Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ν.ΣΑΡΑΝΤΗ

Στα ψέματα, τις συκοφαντίες και τη λάσπη του κ. Κομματά και
του επιτελείου του

Ολόκληρη η προεκλογική εκστρατεία του κ. Κομματά επικεντρωνόταν στη λέξη Σαράντης. Μετά το συντριπτικά αρνητικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, κατέφυγαν στα ψέματα και τη λάσπη. Ακολουθεί συγκεκριμένη απάντηση στις συκοφαντίες τους. Ελπίζουμε να μην συνεχιστεί ο κατήφορός τους, ώστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

ΤΟ ΨΕΜΑ:«”Συνολικά 209 είναι οι κενές οργανικές θέσεις πάγιων και σταθερών αναγκών στο Δήμο. Η Διοίκηση Σαράντη επιλέγει χρόνια τώρα μόνο το δρόμο των 5μηνων συμβάσεων της εκδούλευσης.”
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Πρώτα – πρώτα, οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό δεν είναι 209 αλλά περίπου 60. Φαίνεται ότι ο κ. Κομματάς και οι επιτελείς του έχουν τόση άγνοια της Αυτοδιοίκησης που δεν υπολογίζουν τους 143 εργαζόμενους Αορίστου Χρόνου που υπάρχουν στο Δήμο, ουσιαστικά μόνιμοι εργαζόμενοι και αυτοί με προσωποπαγείς θέσεις.
Από το 2011 ισχύει το πάγωμα των προσλήψεων, άρα τα κενά αυξάνονται κάθε χρόνο λόγω συνταξιοδοτήσεων. Διαφωνούμε με το πλήρες πάγωμα των προσλήψεων από τις Μνημονικές πολιτικές, και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ψηφίσει και η παράταξη τους. Δεν θυμούνται άραγε τι ψηφίζουν; Ή συνειδητά ψεύδονται ασύστολα;
Λόγω των ελλείψεων σε τακτικό προσωπικό, όλοι ανεξαιρέτως οι Δήμοι προσλαμβάνουν έκτακτο προσωπικό, με συμβάσεις 8 και 11 μηνών. Καμιά εκδούλευση δεν υπάρχει, οι άνθρωποι αυτοί επιλέγονται με τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος και εργάζονται για το μεροκάματο τους. Μήπως προτείνετε να τους το κόψουμε;
Τα 5μηνα που επικαλούνται γνωρίζουν πως είναι οι προσλήψεις του ΟΑΕΔ και όχι του Δήμου.

ΤΟ ΨΕΜΑ: “Ο ΕΟΠΥΥ έβαλε λουκέτο, οι γιατροί του απολύθηκαν και η Διοίκηση Σαράντη την ίδια στιγμή καμάρωνε και προωθούσε το πρόγραμμα των «Κέντρων Υγείας» και την αμισθί εργασία των γιατρών.”
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο Δήμαρχος αντιστάθηκαν στο κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ με αποφάσεις Δ.Σ. (αποφάσεις που ψήφιζε πάλι η παράταξη τους) και με συμμετοχή σε κινητοποιήσεις. Επίσης ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος αγωνίστηκαν για να μην κλείσει το ΙΚΑ Ανάκασας και Καματερού και ο Δήμος παραχώρησε χώρους σε Δημοτικά κτίρια για τη στέγαση τους ώστε να μην κλείσουν.
Ποιος πρότεινε το κλείσιμο του ΙΚΑ Ανάκασας και Καματερού για περιορισμό των εξόδων του κράτους; Ο συνεργάτης του κ. Κομματά, τότε διευθυντής του ΤΜΥ ΙΚΑ, κ. Νικητόπουλος.

ΤΟ ΨΕΜΑ: “”Περισσότερα από 2,8 εκ. είναι τα διαφυγόντα έσοδα από τις διαφημίσεις στο Δήμο, ενώ περί τα 4 εκ. το χρόνο είναι τα αντισταθμιστικά που έχει δικαίωμα να λαμβάνει για τα εκατοντάδες απορριμματοφόρα που διασχίζουν καθημερινά το Δήμο. Η κάλυψη αυτών των κενών απαντήθηκε εύκολα με την κάθετη αύξηση των δημοτικών τελών και τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς.”
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Όλες οι οφειλές στο Δήμο από διαφημίσεις και τα σχετικά πρόστιμα που ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο βεβαιώνονται όπως ορίζει ο νόμος από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Όλες οι ανείσπρακτες οφειλές βεβαιώνονται στην αρμόδια Εφορία και διεκδικούνται και δικαστικά. Δεν υπάρχει ούτε ένα Ευρώ διαφυγόν έσοδο για το Δήμο από διαφημίσεις και σχετικά πρόστιμα.
Για τα απορριμματοφόρα, δεν υπάρχει νόμος για αντισταθμιστικά ώστε να τα διεκδικήσουμε δικαστικά, το ζήτημα είναι πολιτικό. Τι προτείνουν να κάνουμε πρακτικά, να βάλουμε διόδια;

ΤΟ ΨΕΜΑ:“”Περισσότερο από 1 εκ. € είναι ο τζίρος κάθε χρόνο του νεκροταφείου και από αυτά εμφανίζονται έσοδα λιγότερα από 3 χιλ. € ( με τα ανελαστικά έξοδα να είναι κάτι λιγότερο από 400.000 €)”
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα έσοδα του νεκροταφείου στο Δήμο είναι περίπου 600.000 € το χρόνο και εμφανίζονται όλα στο Ταμείο, σε ειδικό κωδικό του Προϋπολογισμού. Δεν ξέρουν να διαβάζουν τον Προϋπολογισμό του Δήμου;

ΤΟ ΨΕΜΑ: “Ο γιατρός εργασίας του Δήμου, δεν έχει σχέση με τους Αγ. Αναργύρους – Καματερό και παρουσιάζεται μόνο κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα στο δημαρχείο. Εννοείται ότι όταν χρειάζεται έκτακτη ιατρική κάλυψη, οι εργαζόμενοι απευθύνονται στο ΕΚΑΒ αναγκαστικά. Η αμοιβή του ανέρχεται σε 12.000 €, ανά έτος.”
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η αμοιβή του γιατρού εργασίας υπολογίζεται σύμφωνα με τον αριθμό εργαζομένων στο Δήμο και είναι υποχρεωτική από το νόμο. Η αμοιβή αυτή το 2013 ήταν 8.000 € και το 2014 προϋπολογίστηκε σε 7.333 €. Ο γιατρός εργασίας δεν παρουσιάζεται μόνο στο Δημαρχείο. Επισκέπτεται και άλλες υπηρεσίες, όπως ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, κοιμητήριο κ.ά.
Αλλά ας έρθουμε στο βασικό. Πρώτη φορά βλέπουμε υποψήφιους (γιατρούς στο επάγγελμα), που ανήκουν στην αριστερά, να έχουν αντίρρηση στην ύπαρξη γιατρού εργασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου !!!

ΤΟ ΨΕΜΑ: “Η ιστοσελίδα του Δήμου wwww.agankam.gov.gr του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, προϋπολογίστηκε το 2010 σε 287.000 €. Η σημερινή ιστοσελίδα αν την επισκεφθείτε, θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι υπολειτουργεί και μάλιστα ως ένα κακοστημένο γραφείο τύπου και προβολής του απερχόμενου Δημάρχου.”
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κατασκευή της ιστοσελίδας προκηρύχθηκε τον Αύγουστο του 2006 – περίοδος την οποία δεν είμαστε εμείς Δημοτική Αρχή – με δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό. Η χρηματοδότηση του έργου ήταν από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον μειοδότη τον Ιούνιο του 2007. Η Διοίκηση μας λοιπόν δεν μπορούσε να επηρεάσει την πορεία του διαγωνισμού, ήταν όλα δρομολογημένα.

ΤΟ ΨΕΜΑ: “Ο κ. Σαράντης ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Σγουρό στο θέμα του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης». Μάλιστα απέχει συνειδητά από τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που έχουν ως θέμα το Πάρκο. Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός έχει προτείνει να πληρώνουμε 1 € είσοδο για να κάνουμε τον καθημερινό μας περίπατο και είναι υπέρ της έμμεσης ιδιωτικοποίησης του τμηματικά.”
Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Έχουμε μάθει να είμαστε αυτόφωτοι και όχι ετερόφωτοι. Η θέση μας λοιπόν για το Πάρκο είναι ξεκάθαρη και δημόσια. Λέμε όχι σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του Πάρκου και διεκδικούμε να περάσει στα χέρια της Αυτοδιοίκησης. Σήμερα η διαχείριση και συντήρηση του Πάρκου δεν ανήκει στην Αυτοδιοίκηση αλλά σε κρατικούς φορείς. Έχουμε κάνει δυο φορές, το 2008 και το 2012 κατάληψη στο Πάρκο, για να το σώσουμε από την καταστροφή λόγω αδράνειας των αρμοδίων. Φυσικά ούτε εισιτήριο δεχόμαστε ούτε τίποτε για το Πάρκο. Εμείς είμαστε αυτοί που λέμε ότι το Πάρκο ανήκει στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας. Και εμείς είμαστε αυτοί που θα το κάνουμε πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: