυναμία λόγω εκτάκτων λόγων και να επιτύχουν μέχρι και απαλλαγή τους από την οφειλή. 
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε να ακυρωθεί επ’ αόριστον, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που επιβάλει αυτήν την εισφορά και μείωση στο ελάχιστο κόστος.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: