Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ!

odio kamaterou 2
Το Ωδείο Καματερού λειτουργούσε με καθηγητές μουσικής που προσλαμβάνονταν με συμβάσεις έργου. Τη φετινή χρονιά ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης αποφάσισε να τους προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε έγγραφό του, υποστηρίζει ότι η πρόσληψη με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή έργου, του καλλιτεχνικού προσωπικού από τους ΟΤΑ και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις τους, δεν υπάγεται στη διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.
Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 14/10/2014 ο Δήμαρχος δήλωσε ότι κάνει ενέργειες μαζί με τους δημάρχους όμορων Δήμων προκειμένου να μην αλλάξει το καθεστώς πρόσληψης των καθηγητών αυτών αλλά δεν είχε ακόμη απάντηση από το υπουργείο. Όμως το γεγονός ότι οι εγγραφές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρονιά ,δεν θα έπρεπε η πίεση του Δημάρχου(ο οποίος έως πρόσφατα ήταν και πρόεδρος
της ΠΕΔΑ να είχε λύσει το ζήτημα;
 

Από το γεγονός αυτό γίνεται φανερό ότι η διοίκηση του δήμου όχι μόνο δεν έκανε προσπάθειες για την πρόσληψη των καθηγητών με το προηγούμενο καθεστώς, αλλά στο δημοτικό συμβούλιο με τα ΄΄θα΄΄ ουσιαστικά έστελνε το θέμα στις καλένδες.
Αποτέλεσμα της αδιαφορίας της διοίκησης είναι ότι όλες οι δραστηριότητες του Ωδείου έχουν «παγώσει», οι καθηγητές μουσικοί δεν μπορούν να προσληφθούν και έμπειροι δάσκαλοι μουσικής που όλα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν σπουδαίο έργο και ανέδειξαν το Ωδείο απολύονται.
 

Είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα και με ποιους καθηγητές με συνέπεια τα παιδιά να μην μπορούν να ξεκινήσουν μαθήματα και όσα δίνουν εξετάσεις για πτυχίο, κινδυνεύουν να χάσουν τις εξετάσεις τους με την καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων. Αυτό θα απομακρύνει πολλά παιδιά που πιθανόν να εγγραφούν σε άλλα Ωδεία.
Επιπλέον είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι σημερινοί καθηγητές του Ωδείου, που σημειωτέο εργάζονται απλήρωτοι, δεν θα προσληφθούν εάν ακολουθηθεί η διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ ενώ κάθε χρόνο που θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία, θα προσλαμβάνονται διαφορετικοί καθηγητές. Αυτό όμως δεν εγγυάται την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και επιπλέον δεν είναι δυνατό ένα παιδί να αλλάζει κάθε χρόνο καθηγητή μουσικής.
 

Ακόμη, η διοίκηση του Οργανισμού απαξίωσε τον μέχρι πρόσφατα έμπειρο (με διεθνείς διευθύνσεις ως αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής της Αεροπορίας) και ικανό διευθυντή της Φιλαρμονικής του Καματερού, κ.Βασίλη Κουνάδη (δημιουργό της προ 27ετίας) , αρνούμενη την προσφορά του να δουλέψει εθελοντικά και προτείνοντας για αντικαταστάτη του ένα εργαζόμενο του Δήμου, που προσελήφθηκε ως οδηγός και μέχρι σήμερα απασχολούνταν ως οδηγός. Ποιός έκρινε ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι ικανός για την συγκεκριμένη διεύθυνση

Ποιο όργανο αποφάσισε την μετάταξή του ;Ποιά φιλαρμονική έχει ως σήμερα διευθύνει ; Θα στείλουν την αξιολόγηση του στον ΑΣΕΠ ή το γεγονός ότι τυγχάνει σύζυγος της Δημοτικού συμβούλου του κ.Σαράντη , κ.Ελένης Ρεντούμης , καθιστούν την αξιολόγηση περιττή ;
 

Είναι προφανές το πώς αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό η διοίκηση του Οργανισμού, που αντί να καλέσει τους μαθητές, τους γονείς τους και τους καθηγητές να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν να παραμείνουν οι καθηγητές και να λειτουργήσει έγκαιρα το Ωδείο, αντίθετα με τις ενέργειές της το οδηγεί σε μαρασμό και στο κλείσιμό του.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η διοίκηση του Οργανισμού, με απόφαση που πήρε στο Διοικητικό Συμβούλιο στις 25/09/2014, αύξησε τα δίδακτρα στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες καθώς και στα μαθήματα του Ωδείου, ακολουθώντας την πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων ότι ο Οργανισμός πρέπει να λειτουργεί ανταποδοτικά. 


Όμως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα. Στην σημερινή εποχή της πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης πρέπει να παρέχονται στους δημότες χωρίς παραπάνω επιβαρύνσεις.
Αντίθετα, η δημοτική αρχή, με τις παράλογες αυξήσεις που επέβαλε, στερεί από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Στερεί την πόλη του Καματερού από τις κυψέλες δημιουργίας και πολιτισμού.
 

Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για τα παιδιά μας.
Οι γονείς, οι μαθητές και οι καθηγητές του Ωδείου και της Φιλαρμονικής ζητούν :
– την άμεση λειτουργία του Ωδείου Καματερού
– τη συνέχιση της λειτουργίας του με τους ίδιους καθηγητές
– την ανάκληση της απόφασης αύξησης των διδάκτρων του Ωδείου
-την παραμονή του μαέστρου Βασίλη Κουνούδη ως υπεύθυνου της Φιλαρμονικής



ΠΗΓΗ - http://www.allhleggyi.gr/dialioun-to-odio-kamaterou-ke-ti-filarmoniki-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια: