Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Αγιασμός του υπό ανέγερση Βιοκλιματικού Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Ιλίου

Αγιασμός του υπό ανέγερση Βιοκλιματικού Κοινωνικού Κέντρου Δήμου Ιλίου
Στον αγιασμό του υπό ανέγερση Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου Δομών Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ιλίου, παραβρέθηκαν, χθες, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας και ο Δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος. Ο αγιασμός τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου. Στο σύντομο χαιρετισμό της η Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, εξήρε την άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «που αποδίδει απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών». Παράλληλα υπογράμμισε, πως στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να μην υπάρχει στο μέλλον ανάγκη αντίστοιχων έργων, που εντάσσονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ειδικότερα, το Πολυδύναμο Βιοκλιματικό Κέντρο Δομών Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ιλίου, συνολικού προϋπολογισμού 9.950.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και αποτελεί πρότυπο έργο κοινωνικής μέριμνας, που θα αποδώσει πολλαπλάσιο κοινωνικό όφελος.
«Η Περιφέρεια Αττικής, λειτουργεί με γνώμονα την προστασία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και δίνει προτεραιότητα στη διερεύνηση των δομών κοινωνικής παρέμβασης, όπως με τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, που θα στεγάσει τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο, καθώς και την ίδρυση της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων - Μ.Φ.Η. (Γηροκομείο). Όλα αυτά σε ένα σύγχρονο κτίριο, συνολικής επιφάνειας περίπου 6.500 τ.μ., που επιτυγχάνει την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του», τονίζεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: