Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

«Τα προβλήματα που οδηγούν στην διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και ο συντονισμός δράσης για την αντιμετώπισή τους»

Συγκέντρωση για την Παιδεία: 
Δελτίο τύπου
Στους Αγ. Αναργύρους ,  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση- συζήτηση, που οργανώθηκε από την ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΤΗΝ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕ «ΔΗΜ. ΓΛΗΝΟΣ» και το ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ με θέμα:
«Τα προβλήματα που οδηγούν στην διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και ο συντονισμός δράσης για την αντιμετώπισή τους».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τους παραπάνω συλλόγους, αντιπροσωπείες μαθητών από τα Λύκεια αλλά και τα Γυμνάσια του Δήμου μας, αντιπροσωπείες συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και εκπρόσωποι από άλλες συλλογικότητες του Δήμου μας αλλά και της Δυτικής Αθήνας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας πρέπει να είναι ενιαία δωδεκάχρονη δημόσια και δωρεάν.
ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ:
  • Α) Την άμεση απόσυρση των νόμων για το Νέο Σχολείο
  • Β) Την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • Γ) Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων ή τμημάτων
  • Δ) Την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων όπου αυτό απαιτείται, αλλά και τη σωστή συντήρηση των ήδη υπαρχόντων. Δεν είναι δυνατόν παιδιά να κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ!
  • Ε) Την πρόσληψη, με μόνιμη σχέση εργασίας, του απαραιτήτου διδακτικού προσωπικού που χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ:

  • Να προχωρήσουν σε πλατιά ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα της παιδείας και σε τοπική κινητοποίηση σε συνεννόηση και με άλλους φορείς της Δυτικής Αθήνας.
Θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει όχι να εξοντώνει
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Γ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕ «ΔΗΜ. ΓΛΗΝΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΕ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Πηγή: Καρελιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: