Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

"Να βάλουμε τέλος στο πελατειακό καθεστώς της Διοίκησης Σαράντη ,στο καθεστώς που διοικεί με αδιαφάνεια, ανικανότητα και μικροπολιτική"




Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Γιώργος Κομματάς, μιλά λίγες ώρες πριν τη δεύτερη εκλογική μάχη στο News247, για την ενδεχόμενη ανατροπή στον Δήμο, κάνει κάλεσμα σε όλους τους δημότες να αποφασίσουν για το μέλλον τους, ξεκαθαρίζει πως η “Αλληλεγγύη η δύναμή μας” είναι ο μόνος συνδυασμός με πρόγραμμα 5ετίας, μιλά για το τέλος του βλαχοδημαρχισμού και αναλύει τους βασικούς άξονες που θα φέρουν την αλλαγή στην πόλη του.
“Μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς”
Ας μιλήσουμε αρχικά για την δεύτερη εκλογική μάχη που έρχεται σε λίγες ημέρες στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό. Είστε έτοιμοι να καλύψετε μια τόσο μεγάλη διαφορά 21 μονάδων και να κάνετε την ανατροπή;
“Είμαι αισιόδοξος γιατί ξέρω ότι στο β' γύρο η επιστήμη που κυριαρχεί δεν είναι τα μαθηματικά και η αριθμητική,αλλά η πολιτική και το όραμα για το δήμο μας . Εμείς απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες,
ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογικής προέλευσης, να επιλέξουν δήμαρχο και ψηφοδέλτιο που όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε ότι έχει διάθεση να αγωνιστεί, να διεκδικήσει μαζί με τους δημότες ενα νέο όραμα για την πόλη.
Κατ` αρχήν όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους εκείνους που με την ψήφο τους στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών εδωσαν στις συνεργαζόμενες παρατάξεις «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας» και «Νέα Εποχή» τη δύναμη να διεκδικήσουμε  στον δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής  το Δήμο Αγίων Αναργύρων –Καματερού.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης προσωπικά ακόμη και όσους δεν μας ψήφισαν, αλλά προσήλθαν στις κάλπες και δεν άφησαν άλλους να  αποφασίσουν για αυτούς. Τώρα ήρθε η ωρα να απεγκλωβιστούν από τις όποιες προσωπικές δεσμεύσεις και να ψηφίσουν για το καλό των παιδιών τους..”
“Φτάνουν πια 8 χρόνια ανυπαρξίας”
Καταφέρατε και γιγαντώσατε το ποσοστό σας σε σχέση με τα προ τετραετίας αποτελέσματα. Θεωρείτε πως πιάσατε ταβάνι ή έχετε περιθώρια για άνοδο που θα φέρει εκλογική έκπληξη στο Δήμο σας;
“Στον πρώτο γύρο η πλειοψηφία του λαού αποδοκίμασε τον απερχόμενο δήμαρχο Ν.Σαράντη, Σχεδόν  έξι στους 10 δημότες καταψήφισαν το πελατειακό  και φιλομνημονιακό σύστημα  Σαράντη, που  8 χρόνια τώρα έχει καταδικάσει το δήμο και τους δημότες  στην εγκατάλειψη.Στο δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής η αποδοκιμασία του Ν.Σαράντη πρέπει να ολοκληρωθεί. Φτάνουν πιά 8 χρόνια ανυπαρξίας, υποτέλειας στην κεντρική εξουσία, συνειδητής  εφαρμογής  όλων των αντιλαικών κυβερνητικών μέτρων, που οδήγησαν τους δημότες σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική  καταστροφή”.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά σας σε σχέση με τον κύριο Νίκο Σαράντη, που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου επί δύο τετραετίες;
“Εμείς λέμε στους δημότες και τις δημότισσες να σκεφτούν να να αποφασίσουν:
-Όταν σε απέλυαν από τη δουλειά σου, όταν σου έκοβαν μισθούς και συντάξεις,ο Ν.Σαράντης αδιαφορούσε. Σε θυμήθηκε φυσικά λίγο πριν τις εκλογές για να σε εξαπατήσει και πάλι με ψεύτικες υποσχέσεις.
- Όταν όλοι εμείς αγωνιζόμαστε στους δρόμους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων ο Ν.Σαράντης κρυβόταν ,ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
- Όταν εκατοντάδες καταστήματα σε Αγίους Αναργύρους και Καματερό έβαζαν και βάζουν λουκέτο, ο Ν.Σαράντης έτριβε τα χέρια του ως Πόντιος Πιλάτος. Όταν εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια στα «λουκέτα» ο Ν.Σαράντης κρυβόταν.
-Όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις διέλυαν τη δημόσια υγεία, την παιδεία,τις κοινωνικές δομές, όταν έβαζαν σπίτια σε πλειστηριασμό, ο Ν.Σαράντης κρυβόταν για να μην χαλάσει τη διάθεση των αφεντάδων του.
- Όταν πλημμύριζε το Καματερό ο Ν.Σαράντης έκανε τον …κινέζο
- Όταν ο προαστιακός σιδηρόδρομος είναι για τα μάτια του κόσμου με ένα δρομολόγιο την ώρα, ο Ν.Σαράντης  σφυρίζει αδιάφορα”.

  “Τέρμα πια στον βλαχοδημαρχισμό”
Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου σας και ποια τα πλεονεκτήματά του; Εσείς έχετε κάποιο πρόγραμμα; Κι αν ναι σε τι υπερτερεί από του αντιπάλου σας;
“Η παράταξή μας από τον Μάρτιο κατέθεσε το πρόγραμμά της σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Μελίνα και μέχρι σήμερα ΚΑΜΙΑ άλλη παράταξη δεν έχει καταθέσει κάποιο πρόγραμμα.Είμαστε περήφανοι για αυτό και αφορά συνολικά το Καματερό και τους Αγίους Αναργύρους . Καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα τεκμηριωμένο, υλοποιήσιμο, οραματικό, ιεραρχημένο .Έχουμε όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα για την πόλη. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και δεν υποσχόμαστε λαγούς με πετραχήλια. Μιλάμε συγκεκριμένα για τηνπράσινη διαδρομή από τα μυκονιάτικα ως την Αττική οδό που θα ενοποιήσει  τον δήμο  , με την αξιοποίηση του χώρου των γραμμών του ΟΣΕ και του πάρκου Τρίτση.
Οραματιζόμαστε η αναγνώριση των πόλεων μας να έχει ως σημείο αναφοράς το πράσινο και όχι τα παραπήγματα ,τα σκουπίδια και την εγκατάλειψη.Έχουμε πλάνο για την ανάπτυξη , την αναβάθμιση και την τόνωση της τοπικής αγοράς με ριζική αναμόρφωση του κέντρου με πολεοδομικές και θεσμικές παρεμβάσεις .Η απουσία Prarking με τόσους ελεύθερους χώρους είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Σε όλοι την προεκλογική περίοδο σε κάθε γειτονιά σε κάθε καφενείο σε κάθε Λαϊκή ακούγαμε και εμείς τη διαπίστωση του κόσμου: “Τώρα που έχουμε εκλογές μας θυμηθήκατε;” αποδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι για 4 χρόνια κανένας δεν τους έλαβε υπόψη ,κανένας δεν τους ρώτησε . Εμείς μιλάμε για ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου σύγχρονο αποτελεσματικό και φιλικό προς τον πολίτη. Απαλλαγμένο από λογικές και πρακτικές βλαχοδημαρχισμου. Με τοπικά Δημοψηφίσματα, Συμμετοχικό προϋπολογισμό ,Δημοτικά συμβούλια νεολαίας, λαϊκές συνελεύσεις στη γειτονία στη συνοικία.Μιλάμε για επανάκτηση του Δημόσιου χώρου που ελευθερώθηκε από τις γραμμές ΠΕΛ/ΣΟΥ και την συνολική αναμόρφωση του χώρου.
Μιλάμε για αξιοποίηση των ικανοτήτων και της προσφοράς των εργαζομένων στο Δήμο καθιστώντας τους Δημιουργούς και όχι εκτελεστές στείρων αποφάσεων.Μιλάμε για τα κοινωνικά δίκτυα αλληλεγγύης , και την στήριξη των κοινωνικών δομών .Είναι ο πρώτος μας στόχος να μην πεινάσει κανένας συνδημότης μας να μην του πάρουν το σπίτι , να μην του κόψουν το ρεύμα ή το νερό.
Η ΤΑ η ποιο κοντινή εξουσία στο Δημότη πρέπει να σταθεί αρωγός του κάθε δημότη.Έχουμε θέσεις για την παιδεία, τον αθλητισμό , τον πολιτισμό, το περιβάλλον , την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. Έχουμε ξεκάθαρη θέση για την προστασία και την αξιοποίηση του Πάρκου Τρίτση και του ποικίλου όρους .Έχουμε ξεκάθαρη θέση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής”.
Από ποιο κόμμα στηρίζεται ο συνδυασμός σας “Αλληλεγγύη η δύναμή μας” και από ποιο ο συνδυασμός του μέχρι πρότινος δημάρχου, Νίκου Σαράντη;
“Εμείς δεν κοροϊδεύουμε κανένα.  Δεν  παριστάνουμε τους άχρωμους , ούτε αλλάζουμε χρώματα όπως ο χαμαιλέων, που τόσο ταιριάζει στον απερχόμενο δήμαρχο.Ναι έχουμε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι υποστηρίζουμε ανοιχτά την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου. Γιατί τόσο για το Πάρκο Τρίτση όσο και για το ΧΥΤΑ και όχι μόνο έχουμε ταυτόσημες θέσεις ,ενώ καμία δέσμευση δεν ακούσαμε από τον κ.Σγουρό. Εχουμε στον συνδυασμό και ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους και επιδιώκουμε τις συνεργασίες για να προωθήσουμε το καλό του δήμου, αποτέλεσμα αυτού είναι η συνεργασία μας με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Σταύρου Νικητόπουλου. Δεν φοράμε μπούργκα  απολίτικου εμείς,όπως για παράδειγμα ο κ.Σαράντης που είναι άνθρωπος του Βενιζέλου και του Σγουρού.
Εμάς μας ξέρετε από τους κοινωνικούς αγώνες , τις διαδηλώσεις, τις απεργίες τα κινήματα για το περιβάλλον, την χωματερή ,τις κεραίες ,ενάντια στα χαράτσια, τις δομές αλληλεγγύης για τη δικαίωση των κατοίκων του Αττάλου.Μας ξέρετε από τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια, τους αγώνες για την ειρήνη, τα δίκαια των εργαζομένων ,την τρίμηνη απεργία για να μην κλείσει ο ΕΟΠΥΥ . Δεν έχουμε όμως εξαρτήσεις από κανέναν .Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι σε ιδέες και αρχές και θα τα  καταφέρουμε ,γατί δεν προκύψαμε στη πολιτική λόγω ανεργίας ή οικονομικής αυτάρκειας .Είμαστε καθημερινοί, σκληρά εργαζόμενοι και η ενασχόληση μας πηγάζει από την ανάγκη να απαντηθούν τα ερωτήματα ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή δεν μπορούν να μας σώσουν και άνθρωποι χωρίς εξαρτήσεις από γραφεία πολιτικών μπαίνουν μπροστά”.
“Μόνη δέσμευση να υπηρετήσουμε τους πολίτες”
Σε σχέση με τις συμμαχίες που προφανώς χρειάζεστε, από που περιμένετε να καλύψετε τη διαφορά σας; Είστε έτοιμος να κάνετε κάποιο άνοιγμα προς τους πολίτες; Υπάρχει κάποιο κοινό μέτωπο;
“Κοινό μέτωπο είναι όλοι οι δημότες και οι δημότισσες. Όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το καθεστώς που λυμαίνεται τη χώρα και το Δήμο. Με την ψήφο μας θα αρχίσει η μεγάλη ανατροπή για ένα καλύτερο αύριο. Στο δήμο, την περιφέρεια και τη χώρα. Τα κόμματα της συγκυβέρνησης θεωρούν τον δήμο Αγίων Αναργύρων –Καματερού κάτι σαν παραμάγαζό τους. Αυτό το νήμα η νέα διοίκηση του δήμου με τους δημότες στο πλευρό της, θα το κόψει σύριζα. Εμείς η νέα δημοτική αρχή δεσμευόμαστε μόνο στις δημότισσες και τους δημότες. Μαζί τους αναλαμβάνουμε την ευθύνη να βάλουμε τέλος στο πελατειακό καθεστώς της Διοίκησης Σαράντη ,στο καθεστώς που διοικεί με αδιαφάνεια, ανικανότητα,μικροπολιτική και “φουλ της επικοινωνίας” τον δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Ο δήμος Αγ Αναργύρων –Καματερού είναι οι άνεργοι συμπολίτες μας, αλλά και όσοι παλεύουν για το μεροκάματο.
Ο δήμος Αγ Αναργύρων –Καματερού είναι οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, αλλά και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να αγωνίζονται καθημερινά. Ο δήμος Αγ Αναργύρων –Καματερού είναι οι συνδημότες μας που τρέχουν στις δομές αλληλεγγύης, αλλά και οι πρωτοβουλίες πολιτών. Ο δήμος Αγ Αναργύρων –Καματερού είναι η νεολαία μας που δεν βρίσκει τρόπους έκφρασης και διασκέδασης. Η μόνη μας δέσμευση είναι να υπηρετήσουμε τον Ανθρωπο”.
Γιατί κάποιος να ψηφίσει τον συνδυασμό σας “Αλληλεγγύη η δύναμή μας”;
“Εμείς λέμε στους πολίτες ότι σήμερα έχουν το μοναδικό εργαλείο για να τα αλλάξουν όλα στο δήμο: ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.
Να μην τη χαραμίσουν για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες του απερχόμενου δήμαρχου Ν.Σαράντη και του περιβάλλοντός του.Να μην χαραμίσουν τη ψήφο τους σε «επαγγελματίες πολιτικούς» που θα μας ξαναθυμηθούν μετά από 5 χρόνια.Μη χαραμίσουν  τη ψήφο τους σε εκείνους που θάβουν το μέλλον των παιδιών μας.
Μη χαραμίσουν  τη ψήφο τους σε υπηρέτες της Μέρκελ ,του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Αλλά να χρησιμοποιήσουν τη ψήφος τους
-Για να καλυφθούν οι εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις  πάγιων και σταθερών αναγκών στο δήμο.Με προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας και όχι εξυπηρέτησης των δουλεμπόρων.
-Για να βοηθηθεί με κάθε τρόπο η εσωτερική αγορά στο δήμο
-Να πάψει ο δήμος να χάνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από διαφυγόντα κέρδη από διαφημίσεις και τα αντισταθμιστικά από τη διέλευση εκατοντάδων απορριματοφόρων. 
-Να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και παιδεία με συγκεκριμένα και πρακτικά προγράμματα”.

 http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/aftodioikisi/kommatas_den_forame_mpourgka_apolitikou_kanoyme_kalesma_se_oloys.2802727.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: