Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

O Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε, Σεραφείμ Κυκκώτης, στέλνει επιστολή στήριξης στο Γιώργο Κομματά


0-harare4

Επιστολή στήριξης από τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και πρώην συντοπίτη μας, Σεραφείμ Κυκκώτη δέχτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Καματερού, Γιώργος Κομματάς. Ακολουθεί όλη η επιστολή:

«Αγαπητέ μου κ. Κομματά,
Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση και σας εύχομαι προσευχόμενος κάθε επιτυχία στους καλούς σας σκοπούς να κάνετε το καλύτερο για τους Δημότες σας στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό.
Πάντοτε θυμάμαι με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό την πρωτοβουλία σας να στηρίξετε με την συνεργασία ευσεβών χριστιανών από τον Δήμο σας και άλλές περιοχές του Λεκανοπαιδίου άπορα και ορφάνα παιδιά της Αφρικής για νά έχουν ίσες ευκαιρίες μόρφωσης, ιατρικής περίθαλψης και λίγο ψωμί και λίγο καθαρό νερό. Μάλιστα είχαμε την χαρά να μας επισκεφθείτε ο ίδιος προσωπικά με την εκλεκτή σας σύζυγο στην Ναϊρόμπι για να δείτε από κοντά τις τραγικές συνθήκες που διαβιούν πολλά άπορα και ορφανά παιδιά της Αφρικής κι αυτό έγινε αφορμή για να πρωτοστατήσετε να μας βοηθήσετε σημαντικά και να δοξασθεί ξανά το όνομα της Ελλάδας μας με το μεγαλείο της φιλανθρωπίας της που έφθασε μέχρι την μακρινή Αφρικανική Ήπειρον. Ο Θεός να σας έχει πάντα καλά.
Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του Λαού μας υποφέρει και χρειάζεται την δική μας στήριξη, ηθική και υλική με κάθε τρόπο. Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι δίνετε προτεραιότητα στην κοινωνική αλληλεγγύη στις επιλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαι σίγουρος ότι με τους άξιους συνεργάτες σας και την ευαισθησία σας για κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και ως ιατρός θα κάνετε τη σωστή διάγνωση για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την τοπική κοινωνία στους Αγίους Αναργύρους και στο Καματερό, και θα προχωρήσετε όλοι μαζί στη συνέχεια με υψηλή συναίσθηση ευθύνης εις την θεραπείαν τους. Εκτός από την στήριξη των ευάλωτων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, είναι καιρός με προληπτικά μέτρα όπως τονίζετε και στο πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα σας και στις συνεντεύξεις σας, να βελτιωθούν ή να δημιουργηθούν αντιπλυμμηρικά έργα σε συνδυασμό με την προστασία του Περιβάλλοντος και το Πάρκο «Τρίτσης», αλλά και το κοινό όνειρο όλων μας για τις σιδηροδρομικές γραμμές να γίνουν υπόγειες ή με ανυψωμένες γέφυρες για να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά ανθρώπινες τραγωδίες.
Ο Θεός να σας έχει καλά, και την οικογένεια σας και τους συνεργάτες σας και την Χώρα μας και ειρήνη και ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.
Σας εύχομαι προσευχόμενος κάθε επιτυχία για το καλό όλων μας.
Μετ” ευχών
+Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: