Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ενημέρωση για τα ζώα στα Δημοτικά Σχολεία των Αγιών Αναργύρων




Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων ολοκλήρωσε για δεύτερη χρονιά την δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, με θέμα «Προστατεύουμε τα Ζώα – Δημιουργούμε Πολιτισμό».
Στα πλαίσια λοιπόν της πρωτοβουλίας του Δήμου για την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας στα θέματα της πόλης, εθελοντές εκπαιδευτές ζώων, με την Υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με τον συντονισμό της Αντιδημάρχου, κας Παπαναγιωτάκη Μαρίας και του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου, πραγματοποιήθηκαν 15 ομιλίεςσε Δημοτικά χολεία του Δήμου, τις οποίες παρακολούθησαν μαθητές της Ε' και ΣΤ' Τάξης.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό υλικό με θέμα τα ζώα της πόλης, δίνοντας έμφαση στα αδέσποτα, ενώ επίσης ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα του Δήμου σε εσχέση με αυτά. Τέλος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εκπαιδευτές τυχόν απορίες τους σχετικά με τα ζώα πραγματοποιόντας παράλληλα και βιωματικές ασκήσεις με σκοπό να εμπεδώσουν οι μαθητές καλύτερα τις πληροφορίες.
Επιπλέον ο Δήμος Αγίων Αναργύρων διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής και το καλύτερο σχέδιο με θέμα τα κατοικίδια και τα αδέσποτα που θα ζωγραφίσουν οι μαθητές που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις, θα υιοθετηθεί από τον Δήμο για τη δημιουργία έντυπου υλικού (αφίσες, φυλλάδια, κλπ) και θα χρησιμοποιηθεί στην καμπάνια ενημέρωσης για πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
Αξίζει να σημειωθεί οτι είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πρόγραμμα οργανώνεται σε Δήμο της Δυτικής Αθήνας.
Η Αντιδήμαρχος κα Παπαναγιωτάκη εξηγεί: “Η συμβίωση με τα ζώα κι, επομένως, η κατανόηση ότι πρόκειται για όντα με ψυχή, ανάγκες και συναισθηματικό κόσμο αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και καλοσύνης για κάθε άνθρωπο. Ο άνθρωπος που επιδιώκει το σεβασμό και την προστασία των ζώων, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, την ελευθερία και την ευζωία τους έχει αντίστοιχη στάση ζωής και με τους ανθρώπους. Για να καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα βίας, κακής συμπεριφοράς ή εγκατάλειψης όχι μόνο των ζώων, κυρίως των αδέσποτων, αλλά και των συνανθρώπων μας, αποφασίσαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ενημερωμένους πολίτες. Και δημιουργείς ενημερωμένους πολίτες όταν υπάρχει παιδεία. Η παιδεία αυτή, αποτελεί πλέον στρατηγική επιλογή για τον Δήμο μας”.

 http://www.myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: