Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ελλειμματικός πάλι ο ισολογισμός του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού

http://newsta.gr/  

Έλλειμμα 1,1 εκατ. ευρώ είχε το 2013 ο Δήμος Αγ. Αναργύρων –
Καματερού , με ότι αυτό εγκυμονεί για την ομαλή λειτουργία του . Αντίθετα το 2012 είχε καταγραφεί πλεόνασμα  627.000 ευρώ . Ο απολογισμός – ισολογισμός του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, ετέθη στην  τελευταία συνεδρίαση του απελθόντος  Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
                      Σαράντης : Είναι όμως «νοικοκυρεμένος»
Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος , Νίκος Σαράντης , μίλησε για τις αιτίες που οδήγησαν το φετινό ισολογισμό στο αρνητικό του αποτέλεσμα, επισημαίνοντας όμως ότι τακτοποιήθηκαν μια σειρά.. από εκκρεμότητες του παρελθόντος, έτσι ώστε η εικόνα του Δήμου να είναι καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα έτη. Αναφέρθηκε δε μεταξύ άλλων στην αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων, κάνοντας λόγο για ένα Δήμο με νοικοκυρεμένα πλέον οικονομικά.
               Κατσαντώνης: Άδεια ταμεία
Την άποψη ότι στη θέση που βρίσκεται ο Δήμος δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε καν τα τρέχοντα ανελαστικά προβλήματα που έχει στην καθημερινότητα του, εξέφρασε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δημήτρης Κατσαντώνης. Αυτή η δυσκολία, τόνισε, αποτυπώνεται στη διάλυση των δομών του Δήμου, όπου το προσωπικό είναι ελάχιστο και η ιδιωτικοποίηση έχει διεισδύσει στο σύνολο των υπηρεσιών, είτε έμμεσα, είτε άμεσα. Ένα φαινόμενο που, όπως υπογράμμισε, διέπει το σύνολο των δομών της τοπικής διοίκησης, επειδή αυτό που σχεδιάζεται από το κεντρικό κράτος είναι η διάλυση των δομών και η αντικατάσταση τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια από εργολάβους, επιχειρηματίες, από το λεγόμενο μεγάλο κεφάλαιο. «Και σ’ αυτό το σχεδιασμό, αρωγοί είναι οι Δημοτικές Αρχές και δυστυχώς και οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις» κατήγγειλε. Δήλωσε τέλος ότι η παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα καταψηφίσει τον ισολογισμό, κυρίως αναδεικνύοντας αυτές τις πολιτικές επιλογές που δεν θα μπορούσαν να έχουν και τις ανάλογες οικονομικές συνέπειες ή και το αντίστροφο.
                     Νταηλάκης: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες
Εκ μέρους της «Ασυμβίβαστης Πορείας» ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Νταηλάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν τηρήθηκε, όπως είπε, η διαδικασία, με αποτέλεσμα οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να μην έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεση τους. «Σε κάθε περίπτωση δεν τηρήθηκε η διαδικασία και αυτό είναι κατά την άποψη μας και παράνομο, με την έννοια ότι δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 163 και καταχρηστικό» ανέφερε. Περνώντας στην ουσία, ο κ. Νταηλάκης παρατήρησε ότι και πάλι το 2013 ο Δήμος έχει 1,1 εκατ. Ευρώ έλλειμμα. «Βεβαίως υπήρχαν πάρα πολλές αποζημιώσεις, όπως είπε ο Δήμαρχος προηγουμένως, αλλά υπήρχαν και πάρα πολλές βοήθειες, όπως τα 4,4 που πήραμε για να καλύψουμε ΠΟΕ» σημείωσε. Υπογράμμισε ακόμα ότι, όπως φαίνεται, ο τζίρος του Δήμου πέφτει πάλι κατά 2 εκατ. περίπου, επισημαίνοντας ότι αρνείται την έγκριση του και κατ’ ουσία και για τον τύπο, γιατί εισήχθη χωρίς να τηρηθούν οι προβλέψεις του άρθρου 163.
          Σπηλιοπούλου : Βελτιώθηκαν τα οικονομικά 
Απαντώντας σε κάποιες από τις παραπάνω παρατηρήσεις, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Δήμητρα Σπηλιοπούλου, επισήμανε ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων είναι από τους Δήμους με το χαμηλότερο δανεισμό, ενώ τόνισε ότι αν κανείς δει τα πάγια κεφάλαια, θα διαπιστώσει μια αύξηση της περιουσίας του Δήμου από 33.000.000, που ήταν το ’12, σε 34.598.000 που είναι το ’13. Επίσης, συνέχισε, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις το 2012 ήταν 4.945.000, ενώ σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 2.650.000. «Έχει μειωθεί και αυτό το κονδύλι» τόνισε και συμπλήρωσε: «Όλο αυτό είναι η θέση του Δήμου, η οποία είναι πολύ, πολύ καλύτερη από κάθε άποψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: