Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ο ξαφνικός θάνατος» της ΕΡΤ αποτελεί μια από τις πιο μαύρες
σελίδες της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Κατ’ αρχήν επειδή η ΕΡΤ με το αρχείο της και την αδιάλειπτη ειδησεογραφική παρουσία της είναι η επιτομή αυτής της ιστορίας. Ενώ μέσω της ΕΡΤ απέκτησαν άμεση επαφή με την ελληνική και παγκόσμια πολιτιστική δημιουργία και κληρονομιά γενιές ολόκληρες συμπατριωτών μας, με έναν τρόπο και μια ποιότητα που δεν μπόρεσαν ποτέ να προσφέρουν τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Παρά τα συχνά περιστατικά κυβερνητικών παρεμβάσεων στην ΕΡΤ η συνολική ειδησεογραφική λειτουργία της έχει υπάρξει, διαχρονικά βλέποντας την, περισσότερο δημοκρατική, περισσότερο φιλόξενη στη διαφορετική άποψη από κάθε άλλου καναλιού. Το κλείσιμο της φτωχαίνει απότομα τη δημοκρατία μας σε μια εποχή από κάθε άποψη κρίσιμη.
 Η μέσα σε μια νύχτα απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων αποτελεί επίσης μια πρωτοφανή εξέλιξη, ένα απίστευτο κακό προηγούμενο για τη χώρα μας. Σύμφωνα με την σημερινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «ξαφνικό θάνατο» μπορεί να έχει πλέον οποιοδήποτε Νομικό Πρόσωπο του δημόσιου τομέα, με μια απλή Κοινή Υπουργική Απόφαση. Μετά και τα συνεχή δημοσιεύματα του προηγούμενου μήνα, όλοι οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης ανησυχούμε μήπως μέσα σε μια νύχτα κλείσουν όλοι οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Οργανισμοί των Δήμων, οι Παιδικοί Σταθμοί και οι άλλες κοινωνικές υποδομές. Τέτοιο αιφνιδιαστικό ακρωτηριασμό της Αυτοδιοίκησης δεν μπορούμε φυσικά να τον δεχθούμε, ούτε να τον αναμείνουμε παθητικά. Ζητάμε από την κυβέρνηση
 1) την ακύρωση του εν μια νυκτί κλεισίματος της ΕΡΤ, την επαναλειτουργία του οργανισμού με όλους τους εργαζόμενους του. 
2) Την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτρέπει τον αυθαίρετο ακρωτηριασμό τομέων ολόκληρων του δημοσίου και την απόλυση του συνόλου των εργαζόμενων τους χωρίς τον παραμικρό διάλογο. Ζητάμε άμεση σύγκληση του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τον συντονισμό της δράσης της Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πρωτοφανή αυτή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ακυρώνει δεκαετίες προσπάθειας για την αποκέντρωση και το αυτοδιοίκητο των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: