Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ



 
Ένα χρόνο μετά τη νεροποντή στις 22 Οκτώβρη 2015, που άφησε πίσω
της μια νεκρή γυναίκα και σοβαρές καταστροφές σε υποδομές και σπίτια, οι γειτονιές του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού παραμένουν ανοχύρωτες απέναντι στα φυσικά φαινόμενα. Η οδός Λάμπρου Κατσώνη βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, με τις συνέπειες να είναι απρόβλεπτες για τους διερχόμενους οδηγούς και τα παρακείμενα σπίτια στην περίπτωση μιας ισχυρής βροχής. Κανένα έργο αποκατάστασης δεν έχει γίνει για τα πρανή του Κηφισού που έχουν υποστεί σοβαρή αποσάθρωση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με κατάρρευση κομμάτι της Εθνικής Οδού. Ίδια είναι η εικόνα στο Καματερό, όπου δεν έχουν διευθετηθεί τα παραρεμάτια της Εσχατιάς και δεν έχουν γίνει στοιχειώδη έργα ανάσχεσης των υδάτων στο Ποικίλο Όρος, με αποτέλεσμα στην πρώτη βροχή οι δρόμοι να μετατρέπονται σε κανάλια. 
Φέτος, με τις πρώτες κιόλας βροχές του Σεπτέμβρη, όπως δυστυχώς συμβαίνει κάθε χρόνο, σωρεία προβλημάτων εκδηλώνεται σε όλη τη χώρα, με τραγικότερη συνέπεια την απώλεια συνανθρώπων μας. Οι κατεστραμμένες από τη νεροποντή λαϊκές κατοικίες, τα προβλήματα και οι ζημιές σε οδικά δίκτυα, σε συνοικίες και αγροτικές καλλιέργειες, που θέτουν σε κίνδυνο την περιουσία, αλλά ακόμα και τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, αναδεικνύουν την τραγική έλλειψη σε υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας.
Τεράστιες και εγκληματικές είναι οι ευθύνες όλων των έως σήμερα κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών, που μονίμως τοποθετούν τα ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικά έργα εκτός προτεραιοτήτων, στο όνομα των "εκτάκτων αναγκών", της "δημοσιονομικής προσαρμογής" και των "δυνατοτήτων της οικονομίας".
Καθώς βρισκόμαστε μόλις στις αρχές του φθινοπώρου, είναι απαραίτητο χωρίς καμιά καθυστέρηση να  προχωρήσει η συντήρηση και η ενίσχυση των όποιων αντιπλημμυρικών υποδομών, καθώς και η εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου προληπτικής προστασίας του πληθυσμού απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό των Αγίων Αναργύρων-Καματερού να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει την άμεση λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, όπου υπάρχει εντοπισμένο πρόβλημα, όπως και στη Δυτική Αθήνα συνολικά.
Για να πάψει πια να είναι φθινοπωρινό ευχολόγιο η προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης ζωής, αλλά και να ανοίξει ο μόνος ελπιδοφόρος για το λαό δρόμος ανάπτυξης, που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες κι όχι τα "έργα και τις επενδύσεις", που πραγματοποιούνται με μοναδικό γνώμονα τα κέρδη των λίγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: