Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

OXI ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (πρώην ΕΙΑΑ)
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (Ε.Κ.Α.) στο Ίλιον, το μοναδικό κρατικό στη χώρα, που διαθέτει τα 130 από τα 200 κρεβάτια αποκατάστασης που υπάρχουν σήμερα στο δημόσιο τομέα ενώ στη χώρα μας υπάρχει ανάγκη για 2000 δημόσια κρεβάτια αποκατάστασης. Το Ε.Κ.Α. συστηματικά υποβαθμίζεται αφού η υποχρηματοδότησή του έχει ως συνέπεια την τραγική έλλειψη προσωπικού και υποδομών.
          Στην κατάσταση αυτή, προστέθηκε από τον περασμένο Μάη η οριστική διακοπή της λειτουργίας  του κολυμβητηρίου, με αρνητικές συνέπειες τόσο για τους ασθενείς του ιδρύματος, όσο και για τους κατοίκους των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, που το χρησιμοποιούσαν για την άθλησή τους. Εδώ ας σημειωθεί ότι η πισίνα είναι βασικό θεραπευτικό μέσο σε ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, η οποία και πριν το κλείσιμό της χρησιμοποιούταν περιορισμένα για τις ανάγκες των ασθενών λόγω τις έλλειψης προσωπικού. Η Διοίκηση του Ιδρύματος επικαλείται αδυναμία κάλυψης του κόστους λειτουργίας του. Η εισροή νερού λόγω της πρόσφατης νεροποντής επιδείνωσε τα τεχνικά προβλήματα του κολυμβητηρίου, αλλά και άλλων υποδομών γιατί δεν είχαν γίνει τα αναγκαία έργα συντήρησης και υποστήριξης λόγω της υποχρηματοδότησης.

Σας καλούμε στη σύσκεψη-συζήτηση φορέων, ασθενών και κατοίκων
  τη Δευτέρα 8 Δεκέμβρη στις 6.30μμ
στο χώρο του Ε.Κ.Α.   (Λ. Φυλής και Θεολόγου 1, Ίλιον)



Απαιτούμε:



  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, αποκατάσταση με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.



  • Να εξασφαλισθεί γενναία χρηματοδότηση του Κέντρου από τον κρατικό προϋπολογισμό με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του.



·         Να γίνει άμεσα τεχνική επιθεώρηση στο κολυμβητήριο και των άλλων υποδομών του κέντρου για να καταγραφούν τα προβλήματα που υπάρχουν και να δοθούν άμεσα οι απαραίτητες πιστώσεις για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.



·         Να λειτουργήσει το κολυμβητήριο με τις ανάλογες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών και η ανάγκη για άθληση των κατοίκων της περιοχής.



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΛΙΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: