Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Από 15 Μαίου η καμπάνια «ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - 2016»



Ξεκινάει και φέτος 15 Μαίου η καμπάνια «ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - 2016». Φέτος, η καμπάνια επιστρέφει από 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου, συσπειρώνοντας ακόμα περισσότερους ποδηλάτες γύρω της, καθώς η διοργάνωση  υλοποιείται από τον σύλλογο αστικών ποδηλατών «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα» σε συνεργασία με ποδηλατικές ομάδες και φορείς από όλη την Ελλάδα, ενώ η καμπάνια τίθεται, για 2η φορά, υπό την αιγίδα της European Cyclists Federation, ενώνοντας τις δυνάμεις της με αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε 13 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες.  Αν κάποιος χρησιμοποιεί το ποδήλατο για να πάει στη δουλειά ή σκέφτεται να το κάνει, μπορεί να συμμετέχει στην καμπάνια μόνος ή - ακόμα καλύτερα- δημιουργώντας την δική του ομάδα. Ομάδα μπορεί να φτιάξει και ο δήμος ειδικά για τους εργαζόμενους.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η «ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα» αναφέρει:
Θέλεις ένα χαμόγελο καρφιτσωμένο μόνιμα στα χείλη σου; Θέλεις να ξεκινάς την ημέρα σου με καλή διάθεση; Θέλεις να βελτιώσεις την υγεία σου, να χάσεις ανεπιθύμητα κιλάκια, να μειώσεις τα έξοδα μεταφοράς σου στη δουλειά, να ζεις σε μια πιο πράσινη πόλη; Για όποιον απ’ τους παραπάνω λόγους κι αν σκέφτεσαι να κάνεις ποδήλατο, τόλμησε να το πάρεις και στη δουλειά ! Το ποδήλατο δεν είναι μόνο μια ανάσα ζωής, δεν είναι μόνο ένα μέσο υγιούς κοινωνικοποίησης... Μπορεί να γίνει και ένα λειτουργικό μέσο καθημερινής μετακίνησης που όχι μόνο κάνει την πόλη πιο ανθρώπινη αλλά και την διάθεσή μας καλύτερη!
Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από την παγκόσμια καμπάνια Bike to Work  που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε δεκάδες χώρες του κόσμου και στην Ελλάδα από το 2011. Στον φιλικό αυτό διαγωνισμό, οι συμμετέχουσες  ομάδες καταχωρούν τα χιλιόμετρα και τις διαδρομές που κάνουν από το σπίτι στη δουλειά και πίσω, κατά τη διάρκεια ενός μηνός.  Στα πέντε χρόνια που διοργανώνεται στην Ελλάδα, έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 330 εταιρείες και οργανισμοί, πιο πολλοί από 2500 ποδηλάτες, οι οποίοι έχουν διανύσει περισσότερα από 435.000 χιλιόμετρα, ενώ παράλληλα έχει γίνει οικονομία στη βενζίνη κατά 44.000 λίτρα που θα επιβάρυναν την ατμόσφαιρα με περισσότερους από 100 τόνους διοξειδίου του άνθρακα!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ;  

Τα βήματα είναι απλά: Επισκέπτεστε τον  ιστότοπο της καμπάνιας  και δηλώνετε συμμετοχή καταχωρώντας τα στοιχεία σας  και την εταιρεία στην οποία εργάζεστε. Η καμπάνια γίνεται ακόμα πιο λειτουργική αν δημιουργήσετε δική σας ομάδα, παρακινώντας και άλλους συναδέλφους να συμμετέχουν. Στην συνέχεια αρχίζετε να καταγράφετε τις διαδρομές και τα χιλιόμετρα που πραγματοποιείτε καθημερινά.  Η ομάδα με τις περισσότερες διαδρομές κερδίζει. Η πλατφόρμα της καταμέτρησης θα είναι ανοιχτή για όλους από την Δευτέρα 18 Απριλίου, προκειμένου οι καινούργιοι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να εγκλιματιστούν στην λειτουργία της. Όλες οι καταχωρήσεις θα μηδενιστούν το Σάββατο 14 Μαΐου και από Κυριακή 15 Μαΐου ... τα κοντέρ θα είναι έτοιμα για μέτρημα!
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το «Με ποδήλατο στη δουλειά», χρειάζεστε βοήθεια στο να δημιουργήσετε τη δική σας ομάδα ή απλώς θέλετε να βάλετε και εσείς ένα πετάλι στην προσπάθεια αυτή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας :
Παναγιώτης Πιτσιλός: info@podilattiki.gr  /6955830923
Αλέξανδρος Αθανασόπουλος: biketowork@biketowork.gr
ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
15 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2016
 Website: www.biketowork.gr
Facebook: Με ποδήλατο στη Δουλειά
Διοργάνωση:
ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα/ Attica Bike Community
www.podilattiki.gr
Facebook: ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια: