Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

ΚΚΕ: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ



Παρά τα μεγάλα λόγια και τις κατά καιρούς υποσχέσεις,
οι γειτονιές της Δυτικής Αθήνας  παραμένουν αθωράκιστες σε μια δυνατή νεροποντή.
Πριν ένα χρόνο, μια νέα γυναίκα από το Καματερό έχασε τη ζωή της στην προσπάθεια της να πάρει τα παιδιά της από το σχολείο, είχαμε σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, καταστήματα και υποδομές, με τις όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν, να καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος της ζημιάς. 

Μόλις το προηγούμενο Σάββατο, η βραδινή νεροποντή μετέτρεψε  σε χειμμάρους δρόμους σε περιοχές των δήμων Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ζεφυρίου, Μενιδίου και Χαϊδαρίου.
Ξεχωρίζουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα στην παρακηφίσια περιοχή, κατά μήκος της οδού Λάμπρου Κατσώνη, όπου υπάρχει ο ορατός κίνδυνος υποχώρησης του οδοστρώματος και των παρακείμενων κατοικιών. Επίσης, την ανυπαρξία υποδομών ανάσχεσης των υδάτων στο Ποικίλο Όρος,  που έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή.

Για τις πλημμύρες δε φταίει η κακή μας η μοίρα. 

Φταίει ότι τα λαϊκά νοικοκυριά είναι παντελώς αθωράκιστα απέναντι στα καιρικά φαινόμενα λόγω απουσίας στοιχειωδών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στις κυβερνήσεις διαχρονικά που δε χρηματοδοτούν απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, την ίδια στιγμή που παρέχουν προκλητική χρηματοδότηση σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και σε έργα βιτρίνας. Συνυπεύθυνες είναι οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζουν την πολιτική αυτή.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής να πάρουν όλα εκείνα τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των οικιών τους. Να εξεταστεί η ανάγκη διακοπής της κυκλοφορίας οχημάτων σε όλο το κομμάτι της Λάμπρου Κατσώνη που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από την περσινή πλημμύρα.
Καλούμε το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και αγώνα για να γίνουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα θωράκισης της Δυτικής Αθήνας και του λεκανοπεδίου συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: