Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ


Όλος ο κόσμος πια γνωρίζει και τα ΜΜΕ το έχουν γράψει πολλές φορές ότι τα είδη κατανάλωσης (πχ ο καφές στις καφετέριες και όλα σχεδόν τα άλλα ) έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος στην Ελλάδα από ότι στην Ευρώπη. Δεν πρόκειται κατά τη γνώμη μας για τυχαία στρέβλωση. Πρόκειται για επιλεγμένη κυβερνητική πολιτική -παρά τα κροκοδείλια δάκρυα υπουργών στα ραδιόφωνα -αφού μέσω της ακρίβειας εισπράττουν μεγαλύτερα ποσά μέσω του ΦΠΑ ώστε να απομυζά στυγνά τα νοικοκυριά και να τα έχει φέρει σε απόγνωση στέλνοντάς τα στις τράπεζες για διάφορα δάνεια.
Μικρό παράδειγμα:'Ενα χαμηλό εισόδημα, για αγορές των 1000 ευρώ θα πληρώσει ΦΠΑ 190 ευρώ. Αν οι ίδιες αγορές κόστιζαν 850 ευρώ τότε για ΦΠΑ θα επιβαρύνονταν με 161,5 ευρώ. Δηλαδή στο νοικοκυριό θα έμεναν 178,5 ευρώ επιπλέον. Τώρα τα χάνει το νοικοκυριό και τα παίρνει το... κράτος. Αφαίμαξη και με τα πιο ακριβά προϊόντα και με τον βαρύτερο ΦΠΑ.
Όσοι μας υπόσχονται προσπάθειες για παρακολούθηση της ακρίβειας, μας δουλεύουν και έχουν το θράσος να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους στους... καταναλωτές. Κρατική ληστεία,ειρωνεία και αναλγησία. ΝΤΡΟΠΗ!!!