Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Χρηματοδότηση 700.000 € για το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Χρηματοδότηση 700.000 € για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης
Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη για θέματα της Δυτικής Αττικής. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, οι Δήμαρχοι του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ) υπό τον Πρόεδρό του και Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που δημιουργούνται λόγω ακραίων καιρικών φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Ο Υπουργός ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση του Πάρκου με το ποσό των 700.000 ευρώ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι, "το «Αντώνης Τρίτσης» πρέπει να είναι υπό την φροντίδα και την διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".
Σχετικά με τα έργα υποδομής κι αντιμετώπισης των καιρικών φαινομένων, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα συγκληθεί συνάντηση με το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και τους Δημάρχους της περιοχής.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α., Παν. Κουρουμπλής, δήλωσε: 
"Δεν είναι το Πάρκο Τρίτση μια απλή υπόθεση που μπορεί κανείς να την αντιπαρέρχεται. Έχει να κάνει με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ζωής των πολιτών.
Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τον Σύνδεσμο -θα βρούμε τον διαδικαστικό τρόπο- ώστε να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα ζητήματα, με ένα ποσό της τάξης των 700. 000 ευρώ. 
Παράλληλα, καλούμαστε να βρούμε  τη νομοθετική οδό, ώστε επιτέλους να υπάρχει μια σταθερή δέσμευση της πολιτείας.
Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε νομοθετική ρύθμιση για να μπορούμε από το Πράσινο Ταμείο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα των πιστώσεων και συμφωνήσουμε να γίνει -με πρωτοβουλία μας- μια σύσκεψη το πρώτο 10ημερο του Γενάρη με τον κ. Σκουρλέτη και τον κ. Τσιρώνη για να δώσουμε λύση σε αυτό το ζήτημα.
Επίσης, σε αυτό το ζήτημα προκρίνουμε να μπουν και τα μεγάλα έργα υποδομής που απαιτούνται για να την προστασία των περιοχών από κλιματολογικές καταστάσεις, που πολλές φορές κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. 
Θα συζητήσουμε, τέλος, μία σειρά από άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αναχρηματοδότηση των δανείων των δήμων». 
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Γ. Μπαλάφας, σημείωσε: 
«Προσυπογράφοντας αυτά τα οποία είπε ο Υπουργός, θα έλεγα ότι η σημερινή είναι μια καλή ημέρα για τη δυτική Αθήνα, για τους κατοίκους της, για τους δήμους της. Ας τη δούμε έτσι με αισιοδοξία». 
Ο Δήμαρχος Περιστερίου & Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδ. Παχατουρίδης, τόνισε: 
«Εμείς οι αυτοδιοικητικοί νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο σπίτι μας, το οποίο δεν είναι άλλο από το Υπουργείο Εσωτερικών. 
Θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό για τις λύσεις που δόθηκαν. 
Το ραντεβού το ανανεώνουμε για μετά τα Θεοφάνια που έχει πάρει την πρωτοβουλία ο κ. Κουρουμπλής να μπει μπροστά για να μας λύσει και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους δήμους της Δυτικής Αθήνας».

 http://epoli.gr/xrimatodotisi-700000-euro-parko-antwnis-tritsis-a-82831.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: