Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ: Όταν σε απέλυαν από τη δουλειά σου, όταν σου έκοβαν μισθούς και συντάξεις, ο Ν.Σαράντης ΑΔΙΑΦΟΡΟΎΣΕ

ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Όταν όλοι εμείς αγωνιζόμαστε
στους δρόμους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων ο Ν.Σαράντης κρυβόταν, ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος καλώντας το Λοβερδο να μας πείσει. 
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Όταν εκατοντάδες καταστήματα σε Αγίους Αναργύρους και Καματερό έβαζαν και βάζουν λουκέτο, ο Ν.Σαράντης έτριβε τα χέρια του ως Πόντιος Πιλάτος. Όταν εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια στα «λουκέτα» ο Ν.Σαράντης κρυβόταν. 
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ: Όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις διέλυαν τη δημόσια υγεία, την παιδεία,τις κοινωνικές δομές, όταν έβγαζαν σπίτια σε πλειστηριασμό, ο Ν.Σαράντης κρυβόταν για να μην χαλάσει τη διάθεση των υπουργών του. 
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Όταν πλημμύριζε το Καματερό ο Ν.Σαράντης έκανε τον …κινέζο 

 Όλη η ομιλία του Γιώργου Κομματά στον πεζόδρομο του 1ου Λυκείου Αγ. Αναργύρων (στις 23/05/2014)
Όπου και να μας στείλει να μιλήσουμε ο κ. Δήμαρχος η φωνή μας θα ακουστεί!
Δεν χρειαζόμαστε εμείς ούτε κεντρικές πλατείες , ούτε τεράστιες εξέδρες ούτε ακριβές μικροφωνικές .
Ο κύριος Σαράντης είναι μαθημένος να μιλά μόνο πίσω από έδρανα και μόνο πάνω σε μεγάλες εξέδρες και βέβαια πάνω από όλα με τα παπαγαλάκια του που γυρίζουν από δω και από κει διαδίδοντας ψεύδη και συκοφαντίες
Ε λοιπόν δεν είμαστε ίδιοι.

Συνδημότισσες ,συνδημότες
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την ψήφο σας στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών με την οποία δώσατε στις συνεργαζόμενες παρατάξεις «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας» και «Νέα Εποχή» τη δύναμη να διεκδικήσουμε στον δεύτερο γύρο της Κυριακής το Δήμο Αγίων Αναργύρων –Καματερού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης προσωπικά ακόμη και όσους δεν μας ψήφισαν, αλλά προσήλθαν στις κάλπες και δεν άφησαν άλλους να αποφασίσουν για αυτούς.
Στον πρώτο γύρο η πλειοψηφία του λαού αποδοκίμασε τον απερχόμενο δήμαρχο Ν.Σαράντη, Σχεδόν 6 στους 10 δημότες καταψήφισαν το πελατειακό και φιλομνημονιακό σύστημα Σαράντη, που 8 χρόνια τώρα έχει καταδικάσει το δήμο και τους δημότες στην εγκατάλειψη.
Στο δεύτερο γύρο της προσεχούς Κυριακής η αποδοκιμασία του Ν.Σαράντη πρέπει να ολοκληρωθεί. Φτάνουν πια 8 χρόνια ανυπαρξίας, υποτέλειας στην κεντρική εξουσία, συνειδητής εφαρμογής όλων των αντιλαϊκών κυβερνητικών μέτρων, που οδήγησαν τους δημότες σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή.
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ : Όταν σε απέλυαν από τη δουλειά σου, όταν σου έκοβαν μισθούς και συντάξεις ,ο Ν.Σαράντης ΑΔΙΑΦΟΡΟΎΣΕ. Σε θυμήθηκε φυσικά λίγο πριν τις εκλογές για να σε εξαπατήσει και πάλι με ψεύτικες υποσχέσεις.
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Όταν όλοι εμείς αγωνιζόμαστε στους δρόμους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων ο Ν.Σαράντης κρυβόταν ,ισχυριζόμενος πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος καλώντας το Λοβερδο να μας πείσει.
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Όταν εκατοντάδες καταστήματα σε Αγίους Αναργύρους και Καματερό έβαζαν και βάζουν λουκέτο, ο Ν.Σαράντης έτριβε τα χέρια του ως Πόντιος Πιλάτος. Όταν εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια στα «λουκέτα» ο Ν.Σαράντης κρυβόταν. .
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ: Όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις διέλυαν τη δημόσια υγεία, την παιδεία,τις κοινωνικές δομές, όταν έβγαζαν σπίτια σε πλειστηριασμό, ο Ν.Σαράντης κρυβόταν για να μην χαλάσει τη διάθεση των υπουργών του.
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ: Όταν πλημμύριζε το Καματερό ο Ν.Σαράντης έκανε τον …κινέζο
ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ : Όταν ο προαστιακός σιδηρόδρομος είναι για τα μάτια του κόσμου με ένα δρομολόγιο την ώρα, ο Ν.Σαράντης σφυρίζει αδιάφορα.
Συνδημότισσες, συνδημότες
Έχετε το μοναδικό εργαλείο για να τα αλλάξετε όλα στο δήμο: ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΟΥ.
Μην τη χαραμίσεις αβίαστα για να ικανοποιήσεις προσωπικές φιλοδοξίες του απερχόμενου δήμαρχου Ν.Σαράντη και του περιβάλλοντός του.
Μη χαραμίσεις τη ψήφο σου σε «επαγγελματίες πολιτικούς» που θα σε ξαναθυμηθούν μετά από 5 χρόνια ,με πολυτελή και πανάκριβα προεκλογικά υλικά.

Μη χαραμίσεις τη ψήφο σου σε εκείνους που θάβουν το μέλλον των παιδιών σου.
Μη χαραμίσεις τη ψήφο σου σε υπηρέτες της Μέρκελ ,του Σαμαρά και του Βενιζέλου.
Συνδημότισσα ,συνδημότη
Όλοι όσοι αγωνιούμε για το μέλλον του δήμου και των παιδιών μας δεν μπορούμε να αφήσουμε για άλλα 5 χρόνια το Δήμο στον κ.Σαράντη
Τον άνθρωπο που όχι μόνο δεν διεκδίκησε τίποτα, αλλά παραπλανώντας το δημοτικό συμβούλιο το 2010 χάρισε κάπου 2 εκατομμύρια ευρώ από χρήματα των δημοτών στο υπουργείο Γεωργίας για την ενοικίαση για 25 χρόνια του κτιρίου που στεγάζεται το νέο δημαρχείο.
Ενώ η διοίκηση Ταμπακίδη είχε εξασφαλίσει δωρεάν τα 25 στρέμματα του υπουργείου Γεωργίας, ο Ν.Σαράντης χάρισε δύο εκατομμύρια ευρώ στο ΕΘΙΑΓΕ για να κατασκευάσει στις εγκαταστάσεις του τελικά έναν …λαχανόκηπο. Το μοναδικό του «έργο» μια ολόκληρη 8ετία.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε για άλλα 5 χρόνια στο Δήμο μας τον άνθρωπο που όχι μόνο δεν έκανε ούτε ένα έργο στη διάρκεια της 8χρονης θητείας του, αλλά δεν δίστασε να καπηλευτεί έργα προηγούμενων διοικήσεων, όπως η υπογειοποίηση των γραμμών του Προαστιακού ή το 1οΔημοτικό και τον 3οβρεφονηπιακό σταθμό στους Αγίους.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε για άλλα 5 χρόνια στο δήμο μας τον άνθρωπο που υπέγραψε βιαστικά μια σκανδαλώδη και επαχθή σύμβαση παραχώρησης για 30 χρόνια των υπέργειων χώρων του ΟΣΕ (πεζογέφυρες, ποδηλατοδρόμο, παιδικές χαρές, γήπεδα, κλπ) .
Η διοίκηση Σαράντη μπορεί να παραιτήθηκε από κάθε διεκδίκηση των χώρων του ΟΣΕ στην πόλη μας ,μπορεί να χάρισε στον ΟΣΕ τα τέλη 30 ετών, αλλά εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι.
Δημότισσες, δημότες
Ανεξάρτητα από τι ψηφίσατε την πρώτη Κυριακή ,σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί να κάνουμε πράξη το όραμα μας για την πόλη μας. Ένα όραμα που θα δρομολογήσουμε από την 1η Σεπτεμβρίου ,μόλις αναλάβουμε τη διοίκηση του δήμου .
Για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω προγραμμάτων σύνδεσης των ανέργων με τοπικές επιχειρήσεις.
Για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού . Η συγκέντρωσης όλων των υπηρεσιών σε έναν χώρο (Υπουργείο Γεωργίας) ,η μελέτη της πεζοδρόμησης της οδού Αγίων Αναργύρων , η δημιουργία Κέντρου στο Καματερό , η λειτουργία του Προαστιακού σιδηροδρόμου ως μετρό, είναι μόνο μερικά από τα Μεγάλα Εργα που εμείς οραματιζόμαστε για την πόλη μας.
Εμείς δεν πρόκειται να σας ξεγελάσουμε ,ούτε να σας δώσουμε κούφιες υποσχέσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να δρομολογήσουμε αμέσως τα Εργα που θα αλλάξουν πραγματικά το τοπίο στον τόπο μας. Δεν ζητάμε περίοδο χάριτος ,αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε.

____________________________________________________
Την Κυριακή στο παραβάν θα υπάρχουν δυο ψηφοδέλτια.
Το ένα ψηφοδέλτιο εκφράζει το παλιό.
Εκφράζει το καθεστώς που έχει δημιουργήσει στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό ο απερχόμενος δήμαρχος και η παράταξή του.
Ένα καθεστώς συμβούλων , παρασυμβούλων, παρατρεχάμενων , επαγγελματιών της πολιτικής που έχουν δικτυωθεί παντού.
Αυτό το καθεστώς πρέπει την Κυριακή να τελειώσει.
Έχουν μετατρέψει τον δήμο σε ένα τεράστιο ρουσφετολογικό μηχανισμό!
Και τα αυτονόητα ακόμα, όπως είναι η παροχή υπηρεσιών σε συλλόγους και κοινωνικές δομές όπως τα ΚΑΠΗ ή τα σχολεία τα μετατρέπουν σε ρουσφέτι.
Θα πρέπει να τους χρωστούν χάρη οι δημότες για να παρθεί μια απλή απόφαση δημοτικού συμβουλίου, να κυρωθεί μια πράξη εφαρμογής, ακόμα και να βρεθεί τάφος να ταφούν οι νεκροί τους.
Αυτοί που στήριξαν τα κόμματα και τις πολιτικές των μνημονίων που οδήγησαν στην φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπων κάνουν τώρα φιλανθρωπικό έργο!
Φίλες και Φίλοι
Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στον δήμο μας.
Δεν λέμε για τις προσλήψεις , για τις υποσχέσεις , για τα βολέματα .
Ιδιαίτερα σε αυτή την προεκλογική περίοδο οργίασε το ρουσφέτι από την διοίκηση Σαράντη.
Υπόσχονται δουλειές ακόμα και στον δρόμο. Υπόσχονται ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Ακόμα και ιατρικές εξετάσεις.
Τάζουν οικονομικές ενισχύσεις λες και θα πληρώσουν από την τσέπη τους!
Κάνουν λες και έχουν πάρει τον δήμο προίκα από τον πατέρα τους.

Εμείς σήμερα από αυτόν εδώ το χώρο δηλώνουμε ξεκάθαρα και δημόσια.
Κύριε δήμαρχε : ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αυτή η αθλιότητα με τα ρουσφέτια ΤΕΛΕΙΩΣΕ!
Ότι ξέρατε μέχρι σήμερα θα πρέπει να το ξεχάσετε.
Με την παράταξη μας στο δημοτικό συμβούλιο αυτό το πάρτι τελείωσε οριστικά!
Ο δήμος Αγίων Αναργύρων και Καματερού δεν θα είναι πλέον παραμάγαζο καμιάς κυβέρνησης , κανενός περιφερειάρχη κανενός κομματάρχη.
Ο ραγιαδισμός τελείωσε.
Η κακοδιοίκηση τελείωσε.
Η συναλλαγή τελείωσε.
Η κακοδιαχείριση τελείωσε.
Η εγκατάλειψη και η υποβάθμιση τελείωσαν.
Το δικό μας ψηφοδέλτιο εκφράζει το νέο!
Το νέο σε πρόσωπα και το νέο σε ιδέες.
Εμείς δεν μένουμε μόνο στην κριτική απέναντι στην σημερινή διοίκηση .
Από τις αρχές Απριλίου καταθέσαμε το πρόγραμμα της παράταξης.
Ένα πρόγραμμα υλοποιήσιμο, τεκμηριωμένο με πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας.
Λέμε ξεκάθαρα πως θα διοικήσουμε τον δήμο.
Λέμε πως οραματιζόμαστε την πόλη και τι παρεμβάσεις έχουμε σχεδιάσει και σε θεσμικό και σε τεχνικό επίπεδο.
Έχουμε θέσεις και λύσεις για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.
Έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στους ανέργους μας, στους νέους, στον εμπορικό κόσμο, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Με αυτές τις θέσεις,
με αυτές τις δεσμεύσεις
με αυτά τα πρόσωπα
ζητάμε την υποστήριξη και των ψηφοφόρων που ψήφισαν τους συνδυασμούς που δεν συνεχίζουν στον δεύτερο γύρο λόγο του εκλογικού νόμου.
Σεβόμαστε τις αποφάσεις των συνδυασμών που επέλεξαν την πρώτη Κυριακή.
Όμως δικαιούμαστε να θέσουμε το ερώτημα:
Ποιος πολίτης μπορεί με την ψήφο ή με την ανοχή του να αποφασίσει την παραμονή για άλλα 5 χρόνια στην εξουσία αυτού του καθεστώτος του δημάρχου στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό;
Των εκλεκτών της συγκυβέρνησης που ρήμαξε τον λαό μας;
Των ανθρώπων που είναι γαντζωμένοι στις καρέκλες του δήμου εδώ και χρόνια;
Η πλειοψηφία των δημοτών μας ανεξάρτητα από το τι ψηφίζει ο κάθε ένας, δεν τους θέλει!
Τον έχουν κουράσει , τους έχει βαρεθεί έχει αγανακτήσει με την απραξία και την ιδιοτέλεια τους!
Εμείς ζητάμε την υποστήριξη των δημοτών για να τους δείξουμε μαζί την πόρτα της εξόδου!
Αυτές τις σκέψεις, αυτά τα οράματα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας στην αποψινή συγκέντρωση.
Επαναλαμβάνω και πάλι. Την περασμένη Κυριακή μπορεί να ασκήσατε το εκλογικό σας δικαίωμα με βάση κάποιες δεσμεύσεις .
Σεβαστό!
Η ψήφος όμως αυτή την Κυριακή είναι για τον τόπο και τα παιδιά μας.

H ψήφος στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής δεν είναι ούτε κόκκινη ούτε πράσινη ούτε μπλε.
Έχει ένα μόνο χρώμα: Την αγωνία και τον πόθο για μια πόλη αντάξια της ιστορίας των κατοίκων της.
Μιας πόλης να Ζεις , με αξιοπρέπεια .Για πολίτες που δεν είναι παιδιά ενός Κατώτερου Θεού ,
αλλά παιδιά που μετράνε τ` άστρα και τα κατακτάνε.

Η ευθύνη και η απόφαση είναι δική σας.
καλό αγώνα,
Μπορούμε να νικήσουμε και να αλλάξουμε σελίδα στο δήμο
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: