Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Προτάσεις και όχι αποφάσεις αφορούν τα σχετικά σενάρια

Από το www.e-aftodioikisi.gr
Κλειστά τα χαρτιά του σε σχέση με τις συνενώσεις ενόψει του Καλλικράτη, κρατά ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχει διαρρεύσει τίποτα από την πλευρά του υπουργείου για το νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης, ο Γιάννης Ραγκούσης προτιμά να μην παίρνει θέση ακόμη και απέναντι στις εισηγήσεις που δέχεται ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
Έτσι όσον αφορά τις συνενώσεις και πέρα από τη μελέτη του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης που σαφώς αποτελεί μια βάση, όσες πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν προτάσεις και όχι αποφάσεις.
Πρόταση των βουλευτών της περιφέρειας Αττικής αποτελεί ο νέος χάρτης με τους δήμους που δημοσιοποίησε και η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση. Όπως πρόταση αποτελεί και η πληροφορία ότι πρόκειται να σπάσει η περιφέρεια Αττικής στα δυο ή στα τρία.

Ένα ακόμη στοιχείο που αφορά την Αττική είναι και η πρόταση που έφτασε στον κ. Ραγκούση, να μην γίνουν συνενώσεις στους δήμους του λεκανοπεδίου, ώστε να μειωθούν οι αντιδράσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα ακυρωνόταν στην πράξη το ίδιο το σχέδιο Καλλικράτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: