Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΚΟΜΜΑΤΑΣ: Απών ο Σαράντης και τα στελέχη του στον αγώνα για τον προαστιακό

Δημοτικές εκλογές 2014: Βολές Κομματά κατά Σαράντη στους Αγ. Αναργύρους
Δριμύτατη επίθεση κατά του νυν δημάρχου Αγίων Αναργύρων – Καματέρου Νίκου Σαράντη εξαπολύει ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιώργος Κομματάς.

Ο ίδιος κάνει λόγο για ανυπαρξία του κ. Σαράντη ο οποίος, όπως τονίζει επιχειρεί να καπηλευτεί προεκλογικά τα μεγάλα έργα που έγιναν στο δήμο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Την 3η του θητεία και την καρέκλα του Δημάρχου προσπαθεί να διεκδικήσει ο Νίκος Σαράντης, νυν Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού και πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής …με έργα άλλων όμως.
Συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχει για σημαία του προεκλογικού του αγώνα το επίτευγμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ, αλλά και την κατασκευή του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και του Περιβάλλοντα Χώρου του (ποδηλατόδρομος, γήπεδα, κλπ), την ίδια στιγμή που ο ίδιος απουσίαζε με κραυγαλέο και προκλητικό τρόπο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσιζε για αυτό το μεγάλης σημασίας έργο για το Δήμο το 2002.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της 27ης Ιουνίου του 2002, όπου και αποφασίζονταν οι «κόκκινες γραμμές» διαπραγμάτευσης  του Δήμου με την ΕΡΓΟΣΕ, «[…]Δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν νόμιμα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νίκος Σαράντης, Σπανός Βελισσάριος […]»
Φαίνεται όπως προκύπτει και από καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ότι ο κ.Σαράντης δεν θέλει(;) ή δεν μπορεί(;) να διαπραγματευτεί με την ΕΡΓΟΣΕ, αφού και η πρόσφατη σύμβαση που υπέγραψε, για την παραχώρηση του ποδηλατόδρομου και όλων των ανταποδοτικών γηπέδων και παιδικών χαρών, είναι ασύμβατη και επαχθής για το συμφέρον του Δήμου.
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για παραίτηση του Δημάρχου κ.Σαράντη από κάθε διεκδίκηση των χώρων του ΟΣΕ, που ανήκουν δικαιωματικά και κατά κυριότητα στο Δήμο. Αποδέχεται ως ιδιοκτήτη τον ΟΣΕ και αρκείται σε μια απλή παραχώρηση για λίγες δεκαετίες. Δε λογαριάζει το κόστος συντήρησης που επιβαρύνεται ο Δήμος αφού δεν έχει στα χέρια του  οικονομικο-τεχνική μελέτη και  διευκολύνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε κάθε επίδοξο αγοραστή του ΟΣΕ με τους όρους της σύμβασης που εγκρίνει.
Σημειώνει μάλιστα η αντιπολίτευση, ότι η απερχόμενη Διοίκηση Σαράντη, «με διαδικασία κατεπείγοντος συμβουλίου αιφνιδιάζει τους Δημοτικούς Συμβούλους τρεις ώρες πριν και χωρίς καμία ενημέρωση επί του θέματος, αποφασίζει να δεσμεύσει τον τόπο με επαχθείς, βιαστικούς και χωρίς μελέτη όρους, μόλις δύο μήνες πριν από τις εκλογές!».
 

***Αναδημοσίευση και Επισυνάπτονται φωτογραφίες με τα πρακτικά του συμβουλίου στο...
 http://www.newsbomb.gr/ekloges-2014/story/444794/dimotikes-ekloges-2014-voles-kommata-kata-saranti-stoys-ag-anargyroys#ixzz31hTwhw12

Δεν υπάρχουν σχόλια: