Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Πρόστιμα όχι μόνο για τις χωματερές αλλά και για την Αττική

Στην προειδοποίηση ότι εφόσον δεν προχωρήσει η υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ στην Αττική η χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου 2014  κινδυνεύει να πληρώνει πρόστιμα από 50 έως 80 εκατ. ετησίως, προχώρησε ο Γ. Σγουρός με αφορμή την απόφαση της Κομισιόν να παραπέμψει εκ νέου τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.
«Πρόστιμα όμως δεν απειλούμαστε να πληρώσουμε μόνο για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, αλλά και για τα απορρίμματα που θάβουμε χωρίς να έχουν υποστεί πρώτα κάποιας μορφής επεξεργασία. Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/08 από 1-1-2014 θα επιβάλλεται πρόσθετο τέλος ταφής, που μόνο για την Αττική εκτιμάται ότι θα ξεπερνά τα 50 εκ. € για το πρώτο έτος, με τον κίνδυνο να ξεπεράσει τα 80 εκ. €, αν συνεχιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση και τα επόμενα χρόνια», τονίζει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής.
Επικρίνει δε εκ νέου αυτούς που «επιμένουν να βάλλουν κατά της απόφασής μας να υλοποιήσουμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και τις νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων που θα λύσουν το διαχρονικό πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττική και θα επιτρέψουν στο λεκανοπέδιο να ανασάνει. Εδώ όμως κρίνονται οι προθέσεις όλων.»
»Εμείς επιλέξαμε να είμαστε μέρος της λύσης του προβλήματος. Δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας ότι θα αγωνιστούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλαιπωρεί την Αττική εδώ και 30 χρόνια. Και αυτό που δεσμευτήκαμε το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις και σκληρή δουλειά», καταλήγει ο κ. Σγουρός.

 http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: